Kvitová: Titul mi dodá sebevědomí

14. 8. 2012, 09:57
Aktuality 1
Petra Kvitová zavřela oči a políbila skleněnou trofej pro vítězku turnaje v Montrealu. Česká hráčka ukázala, že tenhle titul pro ni hodně znamená - radovala se totiž poprvé v sezoně a premiérově v Severní Americe. Díky výhře se ve světovém žebříčku posunula ze šestého na páté místo.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Radost mám obrovskou," řekla Kvitová krátce po zápase. "Jsem ráda, že jsem konečně něco uhrála i v Americe, což mi dodá sebevědomí. Vím, že i tady můžu hrát dobře a mám i první letošní titul."

Dvaadvacetiletá Kvitová získala svůj osmý vavřín ve dvouhře po finálové výhře nad Číňankou Na Li v třísetovém dramatu, který skončil 7-5 2-6 a 6-3. "Hrály jsme obě dobře, bojovaly jsme a jsem ráda, že jsem to dotáhla do vítězného konce," řekla česká tenistka.

První set finále trval skoro hodinu a Kvitová využila až pátý setbol. "Bylo to vyrovnané, boj o každý míč a já měla trochu víc štěstí," uvedla. Ve druhém setu ale dominovala Číňanka, která získala první čtyři hry a šestnáct výměn v řadě. "To jsem si ani nevšimla, ale hrála fakt výborně," pochválila Kvitová soupeřku.

Před třetí sadou se Kvitová odešla do šatny převléknout. V hlavě si promýšlela taktiku na rozhodující dějství. "Věděla jsem, že musím něco změnit. Snažila jsem se o svoji útočnou hru, chodila víc do míčů a především dávala více prvních servisů. Držela jsem si podání, nutila ji k chybám a počkala jsme si na brejk," řekla Kvitová.

Bartoliová: S Kvitovou se hrálo hůř než se Serenou
Cesta v Montrealu přitom pro ni skončila málem hned v prvním utkání ve druhém kole, do kterého byla přímo nasazena. V zápase s Ksenií Pěrvakovou z Kazachstánu prohrávala 4-6 a 5-6 a soupeřka podávala. Loňská wimbledonská vítězka ale nepříznivý vývoj otočila. "Z toho zápasu jsem nebyla nadšená, hlavně z výkonu. Ale hlavní byl postup a mohla jsem to dobojovat až sem."

Výhra nad Pěrvakovou dodala Kvitové odvahu a následně poprvé v sezoně porazila hráčku světové desítky, Marion Bartoliovou zdolala drtivým způsobem. "Nedalo se s ní hrát. Takhle bezmocně jsem se nikdy necítila ani proti Sereně Williamsové," řekla Francouzka po jednoznačném představení české hráčky.

V Montrealu hrála Kvitová bez trenéra Davida Kotyzy, s nímž ale byla během celého týdne ve spojení. "Sem tam jsme si napsali. Něco mi posílal o Paszekové i před zápasy s Caroline (Wozniackou) a s Li Na," řekla.

Na amerických turnajích Kvitovou pravidelně trápí kvůli vysoké vlhkosti vzduchu astma. V Montrealu, kde program turnaje narušil déšť, se ale cítila lépe. " Hrála jsem hodně večerních zápasů a úplně mi to nevadilo. Sem tam vlhkost byla, ale nebylo to tak hrozné jako to asi bude teď v Cincinnati," řekla směrem k další akci.

Z Montrealu spěchaly Kvitová i Li Na právě do Cincinnati, kam je přepravilo z letiště Trudeau malé soukromé letadlo. Obě měly v prvním kole dalšího turnaje volný los, Kvitovou ve druhém čeká německá hráčka Mona Barthelová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
freeteepek
Aby ne! Už zase Peťa stoupá žebříčkem! Sky is the limit!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist