Kvitová věří v návrat na kurty

23. 12. 2016, 14:12
Aktuality 22
Tenistka Petra Kvitová při prvním vystoupení před médii po úterní operaci prstů levé ruky pořezaných při přepadení řekla, že věří v návrat na kurty a je jedno, jestli k němu dojde za pár měsíců nebo za rok. Uvedla, že před chirurgickým zákrokem prsty necítila, ale po operaci je plná optimismu.
Profily hráčů
Petra Kvitová; © www.ceskenoviny.cz

"O návratu na okruh jsem nepochybovala snad ani vteřinu po operaci, když mi řekli, že dobře dopadla. Víra je větší, než když jsem jela do nemocnice a necítila úplně prsty. Teď udělám úplně vše, abych se vrátila," přečetla Kvitová své prohlášení v areálu pražské Sparty ve Stromovce a při svém vystoupení se často upřímně smála.

Do Prahy přijela šestadvacetiletá Kvitová rovnou z nemocnice na severu Čech s čerstvě převázanou rukou, na níž má dlahu a obvazy až téměř k lokti. Předstoupila před média v kalhotách a šedém tričku s krátkým rukávem. Když její mluvčí Karel Tejkal říkal, že je v pohodě, tak se rozesmála a úsměv a dobrou náladu ukázala víckrát.

Den před začátkem vánočních svátků řekla, že už nejkrásnější dárek dostala dopoledne při vizitě. "Pan doktor Kebrle mi řekl, že to vypadá dobře. Dali si záležet a ještě jednou jim strašně moc děkuju a těším se na další pokroky," uvedla Kvitová v češtině a v angličtině pak dodala: "Dárkem už bylo, že jsem pohnula prsty."

Vystoupení Kvitové natáčelo jedenáct televizních kamer, nebylo možné pokládat dotazy a většinu prohlášení měla připravenou. "Protože toho je docela dost a nechtěla bych se do toho zamotat, tak se omlouvám," vysvětlovala Kvitová.

"Den ode dne se cítím lépe. Jsem ráda, že nebudu na Vánoce v nemocnici. Chci moc poděkovat lidem, kteří mi byli v posledních dnech nejblíže," řekla Kvitová a vyjmenovala své nejbližší, lékaře i policii. Děkovala za podporu fanoušků a sportovců. "Tolik zpráv do mailu jsem nikdy nedostala. Moc si toho cením," řekla.

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou přepadl neznámý muž v úterý ráno v jejím prostějovském bytě. Při potyčce jí pořezal levou ruku, ve které šestadvacetiletá tenistka drží raketu. "Jsem ráda, že se vidíme a asi ani nevíte, jak moc. Nevracela bych se k tomu, co se stalo a budeme koukat dál," nepouštěla se do podrobností.

Kvůli závažnosti poranění se podrobila téměř čtyřhodinové operaci poraněných šlach na všech prstech a dvou nervů. Rekonvalescence potrvá několik měsíců. Na turnaje se bývalá světová dvojka bude moci vrátit podle odhadů nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

"Nezbývá než koukat vpřed, jak se to bude vyvíjet. Je mi jedno, jak dlouho to potrvá. Tři měsíce, půl roku, rok. Budu se chtít vrátit. Udělám pro to všechno," řekla odhodlaně.

Každý den za Kvitovou do nemocnice jezdil mimo jiné také její nový trenér Jiří Vaněk, se kterým ještě ani nestihla začít přípravu na kurtu, jelikož léčila i únavovou zlomeninu nohy a dosud pracovala alespoň částečně jen na kondiční přípravě.

"Petře přeji, aby byla silná. Půjdeme krůček za krůčkem od rehabilitace, aby byla Petra co nejdřív na kurtech," řekl Vaněk. "Taky už se těším, až se trošku zpotím, až vezmu raketu do ruky a konečně si s Jirkou pinkneme," dodala Kvitová.

Vedle Kvitové seděl i její kondiční trenér David Vydra. I on navštěvoval Kvitovou a dodával jí dobrou náladu. "Pro nás bude výhra, až nám Petra podá jednou levou ruku a zmačkne, až poprvé chytne raketu. Uděláme vše, aby byla zdravá. Ona je silná a vše dělá perfektně a jednou se určitě vrátí a všichni budou koukat," věří Vydra.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
Kozoroh
http://www.ksn.cz/sportovec-roku/jak-jsme-hlasovali/jednotlivci-2-kolo/254

Plný počet 10 bodů dali Káje Pavel Dosadil, Jan Jaroch, Karel Knap a Michael Langr.

Jak hlasovali jednotliví novináři najdete zde -

http://www.ksn.cz/sportovec-roku/jak-jsme-hlasovali/redaktori
Reagovat
Frick
http://www.lidovky.cz/12-prepadeni-vezne-novaka-jak-je-popsal-soud-drz-hubu-a-dej-prachy-pwd-/zpravy-domov.aspx?c=A141219_113350_ln_domov_spa

7,5 roku za 12 eLPas

...nutno podotknout, že to ale byl "profík" a přepadal "v klidu"
Reagovat
misa
v posledních dvou letech jsou opravdu pozoruhodné: loni v březnu nehrála kvůli vyčerpání. Poté, co zkolabovala na červencovém tréninku, se zjistilo, že prodělala mononukleózu. Letos v lednu nejdříve onemocněla v Čině, na konci měsíce se po mnoha letech rozešla s Kotyzou, v květnu zrušila zásnuby s Meidlem a vypadla poprvé od září 2013 z top 10. Během roku nevyhrála ani jeden zápas ve Fed Cupu, utrpěla únavovou zlomeninu v nártu a jako vrchol všeho jí byla zmasakrována dominantní ruka. Na jednoho člověka je toho dost.
Reagovat
FulnekUltras
jo jo...porád se něco děje...ale to "klišé" o gigantickém posilovacím účinku všeho, co tě nezabije - a co si dřív nebo později vnitřně přebereš, zvládneš a použiješ v podvědomí dál - platí se vším všudy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Petra mohla letos bojovat o post světové jedničky, protože od Ria stabilizovala své výkony a hrála opravdu skvěle, mrzí to strašně strašně moc a bude to mrzet. Na druhou stranu co má říkat taková Lindsey Vonn na to že je legendární lyžařka má "jen" 1 olympijské zlato a "jen" 2 zlata z MS protože je neustále zraněná, dokonce si kvůli tomu najala psychologa, přišla o i o Soči a letos možná přijde i o MS ve Svatém Mořici, nebo Nicole Vaidišová, Vika mohla mít 4 GS nebýt zraněních (těhotenství nepočítám) Serena také byla často zraněná a mohla toho dokázat ještě víc to samé Venus určitě i Maria atd atd i třeba Del Potro kde ten mohl dnes být. Prostě tohle ke sportu patří (zranění né přepadávání) je mi z toho taky strašně zle jsem z toho hrozně znechucená, tak jsem se na Petru těšila, tak jsem se těšila až znovy vyhraje nějaký ten turnaj. Petra to překousne, to vím jistě a jestli ten trůn dobudeme v roce 2017, 2018, 2019, 2020 nebo 2021 je už úplně jedno. Petra má před sebou ještě minimálně 3 plné sezony a musí toho náležitě využít.
Reagovat
FulnekUltras
jsem dnes viděl i něco úplně nového, co tam ještě před týdnem určitě nebylo - pokud bude čas se šlachami a nervy v následujícím půlroce správně spolupracovat, jsem naprosto klidný.
Reagovat
PetaM
Já tam viděl i slzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to obrečela to je jasné a bude brečet ještě hodně dlouho, Petra se na novou sezonu těšila, trénovala a chystala se no a nějaká hnusná chudá fetka co neumí pracovat to všechno zhatí, tohle prostě Petru mrzí a musí si to obrečet
Reagovat
FulnekUltras
přičemž ne všechny slzy jsou známkou slabosti nebo rezignace - já jich za tu chvilku viděl mnohem víc u Vydry a možná i u sebe... ;) ...a pak tam někdo prohlásil, že až bude Peťa v cajku, tak všichni ještě něco uvidí... ;)
Reagovat
George_Renel
Znovu tě musím poopravit co se jazykového citu týče.
Správně by bylo, Petra to oplakala. Určitě cítíš ten rozdíl mezi brečet a plakat...
Reagovat
Frick
https://www.frekvence1.cz/audio-video?porad=tezkej-pokondr-na-frekvenci-1&clanek=tenistka-karolina-pliskova-bude-stredecnim-hostem-u-pokondru-video
Reagovat
Frick
Že to půjde o fous rychleji než odhady a ve Wimbledonu si zahraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám že to neuspěchá, čert vem Wimbledon. Hlavně ať může zase pokračovat v kariéře i když to bude znamenat vynechat sezonu až do US Open
Reagovat
Lina
To jí pravděpoobně nikdo nedoporučí a taky co by tam dělala bez pořádného natrénování. Já budu ráda, když se vrátí jednokdy, hlavně aby ruka sloužila stejně jako před zraněním a bude psychicky v pořádku. Bude to bez ní pro mě na houby ta ruleta a nervy, která Petra přijde na kurt.
Reagovat
Frick
Uvidíme, no. Ale třeba běh by jí mohl být povolen dříve.
Reagovat
PetaM
Běhat by mohla klidně za pár týdnů :)
Reagovat
Frick
Asi jako Denisa, která dělala fyzičku během zranění ramena a od kvalifikací na 10.000 se vyšvihla ke skalpu (toho času) předposlední finalistky Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vyhraje už tím že se na kurty vrátí a výhry už budou jen na víc. Je to hodně zvláštní hodně, teď už Petra nebude labilka :) nikdy, všechny zápasy co prohraje budou způbosené rukou a né hlavou takže to jednu výhodu má. Ale je to prostě zvláštní, divný. Byla to hrozně dlouhá doba ve které jsme byli od Petry zvyklí na jedno, ať byla na jakémkoliv turnaji ať měla formu sebelepší nebo sebehorší na tom nadém turnaji byla jak vyhrát tak vyletěl ostudně v 1.kole, vlastně Petra hrála turnaj od turnaje, nikdy neměla nějakou delší sérii výher nebo proher, Petra se každým turnajem měnila a na to jsme byli zvyklí 6 let a teď přijde úplná změna
Reagovat
FulnekUltras
mrzí jen to, že na podzim měla skvěle našlápnuto možná i k větší stabilitě, což mohlo hned v prvním pololetí 2017 s momentálně vachrlatou špičkou WTA celkem slušně zatřást...jen za tohle mám při pomyšlení na toho dost možná že pouhým předvánočním konzumem pomateného kripla stále masochističtější choutky
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak.
Reagovat
d@ve
Přeji brzké zotavení, Petro. Těším se už teď na tvůj návrat. To odhodlání je velmi důležité..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist