Kvitová zahájí antukovou sezonu jako jednička premiéry v Katovicích

13. 3. 2013, 18:56
Aktuality 13
Petra Kvitová bude hlavní hvězdou nového turnaje v polských Katovicích. Jediný antukový podnik v hale v kalendáři WTA s dotací 235 tisíc dolarů, který se uskuteční od 8. do 14. dubna, pro ni bude zároveň generálkou na semifinále Fed Cupu proti Itálii.
Petra Kvitová

Petra Kvitová hraje v těchto dnech na turnaji v Indian Wells, po kterém se představí v další prestižní soutěži v Miami. Pak už na tenisty bude čekat antuková sezona a česká jednička ji zahájí na novém podniku WTA na antuce v hale v polských Katovicích. Ty pro ni budou zároveň generálkou na semifinále Fed Cupu, ve kterém české tenistky čeká 20. a 21. dubna bitva na antuce v Itálii.

Mezi favoritky v Katovicích bude patřit i další očekávaná aktérka zápasu týmové soutěže v Palermu Roberta Vinciová. Nasazenými by měly být i Němky Julia Görgesová a Sabine Lisická, Estonka Kaia Kanepiová, Rakušanka Tamira Paszeková či Francouzka Alizé Cornetová.

Vysoko mezi nasazenými v pavouku BNP Paribas Katowice Open, jehož startovní pole nyní organizátoři představili, bude Klára Zakopalová. Z českých tenistek jsou dále přihlášeny také Andrea Hlaváčková a Petra Cetkovská, která chystá návrat po sérii zranění. V kvalifikaci by se měla objevit Kristýna Plíšková a pravděpodobně i její sestra Karolína.

Lucie Šafářová a Sara Erraniová, které by neměly chybět v nominacích na fedcupové semifinále, čeká první antukový turnaj sezony od 1. dubna v Charlestonu.

Turnaj v Katovicích se musí obejít bez účasti polské hvězdy Agnieszky Radwaňské i její sestry Urszuly. Pořadatelství se změnilo loni na podzim v době, když už měly obě hráčky nasmlouvané jiné starty, stejně jako Dánka s polskými kořeny Caroline Wozniacká, o kterou organizátoři rovněž stáli. Nicméně v týdnu 8. až 14. dubna, kdy je turnaj v Katovicích naplánován, žádný jiný podnik WTA v kalendáři není.

Katovice ležící nedaleko českých hranic převzaly turnaj WTA po Kodani, kde se hrálo od roku 2008 s výjimkou roku 2009. Katovice získaly licenci na pořádání turnaje WTA International na 6 let.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem moc rád, že Petra Cetkovská je zase v pořádku. Těším se na její zápasy. Díky půlroční pause se dost propadla v žebříčku, tak doufám, že to dožene :).
Reagovat
freeteepek
Petra měla kliku, že Aga nemohla. Ta by tam určitě s radostí jela a organizátoři by se mohli přetrhnout. Pro Petru je to určitě dobrá příprava na následující antukovou část sezony. Může se stát historicky první vítězkou tohoto dnes zatím malého, ale v budoucnu jistě velkého a slavného turnaje.
V roce 2011 se na turnaji v Linci, který nakonec po boji vyhrála, velmi dobře rozehrála i k pozdějšímu vítězství na Turnaji Mistriň. Letos by se jí mohlo přihodit něco podobného. Může uspět jak na premier mandatory v Madridu, tak následně i na Roland Garos. Já jí věřím:-)
Reagovat
PetaM
Tak přeju hodně štěstí na tomto turnaji! :) Jako rozehrávka před Fed Cupem je to výborné :) :) Jen doufám, že jako nasazená jednička tě aspoň občas dají na televizní kurt!! :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se na tenhle turnaj těším...:) tím, že je to relativně blízko jsem si samozřejmě koupila lístky a to hlavně kvůli tomu, že by se tam měly ukázat moje oblíbené hráčky...:) zejména Petra a Sabča a pak i na naše ostatní holky, jsem zvědavá hlavně na Cetkovskou, jak se jí zase bude dařit..:)
Reagovat
dadaft
tak doufám, že sem pak napíšeš nějaké přímé dojmy. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, určitě napíšu :))
Reagovat
Michaelus
No, Petra tady asi bude nasazená jednička. Doufejme že ji to nebude svazovat :-)
Reagovat
Titan
Ona jede potrénovat antuku, co jiného by dělala na tomto bezvýznamném turnaji. Takových se navíc může účastnit jednou za půl roku. A Serena nepřijede :-))))
Reagovat
dadaft
bezvýznamný, bezvýznamný.......
.... no, nemá tradici, zatím............
........... ale po Linci je to další pro našince poměrně dostupný turnaj, kde můžeš uvidět spoustu hráček ze světové padesátky a dokonce i současnou absolutní špičku (letos Petru, příští rok pravděpodobně Agu)
podívej se na letošní soupisku - spousta skvělých jmen!
http://katowiceopen.bnpparibas.com/pl/players/singles
Reagovat
dadaft
navíc známá hala Spodek, kde se bude hrát, prošla čerstvě důkladnou rekonstrukcí
http://katowiceopen.bnpparibas.com/pl/pages/20/turniej-obiekt
takže to tam bude asi super...
Reagovat
Karl
Je jasné, že Petra bude nasazená jednička, protože na turnajích International může hrát jen jedna hráčka z Top 10. Doufám, že si pojede pro titul a vyladí si tak formu před FC s Italkami. Good luck! :)
Reagovat
Titan
Bezvýznamný je a bude. Jako každý International, na kterém ovšem může rupnout dánská popelka v prvním kole :-)))
Stánky jsem viděl před pár týdny. Ten turnaj nikdy nebude z výše uvedeného dobře obsazený...
Reagovat
dadaft
hmmm, tak jo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist