Kvitová už v Londýně trénovala. Zatím bez olympijských kulis

24. 7. 2012, 17:43
Aktuality 16
První předolympijský trénink na trávě v All England Clubu má za sebou Petra Kvitová, která se však stoprocentní atmosféry her ještě nedočkala. Nejlepší česká tenistka totiž hrála na kurtu číslo čtyři, který nebude při turnaji využíván. Viděla proto tradiční zelené oplocení, zatímco ostatní dvorce jsou oděny do fialovo-růžové.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Neměla jsem to v olympijských kulisách, ale ten čas brzy nastane," řekla Kvitová s úsměvem po hodinovém tréninku s koučem Davidem Kotyzou. Okolo ale už vnímala olympijskou atmosféru - i míče pro turnaj na sobě mají znak her.

Především se sžívala se změnami při srovnání Wimbledonu a olympiády. "Je to tady jiné, ale myslela jsem si, že to bude víc jiné," řekla Kvitová. Rozdíl mezi Wimbledonem a olympiádou je především v barevnosti areálu a hráčů.

Okolo dvorců jsou přijatelné fialovo-růžové plachty s olympijskými kruhy. Hodně diskutované je oblečení; tradiční povinnost hrát Wimbledon v bílé totiž při olympiádě neplatí. Kvitová trénovala v tmavém tričku a růžových šortkách, Belgičanka Kim Clijstersová vedle v červené barvě a Francouzky oblékly modrý komplet. "Je to zvláštní, na první pohled to trkne. Já bych ráda hrála v bílém, ale není to tak hrozné," řekla Kvitová, která na zápasy oblékne modré triko a červenou sukni.

Tradičně vysoká bezpečnostní opatření olympiády změnila fungování vstupu hráčů do areálu. "Poprvé jsme nevěděli, kudy můžeme vejít a posílali nás z jednoho na druhý, ale nakonec jsem se sem dostali," popsala Kvitová. Na rozdíl od grandslamového turnaje je zrušena i výsada nasazených na lepší šatnu a hráčky jsou v jedné.

Na olympiádu trénovala v Kostelci
Dvaadvacetiletá Kvitová zvolila při olympiádě jako Tomáš Berdych a Radek Štěpánek bydlení v pronajatém domu u kurtů. Vyhne se tak zdlouhavému dojíždění z olympijské vesnice. Atmosféru soužití různých sportovců na jednom místě tak v Londýně nezažije. "Je to daleko a já chci trénovat dvakrát za den, takže čas nebude. A jsme tady pro to, abych se snažila získat medaili," řekla Kvitová.

Po Wimbledonu měla světová šestka pár dnů volna a v tréninku pak jezdila z Prostějova do Kostelce na Hané na umělou trávu. Jen si nechala vyfoukat písek, kterým bývá kurt prosypán, aby se nezranila. "Víceméně to je rychlejší, míč skáče i níž, takže je to podobné trávě a je to lepší než hrát na betonu," vysvětlila Kvitová.

Do Londýna přiletěla fulnecká tenistka v pondělí a ráno nemohla dospat. Proto si šla zaběhat a dopoledne a odpoledne měla vždy hodinový trénink s raketou. "Každý den až do turnaje to bude hodně podobné," plánovala Kvitová, která by se měla účastnit čtvrtečního losování olympijského turnaje. Ten začne v sobotu.

Šestá hráčka světa se představí ve dvouhře, v níž je medailovou kandidátkou, a zároveň bude hrát s Radkem Štěpánkem smíšenou čtyřhru. Společný trénink ale nejspíš nestihnou. "Nemluvili jsme o tom," řekla tenistka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
gerd
Doufám,že netrénuje s tím Pavláskem různé pozice a nepřekrmuje se.Kvitová drž měsíc hladovku a jen běhej!
Reagovat
smazaný uživatel
Olympijské kruhy
Jeden jako druhý
Značí slávu, hrdost
Fér hru, taky tvrdost

Olympijské kruhy
Jeden jako druhý
Je čest pod nimi stát
Za zem i sebe hrát

Olympijské kruhy
Jeden jako druhý
Uvidět vlajku vlát
Pak hymnu poslouchat

Držím palce, milé Kvítí
Ať medaile Ti zasvítí.

A nejen jedna. :-)
Reagovat
Fandina
Fandím fandím Petře
kvituji veršovačky queshe

Peťulo měj zlato
máš na to !
Reagovat
Jan
Přeji to Petře. Ale přijde Azarenka, Šarapová, Serena a kde bude zlato ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vika? Pro Petru asi nejnebezpečnější, na druhou stranu loni ji Petra dokázala 4x porazit a na londýnské trávě to klidně může zvládnout i popáté.
Máša? Na trávě se jí nikdy nijak zvlášť nedařilo a jestli ji má Petra porazit, tak právě na trávě.
Serena? Teď má problémy se zády a pokud se nedá dokupy, přijde o svoji nejnebezpečnější zbraň - servis. A vzhledem k tomu, že má v úmyslu naskočit do všech třech disciplín..
Reagovat
tommr
s Vikou vyhrála Petra loni jenom třikrát, ale to není až tak podstatný. Důležitější je, že Vika se oproti lonsku výrazně zlepšila, zatímco Petra naopak zhoršila ...
Sharapovová vyhrála Wimbledon už jako sedmnáctiletá a loni tam byla ve finále - tomu říkáš, že se jí na trávě nikdy nijak zvlášť nedařilo? A hlavně letos dokázala Petru pokaždý porazit ...
Serena vyhrála letos ve Wimbledonu a Petře přitom nedala nejmenší šanci. Záda si už určitě dala do kupy a její účast v mixu je dost nepravděpodobná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se zlepšila především po psychické stránce, herně nijak zvlášť. A na trávě je Petra lepší, byť Vika si s ní taky rozumí.
Dvě finále, přičemž loni cestou do něj Máša nepotkala hráčku top 20, to při jejích kvalitách a stylu hry opravdu nepovažuju za nějak zvlášť oslnivý výsledek. Letos s Petrou hrála třikrát, třikrát to byl vyrovnaný souboj, který rozhodovalo pár míčku, rozhodně Petru nepřehrávala. A znovu opakuji, tráva, obzvlášť ta londýnská, to je Petřina doména.
Sereně proti Petře precizně fungoval servis a ten ona má obecně velmi účinný, což na trávě platí dvojnásob. Jenže ke kvalitnímu servisu potřebuje zdravá záda a ta ona nemá. Záda jí trápí dlouhodobě, ta za týden nevyléčí, byť nějaké dočasné zlepšení je dost možné. Co se mixu týče, už od jara vyhlašuje, jak je fajn, že si do mixu může vybrat partnera a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se mixu chtěla vzdát. Ono se těžko vzdává soutěže, o které ví, že v ní může vyhrát..
Reagovat
tommr
poslední zápasy Petry s Mashou a Serenou měly bohužel zcela jednoznačnej průběh. S Vikou by Petra letos dopadla nejspíš stejně neslavně. Na trávě jí to letos zatím vůbec nejde - v Eastbourne vybouchla a ve Wimbledonu měla až do čtvrtfinále lehkej los - když už s tím argumentuješ u Mashy tak to musíš vzít v úvahu i u Petry. Můj názor je ten, že přes tyhle tři hráčky Petra v současný formě nepřejde. Jediná cesta k medaili vede přes Radwanskou. A to ještě není zdaleka jistý, že se Petra až do toho čtvrtfinále vůbec dostane. Já osobně bych proto čtvrtfinále bral jako úspěch a cokoli lepšího by mě velice příjemně překvapilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačný průběh vypadá jinak, ty zápasy byly po herní stránce vyrovnané. Ty míče, o kterých mluvím, to jsou ty šance, které soupeřky dokázaly využít a Petra bohužel ne. I když připouštím, že proti Sereně tu šanci měla jenom jednu. Když jsme u těch losů, Vika ho ve Wimbledonu taky měla jednoduchý, jednodušší než Petra, protože na ní Serena čekala až v semifinále. Máša měla ze všech los vůbec nejlehčí a přesto z nich skončila nejdřív (a při vší úctě k Lisické, to není hráčka, se kterou by Máša na trávě měla prohrát).
Můj názor je ten, že přes Aguš, Mášu a Viku klidně přejít může s tím, že pokud bude Serena zdravá, tak na trávě nemá konkurenci. Pokud ne, klidně může skončit bez medaile.
Jistého není nikdy nic, tedy až na to jedno, nicméně pokud Petra zbytečně nepodlehne tlaku a nervozitě, měla by do ČF dojít, protože nemůže potkat hráčku, kterou by nemohla přehrát. Ani ČF, jak už jsem psal výše, nemusí být konečná.
Sakra chlape, věř tý Petře aspoň trochu.. ;-)
Reagovat
tommr
tu větu "měla by do ČF dojít, protože nemůže potkat hráčku, kterou by nemohla přehrát" snad nemyslíš vážně? Když bude mít Petra smůlu na špatnej los tak vyfasuje už v prvním kole Clijstersovou nebo Venus a je namydlená ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kim ani v dobách své největší slávy na Wimbledonu nijak neoslnila, dokázala uhrát jenom dvě semifinále. A teď naposled od Kerberové dostala pořádnou nakládačku.
Venus je jenom stínem té hráčky, kterou bývala, letos nemá kloudný výsledek a ve Wimbledonu se dokonce poroučela v prvním kole. Petru sice letos porazila, ta ale byla po nemoci a zranění, navíc se hrálo v pro ni nevhodných podmínkách (Miami).
Kim ani Venus nejsou hráčky, které by pro Petru měly být nepřekonatelný problém.
Reagovat
Jan
Pokud by Petra pokračovaly ve svých nevyrovnaných výkonech, může padnout i se "slabší" hráčkou, jako je Clijstersová (tu bych za slabší ani neoznačoval) či někdo jiný, jakože už kolikrát měla letos namále a nemusí se s Vikou, Mášou ani Serenou vůbec potkat. Ale snad to bude dobré a dojde daleko.
Reagovat
Fandina
Moc držím palce a Peťo pojď pojď pojď ...
Reagovat
pepin
Ahoj, tak jsme si dali pauzu věnovanou práci a již se to blíží. Zítra mi přijede televizák, poslal jsem mu ty Brožovi doporučení, tak uvidím co mi s tím provede. Jinak básničky moc hezké, hlavně aby to Petře vyšlo, A tak určitě budeme fandit. -pozdrav-
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo, kdy se losují dvouhry a čtyřhry na OH?
Reagovat
smazaný uživatel
Bude se losovat ve čtvrtek 26. července v 11:00 hod, takže u nás to bude v poledne.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist