Kvitová v Turecku ladí formu na Fed Cup

7. 4. 2011, 14:25
Aktuality 0
Pod slunečními paprsky v Antalyi se Petra Kvitová připravuje na semifinále Fed Cupu. Už se do Charleroi těším, vzkázala z Turecka česká tenisová jednička, která trénuje mimo jiné s vítězem juniorky Australian Open Jiřím Veselým.
Petra Kvitová

V Turecku nabírá Petra Kvitová fyzickou kondici, zároveň ale bere každý den do ruky raketu. "Cítím se unaveně, ale to je na kondičním soustředění samozřejmé," řekla dnes světová osmnáctka v telefonickém rozhovoru v rámci představení turnaje ITF Sparta Prague Open 2011, na kterém bude od 10. května nejvýše nasazenou.

Jednadvacetiletá Kvitová je před antukovou sezonu na soustředění v Turecku již potřetí za sebou se svým kondičním trenérem Josefem Ivankem. Na kurt chodí s hráči z Prostějova, i s vítězem juniorky Australian Open Jiřím Veselým.

"Tenis hrajeme každý den a zároveň děláme kondici. A proč v Turecku? Líbí se nám tady, je tady teplo a dobré podmínky. Ideální příprava na antuku," podotkla.

V pondělí se Kvitová s českým týmem vydá do Belgie na semifinále Fed Cupu. "Už se těším, zas bude bezva parta a nálada a já věřím, že na tom budu dobře," uvedla Kvitová, letošní vítězka turnajů v Brisbane a Paříži.

Belgičankám bude chybět jejich největší hvězda Kim Clijstersová a Češkám se tak otevírá naděje na postup do finále. "Pořád ale nesmíme zápas podcenit, Wickmayerová hraje neskutečně dobře," upozornila Kvitová.

V květnu se Kvitová objeví na pražské akci ITF s dotací 100 tisíc dolarů. Stromovce dala svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy trochu nečekaně přednost před velkým turnajem kategorie Premier WTA v Římě, který má dotaci dva miliony dolarů.

"Předtím hraju povinně v Madridu a Řím hrát nemusím. Spartu beru jako příležitost zahrát si po nějaké době doma, kde se vždycky ráda objevím. Snad mě přijedou povzbudit rodiče. A taky to mám jako přípravu na grandslamové Roland Garros, protože si tu zahraji víc zápasů a potrénuju doma," vysvětlila.

Na Sparta Prague Open 2011 musí očekávat, že dojde na ryze české souboje. Letos už hrála na turnajích WTA dvakrát s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, jednou vyhrála a jednou odešla poražena. "S českými holkami to je vždycky trošku těžké, když proti sobě musíme nastoupit. Ale co se dá dělat, na kurtu jsme soupeřky," řekla.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist