Kvitová si s Venus neporadila, dostala kanára a ve třech setech padla

24. 3. 2012, 06:27
Aktuality 103
WTA MIAMI - Petra Kvitová v Miami doplatila na těžký los. Česká jednička na Floridě neobhájí ani loňské 3. kolo, neboť hned ve svém úvodním zápase nestačila na Američanku Venus Williamsovou, která se na kurty vrací po více než půlroční pauze. Dohrála i Lucie Šafářová, jež utrpěla debakl s Watsonovou.
Petra Kvitová gratuluje Williamsové

Petra Kvitová po únorovém Fed Cupu léčila zranění achilovky, kolena i nemoc. Po více než měsíci bez soutěžního zápasu a tréninkovém výpadku odletěla do zámoří na dva prestižní turnaje, na kterých se jí loni nedařilo. Jenže stejně dopadla i letos: ze tří zápasů v Indian Wells a Miami vyhrála jen jeden, v Kalifornii vypadla ve kole třetím, na Floridě už ve druhém. Pokaždé měla v úvodním kole volný los.

Zatímco v Indian Wells byla porážka s McHaleovou překvapivá, v Miami může za brzké vyřazení i smůla na los. Česká tenistka totiž hned ve svém zahajovacím zápase čelila bývalé světové jedničce a trojnásobné vítězce turnaje Venus Williamsové. Zkušené Američance, jež hraje první turnaj od loňského US Open, po kterém léčila poruchu autoimunitního systému, tzv. Sjögrenův syndrom.

Dvaadvacetiletá Kvitová o téměř 10 let starší soupeřku v jediném vzájemném zápase před čtyřmi lety v Memphisu porazila. Tehdy jako hráčka druhé světové stovky skalpovala soupeřku Top 10. Dnes si role prohodily, nicméně pozice si podobné nebyly. Venus už zkušenosti nikdo nesebere a mimo elitní tovku určitě dlouho nebude. A že je na svůj návrat na kurty dobře připravena potvrdila už v úvodním zápase, v němž smetla Dateovou.

Druhé vzájemné měření sil dlouho nenabídlo žádné ztracené podání. Kvitová, která se v Indian Wells nevyhla střevnímu viru a v Miami ji zastihly problémy s dýcháním, nevyužila dvě příležitosti sebrat soupeřce servis a sama pět brejkbolů odvrátila. Za stavu 4-5 už ale šestou hrozbu nesmazala a Američanka se ujala vedení.

Hned zkraje druhého setu se Kvitová dočkala prvního brejku. Soupeřce sice dovolilal vyrovnat, v páté hře ale zaznamenala klíčový brejk druhé sady a už bez problémů si dokráčela pro vyrovnání. Jenže ve třetím dějství Kvitová neproměnila ani jeden ze čtyř brejkbolů, sama na podání uhrála jen 4 fiftýny a zákonitě se nad kurtem musel proletět kanár.

"Je zpátky. Vypadá skvěle připravená a fit," komentovala Kvitová, která i navzdory dalšímu brzkému vyřazení zůstane světovou trojkou. "Výsledek je krutý, protože jsem měla v prvních dvou hrách šance a nevyužila brejkboly," řekla Kvitová. "Pak bylo těžké dodržet můj taktický plán. Špatně se proti Venus hraje, když nejde return."

"Měla jsem na zápas s Venus dobré vzpomínky, ale nevím, jestli je budu mít i teď," žertovala Kvitová s připomínkou dosavadního jediného vzájemného duelu z Memphisu 2008. "Už je to dávno a obě jsme se od té doby trochu změnily. Dnes to bylo jiné, protože jsem byla favoritka. Byl to dobrý zápas, ale se špatným koncem pro mě," dodala Češka.

"Neměla jsem co ztratit. Každý úder po vyléčení je mojí výhrou, a proto se nestresuju a do každého míče jdu naplno," řekla Wiliamsová, která Kvitovou zdolala po dvou hodinách a osmnácti minutách.

Venus proti Kvitové zaznamenala 600. vítězství na okruhu. V tomto ohledu je na prvním místě mezi aktivními hráčkami a čtrnáctá celkově. Vede česká rodačka Martina Navrátilová s 1442 výhrami.

Na osmifinále v Indian Wells nenaváže Lucie Šafářová. Česká tenistka v Miami už ve svém úvodním zápase utrpěla debakl s Britkou Heather Watsonovou, které podlehla 2-6 1-6.

I 24. zápas sezony vyhrála Victoria Azarenková. V Miami dvojnásobná místní šampionka porazila 6-3 7-5 Nizozemku Michaelu Krajicekovou, o další výhru svede souboj s přemožitelkou Šafářové Watsonovou.

Naopak Věra Zvonarevová trápení v letošní sezoně neukončila ani v Miami. Světová devítka na Floridě neobhájí loňské finále a vypadne z Top 10, neboť hned ve svém úvodním zápase podlehla 3-6 4-6 osmnáctileté - až 208. hráčce světa - Garbine Muguruzaové Blancové ze Španělska, jež na turnaji WTA debutuje.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (23. 03. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (USA) - Kvitová (ČR) 6-4 4-6 6-0
Watsonová (Brit.) - Šafářová (27-ČR) 6-2 6-1
Azarenková (1-Běl.) Krajiceková (Niz.) 6-3 7-5
A. Radwaňská (5-Pol.) - Keysová (USA) 6-1 6-1
Bartoliová (7-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 5-7 6-2 6-1
Muguruzaová (Šp.) - Zvonarevová (9-Rus.) 6-4 6-3
Pěrvaková (Kaz.) - Schiavoneová (11-Italy) 6-4 4-6 7-5
Ivanovičová (15-Srb.) - Kingová (USA) 6-4 7-5
Cibulková (16-SR) - Tatišviliová (Gruz.) 7-5 6-1
Jie Zheng (Čína) - Kerberová (18-Něm.) 7-6(4) 6-1
Hantuchová (20-SR) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-7(4) 6-2 7-6(4)
Kirilenková (22-Rus.) - Klejbanovová (Rus.) 7-6(1) 6-3
Pennettaová (24-It.) - Domínguezová (Šp.) 6-4 2-6 6-0
Wozniaková (Kan.) - Niculescuová (28-Rum.) 4-6 6-3 6-4
Solerová (Šp.) - Kanepiová (31-Est.) 7-5 6-3
Halepová (Rum.) - Petrovová (32-Rus.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Grönefeldová/Martičová (Něm./Chorv.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-5 5-7 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

103
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim, ale pred zapasem snad bylo jasne, ze to je tak 50na50 a pokud to pujde do tretiho setu, bude to hrat do karet jasne Venus. Dokonce to tu i nekdo par krat rozumne pripomnel...nekde v nejakem koutku duse nekteri mysleli, ze Venus je pochodujici duchodkyne, coz nejak nechapu vubec, no a ejhle neni, ze. Nevim proc se nekteri rozciluji nebo podivuji a zacinaji hned tvorit teorie o nejakych treninzich...

A dale, je tak tezke se kouknout do tech statistik za minuly rok a treba na YT jak i kde hrala?! Kde je videt, ze proste dokaze hrat skvele na trave a hlavne indoor? Zbytek hodne nevyrovnany a ruzny a hlavne USA dost utrpeni jak vysledkove tak herne - a nejen za minult rok? A najednou to bude jinak? Napiste mi nekdo nejak rozumne proc to ma byt hned uplne jinak...odbornici:) Ja se za neho nepovazuji, tak mne to prosim vylozte. Ale na nejake treningove teorie nejsem vubec zvedavy, to by znamenalo, ze v USA se vzdycky blbe treningove pripravi...no tohle proste vubec neberu.

Jinak gratulace souperce Venus k navratu, doufam, ze ji to bude slapat i dale dobre, a ze ji uvidime i ve Wimbledonu a na jinych turnajich. Aspon to ten zensky tenis pekne provetra a bude moznost videt pekny souboje a zapasy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe hloupý reakce našich pseudovlastenců na diskusích ještě překvapujou? Jak prohraje Berdych nebo Kvitová, je tohle úplně běžný.
Nejlepší bude omezit přispívání, ztrácet čas reagováním na plkaly je zbytečné. Já píšu minimálně, tobě doporučuju totéž.
Reagovat
VlS
Ahoj,
kdyby to nebylo jen trapné, tak by se tomu člověk musel smát. Už jsem si na to dal trochu vody Sv. Patrika. Plně s tebou souhlasím (a tentokrát do určité míry i s Brožem).
Odborníci tu doporučující změnu stravy, partnera, manažera, trenéra a podobně jsou opravdu úžasní. Pan docent Kolář vedle nich bledne závistí a musí si asi přiznat, že své práci nerozumí a potřebuje poradit, o pánech Ivankovi, Kotyzovi a dalších ani nemluvě. Škoda, že jsme poschovávaní za nick names, jinak bychom se divili, kolik vítězů turnajů ATP a GS je zde ochotno poradit, jak to dělat líp, a co teprve úspěchy jejich vlastních dětí.
Dost ironie.
Vážení, vezměte prosím na vědomí, že s nikým z nás nikdo nepodepsal smlouvu, že bude už jen vyhrávat. Nikdo, nejen Petra. Nikdo proto nemá jediný důvod se na něco vymlouvat. Pokud chce někdo kritizovat, měl by kritizovat konkrétní zápas a hru v něm - což je obtížné, když zápas nevidíme. Navážení se do osobnosti člověka, do jeho životního způsobu, priorit a podobně je jen směšné pomlouvání někoho na základě vlastních zkreslených představ, protože o skutečnostech víme všichni houby.
No tak teď Petra nevyhrává (stejně jako v minulém roce) a co z toho?
Je mi z těch chytráků smutno.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu pánové, shrnuli jste to oba velmi dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim Brozo,
podivej chlape, Ty take rad zopakujes nektere veci o slitcich atd :) Dokonce mas zasadni pravidlo vzdy na nejake obecne kriticke plky narazet schvalne a celkem ostre:) a jiz neopakovatelnym klasickym a vygruntovanym tobe vlastnim sarkasmem:)- no i dokonce nektere z nas podrzet.
Takze bez toho bych si forum uz snad ani nedokazal predstavit.:) Takze dej mi taky sanci:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam pocit, ze ikdyby vyhrala, ono by se zase neco naslo. A asi nejvic by to odnesla chudak Venus, kterou by kazdy povazoval za houby prekazku a opravdu duchodkyni:D
Proste nekterym neni nic dobry a Petra se jim nezavdeci ani kdyz bude No1 jeden rok, nebot potom se najdou i taci, co jim to bude malo, a budou brblat, ze to je error a ma byt No.1 min. 2 roky atd...do nekonecna no.:D Zavist nezna asi hranic:D
Tak VLsi nazdravi :)
Reagovat
Fandina
s příspěvky na tomto podvlákně ... respekt
Reagovat
smazaný uživatel
Petra potřebuje změnit životosprávu, jinak se jí od astmatu neuleví. Ono co do sebe obecně všichni top sportovci perou, je docela mazec. Venus může jít v tomto ohledu výborně příkladem a předpokládám, že půjde výkonnostně nahoru.
Reagovat
VlS
Milý Ondro,
odborník na bylinky a woo doo je tady Pes, se zeleninou se nechytáš :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Upletu pro Petru panenku z bílé bavlny..ta má léčivou sílu :-).
Reagovat
VlS
Prosím, přidej do ní ještě pavoučí srdce, hadí zub a netopýří dráp, to je pak prej úplná tutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
a sojci pirko! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohatě stačí borovice a heliotrop :-).
Reagovat
smazaný uživatel
..pokud mi ho dodáš..jako překvapení k zásilce z Opávie...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
smula.... v Opavii to nikdo nebere a pirko musi byt nalezeno o pulnoci pri jarnim uplnku... Alespon, ze ta Petra to ma 4:3... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můj voodoo kalendář říká - 6. dubna 21:20. Počíhám pod větví, štěstíčku se přece musí naproti :-)).
Reagovat
VlS
|Tak hledání pírek o půlnoci za úplňku, to je pro psi brnkačka, jen mají z vytí namožený hlasivky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám natrénováno :-)..vyju třeba když mi sojka nechce dát piškot, nebo když hraje Julia :-).
Reagovat
smazaný uživatel
jenze se pak stesticko lekne a utece... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jsem zvyklý :-))). No niiic..od pírek do peří, krátká noc. Sojko, VISi..VISpěte se pěkně :-).
Reagovat
tommr
a zase marně - o servis za stavu 5:4 nakonec přišla díky dvojchybě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak Věra Zvonarevová trápení v letošní sezoně neukončila ani v Miami. Světová devítka na Floridě neobhájí loňské finále a vypadne z Top 10, neboť hned ve svém úvodním zápase podlehla 3-6 4-6 osmnáctileté - až 208. hráčce světa - Garbine Muguruzaové Blancové ze Španělska, jež na turnaji WTA debutuje.

Zvonareva minulej rok v Miami finále nehrála, finále loni bylo Vika vs. Masha :-))
Reagovat
tommr
dobrá připomínka - loni se Zvonarevová v Miami dostala jen do semifinále ...
Další věcná chyba v článku je i tvrzení, že Vera vypadne z první desítky. Reálně jí může předstihnout jen Serena Williams pokud by se dostala aspon do semifinále - Vera by pak byla desátá ...
Čistě teoreticky by jí mohla předstihnout ještě Lisická, ale ta by musela Miami vyhrát - a to se mi nezdá ani trochu pravděpodobný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na příkladu Věry je dobře vidět, jak málo ji tehdy stačilo k prvnímu místu, hrála dobře a kde je dnes, moc jí to nejde, žebříčkem se bude asi propadat. Uvidíme, kde bude za rok Petra..já jsem optimistka a věřím, že se její výkony stabilizují, za předpokladu, že zůstane zdravá :-)
Reagovat
VlS
je to tak jak říkáš. Nevím, proč si autor nespočítá pár čísel. Vzhledem k tomu, že je to Mandatory turnaj, je výpočet úplně triviální.
Reagovat
freeteepek
Věčná škoda, že jsme tenhle velký zápas nemohli vidět. Je fakt, že Petra měla smůlu na los a že Venus je v lepší kondici, než si mnozí mysleli. Narozdíl od Petry. Astma si možná někdo na Floridu jezdí léčit, jenomže určitě ne dvouhodinovým běháním s raketou v ruce! Petra je sice trénovaná, ale určitě neměla možnost se tak dobře připravit, jako Venus, která na to měla půl roku a ještě navíc hrála prakticky v domácím prostředí. To že Venus vyhovuje floridské klima mnohem víc než Petře je patrné už při pohledu na ní! Mimochodem. Petra v novém úboru se mi moc líbí a doufám, že ve Stutgartu si ho opět vezme na sebe. Nebo aspoň na Roland Garos.
Reagovat
tommr
myslíš ten oranžovej? Mě se moc nelíbí - není moc lichotivej k její postavě - zvlášt ted kdy se zdá, že Petra trochu přibrala ...
Reagovat
Heather_Fedex
zato venus vypada skvele- kombinace cerne a bile je moc fajn a taky ten vzorek se mi moc libi ;)
Reagovat
Fandina
Vy jste je viděli ??????
Reagovat
Heather_Fedex
pouze na skromne fotce tenisportalu
Reagovat
freeteepek
černá a bílá se k černé pletí hodí asi nejvíc. Já mám ale rád kombinaci oranžová/bílá. V té by Venus vypadala blbě, zato Petře sluší. Rozhodně víc, než podivná předchozí kombinace modro/fialová. Navíc nemám rád fialovou. Ještě bych chtěl vidět její boty. Předpokládám, že jsou bílooranžové. Ach:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Freetýpku, už vím, proč kukáš na tenis. Víc než o hru Ti jde o dres Petry. 26.ledna, po její prohře se Šarapovovou jsme si tu psali. Zkus se na to podívat a zjistíš, že Ty i Fandina si můžete podat ruce, protože jste byli a zřejmě i budete mimo mísu... Petra je zcela mimo a omlouvat to astmatem je trapné.
Reagovat
Nancy_z
Největší nároky na sebe určitě klade Petra sama a pochybuji, že jí baví prohrávat. Proto věřím, že se na další sezónu připraví dobře a snad s dobrou přípravou budou i lepší výsledky. Určitě nespí na vavřínech a chce se zlepšovat! Vždyť od začátku roku nemohla kvůli různým zdravotním patáliím ani pořádně trénovat! A Venus se naopak na svůj první zápas pečlivě připravila a prohrát s ní není žádná ostuda. Takže uvidíme, jak se Petře bude dařit dál, ale doufám, že letos neřekla své poslední slovo...
Reagovat
dadaft
na další sezonu?
dyť ta letošní teprv začala...
Reagovat
Nancy_z
Nebuď puntičkář, chybička se vloudila, samozřejmě jsem myslela na zbytek sezóny, která bude ještě dost dlouhá :-)
Reagovat
tommr
no já si myslím, že jsi to nechtěně napsala dobře. V týhle sezoně už Petra jen stěží dožene to herní a výsledkový manko vzniklý zraněníma a nemocema a bude asi ráda, když sezonu ukončí v elitní osmičce ...
Po sezoně snad zvolí lepší model přípravy a do tý nadcházející zase vletí plná sil a elánu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Může zvolit sebedokonalejší model přípravy, pokud do toho zasáhnou nemoci, zranění, tedy události nepředvídatelné, tak se s tím asi nedá nic dělat :-(
Reagovat
tommr
s tím tvým názorem úplně nesouhlasím. Myslím si, že v tenisu jsou ty nemoci a zranění často důsledkem špatně zvolený přípravy a skladby turnajů. Takže doufám, že se Petra poučí ze zpackanýho začátku letošní sezony a zvolí po sezoně jinej model - minimum netenisovejch aktivit, žádná extraliga, žádný exhibice a o to víc tréninku a odpočinku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění a nemoci potkají většinu tenistů a tenistek a nemyslím, že by to bylo tak, že by nikdo z nich neuměl zvolit ideální přípravu na sezónu.
Reagovat
Fandina
Neřeš to ...... tommrovi jde o kopnutí do Petry ...... už je tady tím známý ........ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Co takový T.Haas, věčně zraněný, Del Potro, po operaci zápěstí, Nalba, Hewitt, a další..z žen i sestry Williamsovi, nemyslím, že by se zrovna ony přetěžovaly množstvím odehraných zápasů, naopak si vybírají a stejně jsou zraněné, nemocné..čím to je? To všichni volí špatnou přípravu, nepoučí se a nepoučí, jak to správně dělat? Ne, některé věci prostě neovlivníš, můžeš se jim maximálně snažit předcházet, prevence, atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím to je? :-) Genetickou dispozicí, špatnými pohybovými návyky nebo nedostatečnou starostí o své tělo.. Ale souhlasím s tím, že tu první věc prostě ovlivnit nejde :-).
Reagovat
VlS
Prosím, podívej se sem:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Astma
Promiň, netušil jsem, že jsi i lékařský expert. Možná bys mohl poradit Kleybanové, Navrátilové a v budoucnu bohužel jistě i dalším, jak se vyhnout lepší přípravou třeba i rakovině.
Reagovat
tommr
nechci se pouštět do nějaký obecný diskuse - to by bylo na dlouho, protože každej tebou jmenovanej případ je úplně jinýho typu (třeba u Nalbandiana se jedná většinou o zranění v důsledku špatný životosprávy)...
Omezím se jen na Petru - jako hlavní potíž se u ní uváděla achilova šlacha - ostatní problémy se pak na to jen nabalily. Problémy s tou achilovkou Petra přitom měla už na konci roku a přesto hrála dál zbytečný turnaje (extraliga, HC) a začala to řešit až když už skoro nemohla chodit. Tohodle by se mohla a měla před příští sezonou vyvyrovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
(třeba u Nalbandiana se jedná většinou o zranění v důsledku špatný životosprávy)...

Já bych si tohle netroufla napsat s takovou jistotou, ale ty to jistě víš nejlíp :-)
Reagovat
tommr
není to jen můj názor - o jeho nadváze a nechuti pořádně trénovat se toho napsalo už hodně. Spousta lidí dokonce tvrdí, že Nalbandian byl jeden z nejtalentovanějších tenistů a kdyby tenisu dával všechno, tak moh bejt na stejný úrovni jako třeba Federer nebo Nadal (osobně si myslím, že je to trochu přehnaný) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co ted píšeš o té nadváze atd, a předtím o příčinách zranění, to jsou dvě různé věci..já vím, co se "povídá" o Davidovi, to mi tu nemusíš vypisovat, ale přesto bych si prostě netroufla napsat, to, co jsi napsal..
jsou i jiné hráčky, hráči s nadváhou a přesto zranění nejsou.
Možná to určitý vliv má, to já nevím, ale mě zaráží, že ty to víš tak jistě ..
Reagovat
tommr
u hráčů, který mají nadváhu a místo tréninku se radši válí na pláži je riziko zranění při zápase mnohem větší než u normálních hráčů - to dá zdravej rozum. Hádat se s tebou ale kvůli tomu nebudu - tak dalece mě Nalbandian zase nezajímá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle mi fakt nedá...Nalba je opravdu ryze plážový typ :-))))))))).
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, chytá ryby na pláži :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))..a žraloka by k pláži přece ani nepustili :-).
Reagovat
VlS
Mě by tedy zajímalo, z čeho lze soudit, že má David nadváhu. Nevím jak souvisí zranění - tj. úraz, který vnikne působením síly na organismus - s životosprábvou obecně. _To jsou takové voloviny, co tady žvaníš, že se na to nedá reagovat nějak mile, to už opravdu umí jen Fandina.
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu co tady řešíte.. i minulý rok Petře Amerika nevyšla jak nakonec ten rok dopadlo.. pokles formy bláblá to říkejte až ve chvíli kdy vypadne v 1. kole ve Wimbledonu. blbci někteří tady fakt.. všechno víte nejlépe
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak nechápu ty řeči typu: "nová Vajdišová"," změnit trenéra ", vy jste solidní HLUPÁCI, to nemá význam komentovat, jste chytráci a antisportovci, tak běžte diskutovat někam jinam, třeba na politický portál, to vaše IQ tomu bude sedět!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu obsahově plný příspěvek :)
Reagovat
gerd
Bože ty jsi trouba!!!Solidní hlupák a idhiot jsi pouze ty!A Kvitová?Já si myslím,že o ní jsou slova zbytečná!Já už jsem názor o ní napsal mnohokrát a pořád se v něm utvrzuji,že mám pravdu!Prostě má "špatnou"hlavu a tím jsem řekl vše.Ovšem hloupým a zaslepeným čecháčkům se pravda o jejich "miláčcích"říkat nesmí!Ti lezou za vedoucím volem jak stádo tupců--a to je tvůj případ-"maarte"!!
Reagovat
dadaft
maart má pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
se domnivam, ze naopak prave sebevedome a hrde narody bez vyhrad haji sve "milacky" a ty slaboske se hned potapi s kazdym jejich nezdarem.... Ale jak pravi klasik: kdyz dojdou argumenty, vzdycky si jeste muzeme zacit nadavat.
Reagovat
smazaný uživatel
slabosske!!! :-)
Reagovat
VlS
U některých lidí je škoda, že se NAUČILI PSÁT. PATŘÍTE K NIM.
Reagovat
smazaný uživatel
Neomloval bych to měsíčním výpadkem, astmtem (na Floridě si lidé astma léčí), nerozehranosti atd. Hlavní problém je zde psychika !!! jinak Petře moc fandím a myslím, že během roku až dvou se to podaří vychytat a půjde na No:. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra musí dohnat kondičku a potřebuje zápasy, měla by vyrazit na nějaký menší turnaj, myslím, že by jí to pomohlo. Nejhorší je, vracet se po nějaké pauze zpět do turnajů, ale Peťka to zmákne, od května toho má spoustu na obhajování, tak budu držet palečky!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to vyměnit trenéra, Kotyza ji už nemá co předat !
Reagovat
smazaný uživatel
Co si budeme povídat, Petra je totálně mimo formu. Venus sice není žádné ořezávátko, ale je nerozehraná, po dlouhotrvající nemoci, navíc už tenisově věkově za zenitem. Snad se Petra brzo chytne, protože zatím je její hra spíe utrpením, než pastvou pro oči.

řada z vás říká, Petra dokázala být v semifinále AU a vyhrála hopman. Ale zkusme se na to podívat otevřenýma očima. Viděl jsem všechny zápasy Petry co šly, ale hraje opravdu hodně špatně - nepřesně, laciné chyby, málo vítězňáků..ta útočící lvice je ta tam.

Hopman - vyhála, ale žádná oslnivá jízd ato taky nebyla. Navíc je to turnaj, kde se každý spíše rozehrává.

Sydney - trápení s Dulgheru, výhra nad slaboučkou Danielou a totální mentální výpadek s Li.

AO- málem už vypadla se Suarez Navaro, pak se sice vzchopila, ale se Šarapkou opět mentální lost.

IW - směšný lost s Mchale

Miami - lost s vyhaslou hvězdou Venus

Celkově podtrženo..zatím v roce 2012 velká bída...
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon ji nikdo nevezme, ale aby se z ní nestala druhá Vajdišová :(
Reagovat
Fandina
.... hezky si pokopal ....... no proč ne, když je tu objekt, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě bych na něco zapomněl... Petra je nově i na twitteru. http://twitter.com/Petra_Kvitova
Reagovat
smazaný uživatel
Jako vždy mám radost, že jsou všechny moje oblíbenkyně ve 3. kole. :) Hlavně jsem rád, že zranění Any nebylo vážné a může zase hrát. Vania je dobrá singlistka a ještě lepší deblistka, ale Aně jsem věřil. Porazila ji letos na AO a možná to byl včera podobný zápas. Zase to byly dva vyrovnané sety. Ana ve 2. setu prohrávala 4:2, ale nakonec to dokázala otočit. :)
Vika měla proti sobě taky dobrou soupeřku. Nebýt zranění, tak by byla Míša v žebříčku mnohem výš. Pamatuju si ještě, jak měla krátké vlasy... Nebylo to pro Viku jednoduché, ale zvládla to. Možná to bude podobné jako v IW. Tam byl první zápas taky nejtěžší...
Z dalších zápasů mě určitě překvapilo vítězství Heather nad Luckou. Upřímně řečeno, moc jsem to Heather přál. Rozhodně jsem nečekal, že vyhraje a už vůbec ne takovým výsledkem... Ale příští kolo s ní hraje Vika, takže bohužel pro Heather. Číslo 25 visí ve vzduchu! :)
Jinak si myslím, že Petra měla hodně velkou smůlu na los. Venus je sice po nemoci a už možná není v nejlepších letech, ale pořád je to jedna z nejlepších hráček poslední dekády. Rozhodně bych ji nepodceňoval a už vůbec neposílal do důchodu...
Reagovat
dadaft
[21] Roberta Vinci (ITA) v [10] Serena Williams (USA) - Serena
[Q] Sloane Stephens (USA) v [2] Maria Sharapova (RUS) - Maria
[6] Samantha Stosur (AUS) v Chanelle Scheepers (RSA) - Samantha
Kim Clijsters (BEL) v [23] Yanina Wickmayer (BEL) - Kim
[8] Na Li (CHN) v Iveta Benesova (CZE) - Na
[29] Petra Cetkovska (CZE) v [4] Caroline Wozniacki (DEN) - Petra
[17] Shuai Peng (CHN) v [12] Sabine Lisicki (GER) - Sabine
Mona Barthel (GER) v Ekaterina Makarova (RUS) - Mona
))
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku se ji Venus smeje do xichtu na te fotce:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč říkáte simulantka a tak vy ste nikdy nebyly zranění nebo nemocní!!! Petra sice není v dobré formě ale myslím že do Fed Cupu se dá do kupy a bude zase ne hoře!!!! :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Reagovat
petrulinka
I nadále budu Petře věřit, protože vím, že astma je pěkné svinstvo, a když se člověku špatně dýchá, tak toho nejde moc uhrát. Nicméně pro všechny kritiky, Petra letos vyhrála 14 zápasů a 4 prohrála. Tak bych řekla, že to zase tak špatná bilance není. A to, že byla hodně zraněná a nemocná? To snad ke sportu patří. Už jsem si vloni říkala, že je oproti jiným zdravá, až jsem měla strach, kdy ji to potká, no a ono ji to potkalo letos a bohužel vyřadilo na delší dobu ze hry. Tak dál držím palce a věřím, že se jí vrátí zdraví a forma!!
Reagovat
smazaný uživatel
si projít seznam jejích soupeřek v rámci objektivity.
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapivé finále sester Williamsových .... :) No, nejsem jejich fanda, ale zaručená pěkná podívaná .... Petra se bude muset hodně snažit, aby se dostala na TM, protože to bude mít hodně těžké.. Azarenka, Sharapova, Radwanska, Williams, Williams, Clijsters, zbývají už jen dvě místa o které se bude prát...
Reagovat
dadaft
jsem zvědav, jak to všechno ustojí. tlak bude růst geometrickou řadou...
ale jak píše sojka - Verim dal! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu skrývat radost :D Ale upřimně jsem to čekal. Její chvíle by měla přijít až kolem Wimbledonu opět, a jestli ne, tak už to bude dost špatné...
Reagovat
smazaný uživatel
jsem taky zklamana, ale fakt bych vecne zustala u te objektivity. Petra byla pro Venusi stejne "tezky los" a ta dokazala prejit, takze gratulace. Zapas rozhodla okamzita fyzicka a psychicka dispozice hracek. Serviruji i pinkaji obe slusne a velke kotle maji taky obe rady.... Verim dal! :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
vidět, jaká škoda byla, že Radwańská prohrála na TM v základní skupině s Wozniackou... Mohla se Petra alespoň na chvíli ohřát na prvním místě žebříčku, za loňskou sezónu by si to zasloužila. Nakonec přece ve finále TM porazila budoucí jedničku. Jak je vidět, není tak jednoduché se tam dostat a kdoví, jestli se jí to ještě vůbec podaří...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlastně tam porazila všechny soupeřky včetně tehdejší jedničky Wozniacké porazila ve skupině a na celém turnaji. Takže objektivně byla v tu chvíli nejlepší na světě...
Reagovat
smazaný uživatel
první na světě ? To si snad v rámci Vašeho přání děláte legraci.
Reagovat
dadaft
myslím, že nedělá. viděl jsem všechny zápasy loňského TM. vítězství nebyla žádná náhoda. nebyla tam hráčka, která by Petru dokázala porazit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak která hráčka byla podle vás v době konání Turnaje mistryň lepší?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová byla vítězkou TM, tudíž nejlepší na TM. Nelepší na světě se nechá těžko posoudit, ale podle žebříčku je to vedoucí hráčka i když ani toto není vždy pravda.
Reagovat
dadaft
Nevyhrála náhodou "hráčku roku" nebo něco takového?
Z pěti největších turnajů dokázala jako jediná vyhrát víc než jeden.
Wozniacká byla No.1 rok.
Azarenka je jednička jen chvíli.
A pochybuju, že Vika Miami vyhraje.

Ale jak říkám, tlak na Petru bude růst geometrickou řadou. Nikdo tady zápas neviděl, ale hned se ví, že Petra hrála mizerně, Venus je utahaná důchodkyně a tak dále.
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě proto jsem hned na začátku předeslal, jaká je to škoda, že WOZ nakonec těsně vyhrála vyrovnaný zápas s RAD vv základní skupině. Kdyby třetí set skončil opačným výsledkem, byla by Kvitová první i na žebříčku, takže by v tom, kdo je nejlepší, panovala v tu chvíli formální a věcná shoda...
Reagovat
freeteepek
O tom, že s 27 vyhranými zápasy v hale v řadě je nejlepší na světě nemůže být pochyb! Uvidíme, co předvedou ostatní hvězdy na antuce a na trávě v dalším průběhu sezony!
Reagovat
drabona
Na Moravě se říká, že po hodech bývá s... a zálež jen na tom koho to postihne jak dlouho potrvá a kdy se z ní dostane, držím palce, aby se to povedlo co nejdřív. Je třeba moc nemluvit a bojovat, všechno patří k životu.
Reagovat
Labi
když už jsme u te objektivity...mám pocit, že autor článku dělal vše jen aby se Petry zastal a po přečtení té části pojednávající o Petře mám pocit jakoby to vlastně nebyla chyba Petry.Je určitě skvělé že lidí nehází vždy špinu na vlastní sportovce po pár neuspěších (Berdych, fotbalová reprezentace atd)...jen zde se jedná už o docela znatelný alibismus....vždyť si vzpomeňtě ještě před 4-5 měsící se řeklo že Petra hraje se Šarapovou,Azarenkovou nebo kýmkoli jiným tak nikdo nepochyboval že zvítězí a teď vypadne s Williamsovou která je před tenisovým důchodem a všichni píší "těžký los" si děláte srandu ne?...ano byla zraněná ale přitom při Fed cupu vypadala dobře...osobně si myslím že možná ta zranění podcenila že byla docela dlouho mimo....a tento dojem ve mně ještě zesiluje když vidím úvodní fotku tohoto článku...říkejte si co chcete ale přibrala...jen ona sama ví jak dodržovala životosprávu ale na první pohled je jasné že asi žádná sláva.....stejně jako ostatní doufám že se dá dohromady...ale tudy cesta nepovede
Reagovat
dadaft
no, počkal bych, kam až Venus dojde. nemyslím si, že by ji hráčky jako Wozniak nebo Ivanovič mohly nějak ohrozit. podle ohlasů z hlediště se včera hrál vynikající tenis. taky si uvědom, že proti Petře stál druhý největší kurt světa - a amíci umí udělat atmosféru. návrat Venus je pro ně Událost.
podle mě je na soudy příliš brzo.
uvidíme, co s Petrou udělá stará dobrá Evropa.
P.S. pokud jde o kondičku, je to asi fakt horší než loni. jenže když vyhraješ dva tak velké turnaje jako W a TM, máš spoustu povinností. nemůžeš říct "já na galavečer nepříjdu, potřebuju trénovat". to je všecko vázané smlouvama.
Reagovat
dadaft
oprava. druhý nej kurt je tuším IW, ne Miami.
Reagovat
Labi
no jestli by se mělo čekat co s ní udělá evropa tak to bude špatné spíš co udělá ona sama se sebou
Reagovat
dadaft
))
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho clanku mam presne takovy dojem. O Kvitove se mluvilo jako o potencionalni svetove jednicce. Takovehle vykyvy si svetova jednicka proste dovolit nemuze. Jeji hra je velmi nevyrovnana. A tezky los v podobe Venus? Venus je opravdu pred tenisovym duchodem a ja nepochybuju o tom, ze Aza by si s ni bez problemu poradila. Ta pripomina Noleho loni touhle dobou... Neomlouvejte Petru. Hraje ted mizerne a je potreba si to rict na rovinu. Doufejme, ze do W a OH se da zase do kupy. Nejen fyzicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Výčet nepřetržitých výmluv u "potencionální světové jedničky". Horší je to na kurtu. Je to světová jednička v uveřejňování důvodu postupu maximálně do třetího kola přes volný los v prvním kole. Slečno Kvitová - pokud jste zraněná - nehrajte a vezměte si příklad právě z Venus.
Reagovat
dadaft
trochu objektivity neuškodí - Hopmanův pohár, semifinále AO, postup do SF Fed Cup přes Německo
Reagovat
smazaný uživatel
Ano - oceńuji Váš objektivní a slušný projev v diskuzi. Ale Hopmanův pohár - sám jistě víte za jakých podmínek se k účasti lákají tenisté jelikož o účast je poměrně malý zájem.Fed Cup bych do toho moc nepočítal je to úspěch družstva a tím toho ve Vašem výčtu moc nezbývá na potencionální světovou jedničku. Navíc ta zranění ohlašovala již před turnajem v Australii.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano - oceńuji Váš objektivní a slušný projev v diskuzi. Ale Hopmanův pohár - sám jistě víte za jakých podmínek se k účasti lákají tenisté jelikož o účast je poměrně malý zájem.Fed Cup bych do toho moc nepočítal je to úspěch družstva a tím toho ve Vašem výčtu moc nezbývá na potencionální světovou jedničku. Navíc ta zranění ohlašovala již před turnajem v Australii.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano - oceńuji Váš objektivní a slušný projev v diskuzi. Ale Hopmanův pohár - sám jistě víte za jakých podmínek se k účasti lákají tenisté jelikož o účast je poměrně malý zájem.Fed Cup bych do toho moc nepočítal je to úspěch družstva a tím toho ve Vašem výčtu moc nezbývá na potencionální světovou jedničku. Navíc ta zranění ohlašovala již před turnajem v Australii.
Reagovat
dadaft
díky, tolikeré ocenění si ale nezasloužím... )))
Reagovat
smazaný uživatel
abych řekl, jsem z té Petry smutnej, hodně sem ji věřil...potřebuje se zase dostat do formy, snad to bude co nejdřiv...
Reagovat
Heather_Fedex
to byla opravdu smula na los. ale dostat kanara? vzdyt petra je servismanka, tedy alespon v roce 2011 to byl klicovou zbrani a ted nic? prej pouze 4 fiftiny?? no nerada to rikam, ale zda se mi, ze od lonskeho roku se toho hodne zmenilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Venus jede na zelenině, kompletně změnila životní styl a přináší to úspěch. Gratuluji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist