Kvitová: Z Giorgiové jsem měla obavy. Teď už to pustit nemůžeme

19. 4. 2014, 20:07
Aktuality 29
České tenistky vedou v semifinále Fed Cupu nad Italkami 2-0 na zápasy a už jen jeden bod je dělí od postupu do finále. Domácí jednička Petra Kvitová věří, že výběr kapitána Petra Pály zápas v neděli v Ostravě dotáhne do vítězného konce.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Česká sportovní)

"Nemůžeme to pustit, to rozhodně nemůžeme," řekla odhodlaně světová šestka Kvitová po výhře nad Camilou Giorgiovou 6-4 6-2.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová by ráda udržela neporazitelnost tenistek v ostravské ČEZ areně, v které české družstvo předloni porazilo Italky a loni Australanky. "Doufám, že v tom budeme pokračovat. Zkusím k tomu přispět hned třetím bodem, ale každý bod je otevřený. Italky se nebudou chtít vzdávat. Máme tři šance udělat bod, musíme se koncentrovat, a když se to povede, tak to bude sladký," řekla Kvitová.

Petra Kvitová (© Česká sportovní) Pokud tenistky třetí bod skutečně získají, vyřadí obhájkyně titulu a zahrají si o titul potřetí za čtyři roky. Měly by tak šanci navázat na triumfy z let 2011 a 2012.

Rozhodnout může už Kvitová, která nastoupí v neděli v poledne k další dvouhře. Očekávala, že její soupeřkou ale nebude nominovaná Sara Erraniová, nad kterou vyhrála všech šest vzájemných zápasů. "Nevím, jestli se jí se mnou bude chtít hrát, a spíš počítám s (Robertou) Vinciovou než s (Karin) Knappovou," uvažovala.

Kvitová: Z Giorgiové jsem měla trochu obavy

Po zápase s Giorgiovou (54. WTA) měla Kvitová dobrý dojem především ze svého servisu. Dala 11 es, tři brejkboly soupeřce povolila až v poslední hře utkání, ale o podání nepřišla. "Se servisem jsem nadmíru spokojená. Pracovali jsme na něm a hodně mi pomáhal. Dala jsem jenom dva debly, z toho mám dobrý pocit," řekla.

Z Giorgiové šel před zápasem trošku strach. Italka na turnajích v Americe porazila Rusku Marii Šarapovovou a minulý týden došla v Katovicích do finále. "Měla jsem trošku obavy, co předvede. Myslela jsem, že to bude pálit k čáře, a ustupovala jsem automaticky dozadu, což jsem nemusela. A to bych si vytkla, protože ona nestíhala a po čtvrtém míči ve výměně kazila. Já to jinak zvládla dobře," řekla Kvitová.

Za stavu 5-2 v druhé sadě podávala na vítězství v utkání a z gamu se stalo malé drama. "Bylo to pěkně vachrlaté, ale naštěstí jsem to doservírovala," řekla tenistka. V této hře odvrátila tři brejkboly a využila čtvrtý mečbol. "Už jsem si asi myslela, že se to dohraje samo, a evidentně ne. Přála jsem si, aby už byl konec, honilo se mi v hlavě hodně myšlenek a ona do toho šla. To se tak přihodí," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
lars
Nevite proc Lucie nehrala v Katovicich??
Reagovat
George_Renel
hrála velmi dobře a věřím, že je při jejím mládí stále ještě na cestě nahoru.
Co si však myslím, že není úplně dobré je to, že se obává nastupujících hvězdiček. Ty by přece měly mít obavy, že je Petra rozstřílí na hadry a ne naopak, že nastupují a budou si na ní brousit ostruhy. Zde je potřeba zapracovat na psychice a hlavně to podložit pár podobnými výsledky a hro včera. Pak bude Petra moci nastupovat sice s pokorou a respektem, nikoliv však s obavami, které nechá po pár pokažených míčích dominovat nad jejím tenisovým uměním. Je to ten krůček, který jí dělí od absolutní špičky top 3.
Reagovat
George_Renel
....a hrou jako včera...
Reagovat
Fandina
Souhlasím, včera ta hra od Petry byla od začátku přesvědčivá a měla navrch. A co se týká Giorgiové, tak v druhém odstavci odspoda je popsáno, jak se vyvíjel pohled Petry na její hru během utkání.
Reagovat
lars
Caroline Garciaová porazila 6-3 6-2 domácí jedničku Sloane Stephensovou.
Reagovat
Jan
Že za Slovensko nenastoupily 3 jejich nejlepší hráčky do baráže FC s Kanadou považuji za podobně špatnou věc jako Rusky, když jejich lepší hráčky odmítly reprezentovat. Šíří se to jak mor. Měly by považovat za čest, že mohou reprezentovat, ale dnes se to asi moc nenosí.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to otevrene neschvaluju, ale podvedome chapu, ze jde o dusledek vyvoje, naprosto individualniho vyvoje kariery, ktery uz davno nijak neni spjaty se zemi, odkud clovek pochazi, naopak, ty holky (a kluci) z ni vetsinou odchazeji uz jako deti, svet je nmohem otevrenejsi a vazby uvolnenejsi...
Reagovat
Titan
Čest je něco, co se dnes moc nenosí. Cibulková (říkal jsem jí Domča, když jsem jí fandil, což je minulost daná posledním půl rokem) Cibulková si šla pro směšných 280 bodů za titul. Pokud se považuje za špičkovou tenistku, tak za grandslam má 2000 bodů za 14 dní...
Na Petře lze (komě jiných věcí) oceňovat to, že nejezdí na turnaje honit body pro body.
Přihlásit se v Cibulkovic formě na turnaj, kde druhá nasazená má číslo 46 v době, kdy jejích 280 bodů bude stát Slovensko účast ve světové skupině FED Cupu je sobeckost vysokého stupně.
Záměrně říkám sobeckost, protože tenistky jsou podnikatelky, takže každá si může zvolit způsob, jakým vydělá peníze. Cibule si šla pro 43.000 doláčů. No, za finále AO má 1.174.662 doláčů. Celé je to na hlavu...
Reagovat
Titan
Cibule je letos druhá nejlepší hráčka světa, má 2467 bodů (za Li Na - 3425 bodů) a následuje ji Aga s 2107 body.
Člověk nemusí být génius, aby pochopil velice nízké pudy Cibulkové, která hraje v hale na hardu v době, kdy začíná antuková sezóna (takže to nelze považovat ani za přípravu)...
Reagovat
lars
tenis je spise individualni sport.
aspon Slovensko nepotkame pristi rok ve FC. :))
Sranda by byla, kdyby Cibuli Pliskova porazila
Reagovat
smazaný uživatel
co udelala Cibulkova je mi uplne jedno, mne jen dnes "nastvala" coby premozitelka servismanky Karoliny - rozhodla jsem se, ze budu Pliskovkam rikat Isnerky.. :-) ale nepletete trochu pojmy s dojmy? Osobni cest a narodni hrdost snad neni totez.
Reagovat
lars
Tak ono ani s Cibuli by to nemuseli vyhrat. Bouchard na ni ma.
V Kanade se hraje asi na hardu ??
Reagovat
Fandina
Ono spíš než nechota reprezentovat jde asi, že se nepohodly jak Rusky vloni při finále FED cupu se svazem a kapitánem, tak asi teď něco podobného bylo, když řekla Cibule, že nebude hrát a odmítly i Danka s Magdou. Jinak minule hrály všechny holky ze Slovenska, ale Němky je v Blavě přehrály.
Reagovat
Titan
Osobní čest a národní hrdost se rozcházejí jen díky cílům, kterých chce tenistka dosáhnout (pokud tedy vysloveně nesnáší zemi, jejíž vlajka je u ní vyvěšena při každém jejím zápase) Lze pochopit Federera nebo Mášu proto, že se chtějí lépe připravit na důležitá utkání, ale Cibule si šla pro směšné body na turnaji, který ji v budoucnu moc nepomůže. Navíc její trenér vede Slovensko v souběžné bitvě o národní úspěch...
Reagovat
Titan
Hraje se na hardu, ale sděl mi motivaci Cibule?
Bála se snad Bouchard? Tak ať jde někam. Já jsem mluvil o přípravě. Tenistky se připravují na budoucí turnaje třeba i tak, že jdou v zájmu přípravy na turnaj s povrchem, který jim pomůže. Proč šla Cibule na hard, když další zápasy budou na antuce...?
Reagovat
Titan
Kdo chce slepý býti nemá zrak míti...
Když byla požehnána dezerce Cubulkové, tak proč by soudný hráč otročil za rozhodnutí národního trenéra (a trenéra Cibulkové)...?
Reagovat
Fandina
Psala jsem o Ruskách a také o tom, že když nehrála Cibule, tak rozhodnutí Danky s Magdou byla schválnost, takže v tom jedou všechny.
Reagovat
lars
1.Aby si zvysila pravdepodobnost dostat se do top 8 wta
2. vyuzit dobrou formu kterou na hardu ma - na antuce ji mit tak dobrou nemusi.
3. treba zjistila , ze se ji za Slovensko hraje hur nez individualne viz letos s Nemeckem
Reagovat
lars
Jak vis , ze ji to trener pozenal ??
Reagovat
Nola
prehrala vo vyrovnanom zápase, Slovensko asi vypadne... Dominiku si neberte do pusy, tenis je individuálny šport, každý sa môže rozhodnúť či bude reprezentovať... tieto vlastenecké kecy v dnešnej dobe si odpustite, za socíku na to doplatil napr. Domino Hrbatý, chápem u vás je prioritou vyhrávať tieto tímové súťaže... pre špičkového tenistu je to iba pridaná hodnota, ktorá ho nikam neposúva, Petru Kvitovú ako víťazku Wimbledonu si bude pamätať snáď každý fanúšik tenisu, kto si dnes spomenie, na Slovensko, ktoré vyhralo Fed Cup? Petra má naviac ako sa presadzovať v tímovej súťaži, žiadne body, posun na rebríčku, vzorne reprezentuje a evidentne jej kolektívna súťaž veľmi prospieva... Dominike môže ten turnaj, ak ho vyhrá, v konečnom zúčtovaní pomôcť v nasadzovaní na turnajoch...
zastala som sa Dominiky, čo je prirodzené, navyše sledujem FC tak mi nedalo nereagovať
Reagovat
Titan
1) Pravděpodobnost se jí před následujícími 3 GS nezvýší ani omylem
2) prodat formu na hradu za směšné body proti souběžné reprezentaci? Jo, to je charakter.
3) jo, to bude ono, je ji odporné reprezentovat Slovensko, takže jde na okresní přebor v deštném pralese, zatímco její trenér vede Slovensko v chladné Kanadě...
Reagovat
smazaný uživatel
Nola je na me obcas prilis radikalni nebo totalne jinde, ale ma pravdu, je to vec hracky (hrace) samotne(ho), zda bude reprezentovat nebo ne, to neni povinnost, jen chut a dobra vule. A ano, jiste i cest, ale netreba se hned skladat, ci plivat, pokud se nekdo rozhodne jinak - viz Berda.
Reagovat
smazaný uživatel
na druhou stranu, proc by se meli teniste a tenistky stavet za svou zemi, kdyz je treba nevybiraly do repre v mladi, i kdyz byla na jistych mistech zebricku nebo kdyz je zeme nepodporovala. treba to berou take jako protest...
Reagovat
Titan
V Katovicích jsem nabyl dojmu, že Itálie nominuje Giorgi jako dvojku na Kvitovou, a že to nebude pěkná podívaná. A nespletl jsem se. Pro Giorgi bude i s jejím dělovým servisem vždy překážka dělový return, na který není stavěná. Přejí Giorgi hodně úspěchů v dalších turnajích, ale vypadá to, že Italkám nepomůže.
A dále to vypadá tak, že finále bude zase o osudovém setkání Petkovič vs. Kvitová...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je neskutečně krásná :) Ta fotka v úvodu článku to jen potvrzuje, opravdu je znát to, že teď pracuje na kondici a kila jsou ve svaly a nebo mizí. Peti, zítra Ti věříme! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty sis tak krasne povzdechl.. :-))) Neskutecny je pozorovat Petrin vyvoj, jak se z cvalika z r. 2010 pres velkou holku s jeste detskymi nausnicemi (2011) a briskem (2012 - 13) .. :-) vylupuje uz upravena, tak sportovnejsi, naprosto osobita mlada zena (soucasnost).. :-) Pojd, Petro! (Na Petkovic!) ;-)
Reagovat
Fandina
Petra je hezká holka a vždycky jí to slušeno. Zrovna jsem dávala vedle pod článkem fotku se Sharapovou z legendárního Wimbledonu 2011. A je to super holka.
http://img.ibtimes.com/www/data/images/full/2011/07/02/123186-kvitova-and-sharapova-with-their-wimbledon-trophies.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, nejkrásnější je přece neférové prkno Marfuša Šarapová, nebo se mýlím :-D
Reagovat
Fandina
dneska super. Tak zítra ještě bod Peti a je to. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist