Kvitová: Tahle výhra se počítá

29. 5. 2013, 16:28
Aktuality 16
Petra Kvitová splnila v Paříži "povinnost" a na Roland Garros přešla přes úvodní kolo. Světová sedmička ale měla s domácí Aravane Rezaiovou, momentálně až 185. hráčkou žebříčku, dost práce a udolala ji až ve třech setech. Pořád to v ní je, ocenila někdejší světovou patnáctku česká tenistka.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Věděla jsem, že to nebude jednoduché," řekla loňská semifinalistka Kvitová po svém prvním utkání v Paříži. "Ale zvládla jsem to, první kolo je vždy těžké. Tahle výhra se počítá," oddechla si svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Rezaiová, kdysi 15. hráčka světa, hrála riskantně a dostávala českou jedničku často do úzkých. "Nečekala jsem, že se bude tak dobře hýbat. Když to někdy natáhla, já jsem byla v defenzivě, což se úplně nemělo stávat. Pamatuju si, když ještě Aravane hrála hodně dobře, a někde to v ní je," řekla Kvitová o Francouzce.

Kvitová měla dobře rozjetý druhý set, ale náskok neudržela a musela o postup bojovat ve třetí sadě. Rozhodující set zvládla. "Musela jsem začít zase tlačit. Chodit do returnu a dostávat ji pod tlak od prvního míče," uvedla tenistka.

Kvitová se v současnosti potýká se servisem. Celkem už letos udělala 187 dvojchyb v 37 zápasech, v utkání s Rezaiovou jich měla šest. "Na tři sety to není tak hrozné, ale je to číslo, které by se tam nemělo objevovat," podotkla.

Česká jednička v sezoně řešila problém s levým ramenem, ale to už je podle jejích slov v pořádku. "Někde v podvědomí mě servis asi trochu trápí. Vím, že nebyl v poslední době úplně dobrý, a psychicky se to špatně odblokovává. Spíš se bojím, že dám dvojchybu. Ne že bych s tím šla na servis, ale někdy mi to tam bohužel blikne," řekla Kvitová.

Hra Kvitové je ve srovnání s loňským a hlavně předloňským rokem, kdy vyhrála Wimbledon, i o něco opatrnější. Vítězných míčů je méně. "Občas do míčů nejdu, jak jsem chodívala, a snažím se to jen obehrát. Někdy skutečně chybí moje klasická hra, abych do nalitého míče šla naplno a nehrála ho jenom zpátky," uznala.

V tréninku přitom Kvitová podle svých slov hraje dobře a z nahraného míče trefuje vítězné údery. "Ale v zápase to sem tam chybí," poznamenala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
freeteepek
Petro, těmi nalitými míči zřejmě myslíš normálně odehrané míče do zadních pozic, že? Ano, bylo vidět, že jsi byla málo agresivní, zatímco soupeřka chodila do každého míče a občas Tě přestřílela! Na vítězné balóny jsi s ní prohrála. Já ale za nalité míče považuji především ty kratší míče blíž k síti. Tam ti to vůbec nešlo a místo ostré palby bys naopak měla používat víc hlavu. Zakončení neuspěchat a nehrát soupeřce na raketu. Jinak bys totiž neměla statistiku úspěšnosti na síti 36%! (4/11)
Pokud se vyvaruješ v příštím zápase "hloupých" chyb a budeš normálně, tj. tréninkově podávat, neměla bys mít větší problémy a vyhraješ ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
pořád jsem přemýšlela, koho mi Serena s takhle nalíčenýma očima připomíná http://www.10sballs.com/2013/05/27/french-open-2013-champion-is/ a přišla jsem na tohle http://www.fanpop.com/clubs/disney-villains/images/1024453/title/shan-yu-mulan-photo
:):):)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně!! :-D
zrovna včera jsme se bavili, respektive bavily, jak je vona škaredá...
Reagovat
smazaný uživatel
když já bych ani neřekla, že je od přírody ošklivá, spíš naopak, ale když ji vidím na kurtu, tak mám pocit, že už jí chybí jen válečný pomalování :) sveřepý výraz, bicany jako Arnold Schwarzenegger, ty vlasy vyčesaný, aby to působilo dojmem lví hřívy a teď k tomu přibyly ty strašný oční linky.. normálka, kdybych já s ní měla být na kurtu, tak se rozklepu a zalezu do kouta.. :)
Reagovat
Fandina
ještě jednou gratulace. Další kola hraj minimálně tak jak od druhé game ve třetím setu, tam to bylo dobré. Držím palce Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
Frick
Reagovat
smazaný uživatel
Když zlepší servis, bude hrát opět svoji hru.
Reagovat
tommr
a ta na GS dvojnásob (je za ní mimochodem velmi slušnejch 100 bodů). Nicméně zas tak moc bych nejásal - k tomu bude důvod teprve až Petra porazí nějakou skutečně těžkou soupeřku. Výhra nad Rezaiovou byla opravdu jen splněná povinnost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, ze si uvedomuje sve slabiny...tak ted na nich zapracovat. Ted jeste se znova vytasit se svyma prednostma a to jsou ty winnery a agresivni hra....nevim proc zacala hrat tak opatrne. Je zase pravda, ze omezila chyby mozna na ukor toho.
Drzim moc palce na dalsi kola!
Reagovat
tommr
jakej měla dneska vlastně Petra poměr winnerů a nevynucenejch chyb? Je to někde k dohledání? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nasla jsem jen tohle:
http://www.tennis4wta.com/petra-kvitova/aravane-rezai/228807/
http://www.tennisearth.com/news/tennisNews/Roland-Garros-2013-Petra-Kvitova-scrapes-past-Aravane-Rezai-to-reach-Round-2-787608.htm
Reagovat
Fandina
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day9/2149ms.html
Reagovat
tommr
díky za odkazy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
3 stupně východně: Eutelsat 3C
Feed E-398 - frekvence 11056 MHz, symbolrate 10000, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, parabola 80 cm

nebo
Feed E-65 - frekvence 11068 MHz, symbolrate 10000, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
Program ITV HD dnes tenis bohužel nevysílá. Výhodou uvedeného HD feedu je bezproblémový příjem na parabolu 80 cm kdekoli v CZ/SK. Narozdíl od britských programů ITV, jejichž signál východním směrem výrazně slábne. 80 cm pro satelit Astra 1N na 28E stačí jen pro západní, jižní a střední Čechy.
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 1N
ITV4 - frekvence 10758 MHz, symbolrate 22000, polarizace V, parabola od 80 cm

s časovým posunem 1 hodina:
ITV4 +1 - frekvence 10832 MHz, symbolrate 22000, polarizace H

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE - frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

5 stupňů západně: Eutelsat 5 West A
France 2 - frekvence 11590 MHz, symbolrate 20000, polarizace V, parabola 60 cm

13 stupňů východně: Hot Bird 13C
Rai Sport 2 - frekvence 11804 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist