Kvitová: Víme, že jsme schopné vyhrát znovu

7. 11. 2014, 15:49
Aktuality 32
Do třetice může tenistka Petra Kvitová dovést český tým k fedcupovému titulu. Ústřední postavou výběru Petra Pály byla světová čtyřka při triumfu v roce 2011 a výrazně přispěla i k vítězství o rok později. Nyní chce proti Němkám vítěznou auru oživit a znovu laskat stříbrný pohár.
Profily hráčů
© Facebook Czech Fed Cup Team

"Máme pozitivní vzpomínky na výhry v letech 2011 a 2012. Víme, že jsme schopny Fed Cup vyhrát, a uděláme pro to znovu všechno," řekla Kvitová.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka rozehraje v sobotu pražské finále proti německé dvojce. Její soupeřkou bude v O2 areně Andrea Petkovicová a Kvitová by ráda navázala na moskevské finále 2011, kdy také začínala a vyhrála. "A pak jme to úspěšně dotáhly do vítězného konce," vzpomínala česká hvězda.

Z finálových dvouher má Kvitová bilanci tří výher a jedné porážky, celkově si ve fedcupové kariéře připsala v singlech 21 výher a šest proher. Ze statistik je zajímavý i fakt, že ze 13 duelů hraných první den 12 vyhrála.

I proto je na Kvitovou vytvářen velký tlak, každý očekává vítězné body. Navíc i sama hráčka od sebe čeká vždy hodně a už v tréninku na sebe kladla vysoké nároky. "Možná to byla příprava na víkend, protože ten o uvolnění nebude," řekla Kvitová.

Uvědomuje si, že na pondělních až pátečních trénincích tolik nezáleží. "Je jedno, jak mi to na kurtu šlo nebo nešlo, důležité je, abych byla vyladěná na víkend. Tomu jsem obětovala celý týden a snad budu připravena v nejlepší formě," řekla.

Po losování znovu zopakovala, jak se těší na podporu publika, z kterého chce jako v minulosti čerpat energii. Zároveň dodala, že Fed Cup není o Kvitové. "Ale o celém týmu. Potřebujeme tři body a je jedno, kdo je získá," podotkla hráčka z Fulneku.

Německý tým na dálku povzbudila vzkazem Steffi Grafová, Češky ale budou mít legendární podporu přímo v hledišti. Přijde Martina Navrátilová, pro kterou je připravena i týmová akreditace, aby se případně mohla podívat do šatny.

"Je skvělé, že přijde a máme hodně podpory od bývalých hráčů," těšilo tenistku, která připomněla i další wimbledonské vítěze Jana Kodeše a Janu Novotnou. "Jsme rády za podporu a my se budeme snažit je potěšit," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
babolat.cz
měla hrát Kája ;-(
Reagovat
tommr
neboj, Karolína se taky dočká. Pokud si udrží formu tak její čas příjde možná už příští rok proti Kanadě ... :)
Reagovat
blixa
No nevím, první zápas ve FC a hned finále ? To bys jí udělal, surovče ? ;-)
Reagovat
rib
držme palce, aby se rozhodlo, a pak by si Kája mohla zahrát...
Reagovat
blixa
To se obávám že nemůže, není v nominaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále určitě nastoupit nemůže, nominace je uzavřená. Je to trochu risk - v případě zranění nebo onemocnění jedné ze singlistek nemáme do dvouhry náhradu, ale to by byla velká smůla.

Karolína snad dostane šanci příští rok (už kvůli OH - neznám přesně kritéria pro start na OH, ale určitě je podmínkou jeden nebo víc startů v FC).
Reagovat
tommr
myslím si, že stačí i to když je hráčka jen nominovaná ... :)
Reagovat
blixa
Nominace byla až dneska a v ní jsou 4. Takový ty předběžný nominace, to je interní věc každého tým a v tý můžeš mít třeba 10 tenistek.
Reagovat
tommr
já se vyjadřoval k tý podmínce odehrání FC pro účast na OH. Tam je to pravidlo dost benevolentní a pokud vím tak jediná hráčka co kdy kvůli tomu nemohla hrát na OH byla Bartoliová, protože ta tu nominaci vysloveně odmítla ...
Reagovat
Fandina
myslím, že nějak tak to je s nominací v návaznosti na OH. Pamatuji si, že je tam i nějaká klauzule být k dispozici.
Reagovat
VlS
Podmínky k tomu říkají " hrát, nebo být k dispozici" což byla třena už teď. Pro OH bude ale zatraceně důležitej ranking, mám pocit, že za jeden stát mohou být jen 2 hráčky
Reagovat
EllNino
za každý stát 4 hráčky do singla nejvýše a pak další 2 do debla, prostě se mohou sestavit 2 deblový týmy a 4 hráčky do singla, takže může jet až 8 hráček, ale většinou jich jede 6 a udělá se jeden debl ze singlu, v Londýně to byla Lucka, Petra, Klára, Cetka a do debla H+H a Šafi+Cetka ....v Pekingu to byla Klára, Iveta, Lucka a Nicole a do debla Lucka+Peta a Nicole + Iveta :)
Reagovat
EllNino
*nejvýše pak další 4
Reagovat
smazaný uživatel
OK, díky. Já si říkal, že kdyby to bylo návazné na nutnost nastoupit k zápasu, tak by to bylo dost omezující, protože je dost reálné, že tým odehraje klidně 2 sezóny v řadě jen s 2 singlistkami a pak by byl s tou nominací na OH dost problém.
Reagovat
babolat.cz
velikost hráčky se ukáže v důležitém zápase a ona na to má. V roce 2015 bude dvojka jak vyšitá..
Reagovat
VlS
buď bude, nebo nebude. třetí možnost není
Reagovat
Fandina
Rozhovor Peti na Radiožurnálu uvnitř audio
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/dvacetminut/_zprava/petra-kvitova-zensky-tenis-je-otevrena-hra--1417902
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jí tam pípá Messenger :DD Prej že jí pípí facebooku nebo twitter:DD
Reagovat
smazaný uživatel
a jak chtěla říct, že fandí Radkovi...ale neřekla
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex je u ní top ze zahraničních hráčů, tak to jsem rád :-)
Reagovat
VlS
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3246170
Reagovat
Michaelus
Heart award vyhrála Petkovic
Reagovat
slacker
Pred finale? Trochu brzo
Reagovat
smazaný uživatel
No, trochu zbytečný rozhovory tohle... Člověk se z nich vůbec nic nedozví, pořád jen opakování celkem jasných věcí dokola a dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
řeči o ničem a když bychom nedejbože prohráli, tak se bude psát, že měla Petra silné řeči :) A kdo ví, co vůbec kde řekla že :D
Reagovat
Michaelus
Teď mi došlo, že se ve Fed Cupu nehraje v 3. setu tiebreak :DD
V rozhovoru mě překavapilo, že Petra asi moc nemusí Sabine.
Reagovat
Michaelus
V Rádiu myslím :))
Reagovat
smazaný uživatel
Co řekla?
Reagovat
pepin
Byl s ní rozhovor na Radiožurnálu a kromě jiného řekla, že když před ní Pála sedí na bobku tak jej stejně vlastně nevnímá. V podstatě řekla, že jim do ničeho nekecá, že jsou sami sobě soběstačné, že každá ví co má dělat. On nominuje a sdělí jim kdo hrát bude a kdo ne.Jinak se jí ptal co nosí v té tašce kromě raket třeba např.švihadlo, které tam má, protože tam je a další věci jako pití, hr, cukr, kapesníky protože hodně smrká, apod.
Reagovat
blixa
A na to že nemusí Sabine si přišel jak proboha ?
Reagovat
Michaelus
No,říkala že si rozumí s Andreou a Angie.
Potom říkala, že se diví že je atmosféra v německém týmu taková, že si myslela že Sabine není oblíbená, že ji moc nemusí
Reagovat
Michaelus
Tím myslím ostatní němky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist