Kvitová vyhrává a říká: Fed Cup je pro mě pocta

25. 4. 2009, 17:26
Aktuality 0
Z tenistky Petry Kvitové roste, zdá se, českému fedcupovému týmu lídr. Z pěti dvouher vyhrála čtyři, přitom tři po sobě vždy jako zahajovací duel utkání. Naposledy to devatenáctiletá hráčka dokázala dnes, když zdolala Američanku Bethanii Mattekovu-Sandsovou a získala Česku v Brně první bod v semifinále proti Spojeným státům.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Fed Cup je pocta a motivace hrát co nejlíp," řekla Kvitová po výhře, jež je o to cennější, že do ní nastoupila se zavázaným kotníkem, který si podvrkla před deseti dny.

"Byla jsem nervózní, protože hodně lidí asi nevěřilo, že kotník vydrží, a možná si myslelo, že skrečuji. Nakonec jsem nejvíc ráda já, že kotník vydržel a zápas jsem zvládla," ulevilo se Kvitové. Ještě před duelem absolvovala elektroléčbu a prý bude připravená nastoupit také v neděli. "Kotník je v pohodě. Vypadá to, že se těžce rozbíhám, ale to je kvůli tejpu, jinak mě nelimituje," ujistila.

Přitom ještě při rozehrávání na dvorci upadla. Důvodem byla druhá, nezraněná noha. "Zadrhla se, ale to nevadilo," uvedla.

V prvním gamu se Američanka snažila využít možného handicapu domácí hráčky a snažila se soupeřku rozběhat. Proto se od druhé hry Kvitová snažila převzít iniciativu. "Protože jinak bych to neuběhala, takže jsem já musela tlačit a lépe číst její hru," uvedla tenistka.

Dařilo se jí to výborně. V prvním setu vzala 39. hráčce světa dvakrát servis. Zaváhala jen jednou, když v sedmé hře druhé sady přišla o jinak spolehlivé vlastní podání. "Nevím, co se stalo, přestala jsem přemýšlet o tenisu, ale když jsem viděla halu, jak mě burcuje k lepším výkonům, tak jsem ráda, že jsem se vrátila zpátky," řekla.

Před fedcupem se přitom Kvitové na turnajích moc nevedlo. Vyhrála jen dva zápasy ze sedmi. "Ale neřekla bych, že se mi moc nedařilo," řekla. "Naučila jsem se ze dvou porážek v prvním kole nedělat tragédii, ale tady jsem si spravila chuť," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist