Kvitová vyhrála bitvu o semifinále. Čeká ji Hantuchová

16. 6. 2011, 17:49
Aktuality 40
Petra Kvitová si ve wimbledonské generálce v Eastbourne zahraje o finále. Česká tenistka dnes sice s Polkou Agnieszkou Radwaňskou prohrála úvodní set, utkání ale otočila a po téměř dvou hodinách zvítězila 1-6 6-2 a 7-6. V semifinále ji čeká přemožitelka Venus Williamsové Daniela Hantuchová.
Petra Kvitová

V Eastbourne, kde se dnes tenistky musely potýkat se silným větrem, zahájila Petra Kvitová svou bitvu o semifinále katastrofálně. Při svém prvním podání neuhrála ani míč, vzápětí přišla o podání znovu a za stavu 0-5 musela odvracet 'kanára'. To se jí podařilo, ale na tom, že úvodní sadu získala Polka Agnieszka Radwaňská, už ale nic nezměnila.

Dobře nevstoupila česká tenistka ani do dalšího setu, v němž hned musela odvracet další dva brejkboly 13. hráčky světa. Tentokrát se jí to ale povedlo, a přesně to jako by Kvitová potřebovala. Poprvé v zápase sebrala Radwaňské podání, za stavu 5-2 to zopakovala a poslala utkání do rozhodujícího setu.

V něm nejprve Petra Kvitová promrhala dvě příležitosti k proražení servisu své soupeřky, aby vzápětí o vlastní podání přišla. Z vedení se ale polská tenistka neradovala dlouho, stejně jako za stavu 4-3, kdy si turnajová pětka dokázala znovu vzít servis zpět a srovnat na 4-4. Další brejk už diváci v Devonshire Parku neviděli, a tak duel dospěl do zkrácené hry. V ní Petra Kvitová od stavu 3-2 uhrála čtyři míče v řadě a po bezmála dvou hodinách postoupila do semifinále.

Hantuchová zlomila prokletí jménem Venus
O postup do finále si majitelka tří letošních titulů Kvitová zahraje překvapivě s Danielou Hantuchovou, která vyřadila bývalou první hráčku světa Venus Williamsovou. S ní slovenská hráčka prohrála všech deset dosavadních zápasů, jedenáctý už ale zvládla a ve třech setech postoupila.

Postup si přitom Hantuchová zkomplikovala ve druhé sadě, když za stavu 6-2 a 4-2 měla při podání Williamsové brejkbol. V té chvíli začala úřadovat Američanka, která si podání udržela a vzápětí poprvé vzala servis své soupeřce. Hantuchová, které především při podání dělal silný vítr čím dál větší problémy, pak za stavu 5-6 nabídla soupeřce tři setboly a Williamsová hned první využila.

V tu chvíli se zdálo, že i pojedenácté skončí duel obou tenistek vítězstvím pětinásobné wimbledonské šampionky, jenže Hantuchová se nenechala nepříjemným vývojem utkání rozhodit. Hned na úvod rozhodujícího setu Williamsové vzala podání, a i když si náskok dlouho neudržela, další brejk za stavu 2-2 už se ukázal být rozhodujícím. Hantuchová zápas ukončila čtyři získanými gamy v řadě a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 6-2 5-7 6-2.

"Řekla bych, že na začátku jsem hrála hodně slušně," komentovála krátce po utkání svůj výkon Hantuchová. "Když se ale zvedl vítr, bylo to pro obě hodně těžké. Pak už to bylo o tom, kdo to zvládne psychicky, a já to zvládla. Tohle je moje oblíbená část roku a cítím se moc dobře," dodala.

Americká tenistka vypadla den po vyřazení své mladší sestry Sereny, která hrála první turnaj po téměř roční pauze zaviněné zdravotními problémy. Venus Williamsová se na trávě v Eastbourne vrátila na kurty po pětiměsíční pauze kvůli zranění kyčle.

Azarenková zase vzdala
Letos počtvrté a pojedenácté od začátku loňské sezony kvůli zdravotním problémům nedohrála zápas Victoria Azarenková. Jednadvacetiletá Běloruska v Eastbourne vzdala kvůli nataženému stehennímu svalu za stavu 2-6 a 0-2 Marion Bartoliové

Francouzka se o finále utká se Samanthou Stosurovou. Australance se v sedmém vzájemném utkání podařilo porazit světovou dvojku Věru Zvonarevovou z Ruska, byť prohrávala už 4-6 a 2-4.

"Byl to velmi těžký zápas, také podmínky dnes nebyly ideální," řekla Stosurová. "Klíčovou hrou byl dlouhý game na konci druhého setu, od té chvíle se mi hrálo lépe," vrátila se ke gamu, po němž se po deseti schodách odvrácení tří brejkbolů ujala vedení 6-5.

Bartoliová se se Stosurovou utká v této sezoně poprvé, stejně jako na trávě. Dva ze tří vzájemných duelů vyhrála Australanka.

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 618.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) - A. Radwaňská (Pol.) 1:6, 6:2, 7:6 (7:2), Stosurová (7-Austr.) - Zvonarevová (1-Rus.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, Bartoliová (6-Fr.) - Azarenková (3-Běl.) 6:2, 2:0 skreč, Hantuchová (SR) - V. Williamsová (USA) 6:2, 5:7, 6:2.

Semifinálové dvojice: Hantuchová - Kvitová, Stosurová - Bartoliová.

 

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to zmákla na jedničku a hlavní soutěž ve Wimbledonu je krásný úspěch!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, jsem zvědav, koho dostane: v pavouku dvakrát narazí v 1: kole kvalifikant na jinýho kvalifikanta. Jinak může dostat Baltachu, Mattek-Sands, Bartoli, Švédovou, Strýcovou, Pavljučenkovovou, Hantuchovou, Kvitovou, Pironkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Zde je výčet skrečí Azarenky na WTA okruhu (19 zářezů):

2006 Pittsburgh F A. Wozniak V. Azarenka 6-2 ret.
2007 Hobart QR2 E. Gagliardi V. Azarenka 6-3 5-2 ret.
2007 Prague SF A. Morigami V. Azarenka 6-3 4-5 ret.
2008 Hobart R1 O. Govortsova V. Azarenka 1-3 ret.
2008 Rome R3 T. Pironkova V. Azarenka 6-2 1-0 ret.
2008 Eastbourne R1 A. Rezai V. Azarenka 6-2 ret.
2008 Zurich QF A. Medina Garrigues V. Azarenka 4-6 6-3 ret.
2009 Australian Open R4 S. Williams V. Azarenka 3-6 4-2 ret.
2009 Championships RR A. Radwanska V. Azarenka 4-6 7-5 4-1 ret.
2010 Marbella QF M. Jose Martinez V. Azarenka 0-4 ret.
2010 Charleston R2 C. McHale V. Azarenka 2-6 2-2 ret.
2010 Madrid R1 S. Peng V. Azarenka 3-0 ret.
2010 Montreal SF V. Zvonareva V. Azarenka 7-6(6) 1-0 ret.
2010 US Open R2 G. Dulko V. Azarenka 5-1 ret.
2010 Beijing R2 T. Bacsinszky V. Azarenka 4-6 3-2 ret.
2011 Indian Wells QF C. Wozniacki V. Azarenka 3-0 ret.
2011 Stuttgart R2 J. Goerges V. Azarenka 6-4 ret.
2011 Rome QF M. Sharapova V. Azarenka 4-6 3-0 ret.
2011 Eastbourne QF M. Bartoli V. Azarenka 6-2 2-0 ret.
Reagovat
smazaný uživatel
Goerges vs. Azarenka bylo skore samozřejmě opačné, tj. 4:6 ret.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw, očité svědectví diváka zápasu; prý to byla dobrá podívaná:
http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=19738770&postcount=73

"This was a fun match to watch, lots of long rallies, some nice use of slice and drop shots from both players and even some net play.

The first set was tighter than the scoreline suggests but Kvitova couldn't maintain the rallies and most points seemed to end with her errors. After that she was a lot sharper and started hitting a lot more winners that even Radwanska had no chance of chasing down.

Third set was a bit up and down mainly because that's when the wind got really bad and stayed very close until Radwanska's game fell apart in the tie break.

Bartoli stood at the side of the court in the entrance passage watching most of the last two sets which I thought might be a bit disconcerting for them as they couldn't really miss seeing her the whole time but they didn't seem to care."
Reagovat
VlS
Matěji, další kolo.
Sam nebo Marion? V semi už se šance odhadují hůř, Marion jsem na trávě hrát neviděl, takže nevím, jestli hrála tak dobře, nebo Vika tak tragicky, spíš Vika tragicky. Sam jsem viděl jen TB druhého a třetí set, do stavu 5:2 hrála Sam výborně, pak to začala hodně kazit.
Tipnu si Marion, připadá mi psychicky stabilnější (což je při množství jejích tiků s podivem)

Petra - Dani. Petru jsem hrát neviděl, Dani jen první set. Takže netipuju, jen si přeju, aby vyhrála Peťa.
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím, já tentokrát asi tipovačku nedám, jenom podotýkám, že Zvonareva se dnes stala vůbec první hráčkou světové třicítky, kterou Sam Stosur dokázala na trávě porazit (a to ještě Zvonareva asi měla vyhrát ve dvou setech). Vera naposledy porazila Samanthu ve Wimbledonu 04, od té doby je to šňůra 7 porážek za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné, co se dá s naprostou jistotou předpovědět, je, že Eastbourne vyhraje Bartoli. :-) Protože kdykoliv letos Azarenka někomu skrečovala zápas, dotyčná hráčka následně vyhrála i celý turnaj (Woz i IW, Goerges ve Stuttgartu, Šarapka v Římě). :DDDD
Reagovat
VlS
Jó, tak proti osudu, neschováš se do sudu, je-li psáno, že Marion vyhraje, tak se tak stane ;-),
ale vážně k Azarence - když se podívám na tabulku, kterou jsi opět krásně udělal (máš na to nějakou inteligentní databázi, nebo jsi fakt tak hnusně pracovitej a vyzobáváš to růčo? ) a uvědomím si, že je ročník 89, takže v 2006 jí bylo 17, a jak na tom byla v rankingu
(2010 10.;2009 7.; 2008 15.; 2007 30.;2006 92; 2005 146.)čili puberťačka v plný zátěži dospělý ženský, tak se není čemu divit, že organizmus dostával za uši a tu a tam zastávkuje. Díval jsem se po důvodu skreče teď a je uvedeno, že jde o zranění pravého třísla - čili poměrně častej sportovní úraz a nepodezíral bych jí, že to skrečla jen tak, protože se jí nechtělo hrát. Je v těch skrečích dost takových, kdy skrečla v okamžiku, kdy výrazně vedla. Jestli to vadí Šakalovi, protože žíje sázkami, tak je to jeho věc, mě je tý holky spíš líto a přeju jí, aby se rychle dala do kupy, protože je to jedna z holek, který hrajou rychlej, agresivní tenis, na jakej se dívám rád (i když ji u toho nemůžu poslouchat.
Reagovat
Jiri
Hantuchová ted hraje slusne, takze to vidim 50:50. Proti sympaticke slovence vsak muze hrat unava a samozrejme vynikajici Péťa.
Reagovat
Titan
A taky rameno, i když jsem zrovna četl, že nemá co ztratit, tak bude hrát uvolněně, což je pro protihráče nedobrá informace ;-)
Reagovat
VlS
No, já si nemyslím, že by Peťa měla co ztratit a že by z toho měla bejt pod tlakem, na druhou stranu Danka, když říká, jak nemá co ztratit, tak o tom možná spíš chce přesvědčit sama sebe, ale to je fuk, hlavně ať holky odehrají pěknej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna si vede ve třetím setu dobře, ale asi začalo pršet, tak ji to snad nerozhodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně bojuje o postup do hlavní soutěže Wimbledonu s Arinou Rodionovovou. První set prohrála 4:6, v druhém byla break dole, ale úspěšně to otočila a set vyhrála 6:3; nyní začíná třetí set, na podání je Arina.
Reagovat
smazaný uživatel
A začala i dobře v třetím setu, vede 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, 3:1 a 40:15 při podání Arina (tj. dvě šance mít dva breaky navrch) a co se nestane ... samozřejmě začne pršet!!! :-((
Reagovat
Titan
Anglická tradice, jak začne období dešťů, nic nedělají a jdou si sednout do hlediště :-) Už i centr na Wimbledonu si zastřešili. Stačilo se podívat na diváky na nejlepších místech (teď nemyslím handicapované) - samá obezita pokročilého věku ideálně se cpoucí popcornem nebo co to tam dlabou. Anglická kultura...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ona se teda kvalifikace nehraje přímo ve Wimbledonu, nýbrž v Roehamptonu ... ale jinak asi souhlas. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Američany ale v tomhle nemá nikdo.
Reagovat
skott
otazka je, kolik z tech lidi jsou ale Britove.Muj osobni odhad podle zkusenosti je, ze tak polovina navstevniku Wimbledonu jsou cizinci.
Reagovat
Titan
Wimbledon ještě nezačal, já mluvil o Eastbourne. A cizinci to nebyli, oblečení že bych s tím nešel ani vynést odpadkový koš. Wimbledon bude určitě lepší ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No každopádně doufám, že zápas Danky s Petrou už na streamu bude.

Jediné mé přání je, aby to byl pěkný zápas. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No neuvěřítelné! Viktorka nám skrečovala! Jaký to šok... K téhle slečně už opravdu nemám slov, ta vede můj žebříček antisympatií na celé čáře a nejspíš doživotně.
Reagovat
Titan
To bude zajímavé semifinále :-) Zápas Hantuchové jsem viděl a rozhodně to nebude opakování FED Cupu. Je sice pravda, že Venus zahrála některé míče neskutečně špatně (zvláště servis do hlediště byl zajímavý), ale i tak hrála Hantuchová skvěle. Vždycky jí fandím, ale jak dojde na zápas s Petrou, tak ji zase přeji delší odpočinek před Wimbledonem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nejhorší na tom že je pokud petra prohraje tak se slováci budou naparovat.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že to je to nejmenší lopato..
Reagovat
smazaný uživatel
"Vysokoškolák" Lopata zase perlí. :-) Mimochodem, zdá se mi, že to jsou spíše Češi, kdo se po vítězství českého týmu třeba v hokeji nad Slovákama chodí naparovat na různé slovenské sportovní webové stránky. Vůbec bych se nedivil, kdyby to byla i oblíbená kratochvíle"vysokoškoláka" Lopaty. ;-)
Reagovat
VlS
Lopato, jak nejdýl si kdy byl na Slovensku v kuse, kolik Slováků znáš a jak dlouho. To je tvůj závěr stejné "hodnoty", jako žvásty o životní formě, jako to, jak Danka nemá na Venus nárok a podobně. Nemám v oblibě zbytečně těžký slovní kalibry, ale ty jsi opravdu neuvěřitelný pako.
Reagovat
smazaný uživatel
mně přijde, že v tenise se to moc neřeší, sleduje se spíš žebříček než jeden individuální zápas... a tam je Petra stejně před ní :)
Reagovat
Titan
No nevím, ale např. u Wozniacki se docela řeší individuální grandslam :-) To, že je jednička mám pocit nikoho až tak nezajímá (tedy kromě Dánů a reklamních agentur)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že nemá grandslam je jiná věc, to neni o jednom utkání :)

A jinak k Wozniacki, myslim si, že ona se tam dlouho neudrží, nebo aspoň bych byl radši, protože momentálně to pro mě pořád neni žádná osobnost, navíc ten GS. Když se teď vrátily Williamsky, tak mě to zajímalo, ale ona mě prostě nezajímá...
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato!
Já tedy nejsem příznivcem toho, aby se hned reagovalo na veškeré pravopisné chyby, nebo na slovosledy atd., ale poslední dobou docela perlíš.
No pokud jde o slováky, tak to zase tak černě nevidím. Vzpomeňme na MS v hokeji. Když to nevyšlo jim, tak fandili nám.
Tak a teď to dostanu od pravopisokárců!
Reagovat
smazaný uživatel
právě že nám nefandili! co znám slováky tak vždy fandili proti nám!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím to všeobecně a mněl jsem pocit, že to bylo docela v pohodě. Že nám většinou přáli.
Reagovat
VlS
odpověz na otázky, kdy a jak dlouho jsi byl na Slovensku, kolik Slovaků znáš a jak je znáš dlouho. Jsem na Slovensku pracovně něco víc než dva roky a říkám ti, že žvástáš nesmysly, jsi největší kašpar této diskuse a nerozumíš ničemu tenis nevyjímaje. Možná trefíš večer domů, ale to je tak všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ako Slovák, ak niekomu by som mal dopriať víťazstvo nad Danielou, tak Kvitovej, lebo je to kvalitná hráčka a hrá príťažlivý tenis.

Ale medzi Čechmi mám aj neobľúbených hráčov, ale to je normálne, keď niekomu napríklad nesedia Štepánkove opičky, a pod. ...
Reagovat
VlS
Podívej, nemám na Slovensku vůbec pocit, že by zde převládaly nějaké protičeské nálady. Jistě že potkáš jedince, kteří jsou na Čechy vysazení, ale to stejné najdeš v Česku. Já osobně fandím Dance, pokud zrovna nehraje s Petrou nebo s Luckou a nefandím Dominice - a nemám proto žádnej specifickej důvod, prostě ji nějak nemusím. Když bude hrát Danka s Ivetou nebo Bárou, tak budu fandit Dance, pokud to nebude Fedcup, ale mám i jiný oblíbený hráčky z jinejch částí zeměkoule a národnost neřeším, třeba Kuznu, Jelenu Jankovič, Věrku, Sam docela můžu, a nemůžu nafučenou Šarapku, manekýnu Wozniacki a Dinaru(ani kdyby byly Češky). Ale nebudu svý preference nikomu vnucovat a ani nebudu nikomu nadávat, že má holt nějaký svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková nesedí z jedného dôvodu ani mne. Tie jej vyjadrenia, keby sa zem netočila, keby nemalo more príliv a odliv, keby existovala spravodlivostť a mimozemšťania (samozrejme trochu preháňam, ale viete o čo ide :-)), tak by som vyhrala celý turnaj, celý svet dokážem poraziť, no neviem neviem ...

Sebavedomie je dobrá vec, má teraz nového trénera a ten ju núti hrať útočne a to sedí môjmu vkusu - ale niekedy je toho príliš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jejím koučem je bývalý kouč Dinary Safiny Žejko Krajan.

Dnes v druhém setu, kdy Cibule ztratila vedení 5:3 a nechala Svetu otočit na 5:6, jsem poslouchal jeho rady. Mluvil na ní jakousi směsicí chorvatštiny a sloveštiny, v podstatě jí kromě čehosi pro mě nesrozumitelného říkal, aby chodila víc proti balónu a hrála míč dřívějc po dopadu, páč když si je nechává takhle spadávat, nic pořádnýho z toho už nezahraje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
peto go go!vkladam d ote nadeje na bily slavny winbledon!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist