Kvitová zdolala Kanepiovou. Teď může Wozniackou připravit o post jedničky

5. 10. 2010, 08:54
Aktuality 2
WTA PEKING - Petra Kvitová si po Wimbledonu příliš radosti neužila, v Tokiu však už zdolala dvě silné soupeřky a pravděpodobně ji čeká velmi sledovaný duel proti Caroline Wozniacké. Pokud by totiž dvacetiletá Dánka českou vrstevnici porazila, stala by se poprvé světovou jedničkou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se od skvělého tažení Wimbledonem trápí. Ze sedmi turnajů se dostala přes brány prvního kola jen na US Open, kde nakonec skončila ve třetím kole. Tento týden v Pekingu ji navíc hned na úvod čekala Pennettaová, se kterou dosud ve třech zápasech neuhrála ani set. V čínské metropoli však poprvé vyhrála a chystala se na souboj s Kaiou Kanepiovou.

S Estonkou měla bilanci vzájemných utkání vyrovnanou, letos obě třísetové bitvy vyhrála. Poslední výhra pak znamenala senzační postup do semifinále Wimbledonu. Také jejich pátý duel nabídl třísetové drama, po kterém se z vítězství 7-5 6-7 6-2 potřetí v řadě radovala Kvitová. 

Česká hráčka mohla utkání ukončit už v tie-breaku druhé sady, první mečbol ale nevyužila. V rozhodujícím dějství si dokázala pohlídat vlastní servis a dvěma brejky si zajistila postup, který z ní příští týden udělá českou jedničku. 

Nyní dvacetiletou rodačku z Bílovce pravděpodobně čeká souboj proti nejvýše nasazené Caroline Wozniacké, které v zápase půjde opravdu o hodně. Pokud by totiž dvacetiletá Dánka vyhrála a postoupila do čtvrtfinále, stala by se poprvé světovou jedničkou, aniž měla titul z grandslamového turnaje. Rodačka z Odense však musí ještě přejít Itaku Erraniovou.

"Pokud Caroline vyhraje a budu s ní hrát, tak se její nástup na tenisový trůn pokusím oddálit, pokud to půjde," napsala Kvitová ČTK. 

Wozniacká Kvitovou sice loni na antuce dvakrát snadno porazila, letos ve Wimbledonu se ovšem z jednoznačné výhry 6-2 6-0 radovala talentovaná Češka. "Tam mi to proti ní hodně šlo a snad to půjde i tady," doufala, že na svůj londýnský výkon naváže. "Každopádně se případně těším," dodala.

Šarapovové se v Asii nedaří, Azarenková zase vzdala
Dva ze tří zápasů prohrála na asijském turné Ruska Maria Šarapovová. Minulý týden jako obhájkyně titulu prohrála v Tokiu už v prvním kole se čtyřicetiletou Japonkou Dateovou, dnes v Pekingu nezvládla zápas druhého kola proti krajance Jelena Vesninové.

První set trval přes hodinu a bývalá světová jednička prohrála v tie-breaku. Druhé dějství už měla pod kontrolou Vesninová, jež ani jednou nepřišla o servis a sadu získala poměrem 6-2. 

Už sedmé letošní a třetí utkání z posledních čtyř turnajů nedohrála Victoria Azarenková. Koncem srpna kvůli puchýřům vzdala semifinále v Montrealu, na US Open pak zkolabovala během duelu druhého kola poté, co se při tréninku udeřila do hlavy a způsobila si otřes mozku.  

Minulý týden se na kurty vrátila a v Tokiu prohrála až v semifinále s Wozniackou. V Pekingu se už ale znovu dlouho neohřála. Kvůli zranění levého stehenního svalu vzdala za stavu 6-4 2-3 zápas proti Švýcarce Timee Bacsinszké.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING (Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (05. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Kanepiová (Est.) 7-5 6-7(6) 6-2
Zvonarevová (2-Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-1
Schiavoneová (5-It.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-3
Dementěvová (7-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-3 1-6 6-3
Bacsinszká (Švýc.) - Azarenková (8-Běl.) 4-6 3-2 skreč A.
Vesninová (Rus.) - Šarapovová (12-Rus.) 7-6(3) 6-2
Peerová (15-Izr.) - Schnyderová (Švýc.) 6-4 6-2
Sevastovová (Lot.) - Cibulková (SR) 2-6 6-1 6-2
Ivanovičová (Srb.) - Govorcovová (Běl.) 6-0 7-5
Duševinová (Rus.) - Vinciová (It.) 3-6 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Szavayová/Záhlavová-Strýcová (Maď./ČR) - Görgesová/Hercogová (Něm./Slovin.) 6-1 7-6(5)
Kirilenková/Petrovová (6-Rus.) - Kondratěvová/Uhlířová (Rus./ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pétě to moc přeju, že se jí začíná zase dařit. Není to lehké, když se vám přestane po velkém úspěchu dařit. Je to ale myslím normální, velký mediální tlak, soupeři jsou více nabuzeni vás porazit, trochu nesoustředění po tom humbuku po úspěchu, novináři atd. Je toho mnohem více, hodně aspektů k tomu, že člověk trochu vypne a nedaří se, takových bylo, je a bude. Péťa to zvládne a věřím, že jednou bude v top 10. Tomáš prožívá to samé, ale to je normální, Ivanovič, Schiavone, Pennetta, ti všichni získali obrovský úspěchy, pak se jim nedařilo a dostávají se zpět. To tak je a držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem u nasich devcat opatrna ve velkych chvalach po jednom viteznem utkani. I kdyz tento skalp byl urcite pro Petru vyznamny,ale vetsinou je to maximum, co se jim povede,ale ted uz je to druha vyhra, takze prijemna zmena. Treti kolo asi Karolin, posledni zapas ji Petra super smahla a ted jsem cetla, ze ma strevni problemy, tak uvidime, co je na tom pravdy a jak to pujde, Mohla by ji jeste trochu pozdrzet na ceste na prvni misto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist