Kvitová: Vím, že jsem tam nechala všechno

15. 11. 2015, 17:20
Aktuality 42
Ve svém závěrečném utkání sezony se vydala z posledních sil. Petra Kvitová dnešní zápas s Marií Šarapovovou skvěle rozjela, ale světové čtyřce nakonec v pražské O2 areně ve finále Fed Cupu podlehla. "Jsem trochu otupělá. Ani vlastně nevím, jestli mě ta porážka bolí," řekla hodinu po utkání na tiskové konferenci česká hráčka.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Fed Cup)

Na kurtu bojovala jako lvice, ale v závěru na bývalou světovou jedničku nestačila. "Vím, že jsem tam nechala všechno. Hrála jsem dobře, ale ke konci přitlačila a zahrála líp," ocenila soupeřku.

Jindy chladná ruská hvězda po utkání nezvykle místo běžného podání ruky u sítě promluvila. "Říkala, že to byl dobrý zápas," uvedla Kvitová.

Na Šarapovovou nastoupila zostra a v prvním setu měla jasnou převahu. "Speciální motivaci jsem nepotřebovala. Je to jenom finále Fed Cupu. Normálka," usmála se Kvitová, která vždy ve finále předvádí svůj nejlepší tenis.

Přes dobrý rozjezd tentokrát důležitý druhý bod nepřidala. V jedinečném dramatu ji za stavu 4-4 a 40-15 ve druhém setu dělilo šest fiftýnů od výhry. "Měla jsem šanci získat zápas do svých rukou, ale ona se zlepšila," uvedla Kvitová.

Maria Šarapovová a Petra Kvitová (© Fed Cup)Za zmíněného stavu udělala česká jednička dvě dvojchyby. "Trošku jsem ztratila motoriku a byla rozevlátá, že jsem ani nevěděla, kam to letí," popsala. "Ale pořád byla shoda. Ale když se Marušce dá šance, tak je to blbé, protože ona je využije," řekla Kvitová. A přesně to se stalo. Šarapovová napálila dva dobré returny a šla do vedení 5-4. Brejk bez problémů potvrdila a poslala zápas do třetí sady.

Během utkání Kvitová stejně jako loni ve finále proti Německu dostávala křeče do chodidel. Proto dostávala od lékařů magnesium a hroznový cukr. Fyzicky na tom byla docela dobře. "Byl to vyčerpávající zápas, ale cítila jsem se docela ok. Bylo by lepší, kdybych na tom byla trošku líp, ale na to se vymlouvat nebudu," řekla.

Před rozhodující sadou odešla do šatny. Rady ale moc nevnímala. "Vyměnila jsem si oblečení. Potřebovala jsme se trošku uklidnit, to bylo vše," řekla.

"Ve třetím setu Maruška zlepšila hru, začalo to lítat víckrát do kurtu. Bekhend se zlepšil, a myslím, že jí to pomohlo i na sebedůvěře," řekla Kvitová, která bojovala, ale odpadla. "Snažila jsem se držet laťku, ale potom mě přetlačila."

Pro Kvitovou to byl poslední soutěžní duel v tomto roce. "Ale ani mi to nepřišlo. Jsem ve zvláštním rozpoložení," řekla letošní vítězka tří titulů a finalistka Turnaje mistryň. "A příští sezona? Vždycky doufám, že bude lepší," řekla dvojnásobná wimbledonská šampionka.

pva, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
pepin
Nevím co kdo zde řeší. Jediný a prostý fakt byl ten, že Petra odešla fyzicky a nehledejme za tím žádná jiná zdůvodnění. Kdo byl v aréně po oba dva dny, tak mu již po sobotě muselo být jasné, že Petra po třísetovém zápase v sobotu musí vyhrát ve dvou v neděli. Ještě do stavu 4-4 ve druhém to bylo dobré, ale po dvou DF se složila psychicky a i fyzicky. Sama to v zákulisí řekla, že nevěděla ani co se v podstatě děje. Spíše se řešila její fyzická připravenost, kde se např. vzpomínalo na kondičního trenéra Marka. Jinak zážitek úžasný, atmosféra neuvěřitelná, která určitě Káju i následnou čtyřhru dotlačila k vítězství. To co do káží vyprodukovat fans z Prostějova, rozhýbat celou halu je opravdu neuvěřitelné a patří jim za to velký dík.
Reagovat
slacker
pravidelne psychicke a fyzicke odchazeni je jednoznacne jeji CHYBA.
Reagovat
smazaný uživatel
pravidelně tady psychicky odcházíš leda tak ty.
Reagovat
slacker
podle nejvetsiho ohybace reality TP
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to my víme, že Petra odešla fyzicky. Psychicky ani tak ne, bylo vidět, že chce, ale když tělo neposlouchá, hlava s tím nic neudělá.

Btw. jestli tím Markem myslíš Všetíčka, tak ten je podle mě co se týče Petry dost přeceňovanej.
Reagovat
slacker
precenovanej byl Safar jako psycholog a Kotyza jako pan nenahraditelny
Reagovat
pepin
Neboj se, není to z mé hlavy, ale od lidí, kteří k tomu mají hodně, hodně blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možný, ale to nemění nic na tom, že aby se GS šampionka a hráčka dělila o kondičního s hráčem za zenitem, to je prostě pitomost, která dlouhodobě nemohla fungovat. Nehledě na to, že Všetíček měl sice plnou hubu keců o tom, jak je pro něj nabídka od Petry něco jako nabídka od Realu Madrid a realita přitom vypadala poněkud jinak. A už vůbec si neumím představit, jak by se chtěl zároveň věnovat Radkovi a řešit současnou Petřinu přípravu, která je dost ovlivněná mononukleózou a jak říká Vydra, musí se hodně přizpůsobovat Petřině momentálnímu rozpoložení.
Neříkám, že Petře Všetíček nepomohl a kdyby ho bývala měla sama pro sebe, proč ne, ale tak jak to měli nastavené, to byla zkrátka chyba.
Reagovat
pepin
Prosím Tě Jiříku, já jsem o dělení ani o ničem podobném nepsal. A o těch kecech Všetíčka na rozdíl od Tebe nevím, nebyl jsem asi na rozdíl od Tebe u toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě to dělení je celkem zásadní informace, že jsi o ní nepsal neznamená, že ji můžeme ignorovat. A u ničeho jsi být nemusel, on to říkal do novin.
Reagovat
Roger_Federer
Mas z nejakeho oficialniho zdroje potvrzeno, ze Petrina "soucasna" priprava a vykony jsou ovlivneny mononukleozou, nebo je to tvuj dojem, ktery zase vydavas za fakt??
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádření Vydry během TM je pro tebe dostatečně oficiální zdroj?
Reagovat
Roger_Federer
Nevidel jsem, muzes mi hodit odkaz?
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktualne.cz/kondicni-trener-kvitove-stale-to-neni-ono-petra-ma-rezervy/r~13b521667d9b11e58f1e002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=A&utm_term=position-4
Reagovat
Roger_Federer
Ok.
Reagovat
LukasH
Porazka Petry me mrzela, ale nic moc bych zatim nehledal. Mozna to, ze Petra ma posledni dobou problem soustredit se na podani v rozhodujicich momentech. To zvladala v Americe, ale od TM ji to moc nejde.
Maria je ale strasne silna. Hlavne v tom, ze nikdy neodpada psychicky a fyzicky uz vubecne. Obecne hraje nejlip prave treti sety. Pravidelne ji porazi jen Serena a Petra je skutecne jedna z mala, ktera na ni ma hru a dokaze ji prehravat. Nesmi ale povolit. Kdyby Petra nedotahla ten 2. set v Singapuru, dopadlo by to podle me podobne jako vcera...
Jinac me Petrin tenis v tech prvnich 2 setech nadchnul. Az bude moct naplno trenovat a zajedou se s Vydrou v nejakym planu, tak verim, ze to bude dobry...
Reagovat
blixa
No s tou Serenou je to zajímavý. Jindy psychicky nesmírně silná Maruška se při pohledu na Serenu rozpadne a je sotva poloviční. Zvláštní úkaz.
Reagovat
LukasH
To je prave otazka. Kdyz hraje Serena s Marii, tak se vzdycky vyhecuje k nejlepsimu...
Reagovat
FulnekUltras
a Maša je najednou tááákhle malá vzorná holčička...pouhý psychologický efekt navenek opticky demonstrované síly, nic víc - a nejen u žen to obvykle dost zabírá...
Reagovat
VlS
Tak doufejme, že se Petra na dovči opálí hodně do tmava před AO :-)
Reagovat
Fandina
dobré. Díky moc za bod a dva v semifinále a za dobré výkony. Dneska škoda, že to proti Márii nevyšlo. Ale opravdu moc ve druhém setu nechybělo. Takže díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
To dobře vím a byl to nádhernej zápas. Díky.
Reagovat
lars
Petra: "Trošku jsem ztratila motoriku a byla rozevlátá, že jsem ani nevěděla, kam to letí,"
A proc jsi nevzala MTO ??
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to během hry nejde?
Reagovat
Roger_Federer
Taky si uzivas Cernoskuv dalsi mega uspech??jako poradajiciho velmistra??
Je to borec ze?
Reagovat
smazaný uživatel
nevadí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hlavička nefungovala jako obvykle:-)petro petro psychologa treba
Reagovat
gigin
Dnes bych to viděl spíš na fyzičku. Hlava dnes cajk, hecovala se, rvala se, fakt jsem jí tak nabuzenou dlouho neviděl. Pak podle mne odpadla fyzicky.
Reagovat
gigin
Jinak si tě pročítám i jinde, nabádáš nás k tomu, že fandit Čechům přes to nejede vlak a Kvítovou haníš, kde můžeš.
Reagovat
FulnekUltras
a kdo neví, ať si myslí, co chce... To nám může být úplně jedno. Hlavně opravdu nemá smysl se na něco vymlouvat a už vůbec ne na jakýsi zdravotní stav - to si dneska v případě potřeby přece můžou dovolit jen Kong s Mařou a našim "korektním" přicmrndavačům to jistě nijak vadit nebude.
Reagovat
gigin
Ty si tak ubohý, škoda mluvit hanba plut. Opravdu se ti zpřeházely šuplíčky v hlavě, jak psal vedle Vuk.

Že tam dnes Petra nechala všecho byl jas jasů. Tak dobře jsem jí neviděl hrát hodně dlouho. Myslím první dva sety, začátek třetího. Byla lepší hráčkou, jak Máří. Dvě DF na koncu druhého setu za stavu čtyři pa pro Petru byly podle mne osudové.
Reagovat
VlS
Gigine, jestli nebejt mr..lej do hlavy srpem a kladivem znamená bejt korektní přicmrndávač, tak rád budu.
Reagovat
misa
FulnekUltras byl po přihlášení v září 2014 úplně normální nick, ale poslední měsíce jsou jeho komentáře hodně divné.
Reagovat
Roger_Federer
Bud se tim snazi byt zajimavy, to mysli vazne a pak je to dost na doktora.
Reagovat
FulnekUltras
Tímto děkuji místní Federální kriminální ústředně ;) za zcela vyčerpávající, vysoce korektní a objektivní zhodnocení svého příspěvku. To, že Petra nezvládla v hlavě ty dva DF po sobě a pak odpadla fyzicky, ovšem nijak nezpochybňuju a několikrát jsem to napsal i vedle. Druhá věc je ovšem příčina tohoto faktu a přístup k ní - právě zde mnohdy tak odlišný, pokud jde o jiné hráčky. Vzpomenete si ještě pánové na onen tyjátr, který předváděla Serena při sf a před f letošního RG? Moc si nevvybavuju, že byste tam proti chování "globalistické legendy" nějak výrazně protestovali. Spíš se hledaly všechny možné způsoby, jak to omluvit - přičemž taky uznávám, že SW zrovna dvakrát fit nebyla. Ovšem ta její tiskovka před finálovým bojem s Luckou - to teda byl aspoň pro mě čirý morální hnus. Takže celkově mi to připadá, že jsem tu zase trefil do mírně zpráchnivělého vosího hnízda... ;)
Reagovat
gigin
04.06.2015 20:36

Od: gigin 1GSL
Gratuluju. Moc vám to přeju. Nikdy jsem tomu nevěřil, teď už ale ano.

Serena - jako já fakt nevím, co si o tom myslet. Ksichtí se, jak kdyby TO měla mít naposledy a pak doběhne neskutečný balón a prohodí soupeřku nevídaným způsobem. Ksichtí se tak už asi tři kola nebo kolik. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale toto udělat Tipsa, nebo jiný týpek, tak ho tu sežerem zaživa.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/fantasticka-jizda-safarove-nekonci-porazila-ivanovicovou-a-je-ve-finale-16546/#comments
Reagovat
FulnekUltras
Jo, to semifinále s Timeou byla taky "lahůdka"...

Jde mi jen o to, že na normální vysvětlení určitých zdravotních problémů Petry tady obecně bývá oproti některým jiným hráčkám často docela zvláštní metr ve stylu "žádné výmluvy, podmínky byly pro obě stejné", což skutečně mnohdy není pravda. Jako kdyby všichni čekali, až jednoho dne ta holka "zničehonic" zkolabuje a padne i při zápase. Vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Jses precitlivelej...;)

Krom toho ti unika, ze ses na ceskem serveru...koukni se nekdy na zahranicni fora...hlavne v Americe, Serena dostava slusny kapky, si nedokazu ani predstavit, jak by podobne veci tady psali o Petre, by jste se uplne slozili...nebot vy se slozite.... ta vase slavna Kvitovska fanaticka banda... z kazde prkotiny...
Tve pocinani mne spis pripomina nejakeho fandu fotbalu a ne tenisu...ale ja si uz pomalu zvykam...ono se tady uz porovnava tenis s fotbalem normalne.

A jestli jde o Petru, ja nevim, ale hraje styl, ktery hraje...je sakra dospela. Takze pokud chce produkovat takovy styl hry....nic se neda delat...pri narocnosti soucasneho zenskeho tenisu musi pak pocitat, ze ty zavery bude mit krusne...jeste muze zmenit styl...to s Kotyzou zkusili...prineslo to sice konzistenci, ale ne vitezstvi...tak co jako chces...porad budou nekteri fans myslet o zmene jejiho stylu...a jini ne. A to k tenisu proste patri od nepameti...pokud to nezvladas, venuj se fotbalu...nebo biatlon ti muzu doporucit...pokud budes treba chtit mit klid, tak jeste je dobrej curling, nebo kriket.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi už spát a nech si moudra....Povyšování nemám ráda a ty se pěkně povyšuješ. A mysli si o nás fanoušcích Petry co chceš a o Petřinu stylu hry co chceš a dál si buď 1 GSL....třeba až do soudnýho dne....
Reagovat
gigin
Bože můj :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, jdi. Ateisto !
Reagovat
Fandina
fanynko, přesně tak. Také tyhle pány nemusím. Jeden větší tlučhuba než druhý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist