Kvitová: Tenis mám zase ráda, to je důležité

2. 6. 2015, 18:29
Aktuality 54
Křehká duše Petry Kvitové znovu nalezla radost z tenisu. To je aktuálně nejdůležitější zjištění pro hráčku, která letos měla nezvyklou pauzu kvůli odpočinku krátce po začátku sezony. V pondělí sice vypadla na Roland Garros v osmifinále, ale nyní už vzhlíží k oblíbené části roku na trávě a k blížící se obhajobě titulu ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Pro mě je teď důležité, že tenis mám po té době zase ráda, a i když jsem prohrála, tak jsem se snažila bojovat. A to je momentálně nejdůležitější," řekla pětadvacetiletá Kvitová, která na French Open vypadla v pondělí v osmifinále. "Hra nebyla nic extra, ale snažila jsem se a teď přijde tráva. Doufám, že se předvedu víc," řekla.

Kvitová si vzala nečekaně pauzu koncem února kvůli únavě. Měsíc čerpala energii bez rakety a do hry se vrátila ještě za další více než dva týdny. A začala dobře - Češkám pomohla do finále Fed Cupu a vyhrála antukový turnaj v Madridu, kde dokonce porazila světovou jedničku Serenu Williamsovou.

"Madrid nikdo nečekal, fakt jsem tam hrála dobře a určitě se nezlobím," usmála se Kvitová. Před antukovou sezonou od sebe Kvitová, vzhledem ke zmíněné pauze, nečekala extra výsledky. "Na zázraky tady nejsem," uvedla hráčka z Fulneku.

Přesto se po titulu v Madridu a zisku skalpu Williamsové dostala do pozice favoritky. Sama ale říkala, že nepatří ani do širšího okruhu kandidátek na titul. "To byl obranný mechanismus. Madrid jsme nečekali, a že porazila Serenu já považuji za výjimečnou událost, nebude to pravidlem," řekl trenér Kvitové David Kotyza.

Našla jsem to, co jsem potřebovala, říká Kvitová
Česká jednička byla v Paříži mimo dvorec v dobré náladě, což se před Fed Cupem tvrdit nedalo. "K tomu pauza měla sloužit. Měla si srovnat věci v hlavě, oddechnout si od kolotoče. Kdo ví, třeba to bude za půl roku zase jinak, ale teď se to rozhodnutí ukazuje jako dobré," řekl psycholog hráčky Michal Šafář MF Dnes a deníku Sport.

Vnitřní pohodu by si chtěla Kvitová udržet. "Už jsem zase našla to, co jsem potřebovala. A doufám, že to tam na chvilku ještě zůstane," řekla. Po zklamání z vyřazení z French Open ji povzbuzují vyhlídky na blížící se trávu.

Nejdříve ale plánovala po návratu z Francie krátký oddech. "Přeci jen jsem jela od Fed Cupu pořád, po Římu jsem měla jen dva tři dny volna. Na trávu budu potřebovat nějakou energii," řekla vítězka Wimbledonu z loňska a z roku 2011.

Před Wimbledonem by měla hrát opět jen turnaj v Eastbourne. Před ním musí zapracovat na servisu. "Budeme trénovat hodně leváckých zatáček," řekla a doplnila: "A taky voleje, tam bych je mohla využít víc. I return bych měla zlepšit."

Ve Wimbledonu bude obhajovat hodně bodů. Čekala, že bude ve stresu a pod tlakem, ale předešlé dva triumfy na druhou stranu přinášejí krásné vzpomínky. "Ty převažují, i když samozřejmě budu jako obhájkyně titulu nervózní, ale budu chtít zase uhrát nejlepší výsledek, i když vím, jak těžké to bude," řekla Kvitová.

Díky posunu na druhé místo světa, kam se dostane v pondělí, by měla být v All England Clubu druhou nasazenou. "Jestli budu nasazené druhá nebo osmá, to asi moc neznamená. I když je dobré nepotkat se se Serenou hned," řekla.

pva, ČTK

Komentáře

54
Přidat komentář
FulnekUltras
vzpomínám na jednoho televizního diváka, který si při live rozhovoru s tehdy čerstvou wimbledonskou vítězkou Petrou v pražském studiu ČT neodpustil po telefonu vyloženě nenávistný výlev: "...slečno Kvitová, vyhrála jste to náhodou a nic podobného už nikdy nezopakujete..."
Tihle jedinci budou existovat vždycky a všude. Důležité však je, že Petra si s jejich "prognózami" dokázala poradit po svém.
Reagovat
gerd
No řeknu to takhle( hlavně pro fandinu)--Kvitová by sem tam potřebovala profackovat,možná i Kotyza.A vůbec se mě zdá že této generaci to že se jim nesmí dát normálně po čuni--strašně chybí!!! To už nemluvím o tom že současní nagelovaní a potetovaní nýmandové nejsou chlapi ale sračky!Dřívější generace rukovali na vojnu a i když ta stála za houno tak chlapi z většiny udělala!O dívkách raději mlčím.
Reagovat
Fandina
A k čemu by to fackování mělo sloužit?
Reagovat
FulnekUltras
Obecně máš v lecčems ;) pravdu.
Ovšem roubovat tuhle filozofii zrovna na Petru bych si netroufl už jen proto, že zrovna ona do tebou uvedeného vzorce zkrátka nezapadá. Že by při svém vyhazovacím režimu na kurtu občas potřebovala v realizačním týmu kromě psychologa taky propleskávače, to tady beru samozřejmě s velkou a úsměvnou nadsázkou. ;)))
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Radit tenistce, která toho už hodně dokázala a někdy se jí nedaří, co má dělat, jak se má chovat, tvářit je naivní. Není nesvéprávná, aby potřebovala nějaké takové rady od druhých. Já vůbec nechápu, jak někoho může napadnout, že když zrovna prohraje, tak by jí mělo být nafackováno. Normální člověk tohle nemůže říct.
Reagovat
FulnekUltras
"Spravedlivě nasraný fanoušek" jo... ;)
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla, člověk se pořád učí ... úsměv
Reagovat
Pedronegro
Asi se doma pravidelně několikrát denně vzájemně fackují a svědčí jim to, aspoň jsou hezky růžolící :-D
Reagovat
fretek
To by však byl případ pro Barneverdet a Petra by reprezentovala Norsko.
Reagovat
Jan
Když bude lehce trénovat s úsměvem, tak má ráda tenis. Když se nedostatek přípravy nebo čím to je že často hraje hrozně projeví na kurtu jejími znechucenými výrazy a že to je hodně často, tak už tenis v tom momentě asi tak ráda nemá :)
Reagovat
Fandina
Jak se tváříš ty, když něco děláš a nejde ti to. Máš radost, směješ se?
Reagovat
Jan
Ale je nějaká příčina, že jí to nejde. Šafářová i jiné tenistky trénuji asi tvrdě a mají stabilní výkony plus mínus. Petra - šílenost. Jestli to není tím, že určuje Kotyzovi co chce a co nechce trénovat.
Reagovat
Fandina
Petra také tvrdě trénuje. Od malička nic jiného nedělala, že brala raketu do ruky a hrála. Její táta trénoval tenis a bratry a ona s ním chodila. V každé volné chvíli pořád hrála. Tenis byl její vášeň.
Proč o ní píšeš, že tvrdě netrénuje?
Hraje nevyrovnaně. Jednou se jí daří, jindy ne. Je to tak těžké pochopit?
Reagovat
gerd
Ty musíš mít doma na nočním stolku bustu Kvitové jinak to nevidím! Nemyslíš že Kvitová spíš potřebuje malý dvorek a velký bič(i ty,i ty!)?
Reagovat
FulnekUltras
Lvice mají radši volný výběh, stejně jako ge(pa)rdice... ;)
Reagovat
Fandina
Myslíš, že stačí druhému dát bičem a všechno jde? Zjevně jsi nikdy v životě nic nedělal.
Reagovat
blixa
Nemyslím, zato myslím, že ty potřebuješ pevnou, přiměřeně polstrovanou klec ;-)
Reagovat
FulnekUltras
klecová lůžka už bohužel zrušili (???) ;)
Reagovat
VlS
Ježíšku na křížku, tebe asi doma tloukli až moc. Jsem 60+, takže taky z generace, kdy jsme normálně dostali nařezáno, ale když jsme dělali lumpárny, ne když se něco jenom nepovedlo podle představ.
Ti mladí potetovaní a nagelovaní stráví v posilovnách spousty času, já v posilovně jakživ nebyl, nechtěl bych od nich dostat nakládačku. Ty jo? Neva jestli ne, ale zasloužil by sis ji.
Reagovat
gerd
Nezlobte se slečno Kvitová,ale mít něco rád vypadá trochu jinak než znechucený ksicht a dělání chyb hodných 6letého děcka! Raději ani neposkytujte rozhovory novinářům jelikož pak vypadáte trochu jak trotlík milá slečno!
Reagovat
FulnekUltras
Viděls v sobotu 3. kolo s Begu?
Reagovat
Jan
Viděls 1., 2. a 4. kolo ?
Reagovat
Fandina
Petra se tam tvářila blbě?
Reagovat
Jan
Ne Fandino. Jen se mile usmívala :) Ale bylo to trochu přeslazené :)
Reagovat
Fandina
Podívej se, tváří se jak se tváří. Vyčítat někomu, že neskáče radostí, když se mu nedaří to už je opravdu ubohé.
Reagovat
Jan
A chápeš už, že neskáču radostí, když ona, světová dvojka vypadne v osmifinále a ještě říká, že to bylo pro ni dobré ?
Reagovat
Fandina
Nechápu lidi, kteří nechápou, že ne všechno člověku vychází. Tobě do toho nic není, jak hraje. Ona nehraje pro tebe. Hraje jak to umí. Tobě to musí být jedno.
Reagovat
Jan
Chápu, že ne všechno vychází. Ovšem Petra, když jí to nevychází, to je hrůza a děs. Když to nevychází jiným, tak se na to ještě dá koukat.
Reagovat
Fandina
Petra hraje na riziko. Snaží se nehrát dlouho a ukončovat a záleží také na protihráčce, jaké je kvality. Když je dobrá, hraje dobře, tak se Petře nedaří jí přestřílet, hrát svojí hru. Někdy je to tak, že Petra na co sahne, tak je blbě. Vyhazuje se. Každý zápas je jiný. Psát apriory, že Petra hraje vždycky děs nejde. Je to různé. Někdy prohraje, protože není agresivní, vyměňuje, jindy proto, že kazí na síti. Jindy proto, že ta druhá jí uběhá. Kategoricky o ní psát, že hraje děs nejde.
Reagovat
Fandina
Ale vyčítat druhému, že prohraje, jako to děláš ty, není normální. Děláš, jako by prohrávala naschvál.
Reagovat
Jan
Já nesnáším, když se něco dělá polovičatě. A u Petry mi to tak připadá. Lehký trénink, míň než ostatní, to ji tenis baví. Pak přijde na zápas, někdy se daří, OK, často se nedaří, pak ji to najednou bavit přestane :) A mám z toho pocit, že je to v přípravě. Tu neošulíš a když je jí málo nebo je špatná, tak se to projeví.
Reagovat
Fandina
Nikdy jsem nečetla, že se vyhýbá tréninku. Nebo, že netrénuje. Nikdo nikdo nepsal, že trénuje lechce. Naopak, četla jsem, že je poctivá v tréninku a všechno plní. Nechápu tyhle řeči o druhých.
Reagovat
Fandina
lehce ... oprava

A neuraž se. Ale připadáš mi, jako ten, který když se někomu nedaří a leží tak zvaně na zemi, tak si ještě kopne, místo aby ho pochopil, vůbec už nepíši s ním soucítil.
Reagovat
Jan
Petra je speciální případ. Vždycky mě nažhaví tím tušením, že tomu dává málo a tak dopadne. Třeba Nadala mi dnes bylo líto.
Reagovat
Fandina
Jasně, proto do ní kopeš.
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, na jaké zápasy se díváš. Naopak, Petra je jak sluníčko, když rozdává rozhovory a na kurtu se tváří normálně. Asi máš nějaké poškozené vidění.
Reagovat
Roger_Federer
A kdy presne Petra ho prestala mit rada??
Z jakeho duvodu?, stalo se neco, ze k tomu doslo.
Reagovat
Cico93
Ty rád dráždiš hada čo? ;-:-)
Reagovat
Roger_Federer
Osobne jsem cekal nekoho jineho...
Reagovat
Cico93
;-:)))
ale Hey, rad si rypneš.
Reagovat
slacker
Koho prestala mit rada? Stepanka? Z jakeho duvodu to nevi ani quesh
Reagovat
FulnekUltras
tak jim v tom Wimblu letos zase vyTŘI zrak... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně Petro to je nejdůležitější teď si oddychni a vyhraj 3 talíř, celý TP ti drží palce. POOOOJĎ LVICE
Reagovat
Cico93
cely TP?
Reagovat
Fandina
ano, každý, kdo jí má rád
Reagovat
Cico93
to nieje celý TP.
Reagovat
FulnekUltras
kosmopolitní adoranty nepočítáme ;)))
Reagovat
Jabadu
No jistěěěě! ... :-)
Reagovat
Jabadu
Ty jsi samostatná úderná jednotka. Ty do statistiky nespadáš. :-)
Reagovat
Cico93
Tak je nás viac.-))
Reagovat
Jabadu
To byl dadaismus. Neber to vážně. Jsem umělecky založený člověk a podobné pí.čovinky ke mně patří. :-)
Reagovat
Cico93
dosť často ti fakt nerozumiem....
Niekedy sorry keď čítam diskusiu ťa preskočim, lebo fakt mám problém ti rozumieť...
Reagovat
Jabadu
Chápu. Já občas píši i vážně, ale většinou se pokouším o vtip. Což je, jak jsem zjistil, velmi těžká disciplína.
Reagovat
Cico93
,.)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist