Kvitová si v Paříži splnila cíl, odměnu ale ještě nečeká. Od světové čtyřky se čeká víc, říká česká jednička

30. 5. 2015, 15:33
Aktuality 6
Petra Kvitová přijela do Paříže s cílem přejít konečně po dlouhé době na grandslamu kromě Wimbledonu třetí kolo. Po dnešním postupu do osmifinále Roland Garros si tak česká jednička mohla zaškrtnout kolonku splněno. Ví ale, že jako světová čtyřka ještě ani zdaleka splněno nemá.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová dokázala přejít na každém z turnajů velké čtyřky třetí kolo naposledy v roce 2012, ale od té doby to uměla jen na oblíbené londýnské trávě. Jinde vypadla pětkrát právě ve třetím kole, ale jednou také v prvním a ve druhém kole.

"Mým hlavním cílem, když jsem sem jela, bylo uhrát třetí kolo," řekla Kvitová. Na pařížské antuce plán naplnila po výhře nad Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, kterou dnes smetla 6-3 6-2. "Jestli to ze mě spadne? Možná, ale jsem čtvrtá nasazená a jsem pořád favoritkou, takže to přijde možná tak v semifinále," usmála se Kvitová. Řekla, že odměnu za odvedenou práci si ještě nevysloužila. "Zatím není za co."

Kvitová měla radost zejména z toho, že po dvou nevýrazných výkonech a množství chyb v prvním a druhém kole předvedla v dnešním utkání lepší a přesnější hru. "Jsem ráda, že jsem překlenula ty dvě blbý kola a dneska to bylo lepší," uvedla. Znovu u ní platí, že s přibývajícími koly a kvalitnější soupeřkou hraje lépe. "Jsem donucená předvést něco víc. V začátcích turnajů se necítím komfortně. Nevím, co od sebe čekat, a ty nervy, že musím vyhrát a jsem velká favoritka, mi moc nepřidávají. Jak je to dál v turnaji, tak se moje hra zvedá."

Proti Beguové vypadala mnohem soustředěněji než v předešlých duelech. Skoro to připomínalo její zaujetí, které mívá ve finálových zápasech. "Nechci to přirovnávat k finále, ale byl to jeden z těch lepších zápasů. Nevím, jestli jsem byla v zóně, nebo nebyla, asi bych to tak neřekla, ale byla jsem hodně zkoncentrovaná a šla jsem do toho v každém úderu, protože jinak bych nevyhrála," řekla čtvrtá hráčka světa.

V dalším utkání čeká dvojnásobnou vítězku Wimbledonu Timea Bacsinszká ze Švýcarska, s kterou prohrála na úvod roku v čínském Shenzhenu. "Je to druhý týden grandslamu a stát se může cokoliv. Každý zápas už bude velmi náročný, ale zkušenosti už s tím mám," řekla.

Ve všech zápasech na Roland Garros zatím Kvitová zahajovala denní program. Vždy tak věděla, že se začne hrát v 11 hodin. "To je dobrý, protože vím, kdy přesně hraju. Je to trošku dřívější vstávání, ale já jsem docela ranní ptáče, takže mi to zas tak nevadí a je to v pohodě," řekla pětadvacetiletá hráčka z Fulneku.

Po výhře nad Beguovou měla Kvitová opět dobrou náladu. Hned se sama ptala, kolik má teď dohromady nevynucených chyb v turnaji. "110," rychle si se smíchem odpověděla, protože byla ráda, že tentokrát na kurtu chybovala jen devětkrát.

Pohodu má i ve svém týmu. Ráda si u vyplétače raket Richarda Šodka, který všem vaří, objednává něco dobrého k jídlu. "On je výborný kuchař. Měli jsme steak a ten byl opravdu luxusní. Jestli byl z pravé svíčkové, to nevím, ale byl dobrej," pochválila Šodka Kvitová.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Petuli, jsem rád, že Lucii v tom nenechala :).
Na zápas jsem mrknul jenom poočku, jestli je to na dobré cestě.
K následujícímu zápasu > od Timey čekám trpělivou hru, kdy bude čekat, zda Petra bude dělat UE. Určitým vodítkem může být zápas s Madison, kdy rozhodly v úvodu neproměněné šance. Žádný jednoduchý zápas to nebude, už podle letošních výsledku Timey a čekám velkou bitvu. Petra má hru na to, aby Timeu přetlačila, tak snad se na zápas dobře připraví.

No a bonbonek večera Serena - Vika.
Jsem zvědav, jestli Vika dokáže předvést hru, jako v minulém vzájemném zápase. Ten celkem neštastně nezvládla, proto bych jí přál aby tu chybu dneska dokázala napravit :).
Reagovat
smazaný uživatel
k dnešmím zápasům co jsem sledoval >
Frances-Andreea
Frances zápas rozehrála velmi dobře, nutila rumunku k chybám, ale postupem času se karta začala obracet a bylo vidět, že Frances dochází šťáva. V druhém setu byl malý náznak, že by mohlo dojít ještě k dramatu, ale UE rozhodly o výsledku.
Na zápas se přišel podívat dokonce i mecenáš rumunského tenisu Ion ?iriac, zajímavé, že dal přednost tomuto zápasu :).
Frances jsem přál, alespon to čtvrtfinále, příští rok 36 na krku, to už asi moc nepůjde.

Timea-Madison
začátek zápasu vypadal, že Medison Timeu rozstřílí, a měla několik šancí na BB. Nevyužila je a postupem času Timea svou trpělivou hrou, začala otěže zápasu přebírat do svých rukou. Ke konci 1.setu měla Madison ještě šanci na zvrat nevyužila je a to asi rozhodlo o celém zápasu.

Irina-Julie
Julie jako v předchozím zápase zaspala začátek a musela dohánět skore prvního setu. Nakonec zpřesnila hru, Irina začala chybovat a už nedokázala najít odpověd. Druhý set už byl jenom z povinnosti.

Je s podivem, že z 5 německých dam postoupila pouze Julie.
V dalším kole bude v cestě Sára, a ta jak známo, má na tomto turnaji ambice nejvyšší. Postup by bylo velké překvapení, ale na zápas se budu určitě dívat :).
Reagovat
FulnekUltras
- každý následující zápas... ;-)

Pooooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
V rozhovoru říká, že je čtvrtá nasazená, ne světová čtyřka, jako v nadpisu, ale je to jedno.
Reagovat
Jabadu
Lucka zítra rozhodne, kolikátá Petra bude. Po Lucce už tam je jenom Ana. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Šafi to má zas jednou všechno ve svých rukách...a tentokrát nepustí... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist