Kvitová si v Madridu zajistila velké finále proti Azarenkové

7. 5. 2011, 15:49
Aktuality 13
WTA MADRID - Petra Kvitová si na turnaji v Madridu zahraje o dosud nejcennější titul, který může být třetím v sezoně. Jednadvacetiletá Češka dnes v semifinále porazila Číňanku Na Li 6-3 6-1 a ve finále se utká s pátou hráčkou světa Victorií Azarenkovou z Běloruska.
Petra Kvitová

Petra Kvitová zdolala finalistku letošního Australian Open Na Li za 70 minut a připsala si osmé vítězství nad hráčkou z elitní desítky v kariéře. Do ní se navíc sama díky předchozímu postupu do semifinále v pondělí poprvé posune - bude desátá. 

"Myslela jsem si, že to bude těžší," řekla Kvitová k souboji s Li Na. Ráno se před zápasem cítila hodně unavená a bolela ji hlava. Na dvorci to ale nebylo znát a především ve druhém setu soupeřku drtila. "Zvládla to skvěle," ocenil svou svěřenkyni trenér David Kotyza. "Pomohlo mi čtvrtfinále s Dominikou Cibulkovou, protože jsem si zvykla na rychlé výměny. Na Li ale nebyla od základní čáry tak nebezpečná jako v pátek Dominika," konstatovala Kvitová. 

"Mám ohromnou radost, vždyť je to čtvrté letošní finále, když počítám i Fed Cup," radovala se česká jednička, jež letos obě finálové účasti na okruhu WTA proměnila v titul. Triumfovala v lednu v Brisbane a v únoru v hale v Paříži, kde ve finále porazila tehdejší světovou dvojku Kim Clijstersovou z Belgie. Ve Fed Cupu letos Kvitová neprohrála ani jednu dvouhru a pomohla českému týmu postoupit přes Slovenky a Belgičanky do listopadového finále proti Ruskám. 

V Top 10 bude jako první Češka po Nicole Vaidišové, jež byla nejvýše sedmá v roce 2007. Před nimi se do nejlepší desítky dostaly z českých rodaček ještě Jana Novotná, Helena Suková, Hana Mandlíková a Martina Navrátilová. 

Ve finále se Kvitová utká s Victorií Azarenkovou, která ve čtvrtfinále vyřadila Lucii Šafářovou a dnes zdolala Němku Julii Görgesovou 6-4 6-2. S jednadvacetiletou Běloruskou si zatím na okruhu WTA zahrála třikrát s bilancí jedna výhra a dvě porážky. "David mi říkal, že to bude střelnice," uvedla Kvitová.

Poprvé se Kvitová jako světová desítka představí na turnaji v Praze, kde bude hrát příští týden ve Stromovce akci ITF Sparta Prague Open. "Jsem ráda, že se poprvé jako desítka ukážu doma. Vím, že budu unavená, ale diváci mě poženou," řekla Kvitová, která by podle pořadatelů ze Sparty měla hrát nejdříve ve středu. 

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (06. 05. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (16-ČR) - Li Na (6-Čína) 6-3 6-1
Azarenková (4-Běl.) - Görgesová (Něm.) 6-4 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
sakra práca!!!! šafářová bude hrát zase s Jankovič!! není možné ji porazit 2x během jednoho týdne!!
Reagovat
smazaný uživatel
S takovou úspěšností trefování prvního servisu to prostě nepůjde - na Nadala, na Djokovice. ... jinak gratulace Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Petra hrála od stavu 2:2 v prvním setu jeden z nejlepších zápasů, ne-li vůbec nejlepší, jaký jsem dosud od ní viděl. Celková statistika: 28 winnerů / 15 nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednu věc nechápu. V Madridu i v Paříži mají na centru jestřába, kterého pro vyhodnocení sporných míčů nevyužívají. Je snad lepší se spoléhat na čtení rozmázlé a často nejasné stopy v antuce než na superpřesné sledování kamerami?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že by i na té antuce mělo být jestřábí oko zavedeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Roger! 7:5. Pome ještě jeden!
Reagovat
smazaný uživatel
Po rozpačitém začátku hraje velmi dobře, agresivně. Ale Nadal teda nic moc, už zas má docela problémn svými údery přepinknout servírovací lajnu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už se to poněkud hroutí.
Reagovat
smazaný uživatel
fakrt skoda prveho gemu ked rogger myslel ze to je v outu lebo hraje famozne podme rogger mas nanho
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem i kdyby si nemyslel, že je to v autu, asi by z toho už moc neudělal, když to dopadlo přesně na čáru a nebyl v pozici z toho zahrát dobrý úder.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set Nadal 6:1, výrazně se zlepšil. Federer by mj. potřeboval daleko líp podávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Al Jazeera Sport 2, satelit 7 stupňů západně, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 120 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Nevalný výkon. Nejdřív mi vyřadí Karolínu i Nasťu a teď ve 2. setu úplně odpadne a pustí do finále tu trapnou sirénu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist