Kvitové se fandilo a tleskalo v rodném Fulneku i v pražském sportbaru

5. 7. 2014, 18:17
Aktuality 3
Nepopsatelná radost ovládla po vítězném míčku Petry Kvitové její rodný Fulnek na Novojičínsku. Do místního Městského kulturního centra ji přišly podpořit na dvě stovky fanoušků, které po třech letech znovu odměnila tím nejcennějším - vítězstvím ve finále Wimbledonu.
Profily hráčů

Fandit Kvitové přišli i členové jejího fanclubu. Mezi nimi i jeden z nejskalnějších fanoušků Roman Drozd, který ji při jejím prvním triumfu před třemi lety podporoval přímo ve Wimbledonu a jezdí ji povzbuzovat i na další zápasy. Oblekl se do stejného oblečení jako v roce 2011. "Vítězné dresy se nemění," řekl novinářům s úsměvem před zápasem.

Už o několik desítek minut později bylo jasné, že měl pravdu. "Co vám mám říct. Pocity jsou úplně famózní, jako po každém vyhraném Wimbledonu. Úplně famózní. Neštve mě, že jsem tam nebyl, tady je to lepší, tam jsem si nemohl tak zařvat jako tady," křičel po vítězném finále.

Petra Kvitová Podle něj Kvitová jednoznačně ukázala, na čí straně je kvalita. "Velký rozdíl byl na servisu a v sebevědomí, to rozhodlo," mínil Drozd, který Kvitové vzkázal: "Petro, čekám tě doma!"

Euforické pocity prožívali i další fanoušci české tenisové hvězdy. "Odmalička jsem se na ni chodila dívat, jak trénovala, bylo mi jí líto, ale fandila jsem jí nesmírně po celý Wimbledon, to bylo moje. Věřila jsem ve vítězství, ale nemyslela jsem si, že to bude tak jednoduché. Byla zkrátka famózní," podotkla Hana Drozdová.

Právě způsob, jakým čtyřiadvacetiletá Kvitová ve finále deklasovala o čtyři roky mladší Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, nadchl snad všechny její příznivce. "Byla úžasná, bylo to strašně rychlé, protože prostě hrála dobře. Určitě jsem netipovala, že to bude takhle jednoduché, absolutně ne. Chtěla bych jí vzkázat, ať si to užije, protože si to určitě zaslouží, hrála prostě skvěle," řekla Marcela Kubová.

Všichni ve Fulneku věří, že jim Kvitová téměř půlmetrový talíř pro vítězku Wimbledonu přiveze brzy ukázat, stejně jako to udělala před třemi lety. Podle starostky Jany Mocové pro ni Fulnek má připraveno i překvapení. Předem ho však prozradit nechtěla. Kvitová už je čestnou občankou města. "Ještě je jedna věc, kterou bychom jí chtěli dát," řekla s tajuplným úsměvem starostka.

Tleskalo se i v pražském sportbaru
Tenis není hokej a tak ani wimbledonské finále s českou účastí nezajistí velkoplošné obrazovky na náměstích. Pražský sportbar nedaleko Václavského náměstí se však na boj Petry Kvitové o druhý titul v All England Clubu z větší části zaplnil a takřka výhradně mužské osazenstvo si mohlo na plátně vychutnat, jak čtyřiadvacetiletá Češka smetla kanadskou hvězdičku Eugenii Bouchardovou a zopakovala triumf z roku 2011.

Petra KvitováNa potlesk od stolů s občerstvením se nečekalo dlouho, poprvé se ozval ve třetím gamu po vítězném bekhendu české tenistky. A když se Kvitová křížným prohozem na závěr dlouhé výměny dostala do vedení 3:1, zněly sálem výkřiky nadšení.

K jiným reakcím dnes česká fedcupová reprezentantka téměř nedala důvod. Povzdechy byly slyšet jen při drobných komplikacích v koncovce úvodní sady, kdy Bouchardová na returnu snížila na 3:5. Ale když hned v následující hře Kvitová při podání soupeřky dotáhla set do vítězného konce, jásalo se ještě dříve, než Kanaďančin bekhend doplachtil do autu.

Ve druhé sadě už rozjetá Češka neztratila ani game a fanoušci v pauzách mezi výměnami pouze pochvalně hodnotili její vystoupení a hlasitě uvažovali, co jí k návratu do někdejší formy pomohlo.

Utkání netrvalo ani hodinu, což zarazilo dvojici opozdilců. Ti se krátce po 16. hodině přišli podívat na vyvrcholení finále, ale už jen nevěřícně sledovali, jak se na obrazovce promítají opakované záběry z proměněného mečbolu. Stihli tak pouze slavnostní vyhlášení, na které si stejně jako ostatní fanoušci počkali, aby mohli sledovat, jak Kvitová podruhé zvedá nad hlavu talíř pro wimbledonskou šampionku.

Wimbledonské finále bylo ve sportbaru předehrou večerního programu, v němž se bude bojovat o postup do semifinále fotbalového mistrovství světa. Na šampionátu v Brazílii jsou dnes na programu čtvrtfinálové duely Argentiny s Belgií a Nizozemska s Kostarikou. I když se mistrovství odehrává bez české účasti, bývá na fotbal pravidelně nabito, prozradil ČTK místní barman.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
jidav
V době finále jsem byl na festivalu Rock for people a sledovaly jsme zápas na plátně ... Krásnej zážitek sdílení radosti po každým vyhraným míči s přihlížejícím davem ... Bomba :))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to zavidim ;) to bylo i lepsi nez tady ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mam podobnej zazitek z Metalfestu 2010. Tehdy v nedeli vecer hrala moje nejoblibenejsi kapela Hammerfall a dotoho vedle bylo platno s finale MS 2010 CR proti Rusku, ktere jsme nakonec vyhrali :-) Byla to naprosto elektrizujici atmosfera. Hlavne i zminili, ze jsme Svedy (jejich domaci zeme) porazili v semifinale a posledni pisnicku po vitezstvi nad Ruskem venovali prave cele Ceske republice :-) Uzasne...

http://www.youtube.com/watch?v=AvlwUfvHEJU .... prvni gol :-)
http://www.youtube.com/watch?v=wWpqyA3GEto .... a konec co jsme ziskali titul :-) Naprosto uzasnej zauitek, i slza tedkon ukapla jak jsem zavzpominal :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist