Kvitová: Zajímá mě jen zápas s Carolinou

23. 10. 2014, 16:30
Aktuality 33
Když dnes Petra Kvitová na Turnaji mistryň hladce porazila Marii Šarapovovou, situace v Bílé skupině se pořádně zamotala. Kromě české tenistky mají šanci na postup i všechny její soupeřky. Postupovou matematikou se ale Kvitová nezabývá, snaží se soustředit na nadcházející zápas s Caroline Wozniackou.
Petra Kvitová

"Vím, že z naší skupiny můžeme postoupit ještě všechny čtyři. Jenže mě zajímá jenom zápas s Carolinou," řekla Kvitová serveru iDnes a Radiožurnálu v Singapuru po přesvědčivé výhře nad Šarapovovou.

Pokud v pátek porazí Wozniackou 2:0 na sety, zajistí si postup z Bílé skupiny. S Dánkou má bilanci 5:4, na Turnaji mistryň ji v roce 2011 porazila, ale poslední zápas loni v Cincinnati prohrála. "Dlouho jsem s ní nehrála. Dál skvěle běhá, ale zlepšila se a hraje útočněji," řekla Kvitová o bývalé světové jedničce Wozniacké, která zatím v turnaji porazila Šarapovovou i Polku Agnieszku Radwaňskou.

Právě s Radwaňskou Kvitová v úterý prohrála a na kurtu působila unaveně. "Ten den jsem byla smutná a z tenisu otrávená," vracela se Kvitová k úvodnímu duelu. Ten skončil až po půlnoci a Češka usnula až v pět hodin nad ránem.

I proto se kouč David Kotyza rozhodl, že své svěřenkyni dá poprvé za šest let, co ji trénuje, den před zápasem volno, aby nabrala chuť. "Vyčistila jsem si mysl, uvolnila se," řekla Kvitová na tiskové konferenci po výhře nad Šarapovovou.

Ve středu se podívala na video zápasu s Ruskou z nedávného finále z Pekingu. Pracovala s psychologem Michalem Šafářem a byla na autogramiádě v hale. "Šla jsem taky na kafe a něco málo nakoupila," doplnila.

Utkání se světovou dvojkou sice nezačala dobře, ale od stavu 0-2 v prvním setu se rozehrála a zápasu dominovala. Pomohlo, že Ruska hraje podobně rychle jako česká tenistka. "S Marií to bývá maso, ale když míče víc létají, chce se mi do nich víc chodit," řekla Kvitová. Proti Wozniacké to ale bude stejné jako s Radwaňskou a bude na Kvitové, aby hrála. "Musím do toho jít hodně agresivně," plánovala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
A zítra to určitě zvládne, protože důležitý zápasy jsou její! Naopak soupeřka podle už tak dobře nezahraje :)
Reagovat
VlS
tak jasně vyhrála. Kdyby prohrála, to by bylo expertních analýz, jak to bylo blbě, že měla den před zápasem volno od tenisu. Peťo, radši nějaký věci nezveřejňovat :-)
Reagovat
Jan
Kdyby prohrála, tak to asi nezveřejní :) A po vyhraném zápase to zveřejnit může, ne ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že u Petry je jedno. Když napíše, že se cítí fajn a prohraje, dostane čočku, když napíše, že se cítí blbě a prohraje, dostane taky čočku, když vyhraje, tak se štěstím, takže ono je asi jedno, co řekne :D Někteří si to stejně přeberou po svém. :D
Reagovat
Jan
Teď zas takovou čočku nedostala ne ? I když by mohla, protože při jejích výkyvech jí to dnes šlo a příští zápas může být zase dole.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak beru to všeobecně jako reakci na různá její prohlášení před novináři, která můžou a nemusí být pravdivá. Včera tu bylo moře kritiky na její raketu, jak je Kotyza vlastně neschopný a nemožný a hle, dneska ani vidu ani slechu. Prostě fandové kam vítr, tam plášť.
Reagovat
Jan
No s tou raketou to teda podělala :) Nebo Kotyza. Hlavně ať vyhrává :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co podělala? Vůbec nic, včera hrála blbě, dneska vyhrála s tou samou, takže to není v raketě, ale v tom, kdo s ní hraje ne?
Reagovat
Jan
To byl vtip. Ale je jasné, že po prvním prohraném zápase, když to vypadalo mimo jiné i kvůli nové raketě, že jí to otloukali všichni o hlavu včetně mě. A kdyby prohrála i dnes, otloukali by dál, včetně mě. Takhle byla ta výhra tak fascinující, že zahladila všechny hrboly. Už jsem si včera také říkal, no je bez formy, v prostředí, kde nemůže pořádně dýchat, tak čert vzal raketu, aspoň, když nic jiného si na ni zvykne do nové sezóny. a zdá se že zvykla :) Když postoupí ze skupiny, tak to bude dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to jsou ti realisti že? :P
Reagovat
Jan
Na tvrdé jádro nemají :)
Reagovat
Jan
Taky jsem se za její výhru tady modlil, jestli sis všimla :) Zdá se že to zabralo :)
Reagovat
Jan
Ještě je tu ta varianta, že hraje s původní raketou, jen přemalovanou, jak se to tady řešilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo je to jen Petra, která prostě blbě hrála proti výborné Aze, špatně se jí běhalo, míčky jí lítaly po celém Singapuru a je jedno jestli hrála raketou, koštětem nebo golfovou holí. :)
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
Jan
Realista by řekl, že hrála to, co jí soupeř dovolil a jak jí vyhovoval. Proti Aze musela běhat, hrát delší výměny, Aga jí všechno vracela, navíc byla půlnoc, kdoví jestli Petra není skřivan, od začátku vypadala otráveně, špatně dýchala nebo byla hodně unavená, to na ní bylo vidět. S Marií to byla jiná Petra, asi nemusela tolik běhat, obě střelkyně, tak výměny nebyly dlouhé a to Petře vyhovuje. I když dnes hrála Petra tak, že by asi vyhrála i nad Agou. Hlavní roli ale asi budou hrát ty její už notoricky známé vlny :) A kdoví jestli si nevzala starou raketu, jen přemalovanou :)
Reagovat
Fanda67
Jo tak, kotyza dal Petře volno aby mohl cely den premalovavat staré rakety :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo možná proto jí bouchal míčem do hlavy, aby si uvědomila, že má tu samou, jen přemalovanou a nějak to přehnal :D:D
Reagovat
Jan
Jako dal jí volno, tajně přemaloval rakety, aby nevěděla a myslela, že hraje s tou novou a pomohlo to :) Teď je otázka, jakou přípravu zvolí na zápas s Caro :)
Reagovat
VlS
Pohrozí ji, že když prohraje, bude jí trénovat Piotr
Reagovat
smazaný uživatel
To je mnohem horší než rány do hlavy :D Chodí nějaký trenér tak často za hráčkou jako taťka za dcerou?
Reagovat
Fanda67
Lunejko
Hlavně at chodí častěji než kotyza, to bude dobře znamení :)
Reagovat
VlS
Letos působí Piotr daleko klidněj než tak 2,3 roky zpátky a řekl bych, že jí i pomáhá. Bývalo to tak, že ji spíš rozhodil než pomohl. Na kurt může přijít 1x za set a mezi sety, takže asi nechodí víc než jiní.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já že mám pocit, že ho tam vidím pomalu po každém zkaženém míčku. :) Máš pravdu, že ted Caro i po jeho návštěvách vyhrává, předtím to bylo opravdu spíše naopak. Už se těším na zítřek, hraje Petra i Simča, u Petry budou velké nervy, u Simči snad menší.
Reagovat
Fanda67
No jen jestli by přece jen nebylo lepší kdyby Anička poslala serenu domu, pak by šanci vyhrát měli všichni :)
Reagovat
Jan
Simona to má v kapse ne ? Tak jaké nervy u ní ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem o tom, že vynechala trénink, četla včera na Twitteru. Ono to pro novináře není složité zjistit, jestli hráčka byla nebo nebyla na tréninku, protože rozpis tréninků se zveřejňuje. :)
Reagovat
PetaM
Co novinářům nenaservíruješ pod nos, tak to jsou leniví si zjistit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to ve svých rukách! Stačí vyhrát a ostatní se můžou pos*at a nic s tím neudělají, protože postoupíš :D
Reagovat
tommr
to ale platí jen pro případnou výhru ve dvou setech! Pokud by Petra vyhrála ve třech tak jí to ještě postup automaticky nezaručí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale to ona ovlivní. Chudáku Serena musí spoléhat na Simonu
Reagovat
VlS
Ježiš, už to všichni ví, sejčkovánínepomůže ( ale prakticky ani neuškodí :-) ), ono to bějak dopadne. Buď budem oslavovat, nebo ne, v rukou to má jen Petra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist