Kvitovou bude zastupovat společnost IMG

11. 8. 2014, 18:58
Aktuality 85
Dvojnásobnou vítězku Wimbledonu Petru Kvitovou bude celosvětově nově zastupovat marketingová a manažerská společnost IMG. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Fulneku se tak připojí k hvězdám typu Marie Šarapovové, Li Na, Novaka Djokoviče či Jo-Wilfrieda Tsongy, kteří také spadají pod křídla této obří globální společnosti.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Cítím, že je správný čas na to, abych udělala další krok v kariéře. Tím, že se připojím k přední mezinárodní společnosti jako je IMG, dostanu možnost dosáhnout svých cílů na kurtu i mimo něj," uvedla v dnešní tiskové zprávě Kvitová, která je aktuálně čtvrtou tenistkou světového žebříčku.

Na českém území bude Kvitovou i nadále zastupovat její dosavadní manažer Miroslav Černošek. "Součástí trojstranné dohody mezi IMG, Petrou a mnou je, že pro území České republiky a zápasy Fed Cupu zůstávají veškeré činnosti v mé kompetenci," uvedl Černošek pro ČTK prostřednictvím mluvčího Karla Tejkala. "Vše nyní bude fungovat ve stejném režimu, jak je nastavena má spolupráce s Tomášem Berdychem," dodal.

Kvitová je nejlepší českou tenistkou posledních let a díky dvěma wimbledonským titulům patří už nyní mezi největší osobnosti české tenisové historie. Celkem má na kontě 12 titulů na okruhu WTA, ve svém nejlepším roce 2011 vyhrála i Turnaj mistryň a českému týmu pomohla k dvěma triumfům ve Fed Cupu. V žebříčku je jejím maximem druhé místo.

ČTK

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, jsou tu teda občas pěkné kydy ! Já nevím, proč ti, kteří nemají rádi Petru Kvitovou ( naši současnou nejúspěšnájší tenistku a vlastně jedinou českou tenistku, která vyhrála 2 x Wimbledon - Martina už byla občankou USA ), lezou pořád pod články, které mluví jen o ní ( viz tento ) a mají pořád potřebu její úspěchy snižovat a navážet se do ní a do jejích fanoušků. Vždyť vám to nikdo nepřikazuje, abyste ji milovali, ale proč házet jedovaté sliny ? Notabene po někom, na kom vám vlastně ani nezáleží, jak kdekdo prezentuje ? Petra může vyhrát třeba 10 Wimbledonů a u někoho NIKDY nebude dobrá. Tento názor se mi potvrdil letos po výhře ve Wimbledonu. A Monty, to snad nemyslíš vážně ! Bývalý vítěz GS ? To jako fakt ? Co takhle trochu logického myšlení ? Ve škole neučili ?
Reagovat
Roger_Federer
Sem se trochu zamyslel nad tim psychickym kontaktem..A z teto tvoji logiky mi vychazi, ze kdyz preju psychicky napr.Federerovi jsme spolu v psychickem kontaktu nebo nejsme?
Reagovat
gigin
Lepší, když s ním budeš ve fyzickém kontaktu. Navíc se potvrdí, že jsi buk.
Reagovat
Roger_Federer
Kdybych byl buk.., mam raci jizanske chlapce.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovou s uvedenými hvězdami světového tenisu, kteří svojí vysokou výkonnost prokazují dlouhodobě nemůže být myšleno vážně. A to i přes dvě její vítězství ve Wimbledonu.
Reagovat
George_Renel
Zapomněl jsi dodat, že podle tebe
Protože jsi úplně mimo. A nemusíš tomu věřit, ale Petra rozhodně mezi uvedené světové tenisové hvězdy patří. Holt tomu někdo rozumí lépe než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
podle koho, ale určující jsou dlouhodobé výsledky, to jsem také tak uvedl. Každý má pochopitelně nějaký názor, ale rohodující jsou fakta. Bylo by dobré v rámci objektivní diskuze, kdyby ten kdo tomu rozumí, uvedl určitý přehled úspěchů a třeba i neúspěchů uvedených světových tenistů a tenistek. Jinak je to tvůj názor na který máš právo a já ho beru bez nejmenšího podráždění na vědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj, tvoje argumentace značně pokulhává. Ve srovnání s Tsongou a Li Na je na tom Petra, dle mého názoru, lépe. Wimbledon je holt turnaj turnajů... a vyhrát turnaj mistrů? Pořád málo?
Reagovat
smazaný uživatel
Petruška Kvitová je hvězda...Nechápu,jak to může někdo zpochybnit..,ona ještě svoji sílu ukáže a v první stovce žebříčku se udrží dlouho,o tom jsem přesvědčená...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. V porovnání s ostatními uvedenými je o hodně mladší, takže toho má ještě moc před sebou a pevně věřím, že úspěšného...
Reagovat
smazaný uživatel
gabina to myslí ironicky..
Reagovat
smazaný uživatel
to je potvora :) Ta první stovka se mi zdála podezřelá :)
Reagovat
Cico93
gabina je hviezda.
Reagovat
smazaný uživatel
pod IMG je i Lisicki třeba, pak myslím Sara Errani. V téhle společnosti Petra zase tak marně nevypadá..
Reagovat
smazaný uživatel
a ani ta Nalinka mi nepřijde o moc lepší, upřímně. V budoucnu se asi na Petru bude vzpomínat víc, co se tenisových úspěchů týče. Už teď má víc větších titulů, byla taky druhá na světě.. pravděpodobnost, že vyhraje znovu Wimbledon dost vysoká, řekl bych.
Reagovat
PetaM
No já nevím ... Na Li je nejúspěšnější hráčka celé Asie ... To Petra, vhledem k Evropě, říct nemůže :D :D
Reagovat
Pesek12
Taky jde o velikost potencionálního trhu, s Na Li se těžko v tomto směru může srovnávat. A taky u Sabine či Sáry jsou domácí "trhy" trošku větší a významější.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemyslíš vážně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, strategie IMG není "prodávat" aktuální formu sportovce, ale jeho úspěchy. Takový sportovec pak dokáže vydělávat i po skončení kariery.

Myslím že "dvojnásobná vítězka Wimbledonu" zní přece jen o trošku lépe i než "vítězka AO a FO". V tomhle je Petra jenom za Serenou a Mášou. Ve srovnání s Vikou přece jen asi líp zní vítězka TM než bývalá světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci rejpat, ale když píšeš "bývalá světová jednička", tak bys měl taky napsat "bývalá vítězka TM". :D
Reagovat
smazaný uživatel
hm, myslím že tady nemáš pravdu. To mám psát i "bývalá dvojnásobná vítězka Wimbledonu"? :)
Reagovat
tommr
to ani nejde - Petra je momentálně úřadující wimbledonská vítězka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady s tebou musím výjimečně souhlasit... :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné :) Ale nevylučuje se to.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo chceš říct, že není dvojnásobná vítězka?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, už vím jaks to myslel. Já se bavil, ale s montym o označení "bývalá". "Bývalá světová jednička" je normální označení, ale "bývalá dvojnásobná vítězka" je nesmysl. A u jednoho vítězství se maximálně rozlišuje vítězka x úřadující vítězka.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by třeba za rok v tuhle dobu mělo být označení "bývalá dvojnásobná vítězka Wimbledonu" nesmysl? Vždyť je to přívlastek postupně rozvíjející, stejně jako "bývalá světová jednička"... Možná se to nepoužívá, ale to ještě neznamená, že je to nesmysl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
MI to zní divně :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ti může znít jakkoliv, ale špatně to podle mého rozhodně není... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z pohledu logiky je to nesmysl. Jakmile někdo dosáhne vítězství, má ho už napořád (pokud o něj nepřijde podobně potupným způsobem, jako například Petr Korda zpětně přišel o čtvrtfinále Wimbledonu 1998). Kdežto pozice na žebříčku je pomíjivá záležitost a označení "bývalá" (světová jednička apod.) je tedy na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě můžu namítnout, že když někdo dosáhne pozice světové jedničky, tak už je v análech taky zapsán napořád... :)
Reagovat
blixa
Informace že od-do byl světovou jedničkou zapsaná je, ale princip je průběžné aktuální pořadí. Zde je tedy "bývalý/á zcela na místě. U turnaje je to úplný nesmysl. Stejně tak třeba v atletice, nelze říct bývalý vítěz mistrovství světa, ale lze říci bývalý mistr světa, protože i mistr světa stejně jako světová jednička se jazykově chápe jako stále aktualizovaná pozice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, vysvětlil jsi to celkem dobře s tím "aktualizováním" pozic. :) Ale přesto jsem našel, že i spojení "bývalý vítěz" se někdy používá...
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/151570-byvaly-vitez-australian-open-johansson-skoncil-s-tenisem.html

Potom se taky používá "někdejší vítěz", což je podle mě celkem běžné. Spíš je to ale až po delší době...
http://sport.idnes.cz/nekdejsi-vitez-wimbledonu-pat-cash-je-dedeckem-v-pouhych-44-letech-pxv-/tenis.aspx?c=A100519_102429_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s tím, že termín "bývalá šampionka turnaje" je nesmysl. "Bývalá světová jedička" je v pořádku, nicméně souhlas s montym, že když někdo dosáhne mety no 1., tak se na to prostě nezapomíná a navždy se tak hráčka zapíše do tenisových "análů".. a dost tučným písmem.
Reagovat
slacker
Ja teda v zivote neslysel o Evonne Goolang Cawleyová , pry jedna z byvalych svetovych jednicek (jejich seznam je v clanku o novem zebrizku WTA). Naprosto sediva mys v roce 2014
Reagovat
blixa
Tak o Evonne Goolang Cawleyové si těžko mohl slyšet, zato ale Evonne Goolagong Cawley by si znát měl, vzhledem k tvému věku by sis ji mohl pamatovat i jako hráčku a vítězku 14 GS ;-)
Reagovat
slacker
Googlil jsem a fakt jsem hodne prekvapeny ze ma 14 GS a me jeji jmeno v zadne podobe vubec neni povedome. Uplna medialni blokada.
Reagovat
blixa
Zvláštní, přitom Evonne je v tenise stále známá osobnost, sice není možná tak profláklá jako Navrátilová nebo Evertová ale často třeba předává ceny na turnajích, tuším že i byla kapitánkou australského FED Cup družstva a pod.
Reagovat
blixa
Naprosto správná úvaha. I v češtině někdy bývá logika ;-) Bývalý vítěz GS je nesmysl.
Reagovat
misa
teď se konečně ukáže, jaká je marketingová hodnota Petry Kvitové. Pod Černoškem to bylo těžko zjistitelné a neustále se objevovaly zprávy, že Petra nemá prakticky žádné reklamní kontrakty. Doufám ale, že to s mimotenisovými aktivitami nebude přehánět.
Reagovat
freeteepek
To by mě zajímalo, jak to Petře pomůže na kurtu. Vyšle IMG v pauze svého zástupce, aby zastoupil Kotyzu, až zase Petra bude mít nízký nadhoz??? (nízký nadhoz = problémy dát první podání = hrozící porážka - Petry obvyklý problém)
P.S. Návrátilovou může mít v týmu i bez IMG.(Koho si víc přát?) Jenomže Petra nechce...
Reagovat
PetaM
Není nikde psáno, že výborný hráč je i výborný trenér :) Navíc, Martina sice strašně chce trénovat, ale zároveň chce dělat i svoje vlastní věci - komentovat, hrát veterány, atp. Takže by to byl kouč jen na půl. A Petra viditelně není ochotna dělat věci napůl :P :D :D
Reagovat
Fandina
Také si to takhle myslím. Trenér jako takový by měl a je s tou dotyčnou, dotyčným neustále v kontaktu a jeho jediným profesním zájmem je právě úspěch toho dotyčného, dotyčné. Osobně si myslím, že by byla i škoda, aby se Martina navazovala na někoho ve smyslu doslova služby nějaké jiné tenistce. Myslím, že ona má toho ještě co dost nabídnout svou vlastní činností i vlastním hraním. Petru stejně podporuje a možná takhle na dálku radou atd. víc, než kdyby jí trénovala denně na očích.
Reagovat
freeteepek
Podívejte se, jak pomohl Lendl Murraymu! Petry problém je především hlava, takže ta pomoc Martiny by se mohla týkat výhradně tohoto problému, tedy nikoliv každodenního rutinního tréninku:-)
Reagovat
PetaM
Lendl není Navrátilová .... Nemůžeš odmocňovat záporné číslo ...
Reagovat
PetaM
A navíc, Lendl měl za úkol dovést Andyho ke GS titulu. Petra už dávno GS má ...
Reagovat
VlS
Hlavně Ivan byl už i jako hráč neuvěřitelně metodickej a cílevědomej. Jeho poznámky o soupeřích a taktická při prava na zápasy je něco, co má univerzální užitečnost. Nevím, že by Martina dělala něco podobného.
Reagovat
slacker
No jo znalec jen zakladni matematiky. My co zname i vysokou vime ze odmocnovat lze i zaporne cislo
Reagovat
blixa
Vy soudruzi zvládáte i komplexní čísla ? :-o A to mě tvůj soudruh, jistý podplukovník Kutílek přesvědčoval, že vše mimo čísla reálná je buržoazní dekadence ! :D
Reagovat
PetaM
Silně pochybuju, že máš i jen maturitu. S tvou češtinou ...
Reagovat
slacker
Pochybuj si o cem chces. Disgrafie a disortografie nijak neovlivnuji intelekt
Reagovat
blixa
A jsi hyperaktivní nebo hypoaktivní typ ?
Reagovat
Roger_Federer
Clovece ja mam i UTB a to jsem jasne na cestinu nejvetsi expert, clovek se musel kousnout kdyz neco chtel dotahnout..
Reagovat
slacker
Marne desifruji co za poruchu se ukryva pod zkratkou UTB :-))
Reagovat
gigin
Dominik machruje..
http://www.utb.cz/
Reagovat
Fandina
Podle toho, co se před Wimbledonem psalo, tak v jistém smyslu je Martina s Petrou v kontaktu, psychicky určitě. A co se týká Ivana, tak ten byl rutinným trenérem. Andymu se i sám podle svého vyjádření věnoval na sto procent.
Reagovat
gigin
My jsme s tebou taky určitě psychicky v kontaktu.
Reagovat
Fandina
Tak to těžko, nemáš ani ponětí o mé psychice, natož mi radit. Soudím tedy podle toho, co tu píšeš ... úsměv
Reagovat
gigin
Já totiž ani netuším, co to je být "psychicky v kontaktu".
Reagovat
Fandina
Ale no tak, chce to trochu nadhledu přece. Například letos se obě vyjádřily, že si přejí a vidí se na turnajích atd.. To je psychická podpora, chytrý pochopí, hloupému je to jedno ... úsměv
Reagovat
gigin
Aha, takže tohle je psychický kontakt. Nadhled je v tomto případku třeba, máš pravdu. Děkuji za vysvětlení a přeji hezký den.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Cico93
gigin prečo bališ Fandinu zdejši R_F nebude rád:)
Reagovat
Fandina
Cico tohle není žádné balení, ještě se musíš hodně ale hodně moc učit ... úsměv
Reagovat
Cico93
to on sa len rozbieha :)
Reagovat
Fandina
ale ne, on tu píše mnohem déle než ty, mám ho přečteného ... úsměv
Reagovat
Cico93
si robim srandu, viem o čo mu ide:)
Reagovat
Fandina
gigin ... vážně netušíš, co je to být psychicky v kontaktu a potřebuješ vysvětlení? Tak to jsem si myslela, že jsi inteligentnější ... úsměv
Reagovat
gigin
Fandinko dodnes jsem to netušil. Jak jsem řekl, děkuji ti za osvětlení.
Reagovat
slacker
Je to paranormalni carodejnice .. psychicky v kontaktu a tre pri tom ocas kocce a popiji letkvar ze psich vykalu
Reagovat
Roger_Federer
To je zase vyzivna debata..
Reagovat
Fandina
Markentingové a manažerské firmy typu IMG nemají za úkol pomáhat sportovcům ve sportovních výkonech, ale naopak, úspěšné sportovce nabízí a prodávají jejich um, tedy to, co už sportovci předvedli, byli úspěšní, tak prodávají dál.
Reagovat
LukasH
Zajímavý je, že ve Wimbledonu neměla Petra nízkej nadhoz v žádným zápase. Ach ten Wimbledon.:-) Tam jako by všechny problémy vymizely..:-):-)
Reagovat
Pesek12
Na začátku článku se píše "Čtyřiadvacetiletá rodačka z Fulneku se tak připojí k hvězdám typu Marie Šarapovové, Li Na, Novaka Djokoviče či Jo-Wilfrieda Tsongy, kteří také spadají pod křídla této obří globální společnosti."
Následně Černošek ve článku tvrdí, že bude mít Petra stejný režim jako Tomáš. Tak zastupuje Tomáše taky IMG nebo jiná agentura?
Reagovat
PetaM
Asi to myslí tak, že Tomáš má taky nějakou společnost (asi ne přímo IMG) a Černošek má s tou společností asi stejnou smlouvu, jako s IMG :) :)
Reagovat
slacker
Uf, nebezpeci startu na Sparta Prague Open zazehnano.
Reagovat
George_Renel
Ale to hráčce první světové desítky opravdu nehrozilo.
Reagovat
slacker
Byt 11., musela by poslechnout sveho pana a delat atrakci na poutaku ve Stromovce. Ted uz nebude mit definitivni slovo
Reagovat
blixa
Pro ČR se nic nezměnilo, nadále nad ní práská bičem Černošek.
Reagovat
slacker
No DOST SILNE pochybuji ze mu to praskani bude k necemu kdyz ji IMG bude chtit ve stejnem terminu v Rime i kdyz bude treba 30. v zebricku
Reagovat
blixa
Vyžádej si od něj smlouvu, tam to bude určitě všechno upřesněný ;-)
Reagovat
slacker
Ja bych takovou smlouvu nikdy nepodepisoval kde by bylo pravo veta pro Cernoska ve veci ucasti na SPO v terminu major turnaje
Reagovat
blixa
A je tam ? :D
Reagovat
slacker
Moment podivam se na vsechny prilohy ... .... ... Tak ne, neni tam.
Reagovat
blixa
No vidíš, tak klid :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist