Kvitová vyhrála první titul v kariéře

16. 1. 2009, 11:24
Aktuality 7
Vítězstvím osmnáctileté Petry Kvitové skončilo české finále na turnaji v Hobartu. Talentovaná hráčka získala svůj premiérový titul poté, co zdolala o sedm let starší tréninkovou partnerku Ivetu Benešovou 7-5 a 6-1.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Mladá fedcupová reprezentantka Kvitová dosáhla v Tasmánii největšího úspěchu v kariéře, na turnajích profesionálního okruhu dosud došla nejdál dvakrát do čtvrtfinále. Za premiérový triumf získala 280 bodů do žebříčku a 37.000 dolarů, poražená Benešová zhruba o polovinu méně.

V prvním vzájemném duelu svěřenkyň trenéra Davida Kotyzy měla od úvodu mírně navrch Kvitová, jež jako první v šestém gamu prolomila soupeřčin servis. Za stavu 5-4 sice nevyužila příležitost na ukončení sady při svém podání a dovolila Benešové srovnat, hned nato se jí však podařil rebrejk, po němž už při svém podání nezaváhala.

Druhá sada měla mnohem jednoznačnější průběh. Zkušenější Benešová v ní dokázala vyhrát první game až za stavu 0-5 a na zvrat už síly neměla. Zápas trval necelou hodinu a čtvrt a podle všeho ho neviděl trenér Kotyza. Ten podle oficiálního webu turnaje uvedl, že na sledování dvou svých svěřenkyň ve finále nemá nervy, a skutečně nebyl na tribuně během zápasu vidět.

Vykopnu ji z pokoje, usmívala se Benešová
Navzdory poměrně kruté porážce nešetřila Benešová po utkání úsměvy a potvrdila fakt, že jsou s Kvitovou dobrými kamarádkami. "No, ale nevím, jestli ji ještě po dnešku budu moci za kamarádku považovat. Máme v hotelu společný pokoj, ale asi ji dneska večer vykopnu. Sama si za to můžeš," řekla Benešová s úsměvem své mladší kolegyni při vyhlašování na kurtu.

Kvitová při závěrečném ceremoniálu nepostála chvíli v klidu, ať už kvůli svému vzrušení z prvního triumfu, či citelné zimě a chladu. "Doufám, že se dnes vyspíme klidně," řekla předtím, než poprvé v životě zdvihla nad hlavu trofej mezi seniorkami.

Rodačka z Bílovce Kvitová vyhrála první české finále na okruhu WTA od roku 2005, kdy získala titul v Hertogenboschi Klára Koukalová (dnes Zakopalová) po vítězství nad Lucií Šafářovou.

Benešová hrála o titul pošesté, uspěla pouze před pěti lety v Acapulku.

 

Výsledky - Hobart (dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Kvitová - Benešová (obě ČR) 7:5, 6:1.

Komentáře

7
Přidat komentář
dabelsobul
Ted se ukaze na Australian open, jestli ma na to prorazit mezi spicku. Hned v 1. kole ji ceka nasazena Azarenkova, ktera svuj premierovy titul ziskala pred tydnem v Brisbane...
Reagovat
skott
Moc sem ji to pral, ale los si s ni v Melbourne zahral opravdu velmi krute.I v dalsich kolech by mela postupne Pavly, Mauresmo, Serenu atd.To bude bohuzel nad jeji sily...kdyz si vezmu co tam treba Cetkovska:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Los je hanebný. Nasadí 32 nejlepších a tím to končí. Divím se, že se nedokážou inspirovat jinými sporty a že nemůžou losovat z několika košů úplně všechny tenisty, čímž se dá zajistit odstupňování kvality.
V 1. kole bude Kirilenko #30 - Errani #38 a současně třeba Mayr #111 - kvalifikant nebo Petkovic #385 - kvalifikant.
Jankovič hraje s Meusburger #104 a v druhém kole s vítězkou utkání Los Rios #96 - Flipkens #109 !!!! A ve třetím kole asi Sugiyama, protože ta taky nemůže potkat žádnou extra kvalitní soupeřku. To je hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál jsem jí to ;)
Reagovat
Jose
to přál Ivetě, Kvitová toho ještě vyhraje.... :)
co se dá dělat, titul už jeden má, takže je lepší než Kurnikovová :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to přál Ivetě..
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem fandil Bene
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist