Kvitová: Život bez tlaku by byl nudný

20. 6. 2012, 18:40
Aktuality 105
Poprvé v kariéře čeká Petru Kvitovou obhajoba grandslamového titulu. V pátek přijede do Londýna, aby se pokusila na trávě v All England Clubu zopakovat wimbledonský triumf. Tlak, který je s tím spojený, se čtvrtá hráčka světa snaží brát s nadhledem.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Tlak samozřejmě je a to je normální, bez něj by to bylo nudné," řekla fulnecká rodačka Kvitová v rozhovoru pro agenturu Reuters v Eastbourne, kde jí nevyšla generálka a prohrála v úterním prvním kole s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. "Očekávání je veliké, ale jsem ráda, že můj tým ani já to tolik neřešíme," doplnila.

Pro zahraniční média plachá Kvitová připustila, že jí titul změnil život v dobrém i zlém. "Měla jsem hodně povinností pro média a sponzory, lidé mě všude poznávají. Není to jednoduché, ale beztak je to příjemná část tenisového života," řekla.

Při vzpomínce na loňský titul ve Wimbledonu si dvaadvacetiletá hráčka jako první vzpomněla na poslední míček finále s Ruskou Marií Šarapovovou, kterou porazila 6-3 a 6-4. "Na to eso a pak, jak jsem poprvé držela vítěznou trofej v rukou. Myslím, že to mi zůstane v paměti navždy," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

"Cítím se velice poctěna, že se vracím do Wimbledonu jako obhájkyně titulu, a už se moc těším na zahajovací zápas a až vkročím na centrkurt," řekla Kvitová. "Myslím, že budu mít zase husí kůži, až budu poprvé procházet branou," usmála se.

Kvitová v rozhovoru řekla, že za hlavní favoritku Wimbledonu považuje Šarapovovou, vítězku Roland Garros a čerstvou světovou jedničku.

I přesto, že v Eastbourne prohrála a generálka na Wimbledon nebyla ideální, byla Kvitová ráda, že je po antuce zpět na trávě. "Cítím se na ní dobře a je škoda, že sezona na trávě je tak krátká," litovala česká tenistka. Letos ale bude díky londýnské olympiádě přece jen o něco delší. "Jsem ráda a moc se těším," dodala.

pva, ČTK

Komentáře

105
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že správné tenisové fandění by nemělo být o tom, kolik má ten člověk šancí např. na to vyhrát GS. Já třeba fandím Rogerovi. Všiml jsem si ho už v roce 2001, kde porazil na W. Peta Samprase a od té doby jsem ho sledoval a pak i začal fandit a vůbec nebylo jisté, že vyhraje nějaký GS. Vlastně jsem fandil Samprasovi a on mě tou porážkou nejdříve naštval, ale nebylo možno nevidět jeho tenisové kvality a tím mě učaroval, tak jsem ho začal sledovat. Ale nejsem fanatik, v některých zápasech s jinými hráči dokážu fandit i Rafovi nebo Nolemu a oba mají mojí úctu. A v druhé vlně mám ještě plno jiných hráčů, ze staré gardy např. Haas, Roddick....tomu budu fandit, i kdyby byl 150-tý. A teď to mám takto třeba s Dimitrovem, sleduji ho už od roku 2009, už se zdálo, že prorazí, pak zase nastal útlum a teď uvidíme. Ale jeho tenis mě oslovuje a je mi sympatický i jako osoba. Z dalších mladých třeba Ryan Harrison. Až pak následuje Raonic nebo Tomic.
A u žen je to také tak, nejdříve si jich všimnu kvůli tenisu, pak když jsou mi i sympatické jako osoby, tak se to třeba vyvine ve fandění. Pokud jsou navíc i hezké, je to taková přidaná hodnota. Ale já fandím tenisu kvůli tenisu.......
Jinak když v zápasu nemám nějakého svého koně, fandím "našim".
Ale chápu, že plno lidí se začalo o tenis zajímat hlavně díky úspěchům Petry a nebo že si vybírají své favority s ohledem na jejich možnosti uspět. Nebo že fandí osobám z důvodů jejich krásy. Prostě každý si na tom najde to svoje.:)
Ale já to mám takto.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši pardon, tenhle výplod patří úplně dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Co jsem napsal, to byl spíš jenom takový příklad a úvaha. Hodně lidí to může mít tak, jak jsem napsal, ale další spousta lidí to zase má úplně jinak. Navíc to podle mě platí spíš v mužském tenise... Mně se třeba Masha líbí od Wimbledonu 2005, ale ten vztah nabral na mnohem větší intenzitě hlavně poté, co se vrátila po zranění. Vice fandím od turnaje v Praze 2008, kdy jsem ji poprvé viděl v televizi. Caro a Aně jsem začal někdy v roce 2009. Ana zrovna neprožívala vydařené období a mně jí bylo líto. Caro se mi začala líbit z ničeho nic, prostě mi začala být sympatická. :) Pak jsem ještě v minulosti fandil spoustě dalším, ale některé musely bohužel skončit a některé se u mě přesunuly do druhé kategorie. Řekl bych, že u mě platí taková zvláštní rovnice: Čím méně oblíbených hráček, tím intenzivněji sleduju tenis. :) Dřív jsem jich měl třeba deset, ale zdaleka jsem to nesledoval tolik jako teď. Potom k tomu přispěla asi ještě jedna věc - začal jsem chodit na tenisportál. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, chápu, každý to máme jinak a každý ať si na tom najde to své.:)
Reagovat
VlS
Já si myslím, že každý může fandit komu chce. Osobně moc nefandím jasnejm favoritům, protože ti to nepotřebují a je za nimi zástup fandů, kteří fandí výhradně hvězdám. (Výjimku z pravidla si dávám občas pro Čechy a Češky, pokud jsou v pozici favoritů, ale ani to není absolutní pravidlo a některým prostě nefandím).
To, že někomu fandím neznamená, že nevidím a nevnímám, že někdo komu nefandím skvěle hraje a že budu shazovat jeho výkon.
U chlapů dlouhodobě fandím Radkovi a Tomovi a z cizích fandím Andymu Roddickovi, protože skoro pořád se pere o to dostat se úplně nahoru a skoro pořád se mu to nedaří a ze stejnýho principu Andymu Murray, z ženskejch je moje No 1 Lucka Šafářová, protože se v tom někdy tak nějak plácá, protože jsem ji nikdy neviděl skuhrat, hrát divadýlko, taktizovat a tak dál. Až po ní je Petra prakticky ze stejnejch důvodů, ale ta si občas na hvězdy sáhne. Z cizích holek mám rád Na- Li, Sam, poslední dobou Marion, protože je ohromná bojovnice, Anu, protože se pere taky často sama se sebou, Petko je mi sympatická a má děsnou smůlu.
Když bude hrát Petko s Petrou, budu fandit Petře, když bude hrát s Ivetou, budu fandit Petko, když bude hrát Iveta s Kuznou, budu fandit Ivetě a zejtra to bude všechno třeba nějak jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Já právě psal o tom, že fandit jenom favoritům, u kterých je úspěch téměř jistý, není z mého pohledu fandění, ale vezení se na vlně úspěchů "své" hvězdy.
Tenhle příspěvek jsem umístil špatně, měl být dolů, kde se právě píše, že tenis je takový nadnárodní sport. A já myslím, že je dobře, když lidé fandí různým hráčům, diskuze pak jsou pestřejší.

Tuto tvou větu podepisuji: "To, že někomu fandím neznamená, že nevidím a nevnímám, že někdo komu nefandím skvěle hraje a že budu shazovat jeho výkon."

Já Lucce taky hodně fandím, z "našich" je u mě na prvním místě o kousek před Petrou, protože jsem si ji všiml dříve a je mi moc sympatická. Na nic si nehraje, bojuje, nefňuká, přijde mi, že je dost upřímná. Petře fandím kvůli tomu, že se mi líbí styl její hry. Jinak nefandím Čechům a Češkám za každou cenu. Když mi někdo nesedne, tak je jedno, odkud pochází.
Reagovat
Andrew89
druhý set v podání Lucky je jedna velká katastrofa....bohužel s tímhle nemůže postoupit.
Reagovat
VlS
Velká katastrofa bylo tsunami v Malajsii a Japonsku. Tady normálka jedna holka prohrála s druhou tenisovej zápas :-D
Reagovat
tommr
Lucka mě dneska hodně zklamala. První set byl ještě relativně vyrovnanej, ale ve druhým setu už Lucka úplně odpadla a ani moc nebojovala. Loni v Eastbourne sice taky vypadla s Bartoliovou (dokonce už v prvním kole), ale potrápila jí mnohem víc a v tiebrejku třetího setu už to dokonce vypadalo, že by mohla i vyhrát. Po jejích špatnejch výkonech v prvních dvou kolech letošního ročníku se ale takovej průběh dnešního zápasu vlastně dal čekat ...
Reagovat
Bob
mě taky zklamal jeden můj kamarád. už rok mi dluží prachy a nemůžu je z něj dostat. Tomu říkám zklamání...
Reagovat
Andrew89
nemáme náhodou stejnýho kámoše?:D..mě už dluží rok a půl:DDD
Reagovat
Bob
A víš, že by mě to ani nepřekvapilo? :D zeptej se ho, až ho potkáš, jestli mi taky nedluží :D
Reagovat
Andrew89
Dobře optám se ho až mi zas jednou zvedne telefon:D
Reagovat
dadaft
ty jo, Dominika dostala v Den Boschi od Nadi pěkný náklep... :(
Reagovat
Andrew89
To jo no...Nada si jí pěkně povodila:D
Reagovat
Andrew89
Dnes to vidím na bradavkový souboj:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to spis vidim opet na pekelny souboj Lucky s vlastnima UE :D
A Marion ji bude pouze asistovat:)
Reagovat
Andrew89
To jo no..bohužel..otřesně returnuje a Marion téměř nechybuje
Reagovat
smazaný uživatel
Teda nevim samozrejme, na kolik ty vypovedi nepretvari sami novinari..., ale zatim mne nejvic pobavila minuly rok v cervenci, kdy se vyjadrila, ze se uz moc moc tesi na americke betony, nebot decoturf je jeji druhy nejoblibenejsi povrch na okruhu, hned po trave :D))) To mne fakt dostalo, smal jsem se jeste par dnu a rad na to dodnes vzpominam.:)

Ale uznavam, ze nakonec je lepsi se pozitivne nastavit, nebot tak aspon vyhrala dva zapasy jeden Cinci a jeden v Torontu :) a neprojela vsechno.
---
Takze ted v Eastbourne, jestli tomu dobre rozumim pod tlakem moc nebyla...a byla to pro ni nuda...
Jo to by mozna i sedelo, behem hry se obcas tvarila, ze ji to tam ale vubec nebavi, a ani servirovat ji nebavi, atd....:)
Tak snad Wimbledon ji pod tlak dostane...;)
Protoze to by mne dost dostala. Ja ji mam hlavne rad, kvuli tomu stylu, ktery se na tu travu fakt dost hodi. Takze doufam, ze tu prilezitost nevyhodi jen tak z buhdarma z okna jak predevcirem. Ono, ta sezona na trave zas tak dlouha neni, a moc si tu travu neuzije a je jedno jestli je letos OH, tam snad pod tlakem prirozene bude a pekne velkym, kdyz se to hraje jednou za 4 roky, a odhaduji, ze na tomto povrchu to asi uz nikdy neuvidime, jedine, ze bych se dozil dalsi OH v Anglii...a to dost pochybuji.

Jinak na body ji pod tlak asi nikdo nedostane. Pokud se jasne vyjadrila, ze to ani moc nepocita:), a kdyz ji ve studiu Kraus minuly rok musel pripominat ktera vubec je v zebriku...:DD

Proste neustale mne bavi holka, ta je fakt krasne ulitla:)
Ji nefandit, to snad ani nejde, alespon u mne...:D

To Monty: Hele nechces si ji dosadit do sveho haremu? :D S Petrou je aspon legrace. To s Anickou tolik legrace nezazijes:)
Reagovat
tommr
všechny rozhovory s Petrou je třeba brát s velkou rezervou. Ona si kolikrát odporuje i několikrát během jednoho rozhovoru. Je samozřejmě taky otázka jestli ty rozhovory nejsou zpětně překládaný z angličtiny, protože to by pak aspon částečně vysvětlovalo některý její podivný odpovědi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny články je nutné brát s rezervou, zvlášť ty převzaté z jiných jazyků, tam kolikrát překlad nemá s předlohou vůbec nic společného. ;-)
V jakých rozhovorech si Petra protiřečí? Já jich většinu četl a na nic takového jsem v nich nenarazil, ale připouštím, že jsem to prostě mohl přehlédnout.
Reagovat
Bob
Monty a Petru do harému? :D Montymu se Petra nelíbí, to ví každý. Jedině tak by mohla být vpuštěna do slavného harému, jak ty říkáš. Na smysl pro humor zde není místo, důležitý jsou sexy zadek či nohy a pěkná tvář..
Reagovat
tommr
stačí si pořádně přečíst aktuální článek - je v něm hned několik rozporuplnejch odpovědí. Třeba hned v úvodu článku - bez tlaku by to prej bylo pro Petru nudný, o pár řádků dál ale už říká, že to neřeší a jak je ten tlak pro ní ve skutečnosti svazující se může každej přesvědčit když vidí Petru na kurtu - naposledy právě v Eastbourne proti Makarovový ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co je rozporného na tvrzení, že bez tlaku by byla nuda a zároveň ho moc neřeší. A druhá část tvé věty je jenom tvůj dohad, ne nějaká objektivní skutečnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: A jak to víš, že s Aničkou není taková sranda jako s Petrou? :D

Bob: Mně se dřív líbila Dinara, tak to jsem zvědavý, co mi na to řekneš. :D Já už jsem to tady jednou psal... Považuju za normální, že mám slabost pro hezké holky (např. sportovkyně). Holky mají zase třeba slabost pro hezké kluky, že jo. :D Ale není tak úplně pravda, že mi jde jenom o krásu a nic jiného mě nezajímá. Je spousta holek, které jsou považovány za hezké a mně se třeba tolik nelíbí. A pak to může být i opačně... Mně zajímá osobní kouzlo a charisma, což je ale strašně subjektivní a každý to asi vidí jinak. Pak je to taky otázka vkusu, ale já rozhodně nejsem vyhraněný na jeden typ holek. Akorát třeba holky s modrými vlasy zrovna nevyhledávám... :D No a když se k tomu všemu přidá ještě um (např. sportovní), tak tomu jen těžko dokážu odolat. :)

Pak ještě k tomu "Montymu se Petra nelíbí..." Co se týče Petry, tak v žádném případě nemůžu říct, že se mi nelíbí. Jako dolňák musím říct, že má pěkné nohy, i když podle mě nemá nejhezčí (Fandina by mi dala :D). Sice ji neřadím k těm nejhezčím, ale celkově mi přijde docela fajn... Ale přiznám se, že se bojím jejích velkých vykulených očí. :D
Reagovat
Bob
vždyť ti to ani neberu, fandit můžeš komu chceš a jaké aspekty tomu zvolíš je jen na tobě. Já fandím Petře, protože je Češka. A taky fandím jiným holkám, které jsou mi sympatické, takže v tomhle ohledu Tě chápu. Ale dokáží fandit i holkám, které se mi až tak moc nelíbí.. A Dinara? Nikdy se mi nelíbila a líbit nebude, když pohlédnu k Tvému harému dneska, musím říct, že si se polepšil :D Když už jsme u Tvých hezkých hráček, tak mě se z nich nejvíce líbí Ana. Doufám, že přijede na finále FC. A třeba u Viky se mi líbilo, jak si s Petrou povídala při předávání trofejí na TM. Mohla na ní být na*raná, ale smáli se spolu. To mě potěšilo. Nebo třeba společně fotka Li Na s Petrou. Takže každý má asi v sobě kus sympatie, někdo ho přijme, někdo ho třeba vůbec nezaregistruje..
Reagovat
dadaft
od finále FO jsem neviděl jediný zápas. :((((
ale dnes mám volno, tak se těším na QF v Eastbourne.
pojď Lucko, Marion dáš...
***
a ty Petro doufám, že nás jen strašíš a ve Wimblasu to taky nebude jen první kolo...
držím palce.
Reagovat
Jiri
Netusite nekdo, zda CT neudela neco podobneho jako na FO?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Wimbledon má vysílací práva Nova Sport, takže na ČT to asi neuvidíš.
Reagovat
fazil
max osmifinale. pro me favoritky masa, serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja spis postradam nejake vyjadreni k tomu ubohemu vykonu s Makarovovou, protoze takhle se mi to jevi jen jako placani, ktere ma zastrit nehezke tuseni, ze ten letosni Petrin Wimblas bude katastrofa. Ale mozna se mylim a dotahne to daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
nepostupi ani do semi, nieto este obhajoba...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě z toho zápasu taky něco zůstává v paměti...
Něco mnohem méně pěkného než eso.
Tak každý vidí něco jiného :-)
Reagovat
rib
Myslíš jak Maruša zavedla rozhodčí na špatnou stopu, aby si polepšila? Jj, sovětská žena žijící v USA, pro vítězství cokoliv...
Reagovat
smazaný uživatel
jj
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze Sarapka je podla herecka, je myslim uz dlouhodobe znama vec. Svym nefer chovanim na RG to jasne potvrdila. Je mi tezce nesympaticka a jeji etudy se vzdusnejma pusinkama na vsecky strany na orpavdu neplatej. Nicmene, nic to nemeni na faktu, ze Petra ten zapas opet trestuhodne projela. Podle meho je to jeden z tech rozdilu, chladnokrevna sirokoramenna udernice x hodnoucka holka z Fulnek. Dle meho nazoru by Petra (vedle zlepseni pohybu na kurtu) mela bejt taky vic "EVIL"...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
...na me opravdu neplatej.
Reagovat
smazaný uživatel
To je na každém z nás, co si z toho zápasu pamatuje. :) Já myslím, že ta zloba by neměla směřovat na Mashu, ale na rozhodčí. Ta je tam od toho, aby si stopu míčku pohlídala... Mimochodem, sama Petra řekla v rozhovoru, že si rozhodčí stejně vybrala jinou stopu, než kam jí ukazovala Masha. Bohužel pro Petru si vybrala špatnou...

Pro ty ostatní: Jak se říká, "haters gonna hate". Přesto se zkuste podívat na tohle video... Možná si trošku opravíte názor, možná ne.
http://www.youtube.com/watch?v=ye_l7fiHU-4
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze tomu spatne rozumis. Tady nejde o zadnou nenavist, proste ta osoba je tobe sympaticka, nekomu je zkratka nesympaticka (treba me velmi). Navic, pokud napises onu inkriminovanou vetu pod prave tento clanek, tak nemuzes ocekavat nic jineho, nez negativni reakce od fanousku Petry, ktere se ted nedari a to vetsina fandu tezce nese. Nechapu totiz, co cekas, kdyz takhle popichujes. Takze priste trochu vice taktu a pak na tebe a tvoji oblibenkyni neprilitnou ohne a plameny. Jinak, jsem si vsimnul, ze tvoje fandovstvi je nasmerovano spise na hracky s peknymi ksichtiky, nemylim-li se, takze mi pripadne, ze to nema s povahou danych osob nic spolecneho. Navic, tady byla rec o tenise, nikoli o charitativnich akcich, ty o dane osobe nerikaj zhola nic, spravny "hater", jak rikas, by jiste poznamenal, ze je to jen marketingovy tah...:-]
Reagovat
smazaný uživatel
My máme článek o Petře a pro mě už trochu nesportovní až nudný Monty 25 sem vkládá zase své chvalozpěvy na svoje krasotinky. To mě fakt na těchto diskuzích s prominutím vždy nas..e. Umí také psát ódy o méně pěkných holkách, dát jim uznání, jako mohl mít velkou příležitost na RG.
Reagovat
VlS
to opravdu nechápeš, že provokuješ k výlevům proti tvým nej? Nebo to chápeš a děláš to právě proto?
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajímavé, kolik jedna věta dovede vyvolat vášně. :D Tak se vám všem omlouvám, že jsem něco napsal. Nevěděl jsem, že diskuse je od toho, abych radši mlčel, protože se určité věci někomu nehodí... Já jsem jenom zareagoval na slova Petry v rozhovoru, nic víc. Rozhodně jsem to nemyslel jako nějakou provokaci.

A proč jsem tady dal to video? Protože tu občas vidím názory, jak je Masha zlá, bezcitná, myslí jenom na sebe atd. Nedělal jsem si přehnané naděje, že by někdo vyloženě změnil názor, ale za zkoušku to stálo... Druhá věc je, že to video pokládám za zajímavé a může zaujmout někoho, kdo má Mashu třeba radši než vy.
Reagovat
pepin
Vidíš, když jsem Ti to psal já, tak jsi mě obvinoval, že jdu proti Tobě nebo, že dokonce zakládám nějaký gang vůči Tvojí osobě. Ted to tady máš, není to proti Tvojí osobě, ale proti tomu jak pořád píšeš oslavné básně a ody a prostě tím lezeš tady lidem na nervy. Nikdo není zvědavý na vylíčení zápasů Tvých mušketýrek když to navíc je v televizi.
Reagovat
VlS
tady je nahoře článek o Petře a jejích pocitech z Wimbledonu, ty nezaváháš, neomylně do toho vrazíš Mašu s tím, jak dala Petře na .... a opepříš to videem s Mašou a tvým oslavným tanečkem. Nemyslím si, že jsi takovej sociální debílek, aby ti nebylo předem jasný, jaký reakce to vyvolá a ty se tady s upřímnejma modrejma očima tváříš strašně překvapeně. Osobně si myslím, že se tím prostě jen bavíš. Pokud ne a jsi takovej sociální debílek, tak na to zapomeň, stejně to není nic platný :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně zase zůstane navždy v paměti eso Mashy z druhého podání na mečbol v semifinále RG. :)
Reagovat
freeteepek
Jo, to eso bylo na oplátku za Wimbledon. Petra to mohla od tý mrchy čekat. Nemáš ty nějaký ruský předky? Pořád nedovedu pochopit, že jsi tu výhru nad Petrou Šarapovový přál. Já jsem třeba ruštinu studoval na vejšce, mám pár ruskojazyčných přátel, oblíbenou ruskou rockovou kapelu Čičerina, ruský seriál Ne rodis krasivoy a přesto přeze všechno fandím Petře a ne nějaký namyšlený Rusce...
Reagovat
Heather_Fedex
monty zarucene nesoudi lidi podle narodnosti ;) proste mu je masa sympaticka a hotovo! stejne jako ma rad caroline z danska, nebo soranu z rumunska
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Já mám hlavně rád Mashu z Ruska, Caro z Dánska, Viku z Běloruska a Anu ze Srbska. Soranu z Rumunska mám taky rád, ale ta u mě patří do druhé kategorie, která je hodně široká. :) Opravdu by mě nenapadlo, že tady ze mě bude někdo dělat Rusa jenom proto, že fandím Mashe proti Petře. :D
Reagovat
Heather_Fedex
monty problem je v tom, ze nekteri lide odsuzuji ne jenom rusy., ale i srby a bielorusy, nebo nemci ;//
Reagovat
Fandina
A proč fandíš Mashe proti Petře? Fandit lidem svého rodného jazyka je přece normální. Nikdo si nevybírá komu se narodí, tak je tohle nejpřirozenější fandění. Přece nebudeš fandit sousedovic klukovi, když máš doma taky takového. Nebo snad ano? ... úsměv
Reagovat
jranda
A mě zase zůstane navždy v paměti její trapný podraz RG v zápasu s Petrou, kterým ta ruská podvodnice získala game. Nejtrapnější, nejnafoukanější a nejodpornější tenistka, stačí ji vidět jaké pohledy vrhá na druhou stranu kurtu před podáním.
Reagovat
gigin
Budu mu fandit, páč ten sousedovic kluk může být taky můj ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu, že je to nejpřirozenější, ale já to mám prostě jinak. Však jsou taky sporty, kde fandím Čechům a Češkám... Ale nepřipadá mi nepřirozené fandit někomu jinému. Já se koukám spíš na člověka, než na vlajku za jménem...

Heather: Máš pravdu. Bohužel to do jisté míry ovlivňují dějiny a politika. To je podle mě špatně.
Reagovat
Fandina
K fandění se důvod vždycky najde :-) otázkou je, jestli to má logiku ... úsměv
Reagovat
Fandina
No právě proto, Petra je podle tebe člověk, který si fandit nezasluhuje, asi ... úsměv
Reagovat
gigin
Je tady mrak lidí, kteří fandí Rogerovi, menší mrak Rafovi a malý mráček Nolemu. Různí lidé tu fandí různým tenistům. I když nastoupí proti Tomíkovi, nebo někomu jinému z ČR. To mi přijde naprosto logické !! Mi teda aspoň jednoznačně. Fandím Novakovi proti komukoliv. A jestli to má někdo jinak, budiž .. Celkem by mne to zajímalo ...
Reagovat
Fandina
Ty máš nějaká kritéria pro fandění, já taky, fandím svému klukovi proti sousedovic protože je mi to vlastní. Když ty fandíš Nolemu proti Tomovi tak k tomu máš nějaký důvod, to je tvoje věc. Já fandím Tomovi vždycky, i když třeba vím, že nemá šanci. To je prostě tak. Jako fandím Rogerovi proti Nolemu, ale Nolemu proti ostatním. Mám k tomu svůj důvod. Myslím si že Nole má ještě rezervy a čekám, kdy je předvede. Rogerovi fandím od toho okamžiku v roce 2008 kdy jsem ho tu viděla hrát na DC. Vždy fandím nejřív našim, víc jim rozumím i jazykově pak cizokrajným. Pořadí u prvních čtyř kluků je Roger, Nole, Murry, Rafa. Důvod je styl hry. Rafu jsem obdivovala taky když tu hrál DC prvně už v roce 2004, ale herně to mám jak jsem psala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
no já ti nevím, nemyslím, že by fandění bylo zrovna o logice. A v tenise už vůbec ne. Já beru tenis jako takový nadnárodní sport. Když přeci třeba někomu fandíš osm let, tak nemůžeš jen tak přesedlat, protože se u nás vyskytl někdo, kdo je dobrý. Nebo jo? Nedávno tu byla taky zrovna diskuze na téma fandění Rogerovi, Rafovi nebo Nolemu, když hrají s Tomášem.
A přirovnání s tím sousedovic klukem.:) Rodina je kapku něco jiného.....Toť pouze můj osobní názor.:)
By mě zajímmalo, zda by třeba Tommr, který je velký fanoušek Petry, začal třeba za rok fandit jiné české hráčce jenom proto, kdyby byla lepší? To by bylo vůči Petře nefér....Správný fanda svého koně neopustí......úsměv. Tommre, jak by to bylo?
To je reakce na tvůj příspěvek v 11:10
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale proti Petře vůbec nic nemám a už jsem to tady hodněkrát psal. To, že mám někoho radši než Petru, ještě neznamená, že Petru nemám rád. To bych musel všechny buď jenom milovat anebo jenom nenávidět. A to já nedělám, protože mám těch stupňů daleko víc. Petru uznávám jako skvělou tenistku, ale ty osobní sympatie jsou prostě větší u někoho jiného. :)

gigin: Máš pravdu. V mužském tenise se to chytlo daleko víc... Přemýšlím, kvůli čemu to je. Asi to bude tím, že si většina lidí vybere jednoho z té první trojky, protože ostatní nemají takovou šanci na GS, i když třeba Tomáš je hodně vysoko. U holek je to jinak, protože tam má velkou šanci Petra, a proto je pro někoho nemyslitelné fandit někomu jinému... Vidím to takhle, ale možná se pletu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, já fandím Rafovi a budu mu fandit proti komukoliv, i Tomovi a Roddickovi, kteří jsou u mě taky hodně vpředu :-) Tenis je individuální sport, proto je logické, že se fandí osobnostem, a je úplně jedno, z jaké pocházejí země. Kdyby nebylo Rafy, tak bych se do tenisu nikdy tak "nezbláznila", přišlo to postupně, ted už sleduju i ženy, a hodně mě to baví, stala se z toho vášen :-)
Každý, at si fandí, komu chce, z jakýhokoliv důvodu..jeho věc..
Reagovat
Sonja
Fandino, ty sis měla dát nick LenkaLáskorádová:-D..nemůžu si pomoct, přijdeš mi jak z jinýho světa, taková zasněná, obklopená úsměvy...
Nakonec ti to i docela závidím:-))))))
Reagovat
gigin
Ale já fandím Nolemu pár let, kdy zdaleka nebyl, tam kde je. Keců jsem si vyslechl dost, že na to nemá a tak :-)))) Nefandím mu proto, že vyhrává. Prostě protože je mi sympatický, mám rád jeho hru, jeho grimasy, jeho show i jeho frustrace. Prostě mu fandím !! A logika fandění je, že mu fandím proti všem !! Nechápu, co je na tom nelogického. Že není Čech ?? No a co ?? To je nějaká vlastizrada, nebo co .. ??
Reagovat
Fandina
Jasně, že si fandíme každé komu chceme, já píšu o sobě a jak to vidím já. A když bude hrát kdokoli z cizokarajných proti těm které jsou mi nejblíž stejně budu fandit jim, už jsem se o tom mockrát přesvědčila. Může hrát stokrát Roger proti Rosolovi, vím, že výhra je v nedohlednu, ale stejně fandím Lukášovi, tenis nádnárodní či jiný. V koutku duše jsem já rodina město země evropa a pak vesmír ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: no, tvrzení, že tommr je velký Petřin fanda mě docela pobavilo, zvlášť když si vzpomenu, co tady poslední dva dny vyváděl. :-)

Monty: Každý může fandit komu chce, to je naprosto v pořádku a nikde není napsáno, že Čech nutně musí fandit Čechům. Leč většina to tak má a tady jsi na českém fóru. A všichni víme, že co provedla Máša v tom semifinále zrovna dvakrát sportovní nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci mluvit o něm bez něj, aby se nenaštval.....:) Ale já myslím, že právě Petře fandí hodně, prožívá to s ní a má strach, že už se třeba nezvedne a bylo by mu to líto právě proto, že jí tolik fandní. Ale to je jen má domněnka........
Reagovat
gigin
Přesně tak !! Někdo, kvůli komu tenis miluješ, prožíváš, blázníš, fandíš .. Horší je to s a.magerovou .. Ta fandí každému, kdo by jí mohl být po vůli :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to tak dost možná je, ale dává to najevo mimořádně nešťastným způsobem ne nepodobným tomu, jakým se vyjadřují leckteří trolové..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak radikální bych zase nebyl.:) Trollové jsou kapitola sama pro sebe, asi se teď všichni přesunuli ze Sport.cz na idnes, tam se to už nedá ani číst, jaká je to žumpa......
Tommr je možná tak trochu pesimista a asi je teď frustrovaný a z toho to plyne, ale každý jsme nějaký, ne? Aspoň máš s kým polemizovat, zrovna před chvílí jsem četl vaši "horlivou" diskuzi pod nějakým článkem.:)
Reagovat
a.magerova
gigin: Fandím Rogerovi vždy proti komukoli !!!
A co se ostatních týče ... no máš TO špatně - fandím každému pěknému tenistovi, kterému bych mohla být já po vůli, a to je rozdíl!
Snad nežárlíš, že Tobě nefandím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
S většinou tvého příspěvku souhlasím... Ten moment ze semifinále RG se podle mě řeší až moc. Já si stojím za tím, že chybu udělala rozhodčí, protože je to její práce a její starost. A vůbec bych si nebyl jistý, že Masha ten míček viděla. Vypovídá o tom i fakt, že si ta rozhodčí nakonec vybrala ještě jinou stopu... Takže se mi nelíbí, že někdo dělá z Mashy podvodnici. Jenom ona sama ví, jestli to viděla nebo ne a nechal bych to na jejím svědomí, než abych vynášel takové soudy... Petra byla nepochybně poškozená a právem se jí to nelíbilo, což dala rozhodčí hned najevo... Ale překvapilo mě třeba na aktualne.cz, kde vyšel hned po zápase článek jenom o tomhle momentu, místo aby se řešil celý zápas. Opakuju, že Petra poškozená byla, ale nemyslím si, že by to nějak rozhodlo zápas. Ten se rozhodl trochu někde jinde. Masha po tom zmiňovaném momentu využila svůj servis a dala na 4:3. Nebyl tam žádný brejk, všechno bylo pořád otevřené. Jenže pak Petra prohrála svoje podání a to podle mě rozhodlo.
Reagovat
gigin
:-D
Nejsem na okruhu. A ty nejsi "ič" .. :-)))) Takže, ani ne, no ..
Reagovat
a.magerova
Nejsi na okruhu: JEŠTĚ nebo UŽ :-/
Reagovat
gigin
Jestli se mne ptáš kolik mi je, tak na okruhu bych mohl být teoreticky vidět. Ten rozhodčí, co ho sejmul "žralok" v neděli :-)))
Reagovat
a.magerova
Aháááá ...
Jsem Tě vždy hledala mezi sběrači míčků :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: možná jsem až příliš radikální, ale někdy mi to tak připadá. Ale máš pravdu, alespoň mám s kým vášnivě debatovat, i když mě to leckdy vytáčí. ;-)

Monty: předně ta situace byla za stavu 40:30 pro Mášu a kdyby to rozhodčí posoudila jak má, buď by byla rovnou shoda nebo by se výměna opakovala. Nestalo se a Máša tak získala celý game, Petra ještě v tom příštím stopu několikrát kontrolovala a své podání a tím prakticky celý zápas ztratila, proto byl ten míček tak důležitý. A Máša se musí se svým svědomím srovnat sama. Osobně si ale myslím, že minimálně stejně důležitý míček byl první Petřin brejkbol, kdy ho zahodila a nedokázala tak využít počáteční nervozity.
Reagovat
gigin
Ano, můj písemný projev a frackovité reakce .. to jsou indicie, které by tě k tomuto mohly vést ... Sice trošku přerostlý ballboy, ale tak ... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, byl to důležitý míček a je samozřejmě otázka, jak by ten gem dopadl, kdyby se dostal na shodu. Mně taky netěší, že bylo rozhodnuto nesprávně, ale nebylo by dobré nevidět kvůli jednomu (byť důležitému) míčku zbytek zápasu... Kdyby Petra využila svoje podání a srovnala na 4:4, tak to mohlo vypadat zase úplně jinak a třeba by se ten jeden míček tolik neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já neříkám, že tenhle míček rozhodl zápas, mečbol to přeci jenom nebyl :-). Nicméně zcela evidentně měl na další průběh vliv velmi výrazný, to tak prostě je.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, já na to ani nechtěl reagovat a zase tu diskuzi o míčku řešit, ale nedá mi to. Ty píšeš: "bylo rozhodnuto nesprávně". Ale proč bylo rozhodnuto nesprávně? Protože NĚKDO neoznačil správnou stopu. A ten NĚKDO to měl blízko a je větší pravděpodobnost, že viděl správnou stopu narozdíl od rozhodčí. Jestli jsi někdy hrál tenis na antuce, tak víš, že stopy tam vidět jsou, a že hlavně když jsi blízko, tak vidíš dopad. Ale rozhodčí to měla ze svého posedu dále a opravdu si nemusela být jista. Nesváděl bych to jenom na rozhodčí. Prostě měly by tam být oči a bylo by. To jen k tomu míčku. Nepíši, že to rozhodlo zápas. To vůbec nechci rozebírat, v tenisu se na kdyby nehraje......
Reagovat
tommr
vracím se ještě k tvý otázce z 15:25:
já fandím už z principu skoro všem našim hráčům a hráčkám. Ti nejlepší jsou ale víc vidět a dávají tudíž víc šancí na to abys jim moh fandit a to fandění nějak ventilovat třeba na DF. Těžko totiž fandit někomu kdo se na větší turnaje skoro vůbec nedostane a nikdo o něm v podstatě neví ... :)
I mezi našima mám ale pochopitelně svoje oblíbence, kterejm fandím o něco víc než těm ostatním. U žen jsou to Petra Kvitová, Lucka Šafářová a sestry Plíškovy. Ty sleduju o něco podrobněji než ostatní a fandit jim budu tak dlouho dokud budou hrát bez ohledu na jejich výsledky. Časem se samozřejmě může objevit nějaká úplně nová hráčka, která mě zaujme natolik, že jí taky začnu intenzivně fandit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za upřesnění.:)
Ale myslíš, že když by se jednou našla hráčka, která bude podávat lepší výkony než Petra, začneš jí fandit více než Petře, i když bude ještě na okruhu? Já měl z tvých příspěvků pocit, že Petra je taková tvá "srdcovka"......
Reagovat
tommr
možná, že jsem někdy přehnaně kritickej, ale ty si zase druhej extrém - jsi naprosto nekritickej a zaslepenej obdivovatel. My dva si tudíž nemáme co vyčítat ... :)
Jinak na našich diskusích ocenuju to, že i když máme často úplně opačný názory tak přesto probíhají poměrně slušně a že se neuchyluješ k osobním výpadům a urážkám jako to maj ve zvyku někteří z místních diskuterů. Pokud to tak zůstane i nadále tak nemám problém s tebou o ničem diskutovat i když mě taky často dokážeš úplně vytočit ... :)
Reagovat
tommr
Petra je opravdu moje "srdcovka" a proto mě tak neskutečně vytáčí když vidím, že tomu nedává úplně všechno a že tak zatím nenaplnuje svůj velkej potenciál. Jako srovnání bych moh použít třeba Vaidišovou, který jsem sice taky přál, ale jejíž předčasnej konec ve mě nevzbudil skoro žádný emoce ...
Co se týče budoucnosti tak to se nedá nijak předvídat - může se klidně objevit nějaká nová hráčka, kterou si zamiluju ještě víc a taky nemusí. To je skoro stejný jako v reálným životě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš teda pravdu v tom srovnání se životem.:) A jinak je dobře, že co člověk, to jiný názor a jiný oblíbenec, alespoň jsou ty diskuze pestré....(když jsou slušné)
Ale je zajímavý, že by vlastně měl člověk sledovat ten sport v televizi pro potěšení, zajímavost a ono je to častokrát spíše na mokrý hadr na hlavu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, Masha ten míček zahrávala z docela těžké pozice, takže to podle mě vidět nemusela. Chápu, že to ta rozhodčí měla daleko a že je taky jenom člověk, ale takové chyby by se stávat neměly. Myslím, že v mimořádných případech se může hlavní rozhodčí poradit i s čárovým, který ten aut zahlásil... Samozřejmě by to bylo lepší s jestřábím okem. Já jsem taky zastáncem toho, aby bylo i na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Obdivovatel jsem určitě, možná nekritický a zaslepený, možná ne, je to tvůj pohled na mě a vyvracet ti ho nebudu, beztak by to nemělo šanci na úspěch. :-)
Co se týče našich vzájemných diskuzí, jakkoliv mě často přivádějí k šílenství, faktu, že se obejdeme bez toho, abychom se nejpozději ve třetím kole vzájemně pozuráželi, si velice cením, to je na anonymních diskuzích spíše výjimka než pravidlo. A i proto v nich hodlám pokračovat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi námi, pokud Máša ten míček opravdu neviděla (i když myslím, že ano, žádná rána to nebyla a stála kousek od něj), tak nechápu, proč tedy nějaký označila, i když je pravda, že hlavní díl viny je na rozhodčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že Masha tam označila jenom zhruba to místo, pak pokrčila rameny a čekala na rozhodčí. Asi je pravda, že to měla nechat čistě na rozhodčí, i když by to nepomohlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Petře asi ne, ale aspoň by tu lidi Máše nenadávali do podvodnice. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděl, že se do té diskuze nemám pouštět....:)
Mně jen tak napadlo, zda by jsi byl někdy ochoten přiznat, že tvá oblíbenkyně se nezachovala fér? Neber to jako výpad proti tvé osobě, jen mě to tak zajímá?
Já viděl kolikrát u borců a i u holek, že když o nic nejde, tak míč přiznají, a když o něco jde, tak dělají, že nevidí.....
U Sereny si také vzpomínám, jak na ní jednou bylo vidět, nevím kde, že si myslí, že byl míček asi v autu a tak tam šmrdlala raketou po zemi a na očích jí bylo vidět, že je ráda, že rozhodčí neslezl.....
A to, jak se po podání ruky u sítě, vždycky cpe podat rozhodčí ruku jako první před soupeřkou, kterou porazila, se mi také dvakrát nelíbí. Nevím, jestli je to nějaká pověrčivost nebo ukázka toho, kdo je za "hvězdu"....Přesto jí nepřestanu fandit, nezatratím, to by musela být hnusná na sběrače a to ona nikdy není, ale nejsem slepý k jejímu chování....
Reagovat
tommr
když se do toho necháš moc zatáhnout a tvejm oblíbenkyním se hodně nedaří tak je to pak někdy opravdu spíš utrpení. U mě to platí hlavně pro sledování Petry a Lucky s jejich velkovýrobou UE. Do určitý míry je to tak ale skoro u každýho zanícenýho fandy ve všech sportech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to tak. Já už si za ta léta, co sport sleduji, snažím udržet určitý nadhled, ale v tom daném zápase nebo momentu u jiného sportu se udržet kolikrát opravdu nejde. Musím se to pak snažit zhodnotit až z nějakým časovým odstupem, někdy až druhý den....
Správný fanda se holt musí zapotit.:)
Reagovat
smazaný uživatel
s nějakým odstupem
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně si nevzpomínám, že bych k tomu měl důvod... Ale věřím, že bych to dokázal přiznat.
Reagovat
pepin
V otázce označení stopy po dopadu míčku s Tebou naprosto souhlasím i když se to Montymu nebude líbit, ale kdo někdy hrál tenis a zvláště na antuce moc dobře ví kam ten míček dopadl, to si může říkat co chce o nějaké pozici apod. To mě jen ubezpečilo, že správně ji nemám rád a nesnáším ji, sportovkyni rádoby.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto bych byl pro zavedení jestřábího oka i na RG. Protože spoléhat se na poctivost a férovost hráčů, se nedá. A rozhodčí si taky nemusí být jistí. A v tenisu vážně rozhodují maličkosti. Neříkám, že to byl tento míček, ale co kdyby to bylo třeba při Petřině mečbolu a ona si pak další nedokázala vypracovat?
Koneckonců to samé by se mohlo stát někdy i Marii.
Reagovat
VlS
Pánové, je několik zde přítomných diskutujících (ne jen jeden), kteří se po loňské Petině sezóně strašně upnuli na to, jak bude stále vítězit, všechny na potkání porážet a prostě půjde jen od úspěchu k úspěchu. Vytvořili si ideál, ktterej ve skutečnosti nikdy neexistoval a skutečnou Petru porovnávají s tímhle ideálem.
Jsou frustrovaní z toho, že Petra nemá takové výsledky, jaké oni předpokládají, že má mít a že jim nedělá dostatečnou radost. Ale to není fandění. Fandění je přání úspěchu a dobrý slovo, když se nedaří. Na kritiku má vedle sebe Petra jistě dost kvalifikovanejch lidí,(včetně rodiny) a určitě to nejvíc štve jí samotnou.
Jakej má kdo nárok vyžadovat, aby mu někdo dělal radost, když proto nic neudělal? Mám nárok chtít, aby mě děti dělali radost, protože jsem je vychoval, živil a pořád ještě je nějak více méně podporuji (a né vždycky se tý radosti dočkám). Petře ani Lucce jsem nikdy nic nedal, nic jsem pro ně neudělal a proto si nedělám žádné nároky. Když hrajou blbě, tak to klidně napíšu, ale neprohrál jsem já a nejsem z toho vedle, když vyhrajou, tak mám radost, ale nevyhrál jsem já a nedělám si na nic nárok.
Radost si má člověk udělat něčím, co nějak aktivně ovlivnil, ne se jenom chtít svézt na vlně úspěchu a když úspěch není, tak naštvaně a sprostě kopat do svého idolu a jeho okolí. TO JE HULVÁTSTVÍ a nemá to s fanděním společného zhola nic. Je to jen zneužití něčího dílčího neúspěchu, abych mohl ventilovat negativní emoce a vybít si je na někom jiným, ať je jejich původ ve vlastním zaměstnání, životě, manželství, nemoci a nevím v čem všem ještě.
Když někdo nemá radost z předvedeného tenisu, tak by měl jít na ryby, měl by si jít přepočítat životní úspory, podívat se, jak rostou stromy, který zasadil, jak zhubnul, a tak. Zkrátka, když nemá někdo radost, měl by si přečíst Postřižiny a jít si koupit medvídka mývala (a vomévat si přirození vlažnó vodó).
Reagovat
smazaný uživatel
Člověče, ty ses nám nějak rozepsal. :-) Ale napsals to celkem výstižně, to se musí uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to a shrnul pěkně.:)
Ale nevím, proč to je směrováno nám pod tuto diskuzi?
Myslím, že do Petry nikdo nekope, ani si nenárokuje, že mu bude dělat nějakou radost. A k fandění a plkání na diskuzi patří chvála i kritika, nebo ne? Nebo ty fandíš s chladnou hlavou? Neříkej, že když ten, komu fandíš, prohraje, tak že tě to nemrzí? Právě kvůli němu, protože mu přeješ úspěch....
Ale vím, že plno lidí si Petru po jejím úspěchu ve Wimbledonu zidealizovalo a už z ní dělali jasné Nr.1. Také na tom mají velký podíl noviny, televize apod., všichni se snažili z její slávy vytřískat maximum, hned se vydávala kniha, Petra byla kdekam zvaná....
Jako třeba přenosy do tělocvičny nebo kam ve Fulneku, kde jí sledují její sousedé, mi přišly přehnané.....Jako ať jí tam fandí, ale dělalo se z toho moc velké divadlo. Alespoň podle mě.
Reagovat
VlS
To ti podepíšu. Každej chce mít svého rodáka kousek na sobě, aby byl taky vlastně slavnej, že? Druhá věc je, že v profi sportu se těžko můžeš ubránit požadavkůtelevizí, rádií a všeho možnýho o rozhovory, protože sponzoři chtějí, aby tě bylo vidět, protože proto do tebe investují, ale bylo toho až dost. Myslím, že to není věc až tak Petry, jako spíš jejího manažera. Ale i to je škola života nejen pro Petru.
Nevím, přečti si debatu po prohře s Makarovou a vyhodnoť si, jestli do Petry a Kotyzy někdo kope nebo ne. Nechce se mi vytahovat rešerše a dávat je sem na hromadu. Není to hezký čtení. Nemám ani náznak odvahy kritizovat někoho, kdo napsal, že u toho vypadala otráveně nebo uraženě, že jí to moc nebaví, protože je to pravda. Kdokoliv napsal, že se chovala jako blázen a snažila se všechno vyřešit na jednu ránu měl více méně pravdu. Nevidět, že Makarovová hrála dobře a Petře pěkně zatápěla je ale taky neobjektivní. Dělat z toho závěry, jak už nikdy nic neuhraje, že Kotyza vlastně nic neumí a podobně je blábol.
Osobně když někdo, komu fandím prohraje, ale hrál dobře, tak mám radost, že hrál dobře a holt byl soupeř lepší. Když hraje blbě tak nemám radost, ale že bych byl naštvanej? Na koho? A proč? Mám bejt naštvanej na někoho proto, že se mu nedaří? Naštvanej bych byl, kdyby mu to bylo fuk, nebo kdyby to viditelně odfláknul, ne proto, že mu to nejde, to je mi ho (jí) líto, ale nelituju přitom sebe a nebudu si na něm vylívat svůj bezdůvodnej vztek.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že všechny ty marketingové věci okolo Petry neřídí ona a byla a je do plno věcí vtlačena. I na takové věci si musí přivyknout, ne každý je rozená "hvězda", které to nečiní problémy. Petra je podle mě spíše skromná a introvertní. Právě mě štvalo, že si plno lidí na ni chtělo přihřát svou polívčičku, ale kdyby nepotvrdila očekávání (někdy opravdu nepřiměřené), tak ji obratem potopí. Ale já vím, tak to chodí, je to daň za slávu, peníze atd.....
Já jsem tu diskuzi po prohře s Makarovou četl, sám jsem tam také něco "vyplodil". Jen jsem se právě podivil, proč jsi to napsal sem do vlákna, ale teď chápu, že jsi to myslel komplexně. No, já jsem v té diskuzi psal, že mi přišla překvapená, že jí to nejde a pak nějaká otrávená. Makarova nehrála špatně a Petře zatápět dokázala. Přesto myslím, že by Petra takové hráčky porážet měla. Ale ty řeči, že už je Petra odepsaná jsem také četl, a ani na ně nereaguji, protože jsou to opravdu bláboly nějakých provokatérů nebo lidí, kteří si léčí na diskuzích akorát své komplexy.......Ta prohra tragédie není a na Wimbledon ji rozhodně neodepisuji.
Rozumím ti, jak to myslíš s tím naštváním, když hráč, kterému fandíš prohraje. Je blbost být naštvaný, není na co, a on sám je naštvaný nejvíc na sebe.
Když prohraje někdo komu fandím důležitý zápas, tak mě to mrzí. Ne kvůli mě, ale právě kvůli němu, protože oni se tam potí, dřou, překonávají překážky, sní své sny.....ne ty mé....
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se loni vyšvihla mezi elitu a zájem médií, zejména těch českých, je pochopitelný. A pro Petru i lidi kolem ní to je relativně nová zkušenost, se kterou je potřeba se nějak vypořádat. Beru, že jsou fulnečtí nadšení, že mají slavnou rodačku, tím spíš, když poměrně dlouho trénovala právě tam. Ale všeho s mírou, to je svatá pravda.
O kopání do Petry ať si každý udělá obrázek sám..
Reagovat
VlS
Jasně, mě prostě jen nedá se jí nezastat, když ona se zde sama dost dobře bránit nemůže. Nevadí mi, když někdo zkritizuje zápas, konkrétní výkon. Vadí mi, když z toho zápasu někdo dělá závěry o komplexním hodnocení hned několika lidí.
Reagovat
freeteepek
Tak rodina je jasná. Město nevím, ale země je podle mě taky jasná. A kdyby se tahle planeta měla účastnit nějakýho meziplanetárního turnaje, tak budu fandit pochopitelně Zemi:-)
Kdybych se před X lety zamiloval do 17ti letý blonďatý Máši, když vyhrála Wimbledon, tak bych dnes stejně fandil Petře. Pouze v případě, že by mi Petra udělala něco moc ošklivého např. by nějak ublížila mojí rodině nebo tak, zvažoval bych jinou variantu. Nejspíš bych místo fandění vypnul TV a šel se věnovat užitečnějším věcem;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist