Kvitová: Tenis je na prvním místě a vždycky zůstane

4. 7. 2011, 15:40
Aktuality 9
Petra Kvitová přijela dva dny po premiérovém triumf ve Wimbledonu domů. V Prostějově na dnešní tiskové konferenci ukázala zlatý talíř pro vítězku, na kterém už má vyryté jméno.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

Díky titulu na trávě v All England Clubu se kolem Kvitové roztočil kolotoč povinností. Absolvovala nespočet rozhovorů, v neděli večeři šampionů a v Česku ji čeká ve čtvrtek návštěva u prezidenta republiky na Pražském hradě, zastávka na karlovarském filmovém festivalu a v pátek oslava ve Fulneku, kde vyrůstala a naučila se tenis.

"Ale stejně je těžší vyhrát Wimbledon. Kdybych ho nevyhrála, tak tyhle věci okolo nezažiju. Tenis je na prvním místě a vždycky zůstane," řekla Kvitová novinářům.

Ve finále porazila Kvitová v sobotu Marii Šarapovovou z Ruska 6:3 a 6:4 a stala se třetí českou rodačkou, která vyhrála wimbledonskou dvouhru. Kromě ní letos uspěly rovněž Květa Peschkeová ve čtyřhře a Iveta Benešová ve smíšené čtyřhře. "Češky to tam tentokrát pěkně rozbalily," smála se jednadvacetiletá Kvitová.

Z mužského finále Kvitová viděla jen poslední set, neboť ve stejnou dobu absolvovala fyzioterapii. Ale byla u vítězného finále Ivety Benešové v mixu. "Iveta mě po zápase asi třikrát objímala a nechtěla svému úspěchu věřit," vrátila se Kvitová ke slavným okamžikům českého tenisu.

Kvitová přiletěla z Londýna soukromým letadlem. Po návratu do Prostějova dostala čestné členství v místním klubu, které už přijali například bývalý první hráč světa Ivan Lendl či hokejista Jaromír Jágr, tenista Tomáš Berdych, lyžařka Šárka Záhrobská a také atlet Jan Železný.

Po Wimbledonu Kvitová částečně zvolní svůj program. "Petra není zdravotně úplně v pořádku. Turnajový program zredukujeme. Chystáme se až na americkou sérii. Hrát zřejmě začne Petra až na turnaji v Torontu začátkem srpna," řekl trenér David Kotyza.

Kvitová přiznala, že se na závěrečný večírek vítězů v Londýně netěšila. Svůj názor však po jeho absolvování změnila. "Byl to úžasný zážitek. Zalíbil se nám natolik, že bychom si ho rádi zopakovali," přiznala šťastná vítězka.

Před večírkem měla k dispozici na vyzkoušení výběr pěti šatů. Vybrala si modré, poté si nechala udělat make up a byla u kadeřníka. Svou vizáží dokonalé dámy zcela šokovala svůj realizační tým. "Viděli jsme ji celé dva týdny na kurtech jen v teplácích a sportovním oblečení. Když vyšla s talířem vítězky na pódium, tak jsme všichni ztichli. Byla nádherná. Projevila se už na nás únava, ale vychutnali jsme si vzácné okamžiky," popsal Kotyza své zážitky.

Týmy vítězů měly k dispozici speciální místnost. Kvitová společně se svými kouči Kotyzou a kondičním trenérem Jozefem Ivankem seděli u jednoho stolu s vítězem mužské dvouhry Novakem Djokovičem a jeho doprovodem. "Na tanec vítězů ale nedošlo. Už jej před několika lety zrušili," přiblížila s úlevou svoje zážitky Kvitová.

Po tiskové konferenci v Prostějově se Kvitová dočkala prvních volnějších chvilek. Žádný program si neplánovala. Dnes večer za ní přijedou do Prostějova rodiče s oběma bratry. "Zřejmě půjdeme někam na večeři. Zítra a pozítří mám volno," nastínila Kvitová náplň nejbližších dnů.

Fulnek chystá pro svou rodačku Kvitovou velkolepé uvítání

Velkolepé uvítání chystá Fulnek na Novojičínsku pro svou rodačku Petru Kvitovou, která v sobotu vyhrála slavný Wimbledon. Starostka města Jana Mocová dnes ČTK řekla, že uvítací slavnost se bude odehrávat na náměstí a začne v pátek 8. července ve 14:00.

"Než Petra přijede, bude hrát hudba, bude tam DJ a různé soutěže. Pak bude netradiční příjezd vítězky a slavnostní uvítání. Chceme, aby tam bylo i nějaké překvapení," řekla starostka.

Vysvětlila, že přípravný výbor začal akci plánovat v neděli večer a celý program se ještě dolaďuje. "Chtěli bychom, aby tam byly velkoplošné obrazovky. Myslím, že by se to mělo líbit všem. Máme teď na přípravy dva dny volna," prohlásila Mocová.

Uvedla, že město Kvitovou určitě ocení nějakým dárkem. "Předběžně už to máme vymyšlené, ale nechceme všechno prozradit," dodala starostka.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
vendulkabendulka
Na tribune sedeli 4 chlapi. Pokud jsem to spravne pochopila tak zleva tata PK, jakysi panacek a pak oba brachove PK. Kdo byl ten neznamy vtipny muz s kamerou, ktereho vetsina medii poklada za otce?
Reagovat
petrulinka
Já jsem v tom taky měla zmatky. Nejlepší bude si zajet v pátek do Fulneku, tam zřejmě celá Petřina rodina bude.
Reagovat
vendulkabendulka
Uz jsem to zjistila. Ten zpocenej jouda je Jaroslav Navratil, mela jsem jej poznat. Kazdopadne vypadal jak buran s tim knirem, mulletem a kamerkou. Ostuda.
Petrina tatu a mamu prakticky nebylo videt, sedeli vpravo vedle obou brachu a reziserovi to zapomneli rict :) Tak jen pro poradek.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tyden.cz/rubriky/sport/komentare/petra-kvitova-netyka-vaclavu-klausovi_206110.html
Reagovat
smazaný uživatel
tak u toho jsem se opravdu pobavil:))
Reagovat
smazaný uživatel
Peknee:D
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu, ale opravdu trefné.
Reagovat
vendulkabendulka
"bude hrát hudba, bude tam DJ a různé soutěže"
Tak to jo, zadne malomesto, hezky zvostra a kultura included ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist