Kvitová uspěla v českém souboji, zahraje si o finále

8. 1. 2015, 11:38
Aktuality 32
Petra Kvitová postoupila na svém prvním letošním turnaji do semifinále. Světová čtyřka dnes v čínském Shenzhenu po boji porazila krajanku Terezu Smitkovou 7-5 6-4 a v dalším kole narazí na Švýcarku Bacsinszkou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová byla ve čtvrtfinálovém utkání s 69. hráčkou světa Terezou Smitkovou jasnou favoritkou, ale s rychle hrající krajanka s ní dlouho dokázala držet krok. Dvacetiletá Smitková jí dokonce za stavu 4-3 sebrala podání a při vlastním servisu si vypracovala dva setboly, ani jeden však neproměnila, a čtvrtá tenistka pořadí WTA ji za to potrestala. Kvitová získala čtyři hry v řadě a úvodní set získala pro sebe.

K zisku následující sady stačil turnajové dvojce brejk ve třetím gamu, přestože se Smitková nevzdala a dál bojovala. Vítězka loňského turnaje v Limoges dobře podávala a razancí úderů se Kvitové vyrovnala, v důležitých momentech ovšem více chybovala - tak jako v závěru, kdy měla dva brejkboly na 5-5, ale místo toho Kvitová po přímém bodu z podání využila druhý mečbol.

Kvitová potvrdila, že v posledních letech s krajankami na okruhu WTA neprohrává. Naposledy podlehla Lucii Hradecké v Madridu v roce 2012, od té doby už vyhrála čtrnáct českých duelů v řadě.

V duelu o finále čeká dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Švýcarka Timea Bacsinszká, se kterou se dosud nestřetla.

Výsledky - Shenzhen (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (2-ČR) - Smitková (ČR) 7:5, 6:4
Halepová (1-Rum.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 6:3
Zheng S. (Čína) - Dijasová (4-Kaz.) 3:6, 7:6 (7:2), 6:2
Bacsinszká (8-Švýc.) - Zvonarevová (Rus.) 3:2 skreč
Semifinálové dvojice: Halepová - Zheng, Kvitová - Bacsinszká
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
Frick
U Terezky škoda, že její žebříčkový postavení nestačilo na hl. soutež Hobartu. Skoro bych řekl, že druhý týden je jedinný, kdy ani TOP 70 nestačí na hlavní soutež na international turnaji.

Jestli by se třeba sec jenom neměl hrát ještě jeden turnaj navíc. Třeba bych si dokázal představit hrát v Aucklandě až 2. týden a o 1. týdnu hrát vedle Shenzenu třeba v JAR nebo spíše do 1. týdne přenést Kuala Lumpur či Pattayu.

No ale možná by zase byl problém s obsazenim kvald, to je jasný. Asi by tam musely hrát hráčky, kterým nestačí postavení ani na účast v kvaldě na AO.
Reagovat
freeteepek
Tereza mě teda v první setu dost překvapila, jak skvěle podávala a ve výměnách dokonce Petru přehrávala. Chyby v podstatě začala dělat až za stavu 5:4, kdy nedopodávala set. Petra do té doby nehrála špatně, ale s odvážně hrající Terezou to měla těžký, když obě hrají stejným stylem a Tereza neměla co ztratit. Navíc měla extra motivaci porazit českou jedničku. Na konci druhé sady a na začátku té třetí ovšem ztratila trochu koncentraci. Petra se uklidnila. Určitě to pro ni byl těžký zápas a možná rozhodující pro zbytek turnaje:-)
Reagovat
Fandina
Souhlas. Terka hrála dobře a opravdu na konci první sady to nezvládla, to samé na začátku druhé sady, přesně jak píšeš, jen jsi tam zaměnil sady. Hrálo se jen na dvě. Jinak souhlas, Terka dobré a Petra nezklamala, předvedla, že je lepší tenistkou a proto vyhrála.
Reagovat
freeteepek
Oprava: Petra vyhrála ve dvou setech:-)
Reagovat
Frick
Kdyby se to konečně povedlo Lucce, bylo by zasloužený, ale tipl bych si, že tou "vyvolenou" nakonec bude Kája.
Reagovat
tommr
já naopak doufám, že Petra si tu šnůru ještě pořádně protáhne.
Ještě musí porazit všechny naše zbývající holky ze špičky se kterejma se zatím ještě nikdy neutkala: Katku Siniakovou, Denisu Allertovou, Kristýnu Plíškovou a Báru Krejčíkovou. A měla by si taky vylepšit H2H s Klárou Koukalovou (zatím 2:2) a Luckou Hradeckou (zatím 1:1) ...
Reagovat
Fandina
sice to bylo v extralize, ale Báru Krejčíkovou teď v extralize také porazila
Reagovat
freeteepek
Já bych tipl Barboru Strýcovou:-)Dnes v Auklandu se mi líbila. Hraje kreativně a předvedla obdivuhodnou odolnost když se jí proti Coco zrovna moc nevedlo. Nakonec se dokázala ze svízelné situace dostat a razantně hrající Coco dostat do kolen. Byť tam v jeden moment byly obě prakticky současně:-)
Reagovat
majkl005
dělala Péťa zas zbytečné UE a nebo Tereza hrála tak dobře?
Reagovat
Fandina
Terka hrála dobře a Petra nedělala extra UE, ale když bylo potřeba, tak zahrála líp a tím dotahla oba sety.
Reagovat
aligo
Petra je už 8 zápasů neporažená, tak jsem zvědavý kam až to dotáhne :)
Reagovat
tommr
bude to druhej zápas na centru (po zápase Halepový) ...
Z Bacsinszký mám docela obavy. Je to velice šikovná a houževnatá hráčka a v poslední době se jí docela daří. Určitě Petru hodně potrápí. Podobně ospalej začátek jako dneska proti Tereze by se Petře nemusel vyplatit ...
Reagovat
sprchon
Taky se toho trochu bojím... Viděl jsem, jak porazila Sharapovou. Ale Petra si s ní snad nějak poradí. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem taky viděla. Snad si s ní Petra poradí. Poslední 4 semifinále vyhrála, tak by mohla prodloužit sérii. Akorát mě štve, že zápas opět neuvidím. :((((
Reagovat
sprchon
Já mám školu až od 10:40 a vstanu už v 5 na Báru. Takže výjimečně a poprvé tento týden uvidím to, co chci...
Reagovat
slacker
Kolovratek
Reagovat
petrulinka
A kdo má Slovaksport1, tak se tam zápas vysílá
Reagovat
misa
poslední prohra je z 9. 5. 2012 s Hradeckou v Madridu.

Od té doby porazila Petra Šafářovou 6x, Koukalovou 2x, Hlaváčkovou, Záhlavovou-Strýcovou 2x, Cetkovskou, Plíškovou a Smitkovou.
To je 14 výher v řadě.

V MF byla ještě tahle hezká fotka:
http://jyxo.info/uploads/54/54474e98f4c77e7e7418bd76bf6227e7f8a3bd74.jpg

a drobný doprovodný text:
http://jyxo.info/uploads/25/25307d036ee0e7065fade3fff53a9621fe36deea.jpg
Reagovat
tommr
doufám, že se Petra ještě někdy za tu šokující porážku z Madridu dočká odvety ... :)
Reagovat
Fandina
Petra letos Lucku porazila v extralize. A jinak doufám, že se Lucka Hradecká ještě hodněkrát probojuje do hlavních soutěží, aby se mohly s Petrou střetnout na okruhu. Držím palce!!!
Reagovat
tommr
zápasy v extralize jsou vlastně jen exhibice, který se nikam nezapočítávají. Petra má s Luckou Hradeckou vyrovnanou oficiální bilanci 1:1 ...
Reagovat
EllNino
snad už v Austrálii :)
Reagovat
Fandina
Souhlas, extraliga je mimo, tam to mají 1:1 a na okruhu také 1:1.
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/kvitova/hradecka/
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říci, že se mi líbily obě dvě, i když na mě celý zápas působil trochu nudně. Asi proto, že obě produkují podobný styl bum bum, což začíná vypadat jako nová česká tenisová cesta. Dávám Tereze velké šance do budoucna.
Reagovat
tommr
jj taky se mi líbí, že Tereza praktikuje podobnej styl jako Petra nebo Lucka. Když ho ještě trochu vypiluje a zlepší psychiku tak by to mohla dotáhnout vysoko ... :)
Reagovat
George_Renel
Proto si myslím, že má větší perspektivu než Siniaková. Kdyby ta byla kluk, tak bych řekl, že je klackovitá. Chováním i chůzí.
Reagovat
blixa
Holka nemůže být klackovitá ? :D
Reagovat
slacker
U tech se podobne chovani zrejme toleruje kvuli moznemu pohlavnimu spojeni v budoucnosti
Reagovat
PetaM
Gratulace Petro!

Poprvé od roku 2011 Petra vyhrála 3 (a více) zápasů na prvním turnaji sezóny. V roce 2012 vyhrála 3 a více až na AO, v roce 2013 až v Dubaji a v roce 2014 až v Miami. Takže celkem posun no :D Snad to vydrží a bude mít podobnou jízdu, jako Vika v roce 2012 :D
Reagovat
Fandina
Tak ta jízda by se mi moc líbila, včetně titulu z AO. To by bylo super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Napodobniť Vikinu jazdu z 2012 , to by bolo niečo paradne :)
Reagovat
Kozoroh
Jo jo, já doufám, že tato Petřina série vyvrcholí ve finále AO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist