Kvitová ve Wimbledonu znovu ožívá. Nikde se necítím tak jistě jako tady, říká česká jednička

26. 6. 2014, 09:05
Rozhovory 10
Petra Kvitová se s návratem do Wimbledonu zřejmě dostává i do dobré formy. V úvodních dvou zápasech ztratila dohromady jen pět gamů a prolétla do třetího kola. V něm českou jedničku čeká Venus Williamsová. Obě hrajeme agresivně a tvrdě, bude to náročný zápas, vyhlíží duel s Američankou česká jednička.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Do třetího kola jste postoupila se ztrátou pěti her a proti Barthelové jste předvedla parádní výkon. Zdá se, že forma je tady, co myslíte?
Odehrála jsem solidní zápas, hrála jsem velmi dobře a jsem moc ráda, že jsem to zvládla. Cítila jsem pohodlně a věřila jsem tomu, co hraju, což je základ. Je dobře, že jsem vyhrála ve dvou setech, protože síla a energie, kterou jsem dnes ušetřila, se mi může hodit v dalším kole. Určitě je to dobře i s ohledem na stehno, které mě sice nijak nelimitovalo, ale přeci jen je lepší vyhrát poměrně rychle ve dvou, než to natahovat a zatěžovat ve třech setech, nikdo neví, co by se stalo potom.

Barthelová už v minulosti ukázala, že dokáže hrát velmi dobře, už několikrát potrápila i favoritky, ale letos se jí příliš nedaří. Co bylo klíčem k vítězství?
Nehrála jsem s ní poprvé, takže už jsem o ní trošku nějaký obrázek měla a věděla jsem, co od ní mám čekat. Je mladá a talentovaná, o tom není pochyb. Myslím, že se mi dobře dařilo na returnu, takže jsem neměla problém s tím ji brejknout, což mi pomáhalo.

V dalším kole vás čeká Venus Williamsová, těšíte se?Petra Kvitová
Dozvěděla jsem se to chvíli potom, co jsem dohrála zápas. Je to velká šampionka a tady toho dokázala opravdu hodně, miluje hraní na trávě, má dobré podání a hraje agresivně. V tom stylu, který hraju, jsem úplně stejná jako ona, takže to určitě bude velmi těžké utkání. Těším se na to, bude to velký zápas a velká výzva. Nebudeme spolu hrát poprvé, už se známe, takže proto očekávám velký boj a vyrovnaný průběh. (Kvitová má s Venus Williamsovou bilanci 3-1, pokaždé však vyhrála - a jednou prohrála - ve třech setech, poslední dvě utkání vyhrála až v tie-breaku třetí sady.)

Vaše letošní výsledky asi nejsou úplně takové, jaké byste si sama představovala, je to tak? Tady v Londýně ale zatím záříte, čím to je?
Možná právě tím, že je to Wimbledon. Říkám to často, ale miluju hru na rychlém povrchu a trávě je ten nejrychlejší, takže proto se mi daří. Je to určitě i tím místem, mám na All England Club skvělé vzpomínky, cítím se tu velmi dobře, pomáhá mi ta jedinečná atmosféra, která tu je a to všechno přispívá k tomu, že tu hraju dobře a věřím si. Když jsem hrála třeba na trávě v Eastbourne, cítila jsem se dobře, ale necítila jsem takovou jistotu, kterou pociťuju tady.

Kde se vzalo to, že ráda hrajete na rychlých površích? Máte v České republice nějaké travnaté kurty, kde jste dřív trénovala a tím jste si k tomu našla cestu?
Asi to bude tím, že už od dětství jsem většinou trénovala v hale na velmi rychlém povrchu, takže jsem na to zvyklá. Na trávě u nás moc nejsme, těch kurtů je málo, ale z tvrdého povrchu z haly jsem zvyklá hrát rychle a daří se mi to přenášet i na trávu, která je ze všech povrchů nejrychlejší.

Letos ve Wimbledonu obhajuje titul pouze Andy Murray, protože loňská vítězka ženské dvouhry Marion Bartoliová ukončila kariéru. Murray před úvodním zápasem tady říkal, že je dost nervózní, byla jste v roce 2012 také? Co to pro hráče vlastně znamená jít na kurt jako obhájce titulu?
Rozumím tomu, že byl nervózní, byla jsem na tom stejně. Je to určitě krásný pocit vstupovat do turnaje jako obhájce titulu, ale je to dost psychicky náročné, protože lidé od vás v ten moment něco očekávají, takže je tam velký tlak. Tady ve Wimbledonu je ta tradice, že obhájce a obhájkyně zahajují na centrálním kurtu program prvního a druhého dne, takže je to o to slavnostnější a krásnější, ale pro hráče asi víc náročnější. Sice je to úžasný pocit, ale v hlavě ten tlak stále máte.

Komentáře

10
Přidat komentář
Mayo
Petra ide do finále darmo.
Reagovat
Fandina
Zápas dvou bývalých wimbledonských šampionek to bude něco. Doufám, že Petra to vyhraje. A držím palce. Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
jj, velký těšák.
Reagovat
smazaný uživatel
snad se to bude hrát až večer..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli si jde pro talíř, ale předvádí tu opravdu kvalitní tenis. A po dlouhé době mi přijde, že jí to i baví. Pochopitelně se taky ale musí říct, že zatím hrála o třídu s horšími tenistkami, takže pravda se ukáže časem. Možná už teď s Venus. Ale stejně Petře fandím a fandit vždycky budu.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne se to tezko hodnoti, ta kvalita tenistek, nebot treba Monu ani ke hre nepustila, az na konci zapasu v poslednim gemu...kde Mona ukazala, zeby s ni mohla hrat i vyrovnanejsi zapas...
Reagovat
pepin
Tak zcela určitě, již zítřek ukáže zda Petřina forma se pomalu vrací. Zatím ani Andrea ani Mona Petru v podstatě mnoho neprověřily a tak až zítra Venus. Jen mám obavy, aby Petře vydržela noha až ji bude opravdu zatěžovat běháním na zákl. čáře. Při několika míčcích v těch dvou zápasech se tam nesnažila ani doběhnout. Tak uvidíme, všichni si přejí, aby jí to vydrželo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je tu varianta, že kdyby Petru ta noha bolela, tak si může vzít prášek. Zatím hraje bez prášků a nic necítí, tak snad to bude dobrý.. :) Zápasu s Venus se docela bojím. Když ho zvládne, tak může dojít daleko. S talířem nepočítám, ale nezlobila bych se kdyby ho vyhrála.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud jde o nohu, ta se jí za den nezlepší a musí prostě doufat, že to bude dobré. Furt je kolikrát lepší vynechat zápas (turnaj) než riskovat zranění a myslím, že jim to docvaklo minulý týden, kdy toho raději nechala aby byla fit na wimbledon
Reagovat
smazaný uživatel
Tak holka jde pro talir...;)
Dost tezko se bude zastavovat...zni tady ta otazka opet...Who will stop her;)
(Pro P.K. rozhodne lepsi Venus v prvnim tydnu, nez ve druhem, to je jas)

---
Terezka S. v kvalde...(RF hodil na Youtube:?:, nebo Fandina???)
http://www.youtube.com/watch?v=j7Seyhrmrlc

No muzeme se dokonce stat, ze bude cze souboj ve 4.kole, v druhem tydnu, tedy Lucka x Terezie...rekl bych ze to opravdu realne je...ikdyz spis ten predpoklad vypada na Lucy/Dom. x Bojana
Krom toho vitezka, tedy Lucinka;))) by si mohla zahrat s Agou, co by Lucince i nam dost vyhovovalo....nebot si na Agu verime;) skoda, ze si tak neverima na jine hracky...ze;) Nebot, ikdyby Lucinka trhla rekord a jela...az do SF...muze se tam potkat z ruznymi hrackami, ale zatim dost pravdepodobna je prave ta Petra...ale to je strasne daleko...

V kazdem pripade, Lucinka v laufu..., blby los do 1.kola, a prekonan, nakopnuti a po nem moznost to dotahnout min. do QF...na trave...Julca nam dala kridla;) No a vyrovnali jsme nase maximum z r.2007;) na trave;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist