Kvitová: Všechno začalo v Riu, medaile mě uklidnila

1. 10. 2016, 15:58
Aktuality 209
Od prvního utkání ve Wuhanu Petra Kvitová cítila, že má turnaj ve vlastních rukou. A zdání českou hvězdu neklamalo. Svými výkony dala vzpomenout na dva grandslamové wimbledonské triumfy, prošla pavoukem neporažená a po dnešní suverénní výhře ve finále nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou získala první titul v sezoně a osmnáctý v kariéře.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Celý týden byl neskutečný," řekla šestadvacetiletá Kvitová v telefonickém rozhovoru s ČTK po hladkém finálovém vítězství 6-1 6-1. "Jsem ráda, že jsem se přesvědčila, že tam ta hra je, a za ten výsledek taky," doplnila.

Turnajový vavřín získala po více než roce a v první reakci napsala: "Konečně." Poté dodala, že se na triumf vždy vyplatí čekat. "Neřekla bych, že mi spadl kámen ze srdce. Je to úspěch a mám radost, ale sezona od začátku nebyla nejlepší a jsem ráda, že se to v konci povedlo, jaké hráčky jsem porazila a jak jsem hrála," řekla.

Právě proto, že se jí letos v první části roku nedařilo, rozešla se s koučem Davidem Kotyzou i s přítelem a trápila se, tak si titulu víc váží. "Prošla jsem si ne úplně lehkými situacemi a zjištění, že je důležité zůstat pozitivní a neházet flintu do žita, je cenné. Tenhle turnaj mi ukázal, že to ve mně pořád je, a to je nejdůležitější," řekla.

Hned večer po finále zamířila s kondičním trenérem Davidem Vydrou na letiště a vydala se na další turnaj do Pekingu. "Pořád jsem měla a mám motivaci něco dokázat a tímhle turnajem to neskončí. Doufám, že na to navážu," přála si Kvitová.

Ve Wuhanu se od prvního kola cítila dobře. "Tušila jsem, že to vypadá dobře. Celý turnaj jsem měla ve svých rukou. Zlomový zápas byl s Angie, to bylo hodně vybojovaný," poukázala na více než tříhodinovou bitvu se světovou jedničkou Angelique Kerberovou z Německa. "Od té doby mi přišlo, že jsem získala větší sebedůvěru, a i když jsem se necítila fyzicky úplně nejlíp, tak jsem do toho chodila a moje hra platila," uvedla Kvitová.

A herně opravdu vypadala skvěle. Ke své tradičně agresivní hře, kterou tlačila soupeřky do úzkých a třeba běhavé hráčky, jakými jsou Cibulková či Simona Halepová z Rumunska, se občas jen ohlédly po vítězných ranách, přidala i dobrý pohyb a servis. "Podobně jsme se cítila v poslední době asi trochu v Riu a v New Havenu, ale to asi nebylo až takhle. Jinak asi loni při titulu v New Havenu, tam to taky takhle klapalo," řekla.

Za titul ve Wuhanu tak trochu děkuje i zisku bronzové olympijské medaile. V Riu de Janeiro získala znovu víru ve vlastní tenis. "Když se na to teď zpětně koukám, tak myslím, že jo. Všechno začalo v Riu, od té doby hraju uvolněněji a víc si tenis užívám. Rio mi dalo moc. A nejen tenisově, ale vším," uvažovala Kvitová. "Medaile mě uklidnila vnitřně, dalo mi to moc, získala jsem sebevědomí a všechno, co potřebuju."

Po šesti vyhraných zápasech ve Wu-chanu, a především po bitvě s Kerberovou, se cítí fyzicky celkem unavená. "Momentálně to na mě padlo, ale to je tak vždycky, když nemusím být mobilizovaná," řekla Kvitová. Nejhůř se cítila den po výhře nad Kerberovou. "To jsem byla proti Kontaové hodně rozbitá a ještě když jsem hrála se Simonou, tak jsem cítila na těle každý sval. Ale vždy v rozcvičce jsem cítila adrenalin a bylo to lepší. A každý další zápas mě vyburcoval a zvládla jsem to," řekla.

Výhrou se výrazně přiblížila k šanci bojovat o šestou účast na Turnaji mistryň v řadě. Do Singapuru pojede osmička nejlepších a Kvitová je nyní dvanáctá v hodnocení sezony. "Ta šance je nad rámec očekávání. Zatím nad tím nepřemýšlím, ale vím, že tam je a není to nemožné," uvedla vítězka Turnaje mistryň z roku 2011. "Budu se snažit pokračovat ve hře, kterou jsem tady hrála. Ale nechci se dávat pod tlak Singapurem. Jsem ráda za to, jak se teď cítím," doplnila tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

209
Přidat komentář
PetaM
Lucko ... :( :(

A ty už mě Kájo pěkně sereš! Po USO jsi neporazila ještě nikoho jiného, než Lucku. Jestli v příštím kole nevyhraješ, najdu si tě a uvidíš!
Reagovat
misa
Lucka dnes Karolínu nebrejkla, i když ta měla úspěšnost 1. podání jen 42 %. Jiná hráčka by toho myslím využila mnohem lépe.
Reagovat
d@ve
A kolik těch BB vlastně bylo?
Reagovat
PetaM
2? Nechce se mi to hledat .... Ale podle mě jen v jedné hře měla BB ...
Reagovat
misa
V osmé hře třetího setu dva, ale ne v řadě. Na ten první brejkbol úder Karolíny zbrzdila páska, Lucka si oběhla na forhend, ale výměnu stejně nebyla schopná ukončit, nezahrála dostatečně k čáře. Tam byla možnost velká.
Reagovat
d@ve
Tak to moc šancí neměla. :/
Byla to holt smůla na ten los. Snad už bude mít Lucka příště více štěstí a vylosujou jí někoho jiného, třeba takovou Sam.
Reagovat
misa
V Pekingu byly z psychologického i herního hlediska mnohem přijatelnější soupeřky, to je jasné.
Reagovat
EllNino
je to tak, bohužel se na to nemůže vymlouvat ...ale poseldní dobou jsou losy fakt hnusný ...se divim, že nehrála s Petrou dlouho :D
Reagovat
d@ve
Ještě to tak, to by Lucce určitě scházelo. :)
Jsem moc rád, že jí alespoň vychází ten debl a že si zase zahraje TM.
Reagovat
PetaM
To jsem moc rád. Už začínám mít na Karolínu vztek, že jí pořád poráží. Ještě tak, aby se k tomu přidala Petra ... :( :(
Reagovat
d@ve
Na druhou stranu chudák Karolína, tak za to taky nemůže, že jí to prostě jde. :)
Reagovat
misa
Ještě to tak, při posledním vzájemném zápase na trávě v Birminghamu měla Lucka už zoufalství v očích. Těžko říct, jestli si ještě proti sobě někdy zahrají, jejich turnajové cesty se asi rozejdou.
Reagovat
misa
*kromě grandslamů. V 1. kole AO snad k tomuto zápasu nedojde.
Reagovat
EllNino
radši nekřič :D
Reagovat
misa
Lucku sráží katastrofální nedostatek sebevědomí při důležitých míčích, 7. a 8. hra to ukázaly víc než jasně...
Reagovat
d@ve
Ach jo.. :( Tak za stavu 30:0 jsem si dělal naděje, stejně jako po prvním vyhraném setu. :(
Reagovat
misa
vyhrála tiebreak 1. setu. Karolína ale pomáhá, jak může, dnes prakticky bez 1. servisu.
Reagovat
d@ve
Ani jsem tomu nevěřil, že to takhle dopadne. Čekal jsem, že po nevyužitém SB to Karolína už dá, ale naštěstí měla Lucka ještě další pokus a ten už nezahodila. :)
Ovšem začátek 2.setu se ji moc nevydařil ztrátou svého prvního gamu. Škoda, že to nevidím naživo. :/
Reagovat
misa
Karolína špatně podává, Lucka se ani tak nedostala zatím k jedinému brejkbolu. Ale jinak buď rád, že to nevidíš. Kája trochu zapla a Lucka naopak odpadá 0-4 :-((
Reagovat
d@ve
Tak snad se Lucka zase vzchopí a v 3. setu to dá.
Reagovat
misa
0-5, Lucka hodinu dře na zisk setu, pak uběhne 15 minut toho druhého a všechno je v háji...
Reagovat
d@ve
A druhej taky.. 0:4 :( Co to tam ta Lucka zase provádí? :/
Reagovat
misa
Hráčka top 10 začala hrát. V tom 1. servírovacím gemu 2. setu byla Lucka asi ještě hlavou v minulosti a nechytla začátek.
Reagovat
Fandina
Hráčka top 10? Nedavno byla hráčkou top 10 i Šafi. Možná déle než Kája.
Reagovat
d@ve
Tak se snad ta Lucka, bývalá hráčka TOP10 už chytla čistá 3.hra 3.setu. :)
Reagovat
misa
Teď už zase Lucka mnohem lépe podává než ve druhém setu. V něm asi po předchozím vyhraném tb. polevila v koncentraci a utekl jí začátek.
Reagovat
misa
Lucka si vyplýtvala všechny HE :(
Reagovat
misa
Konec, je po zápase. Lucie za stavu 30-0 vyzkoušela parádičku, která jí těsně nevyšla, a pak dvě dvojchyby...
Reagovat
EllNino
tady vidíš, jak je Lucky ezradná bez BH slajzu :/ na brejkbol to zahrála Kája dobře
Reagovat
misa
Tak to je jasné, ten neexistující slajz Lucii vyčítám pořád :)
Reagovat
Frick
To je palba ostrými.
Reagovat
Jabadu
Stačí vyhrát Peking + nějaké drobné a všechno bude zase
Erőmű.
:-)
Reagovat
Nancy_z
Přesně! :-D
Reagovat
Pavlis
Petra na dnešním zápase Háček.

https://pbs.twimg.com/media/CtwyNaIUMAALTg3.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CtwyNaLUIAAoNQx.jpg
Reagovat
Frick
A nebyla tam sama. Byli tam i pánové Smoke a Fog.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/OndrejZamazal/status/782177221540712448

Co tim chtěl panáček říct?
Reagovat
blixa
Nevím, třeba že je Ovčáček zm.rd s velkopanskými manýry ?
Reagovat
Frick
Začínám mít obavy. Wozjek blbnul, ale dal to nakonec. V dalšim kole Vinci, to asi dá.

Elina nejdříve Marii a pak Lisickou. To je taky velice dobře hratelný :-(
Reagovat
tommr
na druhou stranu už jsou ale venku Stosurová a Vesninová, kterejm se v poslední době moc nedaří. Pokud Bára pořádně zabere a uhraje nějaký body tak by se před ně mohla dostat. Škoda, že nedotáhla ten zápas s Cibulí ve Wuhanu. Už mohla mít vystaráno ...
Reagovat
Frick
Bára si to podělala na US Open a pak špatnou volbou turnajů.

Jednoduše svou nynější kvalitu je zcela neschopná bodově prodat.
Reagovat
VlS
Poposkoč si. Kdy konečně pochopíš, že turnaje jsou dlouhodobě naplánované a nemůžeš si vymýšlet změny, jak tě zrovna napadne. A ty kritiku, už jsi někdy vydělal v hrubým 1 milion USD za rok? Až ho vyděláš, tak do toho začni žvanit těm, co to dokážou. Zatím tady jen demonstruješ, jak si schopný závidět, že si holky umí vydělat.
Reagovat
Frick
Na konci sezony 2015 věděla, že v Tokyu je velice silná konkurence a že tam v letech 2014+2015 vyhrála 1 zápas ze tří. Byla tehdy 42. a nemohla vědět, že jí nadcházející sezona bude tak dobře vycházet, jak jí vychází. Vlastně se nad ní mohla vzbášet i hrozba nutnosti hrát o silně obsazený Premier kvaldu. Tak opavdu mne zaráží, že měla se tam takovou chuť hrnout.

Chce se mi věřit tomu, že je Bára nyní lepší tenistkou než Týna. Ale o Týně se teď píše jako vítězce WTA turnaje se ziskem 280 bodů. O Báře ne. Šlape si po štěstí.

I ten Berdych, hráč TOP 10, nemá porblém s ATP 250. Hrál už letos na čtyřech. Bára pouze na třech intech, přičemž by možná hrála jen dva, nebýt domácí Prahy.
Reagovat
bIbec
Vůbec bych se nedivil, kdyby byl ten béčkový TM Báře u prdele.
Reagovat
blixa
Zase slušný prachy. Myslím že by to brala.
Reagovat
EllNino
stejně jako Petře :D ta tam podle mě nepojede
Reagovat
tommr
tak praštěná zase Petra není ... :)
Reagovat
tommr
to by byla sama proti sobě. Platí totiž jednoduchý rovnice: účast na ET = umístění v top-20 = dobrý výsledky v celý sezóně a to snad chce každá tenistka nebo ne? Navíc jsou tam k mání solidní body a peníze i za porážky a o to by nestál jen vyloženej blázen ... :)
Reagovat
bIbec
možná sem měl reagovat spíš na ten Frickův druhý příspěvek. Mně přijde strašně komický (nebo spíš otravný), jak on pořád řeší, kde maj ty holky jako hrát. Jakoby si záměrně měly dělat kalendář, aby se jako kvalifikovali na nějaký ET. Jako je fakt, že já sem prostě rád, že ta Bára hraje větší turnaje a né přitroublé internationály. Já bych Báru na internationálu ani nesledoval. Já se raději podívám na jeden zápas proti pořádné hráčce než na 4 nebo 5 proti hráčkám kolem stovky. Nezájem.
Jó, kdyby se na internationál kvalifikovala (nebo dostala WC) třeba Vondroušová, to bych byl zvědavý, jak by si vedla proti takové konkurenci. To je něco jiného.
Reagovat
VlS
Mám to podobně, ITF mě v podstatě zajímá jen u holek pod 20 let, internacionály typu Taškent, nebo Baku a podobně normálně vůbec nesleduju, holky za stovkou nad 20 voýjimečně ( návraty po zraněni a podobně)
Reagovat
kada.tom
Zatím nad Wandeweghe vede, tak snad nebude trojčit a co nejrychlejš vyhraje :-)
Reagovat
blixa
Si to zakřik :(
Reagovat
kada.tom
koukám :-/
ale Caro je šikovná, ona to ještě (snad) otočí :-)
Reagovat
blixa
No doufám ;-)
Reagovat
kada.tom
2. set nedala, ale 3. vypadá velmi velmi slibně :-)
Reagovat
kada.tom
uf, nakonec 6-4 :-))
Reagovat
kada.tom
Nasťo, Nasťo ... takhle vyhučet :-/
Ale co má říkat Sam, že jo ...
Reagovat
Hector21
obě to hrály jako pikachu...jestli se Nasti nechytí v Linci tak ztratí bambilion bodů...

Sam omlouvá jen to, že už je to takové odleželé černé uhlí...
Reagovat
Lunej..
Jaký uhlí? No tos teda přehnal.. :P
Reagovat
Hector21
černé je cennější
Reagovat
sprchon
Co že takovej megakolaps?
Reagovat
bIbec
pojď pojď.
Reagovat
blixa
Tak bábi, kde seš, Sam ti teče !
Reagovat
Lunej..
Nervim se u Toma, na Sam uz mi nezbyva sila. Nehraje se svou deblovou partackou?
Reagovat
Hector21
hraje kulový
Reagovat
Lunej..
No tak sakra fandim ne? Nemuzu byt vsude:)
Reagovat
Hector21
strkám Nastěnku

a je to stejnej průser jako Sam :(((((
Reagovat
Hector21
jdu někam brečet...
Reagovat
Lunej..
Ty no jsi tedy ubrecena vypomoc :)
Reagovat
blixa
Berďu si zachránila ale Sam ti protekla mezi prsty ;-)
Reagovat
Lunej..
Sam zase stavkuje, aspon ze Kvitko se mi pochlapilo. Od pristiho roku si srovnam svoje stadecko do late:)
Reagovat
blixa
Správně ! Na poddaný muší bejt přísnost !!! ;-) :D
Reagovat
Lunej..
A ze bys jako treba pomohl, to nic ze? Co taky muzu od dedka cekat :P:)
Reagovat
blixa
Dělal jsem, co šlo, ale prd platný. To víš, dědek starý, síly chabé ... ;-)
Reagovat
Lunej..
Bodejt bys mel sily, kdyz slintas nad prdelkou a kotatkem. Uz bys mel mit rozum dedku stara :D:D
Reagovat
blixa
Nono, dopřej stařečkovi nebohému aspoň trochu radosti ;-)
Reagovat
Lunej..
Ok,přeju :)
Reagovat
Hector21
Nasti proboha, co to tam vytváříš za hodnoty s takovou šudlou! :(((((
Reagovat
EllNino
5:3 40:0 na servisu a je to 5:5 ...
Reagovat
blixa
... WTA .. ;-) :D
Reagovat
EllNino
to je kopyto :/ 6:7 ...od US Open jí to moc nejde, snad se chytne v jejích oblíbených halách v Linci a doma v Moskvě :)
Reagovat
blixa
.. kopýtko .. buď něžnej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Háčka hrozná bída teď
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle dostanou v Singapuru výprasky
Reagovat
tommr
a k tomu ho ještě ani nemají jistej ...
Reagovat
janek_da
takže možná nedostanou
Reagovat
tommr
jj to by je možná mohlo zachránit od ostudy. Ale vypadá to, že se na ten TM přece jen dostanou, protože i jejich největší konkurentky Atawo/Spears ted vypadly v prvním kole ... :)
Reagovat
janek_da
tak to mají smůly kopec. nezávidím jim ani trochu
Reagovat
Krisboy
To je dobře, závist je nepěkná vlastnost.
Reagovat
janek_da
ale závist a lenost jsou hybnou silou pokroku
Reagovat
Krisboy
To je pravda :)
Reagovat
kada.tom
Yafan Wang je na rozjezd v Pekingu docela slušná hráčka, sice domácí, ale myslím, že ji Petra dá :-)
Reagovat
PetaM
Dneska střílela neskutečné bomby.
Reagovat
Nancy_z
Hrála pěkně, takže zápas s Petrou by mohl být zajímavý :-)
Reagovat
tommr
já jsem se těšil na zápas s Brengleovou. Tu by ted Petra určitě porazila a vyrovnala by si s ní přitom účty. Wangovou vůbec neznám a nevím co od ní očekávat ...
Reagovat
EllNino
tu by Petra určitě porazila ? :D Nedávno jsi říkal, že je to pro Petru možná nejhorší soupeřka a že horší bilanci má už jen se Serenou :D
Reagovat
tommr
možná sis toho nevšim, ale situace se trochu změnila a Petra ted hraje opravdu dobře ... :)
Reagovat
EllNino
no já si u Petry radši nedělám naděje, že by to vydrželo dýl než jeden turnaj :) to už tu bylo tolikrát ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A jéje to jsem od tebe nechtěla slyšet :D tak to je jasné jak Petra v Pekingu dopadne :)
Reagovat
Nancy_z
Brengle byla pěkně rozložená, na postup neměla ani náhodou. Wang hrála pěkný útočný tenis. Já jsem radši, když Petra bude hrát s někým jiným :-)
Reagovat
kada.tom
CSN byla slušně odstřelena, teda ...
Háčka bohužel padla, Karol s Julií o TM bojují :-)
Reagovat
Empe
KaJule to dají! :)
Reagovat
VlS
Ještě jedno kolo a Kája s Julčou budou před Háčkama
Reagovat
kohlik
Tak podle: http://live-tennis.eu/en/wta-race , má Karolína už jistý turnaj mistryň.
Reagovat
PetaM
Málokdy se pletou, takže ...
Reagovat
smazaný uživatel
To už bylo jasné po US Open že karol bude na TM
Reagovat
Nancy_z
To je proto, že vypadla Karlička. I Aga má tím pádem TM jistý.
Reagovat
VlS
Aga je v Race před Kájou, ta na to vliv nemá.
Reagovat
Nancy_z
To ano, ale vypadnutím Karly jsou prostě potvrzený obě, stejně by se tam dostaly byla to jen otázka času :-)
Reagovat
blixa
Aga je v Race 5 bodů za Kájou. Zatím.
Reagovat
VlS
Jo, ale už je taky nad cutem
Reagovat
blixa
To je. Taky už má o 50 bodů víc než Kája, protože dnes vyhrála, ale Kája ji zítra zase o těch 5 bodů může přeskočit.
Reagovat
drabona
k diskusi, o tom kdo je a není momentálně jednička v ČR bych jen rád připomněl, že Karolína toho zatím uhrála letos víc, takže pořadí je objektivní, ostatně každý si může udělat žebříček svůj, já jej mám.
Myslím si, že může brzy nastat doba kdy tyto dvě budou na špici i světového tenisu /top 10, případně top 5/ obě na to mají.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Petra má medaili z OH. To je velmi ceněná záležitost protože za 4 roky ji získají jen 3 tenistky, takže i špičkové tenistky které jsou dlouho ve špičce medaili nemají (Caro, Aga, Ana..)
Reagovat
petrulinka
Co se týká české jedničky,tak papírově je to Karolína, to je jasné, ale podle dlouhodobých výsledků je jedničkou pro mě Petra. Až někdy Karolina dosáhne takových výsledků jako Petra, to znamená 18 titulů včetně 2 GS, TM, medaile z OH, 6 let v TOP10, tak uznám Karolínu jako jedničku, ale zatím nesahá Petře ani po kotníky. A co se týká FC, tak Petra zatím odehrála za Česko daleko více zápasů s velice pozitivní bilancí. A kromě toho mě Karolína zklamala tím, že odmítla jet na OH.
Reagovat
EllNino
Petra je dlouhodobou čekou jedničkou, o tom nemůže být pochyb, ale současnou jedničkou je prostě Karolína ...Petra letos nemá takovou výkonnost, aby byla české jednička ...vžyť do tohoto turnaje nehrála ani jedno finále letos :) ...takže ok, dlouhodobě ano, ale letos určitě ne :)
Reagovat
mrafe
+ 100
Reagovat
VlS
Jenže nebavíme se o historii, ale o současnosti ( roce 2016) kde letošní výsledky jsou jasné. Petra, pokud si udrží svou momentální explozivní výkonnost, jistě může být znovu česka jednička a nemusí se to zastavit na české, jen je tam to pokud. Tedy pokud zas nepotká nějakýho chlapa a neudělá si v hlavě binec, jak nám to už několikrát předvedla ( což nedávám za vinu těm chlapům).

Tím, že Kája odmítla jet na OH si především sobě sebrala příležitost si sáhnou po medaili, její rozhodnutí, její věc, nevidím důvod jí to bějak zazlívat. Na letošním FED cupu má Kája lví podíl a netřeba ho jakkoli snižovat, zásluhy v předchozích ročnících Petře nikdo nebere. Proto je Kája statisticky i fakticky právem současnou jedničkou.
Reagovat
tommr
Karolína je momentálně nezpochybnitelná česká jednička. Jasně to dokazuje zejména to, že Karolína už má téměř jistej TM zatímco Petra o něm zatím může jenom snít ...
Karolína má navíc oproti Petře navrch i v deblu. Letos se nejspíš probojuje na deblovej TM a získává v něm důležitý body při FC utkáních ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nemůžeš vůbec srovnávat debl a singl. Možná protože Petra debla nehraje dosáhla takových úspěchů jako žádná jiná česká tenistka v tomto století, Petra se tak může plně věnovat singlu zatím co Karolína ztrácí síly v deblu
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně letos měla Petra dozvuky mononukleozy a střevní potíže kvůli kterým zratila celou "Australskou tour" možná je Karolína papírově česká jednička, ale to co dokázala Petra na to Karolína v žádném případě nemá dokázala tak 5% toho co Petra.
Reagovat
EllNino
nepřehánej pipino, tady se mluví o letošní a současné jedničce a ne o dlouhodobé ... koukni se na žebříček a pak hodnoť ty 5%
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Lucka i Petra byly zdravé tak jsou daleko před karolínou, olympijská medaile je víc než ten její nottingham, kdyby OH bylo bodované tak je situace jiná. A v Cinci jen využila lazaretu který byl z Top 20 protože ostatní tenistky měly dost cti aby reprezentovaly
Reagovat
EllNino
kdyby byly v p*deli ryby, nebyly by rybníky ... na kdyby se nehraje, snižovat úspšch ze Cincinnati je ubohost a na finále US Open se zapomnělo ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lisická také byla ve finále Wimbledonu a teď bude ráda na GS za kvaldy
Reagovat
EllNino
a co do toho pleteš Lisickou ?
Reagovat
smazaný uživatel
Co do toho pleteš Plíškovou?
Reagovat
EllNino
jsi mimo, diskuze je o Petře a Karolíně ...a ty do toho najednou zatáhneš Sabine :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslela že diskuze je o Sabine a Federerovi :O
Reagovat
EllNino
když ti dojdou argumenty, začneš ze sebe dělat dementa, dobrá obrana :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám argumentů jako celá Wikipedie dohromady :) to se neboj mě argumenty nikdy nedojdou
Reagovat
EllNino
je to vidět, na to, že byla Kája ve finále US Open, což je letos největší úspěch a bodový zisk české tenistky a post český jedničky si zaslouží, jsi nesmyslně odpověděla, že Lisická tam byla taky a teď bude ráda za kvaldu ....
Reagovat
smazaný uživatel
No ano říkám že Lisická byla ve finále Wimbledonu a co ty zase říkáš že Plíšková byla ve finále US Open. Ale když nepočítáme body tak je největší úspěch broznová medaile Petry, LOH jsou největší kulturní a sportovní akce planety
Reagovat
EllNino
to je hodně subjektivní ...OH je spíš otázka reprezentace a cti, kdyby Petra vyhrála zlato, tak bych to bral jako největší letošní úspěch Češky, ale takhle to finále na GS beru výše :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase tu medaili beru jako největší český úspěch, sice finále GS je velký výsledek, ale beru to jako ty. Kdyby Karolína to finále vyhrála tak to budu brát jako nej. český tenisový úspěch, ale takhle ne
Reagovat
EllNino
kdyby to bylo obráceně, Kája získala bronz a Petra byla ve finále GS, tak bys dala zase výš Petru ;) Ká mám Petru radši než Káju, ale nemám problém říct, že Kája je letos lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nemám problém říct že Karolína je letos lepší než Petra, ale to není
Reagovat
Krisboy
Tak to máš evidentně problém daleko větší, než tenhle.
Reagovat
smazaný uživatel
Já žádné problémy nemám bro
Reagovat
Krisboy
Minimálně s nejzákladnějšími matematickými pojmy ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měla na základce z matiky jen 4 takže mi matika jde
Reagovat
Krisboy
Je to na některých tvých "argumentech" znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Mé argumenty jsou vysoce kvalitní jako, jsem skvělá tenisová expertka tak mlč jo
Reagovat
Krisboy
Ok, promiň.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě letošní sezona byla pro Petru o jednom turnaji, obětovala kvůli tomu sice téměř 1000 bodů, ale splnila si sen udělala radost fanouškům. Ano Karolína byla ve finále GS a poprvé vyhrála turnaj Premier, ale to se dá vyhrát vždy. Olympijská medaile je v tenise nejvzácnější "trofej"
Reagovat
EllNino
jj Finále US Open je vlastně prkotina :D ...
Reagovat
Krisboy
Pro finále US Open si Petra odskočí kdykoliv se jí zamane...
Reagovat
petrulinka
Finále není totéž co výhra. Kdo si za několik let vzpomene, že nějaká Plíšková byla kdysi ve finále nějakého GS? Myslím, že nikdo, ale že Petra Kvitová vyhrála 2x Wimbledon (a já doufám, že ještě něco přidá), to bude vědět téměř každý. Zkrátka výhra je výhra.
Reagovat
gigin
Bože ty si blbá.
Reagovat
A.R.R.
Ty normálně kvěšovatíš :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To sis všiml brzno :D KvitovkaKvěš dobrý ne?
Reagovat
blixa
Láska na první pokec :D Jen nevím, jestli je Tykvák na chlapy ? :D
Reagovat
janek_da
Pamatujete na Petřino nachlazení na TM2012? Pozorný pozorovatel si všimne, že letos dost bojovala s jejími následky. Takže ano Petra je nejen česká, ale jak tento týden dokázala, tak i světová jednička. Žebříček bohužel zdravotní problémy nereflektuje, proto je úúplně mimo.
Reagovat
VlS
Azhledem k tomu, že liga Jupitera, Marsu a Venuše nedodává výsledky, tak vlastně No 1* všehomíra :-)
Reagovat
petrulinka
Ty máš fakt dost, Petra sice letos má TM dost vzdálen a bohužel si nemyslím, že se jí to povede, i když bych byla ráda, takže máš pravdu, může o něm jen snít. Ale Karolína může zatím pouze snít o stejných výsledcích, jakých dosáhla Petra. To, že je momentálně papírově česká jednička jí nikdo nebere, já se jen vyjádřila, že pro mě je česká jednička ta, která toho dosáhla ve své prozatímní kariéře více, a to i vzhledem k věku. Takže osobně si myslím, že Petra sice může o TM zatím jen snít, jak ses vyjádřil, ale Karolína zatím může jen snít o těch výsledcích, které v jejím věku už měla Petra. Možná, že ji Karolína někdy dožene a předežene, až to přijde, tak to uznám, ale v současné době má Karolína k výsledkům Petry hodně, hodně daleko.
Reagovat
slacker
prober se ty jednicko pro sebe
Reagovat
janek_da
Petra může zase snít o karieře jako měla Martina Navrátilová. A taky tady nikdo nepíše o ní, že je letošní jednička. Tak se laskavě prober. Řeč je o celém roce 2016, ne o letech 2010-2016, ne o posledním týdnu.
Reagovat
VlS
Petrulinko, Petra má zatím zaděláno na to, aby si ji všichni pamatovali, jako největší nevyužitej talent, promrhanej nechutí makat na fyzičce na doraz a zmítáním se v trochu zvláštních partnerskejch vztazích.
Přeju jí, aby to zlomila a aby plnou výkonnost byla scopná předvádět aspoň poloviňu sezóny a ne jen občas turnaj. Není ti divný, že tady furt s úžasem vzpomínáme na rok 2011, kterýmu se Petra nikdy později už ani nepřiblížila?
Ano, je naše nejůspěšnější aktivní tenistka, o tom není řeč, ale používat to jako argument v debatě o SOUČASNÉ české jedničce je totálně mimo mísu.
Reagovat
George_Renel
No jo. Je na tom tak bídně fyzicky, že za tři a půl hodiny porazila tu, o které se tvrdí, že ji má nejlepší na okruhu....
Reagovat
VlS
Tak tedy, klika, že to klaplo, že? Bejt tam ještě další 10 min gem, tak kdoví jak ( už jsem to viděl na ručník, jak jí začaly brát křeče) ale o to nejde, jde o vyhazov Stoibera a řeči, že ona není typ na trénování a že to vlastně tak moc nepotřebuje v kontrastu s výsledky první půlky roku.
Reagovat
Fandina
To je zvláštní, jak každý ví, jak nechce trénovat atd.. Nikdy to neřekla, ale každý to ví, že to tak je. Neuvěřitelné.
Reagovat
Fandina
Nevyužitý talent jo? To mě rozesmálo.
Reagovat
EllNino
mě ani ne ... má pravdu, mohla dokázat mnohem víc, než dokázala :)
Reagovat
Fandina
To jsou jen řeči. Nikdo neví, kdo co může dokázat. To jsou jen předpoklady. Kdyby.
Reagovat
George_Renel
Stoiber je studenej psí čumák. Když jsem viděl jak v tom boxu sedí a nc, tak jen dobře že se s ním rozloučila. Netýmový týpek. K Angelice se hodí.
Reagovat
EllNino
Jinak tedy ...bilance 18-6 ve finálových zápasech, to je opravdu skvělé :) Jakmile Petra přejde první kola, rostou jí křídla :)
Reagovat
patriks
jen bych upozornil na to, že zápas měl dvě fáze, první set byl jednoznačně pod taktovkou Petry, druhý set už tak určitě ne, chyby a nervozita na straně Petry určitě značně přibyly a taková drtička už to nebyla, ale zato Dominika pomohla svými chybami a proto i druhý set skončil 6:1.
Reagovat
blixa
Tak obě už jsou logicky unavené, proto chyby přibývaly v druhém setu u obou.
Reagovat
bIbec
souhlas. Byla opatrnější, oproti 1. setu malinko pasivnější. Ale pořád byl zápas na její raketě. Ale malinko Dominice to okýnko pootevřela.
Reagovat
misa
vše nejlepší k dnešním osmnáctinám, hodně zdraví a dalších úspěchů :)

http://jpeg.cz/images/2016/10/01/vw7dh.jpg
Reagovat
Krisboy
Pěkný!
Reagovat
mrafe
Míšo to je tvoje práce, šikulka
Reagovat
misa
Teď nevím, jestli se ptáš, zda je to moje práce, nebo to konstatuješ :) V průběhu let jsem vždy přidal ke každému titulu Petry fotku do složky a vzikla z toho taková galerie.
Reagovat
mrafe
A pěkně jsi to seřadil, ty talíře pěkně pod sebou.
Reagovat
Nancy_z
+1 :-)
Reagovat
EllNino
Petra má fakt pěknou sbírku, nejsou to nějaké malé tituly, dalo by se říct, že jak by se z Premier titulu radovaly ostatní naše holky, pro Petru by to byl pouze jeden do sbírky ...má fakt pěkné úlovky :D
Reagovat
Fandina
Hezky udělané a úspěšná Petra. A to má ještě bronz z OH, podíl na 4 FED Cupech a Hopman Cup.
Reagovat
misa
Úspěchů je hodně.
Reagovat
Jabadu
"Přátelé, já když jsem stál za tou Dominikou, tak jsem se v tu chvíli tak zastyděl."
"To je ale pravda, Karle."
"Pojďte ji nechat zdemolovat Petrou ..."
:-)
Reagovat
bIbec
Přiznám se, že sem byl dost nervózní i když byla Petra brejk nahoře ve druhém setu (druhý brejk už mě teda dost uklidnil). Kolikrát momentum může přehodit nějaká úplná volovina. Ale Kvítko fakt na tomhle turnaji v těch zápasech nekoukala zpět. Nic ji nerozhodilo.

Vůbec nepochybuju, že to Kvítko zase bude na většině turnajů hnojit.. to by nebyla Petra. Ale když se dostane do ráže, tak se na to opravdu dobře kouká.
Reagovat
tommr
jj kouká se na to krásně, ale bohužel to nikdy netrvá moc dlouho. Obávám se, že už v Pekingu může Petře zase dojít dech ... :)
Reagovat
gigin
začalo (skončilo) iqem. Jeho odchod nás uklidnil.
Reagovat
Fandina
Mluv za sebe.
Reagovat
slacker
jest tvuj odchod, a bude to na Grand Slam
Reagovat
Fandina
nerozumíš tomu
Reagovat
tommr
než je bronz z OH. Petra ve Wuhanu na rozdíl od OH ani jednou neprohrála a přitom musela bojovat se silnějšíma soupeřkama než v Riu. Kdyby Petra letos získala jen ten olympijskej bronz tak by se sezóna nedala považovat za úspěšnou, ale titul ze silně obsazenýho Wuhanu to naštěstí zachránil a Petra si protáhla sérii sezón s titulem už na šestej rok po sobě (počínaje rokem 2011) ... :)
Do Pekingu už každopádně může jet Petra v klidu. Na TM už letos nejspíš nedosáhne, ale určitě si zahraje ET a finále FC a pokud jí vydrží hra jakou předváděla ve Wuhanu i nadále tak od příští sezóny může zase začít útočit na ty nejvyšší mety ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně je rozdíl v předvedené hře - nechci nijak zpochybňovat její výkon na OH,tam hrála slušný tenis, ale tady se rozpracovala k neskutečným výkonům - nebylo to o tom, že by soupeřky hráli špatně (jako např. Svitolina na OH), ale Petra si to vybojovala proti Kerberové sama a zbytek byla je drtička Petra, jakou jsem již hodně dlouhou dobu neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně se ukázala skvělá fyzička. Petra bez problémů zvládla 6 zápasů v šesti dnech. Navíc po tom 3 a půl hodinovém maratonu zvládla ještě 3 zápasy po sobě a vydržela to bez větších potíží. Navíc si hodně pomáhala servisem a takový return jaký ve Wuhanu Petra předváděla jsem u ní dlouho neviděla. Tyhle výkony nám dávají optimismus do příští sezony kdy může Petra bojovat o GS tituly a pokusit si vzít titul české jedničky která má neprávem nejmenovaná osoba :)
Reagovat
HAJ
Nejmenovaná osoba porazila nedávno obě americké nejmenované sestry a nejmenovanou nynější světovou jedničku (rychle se zapomíná). Jedničku určuje objektivní žebříček.
Reagovat
smazaný uživatel
V Cinci byla Kerber unavená, Venus už jen vzpomíná na formu před 7-8 lety, Serenu porazila Petra taky.
Reagovat
gigin
Jasně. Bože ty si taky takový prznitel. Příkladný.
Reagovat
HAJ
Když je někdo unavený, tak ať nehraje. Že má Petra v současné době fantastickou úroveň, to je super. Ale žebříček se dělá za jeden rok. A to je objektivní. Vzpomeň Puigovou. Dnes dohrála a před nedávnem Petru vyřadila. Mimochodem jsem velkým fanouškem Petry.
Reagovat
gigin
Však v poho, já jen reaguju na toho transvestitu, na kterého si reagoval ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem transka ty hermafrodite
Reagovat
VlS
A Angie v Cinci byla unavená z čeho? ( Jako víc než Kája?)
Reagovat
misa
Z olympiády, na které Plíšková nechtěla hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Angie jela hned z Ria až do Cinci a jen to cestování muselo být náročné, žádný odpočinek ani žádná aklimatizace mezi rozdílnými podnebnými pásy a hned další těžké matche
Reagovat
lars
Neblabol!
Kerber odehrala finale na OH2016 13.8 a v Cinci hrala az 18.8 takze cas na odpocinek mela.
Reagovat
tommr
souhlas. Taky mám radost, že se Petra konečně probrala a vyhrála velkej turnaj, ale je třeba si uvědomit, že Karolína už má za letošek stejně hodnotnej titul z Cincinnati a k tomu navíc titul z Nottinghamu a hlavně finále z USO. Karolína je tudíž momentálně českou jedničkou naprosto zaslouženě a Petra bude muset jízdu z Wuhanu ještě několikrát zopakovat, aby se před ní zase dostala ... :)
Reagovat
HAJ
Souhlas. A ať si taky každý uvědomí, kdo táhl Fed Cup. Myslím si ale, že to jsou žabomyší vojny. Naše tenistky jsou na tak vysoké úrovni, že si může Pála na rozdíl od jiných mnout ruce. I když mu nezávidím, že se pro některou musí rozhodnout. Vemte si dnešek. Dva a půl titulu, která zem to kdy získala v jeden den. A to na druhé straně čtyřhry stála další češka. Zkrátka před všema našima holkama lze jen smeknout a zapamatovat si to, abychom na ně neplivali (i po těch, které jsou mi nesympatické), když se jim nebude dařit.
Reagovat
mrafe
Tak on Havlát hlavně neunáší, že je Kája na žebříčku výš než Petra, a proto snižuje její úspěchy.
Reagovat
janek_da
Zajímavé jak si pamatuje, že unavená Kerber došla až do finále a zapomíná, že Cibulka odehrála za poslední 2 dny 3 zápasy, z toho dva třísetové a právě proti hráčkám, které nezakončují výměnu z první.
Reagovat
mrafe
To se mu nehodí do krámu, navíc Dominiku nesnáší.
Reagovat
fujtajblick
- ne jen sestřih
Reagovat
LubosZabloudil
Reagovat
fujtajblick
já to viděla, ale chtěla jsem se kouknout ještě jednou
Reagovat
PetaM
Děkuju, já to neviděl a rád se podívám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ulidnila :D
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění
Reagovat
Fandina
Aha, uklidnila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist