Kvitová: Servis jsem hodně pilovala, na trávě se teď cítím dobře

25. 6. 2013, 05:30
Aktuality 232
Už sedmnáctou výhru za uplynulé čtyři roky si ve Wimbledonu připsala česká jednička Petra Kvitová. Šampionka z roku 2011 si dnes v 1. kole ale zkomplikovala slibně rozjetý zápas s Coco Vandewegheovou a Američanku i s drobnými zdravotními problémy porazila až ve třech setech 6-1 5-7 6-4.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Vzpomínky na Wimbledon mám za poslední dobu jenom hezký," usmála se Kvitová při zmínce, že od roku 2010 má ve Wimbledonu bilanci 17-2. Obě porážky přitom pocházejí od Sereny Williamsové: slavné Američance podlehla v semifinále 2010 i loni ve čtvrtfinále. "To mám co dělat, abych se na Serenu zase dostala," usmála se. Letos si totiž s obhájkyní titulu zahraje jen v případě, že postoupí do finále. 

K tomu ovšem musí svůj výkon zlepšit. Nad Vandewegheovou vedla 6-1 a 5-3 a podávala na výhru, ale udělala dvě dvojchyby a o game a posléze i o set přišla. "To se mi nesmí stávat, to musím do dalších zápasů zlepšit," kála se Kvitová. 

Se servisem má letos problémy. Při Australian Open ji začalo bolet rameno, a jak ulevovala bolesti, změnila švih ruky. "Podvědomě jsem si změnila styl, a když to odeznělo, tak ten pohyb nebyl, jaký by měl být," řekla. Dávala nezvykle mnoho dvojchyb a před Wimbledonem se na servis hodně soustředila. "Opravdu jsem tvrdě trénovala servis, těch košů bylo docela dost a je to cítit," řekla. 

Během zápasu s Vandewegheovou se ale objevil nový zdravotní problém. Kvitová během prvního a druhého setu dvakrát na trávě uklouzla a spadla. Začala pak mít křeče kolem pravé kyčle. Po ztracené druhé sadě se nechala na kurtu protáhnout od fyzioterapeutky, v zákulisí zatejpovat a vzala si i prášek proti bolesti. 

"Možná i to ovlivnilo servis na konci druhého setu, protože jsem se nemohla odrazit a dopadnout na pravou nohu. Nohu pořád cítím a trochu i lýtko," uvedla hodinu po zápase a byla ráda, že letos poprvé za ní přijel na turnaj její kondiční trenér a fyzioterapeut Kristián Bajza. "Nadělím mu práci, ať se nenudí," usmála se Kvitová.

V třetím setu měla i černé myšlenky. "Párkrát se mi vloudila myšlenka, že bych mohla prohrát, ale nechtěla jsem," řekla a rozhodující dějství vybojovala poměrem 6-4. 

Vyhrát ale mohla už 6-3. Při podání soupeřky čárový rozhodčí ohlásil při mečbolu aut a Kvitová se už radovala, ale jestřábí oko ukázalo dobrý míč. Američanka pak game získala. 

"Na lavičce pak nebylo lehké sedět, když už jsem myslela, že je konec," řekla Kvitová a zápas na rozdíl od druhého setu doservírovala. "Šla jsem do toho. Říkala jsem si, že druhá šance už se nesmí promarnit," uvedla. 

Další soupeřkou Kvitové bude ve středu Jaroslava Švedovová z Kazachstánu (55. v pořadí WTA), kterou porazila loni po boji ve čtvrtfinále French Open. "V Paříži velmi dobře servírovala a z forhendu to docela tlačí. Je docela šikovná, ale je to tráva, tak doufám, že to využiju, protože se na ní cítím dobře," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

232
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo, už jsem to psal vedle. Serena řekla, že je Máša nudná atd., ale Máša ihned kontrovala tím, že se navezla do jejího soukromí. To je také docela silné kafe.

Když Serena začala s Patrickem, měl jsem z počátku obavy, jaký to bude mít vliv na její tenis. Časem se ukázalo, že to mělo vliv velmi dobrý. Zklidnila se, na tenis se soustředí jako nikdy předtím v její kariéře, a nese to své ovoce. O tom, jak by její tenisový život ovlivnil jejich případný rozchod, jsem přemýšlel také.

Já jsem si z počátku, kdy Grigor odešel od Patricka, myslel, že je to pro něho dobře, a že mu to prospěje. Na jeho výkonech se projevil jistý progres. Vlastně již několikrát v průběhu minulého roku se objevily úvahy o tom, že by měl odejít, a že mu to tam neprospívá. Ale ten jeho odchod byl patrně dramatický a pro něho nepříjemný. Asi se tam něco stalo.
A navíc, postupně jsem si začal všímat, že je to téměř jako za časů, kdy byl pod Mouratoglouem. Nemá stálého jednoho trenéra, na některé turnaje jezdí dokonce sám. A když jsem se díval na tu jeho novou akademii, tak ta u Mouratogloua skýtá větší možnosti. Ale jak píšeš, i já jsem si myslel, že mají i jiné možnosti přípravy. Tím, že se na antuku připravoval v hale, jsi mne překvapil. Čekal bych, že to přece nějak zařídí, aby se jejich svěřenec mohl připravovat na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se stále domnívám, že by měl mít kolem sebe tým, který by se věnoval pouze a jen jemu. Trénovat by v nějaké akademii klidně mohl, ale potřeboval by, aby se obklopil lidmi, kteří by se soustředili jen na něho. Má teď tedy alespoň nějakou ženu jako kondiční trenérku či fyzioterapeutku (teď si nejsem jist).
Vím, že je to otázka peněz. Ale každému je jasné, jaký talent v něm dřímá, mohl by se ho někdo ujmout, kdo by ho dal "do parády" - jenže zase vyvstává otázka, do jaké míry o to stojí on, jak hodně tomu tréninku chce dávat.
Třeba při přechodu na trávu, po dlouhé a celkem úspěšné antukové sezóně, jsem měl pocit, že na ní snad ani netrénoval, jak hrozný výkon v Queens podával. Včera hrál dobře, jeho výkon se mi moc líbil. Jsem zvědavý na další kolo.
A hlavně jsem také rád za to, že se zdá být konečně bez neustálých zranění, která ho často provázela a limitovala v minulosti. To bylo děsné.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už ti taky psal vedle, že i Serena se předtím navezla do vztahu Mashy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem měla čas si ty články ( podotýkám články Blesku ! ) konečně přečíst. Obě bývalé tenistky jsou expertky, odbornice, jak se říká. Ale, bohužel ! co asi uniklo zdejším pisatelům a rozebiratelům, jsou zoufale emočně zainteresované ! ONY byly z Petry nadšené, vynášely jí obrazně řečeno do nebe, už jí viděly na 1. místě žebříčku. Teď jsou ONY hrozitánsky zklamané, že tomu tak není. Petra musí změnit trénink, musí na něm potit krev, musí chtít vyhrávat, musí se plně koncentrovat, musí zhubnout, musí a musí....Ať Petra sama pozná, co je pro ni v životě důležité a podle toho koná ! Když pozná, že je to tenis, tak to bude tenis ( jak to řekl Jarda Jágr ). Už ji, prosím, nechte žít, stejně jí v tom nepomůžeme.
Reagovat
smazaný uživatel
... když někdo odchází z tréninku a směje se, něco je špatně ...
To zase řekl Ivan Lendl.
Tady se neřeší život Petry, ale její tenis ...
Reagovat
Labi
přesně tak...je to jako ve všem ona pomslná bulblina se nafukuje a je jen otázka času kdy to práskne tj. kdy to půjde všechno do kytek a začne se od nuly
Reagovat
LukasH
Ony že jsou emočně zainteresované? Opět z toho děláš něco úplně jinýho. Ony jí nikam nevynášely. Objektivně viděly, tak jako všichni ostatní, že 34. hráčka světa najednou začala vyhrávat turnaje - nejdřív ty drobnější, pak Wimbledon a Masters během jednoho roku a sezónu končila jako No. 2., kde v tý době, i když byla dvojka, soupeřku neměla - Serena byla mimo a většina si myslela, že už se nevrátí. Přehrála Šarapku, Azarenku pravidelně a o Wozniacký - tehdejší no. 1 se nedá ani mluvit - ta jí nikdy ani neohrozila. V tý době byla Petra nejlepší tenistkou. Nikdo růžový brejle neměl. Petra nevyhrávala náhodou, její údery neměly obdoby. Teď prostě vidí, že se Petra plácá hluboko pod svojí úrovní, což je prostě pravda. Neříkám, že je to lehký, ale Petra to prostě současně nezvládá. A to poznámka od Lendla taky sedí. Petra je samý haha, hihi, Lendl po trénincích zvracel.
Reagovat
Jan
Souhlasím s Lukášem H. Ano je to život Petry a její tenis, nic nemusí, nakonec má nahrané i vydělané, tak si může dát nohy na stůl. Což i vypadá, že v trénincích tomu asi moc nedá. Ale pak bude klesat žebříčkem a jak vypadne z top 10, bude do úvodních kol turnajů dostávat těžší soupeřky, takže bude pravidelně vypadávat už v 1. kolech, protože se současnou hrou na lepší soupeřky nemá. Ano bude to její život a její tenis. A podle mého promrhaný talent.
Reagovat
Jan
Také se říká, že úspěch je 10% talentu a 90% dřiny. A Petra tam asi té dřiny moc nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s LukasemH. Když Petra začala být úspěšná a projevilo se, co v ní dřímá, je logické, že se k tomu tenisový svět vyjadřoval. To nebylo žádné vynášení do nebes, ale popis reality a prognózy. A teď dělá tenisový svět to samé, popisuje realitu. Děje se tak vždy se všemi tenisty a tenistkami, s mladými talenty - není důvod, aby tomu bylo u Petry jinak.

To, že jí někdo chválil, snad neznamená, že se o ní nemůže v budoucnu vyjádřit kriticky, když si to v aktuální situaci myslí. Tenisoví odborníci a experti nejsou fanoušci, oni se snaží ze svého pohledu reálně (ač stále subjektivně), popsat a zhodnotit danou situaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hoši, dobrá, vidíte to ze svého pohledu. Bohužel musím konstatovat, že opravdu na konci roku 2011 Petru velice vynášeli, média skoro šílela...Dobře si to pamatuju...To nebyly jen prognozy, jak říkáte...Zrovna jako u paní Chládkové... Už tenkrát jsem sledovala Fed Cup v přímém přenosu a už tenkrát mě přišla její chvála a nadšení pro Petru prostě přehnané...Zkrátka to hodnocení je velice a velice subjektivní ! Ne v tom, že Petra hrála výstavně v 2011 a teď je to bída... v tom ne ! Ale v té emoční rovině !!!!!! Copak to nechápete ? Davenport mluví anglicky a já angličtině moc nerozumím, tak jsem odkázaná na překlady, ale paní Chládkové jsem rozuměla velmi dobře ! Co se týče tréninku - nevím, proč by se po tréninku mělo zvracet. Zvracení není signál, že dobře trénuju... Lendl je sice legenda, ale...Jak Petra trénuje nevím, ani vy ne. Výsledky nejsou ohromující...Já jen prostě nechápu, proč všichni na tenisty tak tlačí... Už to přestává být tenis, ale nevím jak bych to nazvala...Prostě žádná radost v tom... A už končím na toto téma. Prostě se mi nelíbilo, jak se do Petry všichni pustili..
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si znovu pročetl to vlákno, které začíná PetraFans 16:02 - opravdu výživné počtení....

Zajímavé, že se toho vlákna účastní fanoušci, kteří sami nejsou schopni přijmout kritiku jejich oblíbence, a to nejen Petry...
Mimo urážek a jiného se tam neustálé omílá i to, jak je Denisa nekompetentní, že není expertka atd...

Když odhlédnu od toho, že 31. hráčka světa je zajisté dostatečně kompetentní k tomu, aby vyjadřovala své tenisové názory, tak zde nespokojenci s jejími názory zapomínají na jednu věc.
A to na tu, že existují i experti, kteří se zabývají určitou problematikou v rovině teoretické. Expert v TV či novinách nemusí být nutně bývalá světová jednička. A to platí i o trenérech.
Reagovat
Fandina
Jak víš, kdo je a není schopen přijmout kritiku jejich oblíbence?
Reagovat
smazaný uživatel
S Denisou mám problém kvůli vyjadřování, ne kvůli jejím výsledkům. Btw. na tvou poznámku o trenérech si vzpomeňte, až zas budete kr4tizovat Kotyzu..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to. Já sice nejsem fanoušek Petry, ale Chládkovou stejně nemusím. Sice jsem ji nenazval jako Lunej kusem hovězího, ale myslím si o ní svoje. :D Ovšem o tom už jsme bavili po Fed Cupu a je to pořád dokola...

Radši si přečti vedle, jak je Serena ukecaná (nevím, jestli o tom víš). :D Ale co se týče tenisu, tak si myslím, že se o Serenu nemusíš obávat. Dokonce i vypadla Zheng Jie, které ses trochu obával... Napadlo mě, že se ti dneska na ten zápas asi dobře koukalo. Na jedné straně tvoje favoritka a na druhé celkem pohledná a sympaticky hrající soupeřka. :) Jo a přečetl sis, že Serena je vzorem Monicy Puig? Tak doufám, že teď taky budeme mít společnou favoritku, jako mám Kiki s Vlkem. :D
Reagovat
J.M.
To vlákno je hodně ubohé a jde na něm demonstrovat hned několik klasických argumentačních, diskusních i lidských poklesků současně. Zbabělost (kolektivní sesunutí se na "nepřítele" a vzájemné posilování se kopáním do něj a zesměšňováním - princip známý z dětských let, kdy se takhle šikanovali slabší jedinci), zaslepenost (tedy to, že k předmětu věci nejsou schopni nic říct, čímž potvrzují, že o věc samotnou jim nejde, řídí je jen fanatismus - prakticky tam nezazněl jediný protiargument v čem se Chládková mýlí, jedna diskutérka dokonce rovnou přiznala, že článek ani nečetla, což jí nebránilo se zvesela ke kolektivnímu kopání do Chládkové přidat), a samozřejmě nesmrtelná klasika v podobě nejdemagogičtějšího a nejpopulárnějšího argumentu všech dob, tedy že jedině profi kuchař smí kritizovat profi kuchaře. To je klasika všech klasik, která už byla vyvrácena milionkrát, tak jen stručně, když odhlédnu od toho, že Chládková sama "profi kuchařem", tedy bývalou profi tenistkou na vysoké úrovni je, tak samozřejmě kdokoli, kdo dostane v restauraci mizerné jídlo a nemá otupěné smysly (chuť, čich, zrak), pozná, že to je mizerné jídlo a má právo to zkritizovat, bez ohledu na to, že není profi kuchař.
Reagovat
smazaný uživatel
No však se v tom vláknu také sám angažuješ a "poplácáváš" uživatele JTDP, který ti asi svým příspěvkem přišel velmi vtipný.....

Ano, tvé názory na Denisu znám - dovolila si přece někde vyjádřit svůj názor na Caro.

Dnešní zápas jsem sledoval jako všechny jiné, soupeřek si příliš nevšímám - jen toho, jak hrají.... Serena totiž strhne všechnu pozornost k sobě.;) Ano, vypadnutí Zheng jsem zaregistroval. O Monice jsem to četl. Ale to, že je jejím vzorem má oblíbená hráčka, pro mne není ještě kritérium, abych jí začal fandit také.;) Zatím tedy jen ta Lindsey:)
Jestli je Serena ukecaná, nevím, nic jsem ještě nečetl.....
Reagovat
smazaný uživatel
Už mě zase škatulkuješ, protože používáš množného čísla - předpokládám, že si stále tykáme?

O kritice a jejím významu jsme toho tuhle napsali dost. Mimochodem, já si ani nevzpomínám, že bych Kotyzu někdy kritizoval. Jeho trenérské schopnosti jsem nikdy nezpochybňoval. Po prohře v Eastbourne jsem na něho psal názor, kde jsem o něm nic špatného nepsal. Jen si stojím za tím, že při dlouhodobě špatné výkonnosti či stagnaci, bývá někdy změna trenéra prospěšným nástrojem.
A také jsem vyjádřil názor, že by Petra potřebovala vhodného motivátora, který by ji dokázal znovu nastartovat a překonat ty problémy.

Jinak queshi, to vlákno je ubohé a pod úrovní. Ty, který vždy tak úzkostlivě bojuješ za to, aby se ničím Petře neublížilo, necháš bez povšimnutí špínu a posměšky směrem k Chládkové.
Možná klišé, ale pravdivé - "Kdo zlu neodporuje, sám se proviňuje".
Reagovat
smazaný uživatel
Když už píšeš o té diskutérce, klidně jsi mohl být konkrétní, mně to nevadí. Článek jsem číst nechtěla a že napíšu, že Chládkovou nesnáším a zvedla mě mandle znamená, že jsem si vesele kopla taky? Tomu nerozumím... psala jsem tu několikrát, proč, mám takovej názor, nicméně nepřipadám si kvůli tomu nějak méněcenná, fanatická a zbabělá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom špatného, že mě to pobavilo? "Chládková je Rosol 90. let." No to je přece geniální přirovnání. :D Jinak už jsem tady o Chládkové všechno napsal během Fed Cupu (dá se to dohledat) a nebudu se opakovat. Tahle osoba mi za to fakt nestojí... Jo a není to tak, že ji nemám rád jenom kvůli tomu, že kritizovala Caro. Mně se nelíbilo mnohem víc výroků Chládkové (nejenom na adresu Caro) a to ty moc dobře víš, protože jsem ti to tehdy psal. :) Kromě toho je mi Chládková mimořádně nesympatická svým projevem, který to ještě všechno dokresluje... Tím bych toto téma uzavřel. :)

Ach jo, to jsem se toho od tebe moc nedozvěděl. :D Asi budu trochu protivný, ale musím se tě zeptat jako Vlka: Ty se nepodíváš rád na pěknou sportovkyni jako je Mandy? Anebo máš Serenu tak rád, že si fakt všímáš jenom jí? :) Co se týče Monicy: Hele, fakt jí dej šanci. Já ji viděl naživo v Praze a během pár výměn mě dokázala tenisově zaujmout. Navíc je to moc hezká a sympatická holka. :) No jo, tak holt aspoň Lindsey máme společnou. Škoda, že spolu nediskutujeme na nějakém portálu o lyžování. :)

Tak tys to ještě nečetl? Já už ti tady před pár dny dával odkazy na články v angličtině, ale je fakt, že to vlákno bylo už docela dole... No, prostě jde o to, že se Serena v rozhovoru pro časopis Rolling Stone trochu necitlivě vyjádřila o vztahu Mashy a Grigora. Pak se na to Mashy zeptali na tiskovce a ona to Sereně trochu vrátila. Nakonec Serena řekla, že se Mashe osobně omluvila... No, Serena si holt zase trochu pustila pusu na špacír. Ale nedělám z toho žádnou vědu. :) Jen mě překvapilo, žes to vůbec nečetl. Vedle jsem právě dal odkaz na článek na idnesu...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, to o trenérovi bylo myšleno obecně, ne konkrétně na tebe. S Denisou problém nemám, s jejím vyjadřováním ano.
Reagovat
J.M.
Ano. Psala jsi, že ti odkaz na článek zkazil náladu a zvedl mandle. Aniž bys vůbec věeděla, co v tom článku Denisa říkala.

Ať je to jak chce, Denisa aspoň není zbabělá a říká, co si myslí. Což je v dnešní době všeobecné hlouposti a intolerance docela odvaha. I na tomto fóru se zjevují názory, že už se sem lidí bojí psát svoje názory. Přiznávám se, že i já už málokdy něco s výraznějším názorem napíšu. Dnes člověk musí našlapovat jako na minovém poli, všude samý šrapnel.
Reagovat
J.M.
Jinak ještě k těm dalším věcem - ohledně té aféry Serena versus Máša mě nejvíc zaujaly názory, které do středu jako příčinu či katalyzátor dávají právě Grigora. O loňském vztahu Grigora se Serenou sám Mouratoglou říkal, že byli "přátelé", ať to znamená cokoli, a že právě Grigor Serenu dovedl k němu. A pak když letos Grigor (podle některých spekulací jen naoko pro veřejnost) začal vztah s Mášou, přišel do toho ten výrok Sereny o té hráčce, která chodí s tím "klukem s černým srdcem", a ať si ho užije. Sám Grigor dost záhadně řekl o konci loňského roku a odchodu od Mouratogloua, že to bylo jedno z nejtemnějších období jeho života. A právě ty spekulace, že v podstatě Serena jej odtamtud nakonec donutila utéct, mi přijdou zajímavé.

Buď jak buď, snad se tyhle osobní věci negativně neprojeví na hře nikoho se zúčastněných. To by byla škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Grigor Serenu prý seznámil s Mouratogluem a proto se na něho loni obrátila po RG. Já jsem ještě před loňským RG četl, jak Mouratoglou píše Sereně na twitter, aby se na něho v případě potřeby kdykoli obrátila.
Ale ten její výrok o "klukovi s černým srdcem" jsem nezaznamenal. Každopádně taky doufám, že se to nedotkne ani jednoho ze všech zúčastněných tenisově. Dnes hrál Grigor skvěle. Ale osobně si myslím, že mu ta změna prostředí pomohla. Protože Patrick se mu od doby, co převzal Serenu, stejně nevěnoval a vůbec s ním nejezdil.
Reagovat
J.M.
Tak ona se Máša taky nedržela zpátky a Sereně vzkázala, ať se stará o sebe a mluví třeba o tom svém, který se rozvádí a má děcka...

Asi se tam na konci roku muselo odehrát něco dramatického.

Každopádně Sereně to, zdá se, svědčí neuvěřitelně. Jenom, by mě zajímalo, co se s ní stane, až třeba její vztah s Patrickem skončí. Jestli s ním bede trénovat dál i tak, jenom čistě profeionálně, jestli to nějajk poznamená její výkony...

A Grigorovi to snad aspoň příliš neublížilo, když už ne přímo prospělo. Trochu mě zarazilo, když třeba na tiskovce Roland Garros (?) říkal, že na antuku se ve Švédsku připravoval v hale, a skutečně ta jejich akademie tam má v té jejich zimní haličce pár kurtů s tvrdým povrchem, ale myslel jsem, že tím to snad nekončí a mají i jiné možnosti... A taky že prý jediné, co tam ve Švédsku trénuje, je dokola základní forhend, bekhend, křížem, pořád dokola. Na otázky, jestli trénuje něco speciálnějšího než tohle, řekl, že ne. No ale včera 9 nevynucených chyb za zápas, snad to aspoň v tomto pomáhá, údery jsou jistější.
Reagovat
smazaný uživatel
Onoho inkriminovaného vlákna jsem se sice neúčastnila, ale smočím si také. Snad působí p. Chládková na někoho upřimně. Mě velmi vadilo ( sleduju FedCup v ČT pečlivě již třetí rok ) zejména to, jak byla emotivně zaujatá. Když holky vydávaly optimální výkony, bylo to ťuťu ňuňu... Až mi to přišlo přehnané. Od konce minulého roku to byl obrat o 180 stupňů. Najednou je všechno špatně....Upřimnost ano, ale je třeba trochu kázně a sebekritiky i v komentování. Já jsem jen viděla a slyšela, jak Petru ( potažmo její tým ) poněkud ztrapňují....To jsem zažila při posledním komentování Fed Cupu. Nemám jí za zlé, že nebyla v top 10, ale to, že dle mého názoru není taktní. Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, stále ale nechápu souvislost, proč jsem si vesele kopla.. jinak co se týče názorů, např. kolem mě nemusíš našlapovat jak na minovém poli, já kritiku svý osoby přijmu, když je oprávněná, i když se mi to nemusí hned líbit. :)))) Ale myslím, že už nemá cenu to rozebírat..:)
Reagovat
Labi
když se podívám na rok 2011 tak jsem ji fandil neustále ale v poslední době mám k ní spíše averzi což normálně k našim tenistům a ženám zvláště nemám. Ale vše má svě opodstatnění nikde nekončící alibismus jejího týmu, neustále uklidňování se a doufaní v něco co přijde samo odněkud. Kdyby člověk věděl že potí krev a dává tomu maximum a nehledají se alibi tak budu fandit at bude 2 nebo 50 na světě .....ukamenujte mě ale přeji si aby šla žebříčkem pěkně dolů ptž všechno špatné je k něčemu dobré třeba tohle by byl ten impuls aby se řeklo a dost budem to dělat jinak...prostě si přeju aby to třeba tedkom bylo špatné aby v dalších letech mohl člověk sledovat její tenis s radostí a fandit ikdyž to třeba nepůjde ale dá do toho vše
Reagovat
LukasH
Už to tady bylo zmiňováno dřív. Je taky možný, že má z Kotyzou smlouvu. Je to totiž všechno jedna parta - Kaderka a spol. Oni jí třeba na začátku všechno platili, investovali do ní peníze a ona teď s nima musí držet. Fakt to nevim a neříkám to jako fakt, ale mnohý by se tim vysvětlovalo. Navrátilová to hodněkrát naznačovala, že tu v tomhle nejsou dobrý podmínky. Třeba Petra žádný změny dělat nemůže ani kdyby chtěla. Ale nevidim do toho, jsou to jen dohady.
Reagovat
J.M.
Něco na tom je. Já bych si už snad taky skoro i přál, aby třeba vypadla v 1. kole - ne ze škodolibosti, ale proto, že nějaká nicneříkající prohra třeba ve 3. kole nic neřeší, ale taková pořádná facka by mohla uspíšit "vzpamatování se" a co nejrychlejší zahájení prací na nápravě, aby se Petra zase vrátila tam, kam patří. Taky mi ta její mnohaměsíční mediální vyjádření přijdou trochu mimo realitu.
Reagovat
LukasH
Taky vůči tomu teď mam postoj - všechno nebo nic. Samozřejmě bych si přál, aby se dostala do čtvrtfinále, kde by narazila na Azarenku (pokud se tam ta dostane vzhledem k tomu kolenu), pak jsem prostě přesvědčenej, že by to Petru nakoplo stejně jako v Dauhá proti Sereně.
Naopak vypadnutí ještě ve 2. kole by je všechny mohlo nakopnout ke změnám (i když kdoví). nejhorší varianta se mi jeví výpadek např. ve 4. kole, kde si řeknou, že je to vlastně docela dobrý a pojede se dál ve starých kolejích.
Reagovat
smazaný uživatel
Někde v rozhovoru bylo, že Petra a její tým na konci roku vyhodnotí sezónu a rozhodne se , jak dál....Já mám pocit, že jste do té Petry hodně emočně vložili ( očekávání 1. místa v žebříčku na konci r. 2011 atd. ) a teď se zase pro změnu emočně hroutíte. Proč ? To není náš život a naše kariéra. Je to Petřin život a kariéra. Mě by se taky " líbilo ", kdyby mě pořád takhle mentorovali....
Reagovat
Labi
ale to je sport! ...je sledován kritiky, fanoušky prostě celou veřejnosti a vlastně díky všem těmhle lidem berou tihle sprtovci takové peníze......nemuže čekat a říkat si "nechte mě je to moje kariera, nerejpejte do mně ale sledujte to, chodte na tenis at mám z čeho pořádně žít"
Reagovat
LukasH
Všichni, co Petru kritizují mají pravdu, ať se nám to líbí nebo ne. Tím je ale vidět, jak moc je zajímá. Petra končila sezónu 2010 na 34. místě a o rok později byla světová dvojka. To se opravdu jen tak nevidí a zatřáslo to celým tenisovým světem. Teď vidí, jak si Petra všechno prohrála sama, kromě zápasu se Serenou (a s Marií na FO) se nedalo poslední rok a půl říct - Petra hrála skvěle, ale soupeřka byla lepší a přehrála jí. To prostě u Petry neplatí a vidí to všichni.
Petra je hodná holka, ale mám pocit, že její psychika se neslučuje s tím, aby byla mezi prvními 3. Serena je kapitola sama pro sebe a Azarenka se Šarapkou by za tenis položily život. Z jejich přípravy je vidět, jak strašně vážně to berou. Prohru si nepřipouští. Na trénincích potí krev. Petra ale taková prostě není. Bude mít vždycky trošku jiný priority (což je pro život a charakter určitě lepší). Tak to vidím já, ale třeba se pletu.:-)
Reagovat
Fandina
Záleží o jaké kritice je řeč. Jestli je opodstatnělá. Každá kritika nemusí být pravdivá.
Reagovat
LukasH
Měl jsem na mysli odbornou kritiku, musí být samozřejmě opodstatněná a objektivně vyjádřená. Konkrétně Chládkovou taky nemám moc rád, připadá mi přechytralá a ráda se poslouchá, ale v tom článku pravdu měla.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že dneska muselo Petře zvonit v uších, až to není hezký, snad jí to zítra nebude vadit při utkání :))))) Přeju všem dobrou noc..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že má Chládková velmi otravný a nepříjemný mentorský styl vyjadřování se. Ale jinak s ní souhlasím a souhlasil jsem i při jejích výrocích ve FC. To, že nikdy nebyla na takové pozici jako Petra, a že nevyhrála GS, neznamená, že tomu nerozumí a nemůže k tomu nic říci.
Ostatně je faktem, že se vesměs všichni tenisový odborníci shodují na tom samém - Petra je talent, má na to, ale je pro ně zatím zklamáním. Toto o ní říká spousta lidí, kteří se pohybují kolem tenisu. A je to pravda. Petra prostě už rok a půl hraje výrazně za svými možnostmi. Tak co by měli tenisoví odborníci říkat?
A Petřina vyjádření jsou opravdu mnohdy velmi nejasná a nekonkrétní. Její vyjádření třeba před RG tedy rozhodně nebyla nijak přesvědčivá a dravá. To samé po Eastbourne i ve Wimbledonu. Místo aby byla naštvaná, že v Eastbourne vyletěla s Yaninou, tak byla snad vcelku spokojená.
A po prvním kole zde řekla: "doufám, že to bude příště lepší". To je taky takové všelijaké? Jaké doufám? Příště to musí být lepší. Její přístup mi přijde málo dravý, bývá snadno otrávená a psychicky dole. To je problém. Potřebovala by někoho, kdo by jí s tím pomohl.

Jako já chápu, že to její fanoušky trápí. Ale proč nadávat někomu za to, že řekl svůj názor? Chládkové se zeptali, tak odpověděla. Má Petře lézt do zadku či co? Má říkat něco ve stylu: "buďme rádi, vyhrála jeden GS, to je skvělé, už nemusí nic dokazovat"?
Ano, je to opravdu skvělé, ale snad i Petra chce více. Tak se nikdo nesmí divit, že se k ní v novinách vyjadřují a neberou si servítky a nešetří ji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisoví odborníci.
Reagovat
pepin
Správně chlape.
Reagovat
Fandina
Oskare a tady někdo nadával někomu, že řekl svůj názor?
Reagovat
smazaný uživatel
Tys nečetla zdejší diskuzi a diskuze po FC? Ano, lidé Chládkovou uráželi, psali o ní, že je kráva atd. A to jen proto, že se její slova neslučovala s představami fanoušků Petry.
Reagovat
LukasH
Souhlasím úplně se vším. Chládková na mě v televizi taky nepůsobí sympaticky, ale má pravdu. Navíc se jí zeptali, tak odpověděla. A všichni by řekli to samý, včetně Navrátilový, která je radši mimo a myslí si svoje. Koneckonců to byl taky ten důvod, proč odešla a stále tvrdí, že se tu u nás nic moc nezměnilo.
Davenport to vystihla s tim žebříčkem, kde o 3 místa výš je Errani, jejíž tenis je o 2 třídy horší - viz. Fed cup nebo zápasy Errani vs Serena, kde je Errani ráda, že uhraje gam, někdy i fiftýn.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já osobně vyčítám Chládkový úplně něco jinýho, než že Petru kritizuje.. ano, že je kráva jsem psala já, to máš pravdu a dobrou paměť :):) Já jí vyčítám hlavně neprofesionální vystupování v televizi a jak kritizuje. Ale to je jedno, každý máme svůj názor. Samozřejmě, že ten můj je správnej, jako vždycky :)))))))))
Reagovat
Fandina
Ale to tak bohužel je. Vždycky když někdo s něčím nesouhlasí, neshoduje se, tak kritizuje. Nesouhlasili s ní, tak to tu napsali. To je přece normální. Nesouhlasím, napíši. Jak bys to chtěl řešit?
Reagovat
Jan
Souhlasím s Oskarem. Ve zdejší diskuzi kritizujete Chládkovou, že nemá právo se k Petře vyjadřovat, když byla "jen" 31. v žebříčku. Všichni ti, co ji kritizují nedosáhli v tenisu ani zlomek tohoto postavení. Navíc, že Chládková hrála tenis na profesionální a dost vysoké úrovni, určitě tenisu rozumí a má právo říci svůj názor. Stejně jako všichni zdejší diskutéři. Nemůžou být všichni komentátoři jen světové jedničky, to by jich moc nebylo. Jak Chládková, tak Davenportová a další mají pravdu v tom, že Petra hraje pod své možnosti, mrhá svým talentem a že je něco v nepořádku s její přípravou. Pokud to ona a její tým nechápe a nebo jim to nevadí, nesou následky, které začínají být stále zřejmější. Je to sice věc Petry, ale její současná hra je už dost otřesná. Včera to byl jasný důkaz. Ze zápasu, který mohl být v pohodě vyhraný se stalo drama a to jí ještě soupeřka v závěru svými chybami darovala vítězství, pokud by uhrála své podání, kdoví jak by to dopadlo. A Petřino vyjádření před Wimbledonem na jednom večírku, že tady chce zopakovat výsledek z roku 2011 působí dost komicky, když sama musí vědět, jak v současnosti hraje. Pokud si to neuvědomuje a vykládá, že to tady přijela vyhrát, tak je to ještě zoufalejší. I když co by měla jiného říkat, že, přece nebude vykládat, že prohraje v 2. kole, což se klidně může stát. Komentáře Chládkové se mi osobně líbí, je vidět, že tomu rozumí a mluví smysluplně, co Petře chybí.
Reagovat
J.M.
Je rozdíl mezi vyjádřením nesouhlasu s názorem osoby, a mezi útokem na osobu. A je zásadní rozdíl mezi tím říct S ČÍM v jejím názoru nesouhlasím a proč, a mezi výčitkou, ŽE si vůbec dovolila svůj názor říct (na což přece nemá právo).

To první je argumentace, to druhé je násilí. Diktátorský princip argumentace - to, s čím nesouhlasím, umlčuji, snažím se tomu upřít (morální) právo na vyřčení. Typicky se tedy jedná o tzv. "kritiku". Klasickým projevem fanatika je to, že kritiku svého oblíbence odmítá už z principu pod záminkou "kritizovat se nemá".
Reagovat
smazaný uživatel
Mně nejde o to, že někdo s někým nesouhlasí a vyjádří k tomu názor. To je v pořádku. Mně jde o formu, kterou se ten nesouhlas vyjadřuje.
Na jednu stranu lidem vadí, že se někdo (podle nich) nelichotivě vyjadřuje o Petře. A na druhou stranu se neváhají ti samí nelichotivě a bez respektu vyjadřovat o dotyčném. Kdyby měla Chládková osamocený názor, ale na tom, co řekla se shodují vesměs všichni, tak v čem je problém?

Na jednu stranu se zde volá po respektu k názorům druhých a na druhou stranu toho nejsou někteří schopni.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tady asi jediná napadla Chládkovou tím, že jsem ji nazvala krávou, /což jinak nedělám, že bych tu někomu nadávala/, tudíž tedy nejsem schopná její názor respektovat, ale přitom respekt sama chci... chápu to dobře? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co je a co už není "košér" při vyjadřování se v televizi, kde je ta hranice? Podle čeho hodnotíme neprofesionalitu? To jsou tvé subjektivní názory a pocity.

Když někdo konkrétně napíše, s čím nesouhlasí a proč, je to naprosto v pořádku. A má na to samozřejmě právo. Tak jako má na svůj názor právo Chládková. Ale když někdo dehonestuje jedince bez konkrétních argumentů, tak to mi moc v pořádku nepřijde.
A to teď nemyslím tebe, to píšu všeobecně.

Prostě ona byla pozvána jako expertka, tak tam snad musela něco říkat. A říkala svůj názor. Stejně tak, jako to udělala v článku zmíněném níže.
Reagovat
Fandina
Vždycky se hodnotí konkrétní situace. Zahrál špatně. Je zkritizován. Pomluvil. Je zkritizován. Každá situace je jiná. Když se mi bude zdát, že pomlouváš, zkritizuji tě. Když ne podpořím tě. A to je pořád dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč to stále vztahuješ na sebe. Já ve svém příspěvku nereagoval na tebe, psal jsem to v obecné rovině.

Ale když se ptáš - jistě sama uznáš, že by se ti nelíbilo, kdybys tu třeba vyjádřila nějaký svůj názor a druhý tě nazval jen kvůli tomu krávou, aniž by napsal s čím konkrétně a proč nesouhlasí.

Já tady v celé diskuzi čtu vesměs jen samá nekonkrétní obvinění, jak je nekompetentní, že ničeho nedosáhla atd...atd...Ale nikde jsem nečetl, aby někdo napsal, v čem nemá konkrétně pravdu a proč si ten dotyčný myslí, že pravdu nemá. Čtu tady jen uražené reakce fanoušků.
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to reaguju proto, že jsem tady jako jediná se zachovala "diktátorsky" a nazvala ji hovězím, což přiznávám. Myslím, že určité hranice má mít každý v sobě. Já stále reaguju pouze na její vystoupení v telce, nic jinýho tu neřeším. :) Pokud jsem přizvána jako expertka na tenis, tak hodnotím tenis, ale nebudu rozebírat, jestli hráč přibral a tahá na antuce kila navíc. To nebyl názor, to byla nemístná kritika, nemyslíš? Pokud tam bude přizvána jako odbornice na to, kolik má kdo vážit při své výšce, budiž. Ale to ona není, pokud vím. A když už má tu potřebu rozebírat veřejně Petřinu postavu, jde to jistě říct taktně jednou, dvěma větami maximálně, ale ne se k tomu pořád vracet. To je podle mě hranice, kterou ona překročila. Navíc, když je s holkama v kontaktu, je v jejich blízkosti při komentování FC apod. Ale beru, tvoje výtka platí i na mě, něco přiznám, něco ne. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak "kila navíc" souvisí s tenisem a pohybem. Ale v tom jediném jsem v jejím TV vystoupení nesouhlasil, také jsem to tu psal. To ovšem neznamená, že v ostatním nemohla mít pravdu.
Nesouhlasil jsem s ní v tom, že má Petra kila navíc, tak jsem to napsal. V ostatním jsem souhlasil. A když v něčem "ustřelí", znamená to snad, že je vše, co řekla a do budoucna řekne, špatně?

Mým pocitem je, že jsou někteří Petřiny fanoušci přecitlivělí k negativním výrokům na její osobu. Nedá se přece očekávat, že budou tenisoví experti a světová média Petru nějak šetřit. Nedělají to tak s nikým. Toť vše.:)
Reagovat
Fandina
Ty píšeš, že někteří její fanoušci jsou přecitlivělí, tak napiš konkrétně v jakém případě a pak se o tom dá bavit. Jinak je pochopitelně každý jiný a každý má jiné hranice cítění, ale to neovlivníš. Tak to prostě je.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se s tebou ale přece nehádám, jen diskutuju :))) Psal jsi, že se tu nikdo nevyjadřuje k tomu, co Chládková udělala špatně nebo v čem je nekompetentní apod., tak jsem napsala, že já se vyjadřuju konkrétně k tomu a tomu.... jak jsem psala..:)) Mír jo? :)))))
Reagovat
Jan
Myslím, že ta kila navíc Petra měla a má, díky čemuž její pohyb není takový, jaký by mohl a měl být. Určitě Chládková tímto nechtěla Petru urážet nebo se do ní strefovat, jen hodnotila její nedostatečnou fyzickou přípravu. Vždyť většina jejích soupeřek má svalnatou a vysportovanou postavu, Petra už tolik ne. A její pohyb se oproti roku 2011 asi zhoršil. Musím ale ohodnotit, že jsem včera viděl u Petry svaly na nohou, které jsem dřív nepostřehl, takže asi teď něco s fyzickou přípravou dělala.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě.:)
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli si tenkrát její komentář poslouchal, ale podle mě to o kondici Petry bylo velmi netaktní a nevhodné. Ale každý jsme jiný, takže někomu to nepřipadalo, mě ano. Navíc, Petra nemá nadváhu a ona to dobře ví.
Reagovat
Jan
Kila nekila, její hra má zhoršující se a zoufalou tendenci. Je to sice jedno, jde o sport a když nejde o život ... Ale když ten tenis hraje, mám pocit a asi nejen já, že mrhá svým talentem a příprava není jaká by měla být. Posunuje se dolů ne nahoru, zatímco hráčky top 4, se kterými byla v roce 2011 na podobné úrovni se drží na špici. Ale je to jen komentář jaká je její současná hra, proč bych se nad tím měl pořád rozčilovat. Nemám z toho ani ty miliony, nanejvýš potěšení, když se jí podaří něco vyhrát.
Reagovat
Fandina
Podle mě se Petra kritizuje moc. Ona nějak hraje a jsou tací, kteří na ní chtějí aby hrála líp a třeba si neuvědomují, že i když se snaží, dělá co může, tak to nedá, vyhraje ta druhá, lepší. To samé postava, je na hranici podváhy podle tabulek, má jí nesouměrnou, ale zase, kritika, že má nadváhu. Nemá, je štíhlá, každý kdo jí viděl osobně to potvrdí, je spíš hubená, ale někdo to pořád bude rozebírat, kdyby to alespoň pravda byla.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
misa
Petra 3. zápas na kurtu č.1,
Lucka 2. zápas na kurtu č. 17.
Reagovat
misa
dejte tady odkaz na nějaký článek, ve kterém by některý z bývalých tenistů Petru chválil. Zatím ji kritizují Davenportová, Chládková, Kodeš, Navrátilová a jistě řada dalších, jejichž prohlášení jsem si nevšimnul.

To, že takové nejsou, asi svědčí o tom, že ti, co tomu rozumí, jasně vidí, kam Petra směřuje.
Reagovat
smazaný uživatel
kdy ji kritizovala Navrátilová???
Reagovat
misa
Po Australian Open. Od té doby se u Petry sotvaco změnilo.
Reagovat
Fandina
misa ... tak ono je to tak, že když se někomu daří, tak ho ostatní chválí a když jsou výsledky horší, tak se objeví kritici. A někdo kritizuje pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
už seš s tím trapný.. jestli Petře nefandíš, tak ji nefandi a nás fanoušky neotravuj v naší diskuzi, děkujeme!
Reagovat
smazaný uživatel
jestli si dobře vzpomínám. Tak Navrátilová řekloa , že se za ní pojede podívat a promluví si sní. Toť vše :) A jestli Chládkovou považuješ za expertku a profesionálku :))
Reagovat
misa
musím zastoupit tommra, který tu dneska nepíše :-) "Diskuse" pouze se souhlásnými zprávami není diskuse.
Reagovat
smazaný uživatel
ale nemusíš otravovat nás fanoušky!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš od něho pověření jo? :)) Myslím, že s ním se v lecčems shodnu, ty jen potřebuješ být v opozici, když tě to baví, tak si buď :)) A tuším, že snad tommr Petře fandí, i když má na ni nároky jak na světovou jedničku, kdežto ty máš jen potřebu nám tu psát, jak je nechopná. Nebo se pletu? :)
Reagovat
misa
V čem konkrétně tě otravuju?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD něktěří neunáší slušně :DDD
... kritizoval ji i Mats Wilander mimochodem ...
Reagovat
smazaný uživatel
přečti si své příspěvky za dnešek a pokud ti to trochu myslí, tak to pochopíš :)
Reagovat
misa
Jak mám vědět v čem tě otravuju? Jenom mě napadá, že tady narušuju představy některých lidí, které si o Petře udělali.

Příspěvky mám slušné, jen jsou kritické. Není mi lhostejné, jak sklouzává dolů. Nic s tím bohužel neudělám. Hodně jí fandím, ale zaslepeně a nekriticky.
Reagovat
misa
Oprava: Ale zaslepeně a nekriticky rozhodně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
misa.. já se s tebou nebudu hádat, to nemám zapotřebí, když nic nechápeš, ta nechápej..
Reagovat
misa
To ani nevíš, čím tě štvu? Hlavně, že to sem musíš napsat :-)

Typická argumentace lidí, kteří vlastně žádně argumenty nemají. Typická reakce řady lidí tady na TP a vlastně kdekoliv.
Reagovat
pepin
Nic si z toho nedělej, píšeš správně a rozumně. Vyjádření pokud je pravdivé a vůči Petře ted rozhodně ano je logické a v pořádku. Již tady bylo jmenováno dost odborníků, kteří se vyjádřili naprosto jasně.
Reagovat
VlS
Od někoho kdo dotáhl svěřence k zisku GS, TM a double v FC by to znělo i líp, takhle to nevypadá úplně košér. To ale vůbec neznamená, že je to postřeh mimo mísu. Něco by se mělo stát a mě připadá, že se rok a půl o něčem jen vydávají prohlášení k novinářům. Na kurtu to prostě vidět není - bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tohle téma tady byla přece hodně velká přestřelka. A protože Chládková je opravdu moje slabina na nervy, reaguju, i když je to zbytečný. Nejde o to, že Petru kritizuje, víme všichni, že Petra je prostě teď tak nějak v zádeli a každej se s tím vyrovnáváme po svým. Mně vadí, jakým způsobem kritizuje a že zrovna ona... víc psala petrulinka. Ano, ona je profesionálka, zažila vzestup, pak i psychické problémy.. čekala bych od ní víc pochopení, ale budiž.. Ale ona ze sebe dělá pomalu Petřinu trenérku a připadá mi, že zrovna na Petře se v kritice dost vyžívá, hlavně že na FC vloni se mohla rozplynout, když holky vyhrály. Proto její názory neberu jako objektivní, ale svým způsobem zaujaté... to tady radši vyslechnu pesimistické názory tommra a jeho někdy až zbytečnou kritiku, než Chládkový kecy...:):)
Reagovat
Bob
Chládková má pravdu. Já musím souhlasit s některými, že jsem na ní též alergický. Občas svým projevem dává najevo, že všechno zná nejlíp. Ve své podstatě má pravdu, ale na druhou stranu ona v životě nebyla tak, kde je Petra. A když už se tu řeší něčí tenis - Petra je jistě lepší tenistka, proč říkat nemusím. Ale názory ostatních jsou vesměs pravdivé, včetně názor Chládkové.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nevadí, že Chládková nevyhrála GS nebo že byla nejvýše 31. v žebříčku, kdyby se k tenisu mohli vyjadřovat jen vítězové, bylo by tady ticho jako po pěšině.

Ale když si vzpomenu na ten FC, jak celé dva dny do lidí hustila nějakou pracně vykonstruovanu teorii, která se potom, co Petra smázla Saru, rozsypala jak domeček z karet, z čehož byla Chládková tak rozhozená, že nebyla schopna vykoktat souvislou větu, to pak člověk neví, co si o jejich odborných dovednostech myslet a jestli ji vůbec má brát vážně, ať už prohlásí kdykoliv cokoliv.

O tom, že od bývalých tenistek bych čekal více pochopení, jsem tu už psal pod Davenportovou..
Reagovat
VlS
ale ona tam nenapsala ( neřekla) zase nic tak strašnýho. Na tom, že je Petra hluboko pod svým potenciálem se shoduje víc odborníků (nejen Lindsay a Chládková, slyšel jsem na tohle téma mluvit Matse, trochu k tomu něco řekl i Ivan Lendl a další). Nečekejte, že svět bude brát na někoho ohledy a bu ho mediálně šetřit. Právě naopak.
Reagovat
Fandina
V článku není nic nového, respektive to jsou názory na Petřiny výsledky, které budou vždycky porovnávány s její nejúspěšnější sezonou a samozřejmě, že si každý přeje, aby měla Petra podobné výsledky pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
No, bývalý tenista není totéž, co odborník, zrovna u Chládkové si tím vzhledem k výše popsanému moc jist nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ,pokud by byla Petra chválená od zmíněné bývalé tenistky ,tak by jsi tady pěl jen slova chvály .Ale co na tom je nejlepší ,Chládková má pravdu a ty to prostě nemůžeš překousnout,budeš prostě do nekonečna omýlat ty své fantasmagorie.
Reagovat
Fandina
Zajímavý příspěvek. Mě zaujaly fantasmagorie, co myslíš konkrétně, ráda bych si je také přečetla.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohu tě o něco požádat,buď tak hodná nereaguj na mé příspěvky.Já o tvůj názor opravdu nestojím ,děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele kanado, když už máš tu drzost sem dávat mý skutečný jméno, tak ho aspoň nekomol.
Reagovat
Fandina
pojedudokanady jestli se nepletu, tak je to veřejný portál, je každého právo se zeptat na cokoli, pokud dáš veřejný příspěvek. Musíš počítat s tím, že kdokoli na tvůj příspěvek může zareagovat. Pokud něco napíšeš, jako ty fantasmagorie, měl bys také umět vysvětlit smysl tvého příspěvku. Zřejmě to neumíš, jinak by si mou otázku zodpověděl. Nebo se mýlím?
Reagovat
smazaný uživatel
Hele ty jeden odborníku na hru v tenis,já jen jestli jsi to opravdu ten co pouští ty své blbiny na všech možných diskusích a jak vidím ,nemýlím se .
Reagovat
pepin
Tak v podstatě všechny co jsi jmenoval a můžeme přidat i Kodeše mají ve své kritice slova pravdy, záleží jak si je kdo vysvětluje. Také neznamená, že když někdo nevyhrál GS, nebo nebyl v Top 10 nemůže mít pravdu. To je demagogie, která byla dávno vyvrácena a to i v jiných sportech. Trenérem a dobrým trenérem může být a mnohdy je i člověk, který v danném sportu ani nic převratného nedokázal. Takže kritizovat až tak Chlád. nebo Dav. za to, že si dovolují se k někomu a něčemu vyjádřit, potažmo když mají spoustu pravdy není až tak na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mluvím za sebe, mně kritika Petry nevadí, čtu ji často a vidím sama, jak Petra hraje. Já se vyjadřovala pouze k dotyčné Chládkové, kterou prostě nemám ráda od jejího neprofesionálního vystupování v televizi, psala jsem, že mi nevadí, že Petru kritizuje, ale jakým způsobem.. a to jak jí prala v telce při FC, sorry, to se prostě nedělá. Prohrála i Lucka, ale ona byla zaměřená jen na Petru a to stylem, kterej by si profesionálka ve veřejnoprávní televizi měla odpustit. Už to nebudu rozebírat, nemá to cenu, já si za svým názorem ohledně Chládkové stojím a jako fanatickej neobjektivní fanoušek si nepřipadám. A navíc nevím, že zrovna fanoušci Petry jsou braný jako fanatici, proč? Že jí stále věří? To je snad u fandění normální ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej, přesně.. tím FC mne fakt naštvala.. snad hodinu rozebírala, jak Petra hraje strašně a potom ve druhém a třetím setu Petra rozdrtila antukářku Errani na antuce :) a Chládková nedala srozumitelnou větu dohromady..
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš, kanado? :-D
Reagovat
Fandina
kanada mele jako vyšitá ... úsměv
Reagovat
pepin
Již jsme se o tom tady bavili, prostě na Petru, jako hráčku o které se mluví jako o možné nástupkyni nové generace a o hráčce s obrovským potenciálem jsou asi jiné nároky, jiný přístup posuzování než třeba na Lucii. Tím pochopitelně neříkám, že je Lucka potencionálně horší, ale vezmi to zpět, všude se hovoří a hovořilo o Petře. Tak je jasné, že také jsou s tím spojené větší nároky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já to beru. Jen to závisí od každého jednotlivého fanouška ne? Někdo to prostě neunáší, že jde dolů a chce ji vrátit zpátky a když to nejde, píše frustrovaně na portál, chápu. Někdo jí zase nadává, nechutně, ale to neberu, to jsou kreténi. No a někteří to prostě berou jak to je a fandí dál, bez potřeby ventilovat své pocity. Ale ono mít nároky a kritizovat druhého jde dost snadno, ale jsou ti kritici takoví i k sobě? Věřím, že u sebe si spoustu věcí omluví, kdežto konkrétně Petru odsoudí šmahem, určí, s kým má nebo nemá vyhrát.. Fajn, je to diskusní forum, Petra je naše nejlepší hráčka (zatím) a taky bych brala, aby ten potenciál, co má v sobě, využila. Ale teď to nejde, tak to nejde. Ale někdy se mi zdá, že jsou spíš fanatičtí její kritici, než normální fandové :))))
Reagovat
Fandina
Souhlas. Ono je snadné někomu fandit, když se mu daří, to umí každý, ale jen málokdo je tak věrný a tolerantní fanoušek, aby ho nerozhodilo, když to nejde tak jako dříve. A samozřejmě napsat o druhém, že mu něco nejde je to nejjednodušší, co kritik umí a navíc si v tom někteří libují ve smyslu, já vám to říkal, já o to věděl. To už podle mě není fandění, ale ani se mi nechce napsat co. Petra je podle mě super tenistka, je to v ní a už hodně ukázala, tak jí přeji, aby toho ještě hodně vyhrála. Peto pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
To je tvůj zcela legitimní pohled na věc. Mě je Petra prostě sympatická a jakkoliv si přeju, aby byla nejlepší, nezatratím ji jenom kvůli tomu, když se to nepovede.
Reagovat
VlS
Co Denisa kritizovala? Že Petra zahrála s Vinci a v 1. i s Errani pod své možnosti a nenechala na kurtu duši je fakt.
Lucka hrála prakticky na maximu svých možností a tu duši tam nechala do poslední mrtě. Kdo to viděl, tak to ví.
Určitě by mohla být taktičtější, ale to není v televizi její úloha, ona není komentátor, ale přizvaný odborník. Mats k ní byl ještě daleko ostřejší.

Petře fandím taky, je moje dvojka hned po Lucce. Ale odmítám nevidět realitu. Budu se Petry zastávat před vrtáním do jejího soukromého života, budu se jí zastávat před soudy, jak už nikdy nic a naopak jak už vždycky všechno jen prohraje.
Budu se zastávat Denisy, když konstatuje, že je něco špatně, protože je to pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Že Petra zahrála pod své možnosti souhlas, že nenechala na kurtu duši nesouhlas.
Reagovat
pepin
Ale v tom se naprosto shodujeme, já Petře přece také fandím, to jsem již psal mnohokrát, ale jen a to je rozdíl mezi námi, že jsem schopen napsat k ní i kritický pohled a tvrdím jestli ten pohled má více lidí a dokonce i ti, kteří se tenisem živí a živili tak to není asi zase tak špatný. Jinak já také chci aby vyhrávala, aby dala Sereně na prdel, přestože ji fandím, ale jsem Cech a chci aby vyhrávaly naše holky a ne nějaké řvoucí, nesympatické rusky a podobná směs. Ale nikdy jsem to nedělal a dělat nebudu, že zavřu oči a budu pět chválu když si to nezaslouží a je to jedno kdo to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jsi se k tomu vrátil, tak konkrétně u FC mi vadilo, jak Chládková pořád připomínala, že Petra tahá kila navíc apod., dobře, kdyby to řekla jednou, i když si myslím, že to nepatří k jejímu posuzování, jestli Petra přibrala nebo ne, má hodnotit hru, ale budiž. Jenže místo, aby to řekla pár slovy jako pozvaná nezávislá expertka, tak to tam řešila pomalu celou reportáž jako nějaká odbornice na to, kolik má kdo vážit. A to mně osobně přišlo od ní dost nevhodný. Možná máš jinej názor, nebudeš zřejmě sám, ale tohle mě od ní nejvíc vytočilo. Veřejně pranýřovat hráčku, že tahá kila navíc, je trapný. Na to konto druhej den Petra zahrála s Errani jak s partesu, takže dotyčná se nestačila divit. Jen jsem zaslechla, že mezi ní a Chládkovou jsou nějaké antipatie.... proto mi to od Chládkové taky jako antipatie vůči Petře přišlo. Ale nedávám tomu až takový význam, když nevím, jestli je to pravda. No nic, už jsem se tu dneska dost vykecala, nechám slovo odborníkům..:) Já odborník nejsem, jen obyčejnej fanda :)))
Reagovat
Fandina
Jenže každý je jiný. Ty chceš na queshovi, aby byl kritický, když on kritický být nechce. Tak proč ti vadí, co on píše. Je to jeho věc. Proč chceš, aby to viděl jako ty?
Reagovat
pepin
Ale Fandino, vždy se první ozve on, pokud já něco napíši o Petře co si myslí, že píši neprávem. A vidíš, sama píšeš, že může napsat každý co chce, pochopitelně i když si to druhý nemyslí. Tak nevím o co go.
Reagovat
misa
http://libimseti.cz/Petulda90?albumId=1579432&userId=2601459

Opravdu božské fotky z mladších let. Bílovecké gymnázium, náměstí ve Fulneku nebo nádraží v Suchdolu. Místa, kde jsem jako doma.

Doporučuju zéjména složku My friends, myslím si, že je tam s Adamem Pavláskem :-))
Reagovat
Bob
To je Adam? :D
Reagovat
petrulinka
Já nevím, jestli jsem se dívala blbě, ale fotkách jsem našla akorát Mateje Liptáka, prvního trenéra Petry, tak nevím...
Reagovat
misa
Musíš ve Fotogalerii kliknout na složku My friends.
Reagovat
misa
http://libimseti.cz/Petulda90?photoId=33697029&albumId=920979#!fotky[920979]/12/
Reagovat
Sonja
Ty bláho, Peťula byla pěkná vyžle:-O
A tady jí to teda mega sluší:
http://www.q3.cz/images/82Petra.png
!!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Adama bych vůbec nepoznala.. kolik mu na té fotce je let? tak 9?
Reagovat
smazaný uživatel
to je moc pěkná fotka, prostě Petra byla, je a bude kočka :))
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/175530/chladkova-souhlasi-s-kritikou-kvitova-zoufalstvi-musi-zacit-treninkem.html
Ach jo.. Chládková už raději mlč.. Pamatujete, jak Petru kritizovala před nedělním zápasem ve fed cupu ? Petra pak vyhrála a jí najednou došly slova.. nemyslím si, že to včera byl špatný tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
To neřeš, Chládková se strašně ráda poslouchá..
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem na ni už alergická, sama nic pořádnýho nedokázala a tvrdí, že Petra netrénuje.. bože..
Reagovat
petrulinka
Přesně jsi to napsala. Chládková sama nikdy nic pořádného nedokázala, Za svou kariéru se probojovala třikrát do finále dvouhry, na žebříčku WTA pro dvouhru byla nejvýše klasifikována na 31. místě, 1x byla ve čtvrfinále Wimbledonu. Takže myslím, že by měla držet hubu a krok a nekritizovat někoho, kdo toho už dokázal ve svém mladém věku docela dost. A taky Blesku zase nejde všechno věřit, že?
Reagovat
petrulinka
A dále: Denisa Chládková se zúčastnila 8 zápasů Poháru fererace za tým Česka s bilancí 4-4 ve dvouhře a 1-1 ve čtyřhře. Takže kde se hrabe se svými výsledky na Petru ve Fed Cupu?
Reagovat
smazaný uživatel
Chládková je chytrá jak rádio. Zvláštní, že na sebe ty rady aplikovat nedokázala. Jako beru kritiku od Davenport, ale Chládková, která nedokázala vyhrát ani jeden turnaj wta, ani přičichnout k top 20 může tak akorát držet kušnu. Nebo si tak akorát přehrávat jedinou pořádnou věc, co dokázala a to porazit právě Davenpot v 2. kole Wim 97. Ona je vlastně takový Rosol 90. let.

Nebo že by paní expertka/trenérka prudila, protože si myslí, že by Petra mohla vyměnit Kotyzu za ní? No to určitě Denisko (až mi vylétla nudla z nosu jak mě ta představa rozesmála)
Reagovat
smazaný uživatel
s tou výměnou jsi mě pobavil :D taky jsem si to představila :D
Reagovat
petrulinka
A máš po ruce kapesník? =D
Reagovat
smazaný uživatel
asi budu muset šáhnout do zásob na zítřejší Petřin zápas, jelikož mne Chládková vytočila, že jsem zralá na infarkt!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty umíš člověka rozveselit :-D
Reagovat
petrulinka
No vidíš, tak to já po skleničce vína nesáhnu, raději si naliju pohár vody, ať spláchnu ten vztek na Chládkovou. Já jsem ji kdysi měla celkem ráda, ale co předvedla posledně jako expertka na FC, tak to mě teda vytočila :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí jo, jinak by to musel zachránit rukáv :-D
Reagovat
petrulinka
Lidi, já mám tolik práce a místo toho se tady s váma vybavuju. Tak zase nic neudělám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ty! :D
Reagovat
PetaM
Jejda klid :) Stejně Chládkovou nikdo neposlouchá :D Ať si mluví. Když mluví, tak slyším jenom: "bla bla bla, koko kokodá, bla bla bla ..." :D Takže pohoda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsi mi dneska chtěla zkazit náladu, tak se ti to teď povedlo :)))) Článek číst nebudu, Chládkovou nesnáším právě od jejího vystoupení v televizi v FC a teď mám akorát zvedlý mandle. :))))A to si myslím, že jsem celkem kliďas :))))
Reagovat
smazaný uživatel
"bla bla bla, koko kokodá, bla bla bla ..." ... haf, haf ...
je herní projev Petry, dívat se na její výkon je neštěstí. Mě celkem mrzí, že takhle plýtvá talentem, včera se doploužila k vítězství, ale rozhodně hraje špatně. Kritika od Chládkové je zasloužená.
Reagovat
petrulinka
Kritika od Chládkové není na místě. To je to stejné, jako já bych kritizovala nějakého profi kuchaře, když jsem sama nic pořádného neuvařila (vařit umím, to je jen příklad, aby to někteří pochopili) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chládková ale umí vařit v tomhle případě ... navíc má pravdu ...
Reagovat
smazaný uživatel
pravdu v tom, že Petra netrénuje a neuvědomuje si chyby? ehm.. Petra si ty fotky z tréninku asi vycucává z prstu, co? a ty rozhovory, kde říká, že ví že ji podání neposlouchá a že ho trénuje apod.?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD možná bychom měli řešit outfit, tam to snad bude objektivnější ...
Reagovat
LukasH
Ono to s tím servisem není jednoduchý. Hraju tenis rekreačně a jednou jsem si v posilovně hnul s ramenem. Trošku to zabolelo, ale skoro nic jsem necítil. Asi za 3 dny jsem šel na kurt a při úderech se ozvala krutá bolest, která se vlastně při jiným běžným pohybu neprojevila. Tim narážím na to, že si spousta lidí myslí, že hráči simulují. Tenis je ale strašně náročnej sport, kde vás začnou bolet věci, o kterých normálně nevíte. Navíc je obrovskej problém, že hráči hrajou neustále, tudíž se dost věcí nikdy nestihne zahojit.
Pokud měla Petra něco s ramenem a kvůli tomu musela změnit techniku servisu, pak už ho třeba nikdy jako předtim mít nebude. Servis je vůbec nejnáročnější pohyb, zvlášť pro ženskou, když chce dávat rány.
Naopak by Petra měla co nejvíc pracovat na svých slabinách - pohyb a udržení míče ve hře. Třeba Serena má stejně založenou hru, ale neuvěřitelně zlepšila pohyb a obranu. A proto je tam, kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
včera neměla zase takový problém udržet míč ve hře.. servis byl také lepší, ale ještě to není ono..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s dovětkem, že ani předtím Petřin servis nebyl žádný zázrak.

Snažím se být optimista, Máše kvůli ramenu jednu dobu hrozil konec kariéry, musela na operaci a techniku servisu celou překopat. A dneska servíruje vůbec nejlépe v celé své dosavadní kariéře..
Reagovat
misa
který měla ještě loni a Petra bude zase v první pětce. Jinak se obávám, že bez podání, na kterém stojí celá její hra, bude horko těžko držet top 20. Včera její špatně úmístěné 1. podání mělo občas rychlost 95 mph, což je opravdu bída. Petra pak nemůže soupeřku zatlačit a pouští se do jalových výměn, což rozhodně není její hra.

Vždy měla horší pohyb a vždy velký počet UE, velké zápasy jí ale vyhrával drtivý tlak na servisu. Dneska má člověk strach, kolik udělá dvojchyb. Taky mě zaráží, jak je pořád Petra se sebou spokojená - stagnaci nevidím, hrála jsem dobře, atd.

Jarka ve 2. kole bude opravdu tvrdý oříšek, však už se s ní setkala loni v Paříži a bylo to tak tak... Záleží taky na tom, jak to bude vypadat s její nohou. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
To už nějakou dobu neplatí, už před FO Petra říkala, že ví, že hraje špatně a jak je to pro ní frustrující.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde Petra tvrdí, že se se sebou spokojená?
Reagovat
misa
Rozhovor po vypadnutí ve 3. kole FO:
Otázka: Po změnách v kondičním tréninku jste začátkem roku v Austrálii říkala: Potřebuju čas. Ale netrvá ten propad dlouho?
Odpověď Petry: Nemyslím si, že to je propad nebo stagnace...

Rozhovor po včerejšku:
Ot: V Eastbourne jste vyhrála jedno kolo. Jak jste spokojená s přechodem na trávu?
Od: Docela jsem. Ty dva zápasy v Eastbourne byly nejlepší za poslední tří roky, co jsem na trávě začínala. Uklidňuje mě, že jsem zpátky na povrchu, který mám ráda.

Srovnej si to s tím, co jsi viděl včera a co loni nebo předloni.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhovor po FO:
"Vypaduní ve třetím kole pro mě rozhodně není úspěch."

Včerejší rozhovor:
"Ale samozřejmě mě mrzí, že jsem nedoservírovala druhý set, navíc jsem dala dva debly. To by se nemělo stávat."
"To je dobrý! Budu muset hodně máknout, abych se tady se Serenou zase potkala, když je ve druhé půlce pavouka."

Kromě toho, že věta o tom, že by s výsledkem v Eastbourne byla spokojená, vůbec nepadla, čili sis ji překroutil ku svému prospěchu, ještě vytrháváš věty z kontextu.
Reagovat
Fandina
Odpovědi Petry jsou neutrální, určitě nevyjadřují spokojenost nad sebou, jak uvádíš v prvním příspěvku.
Reagovat
Fandina
Každý rozhovor je v nějakém kontextu a je potřeba to zohlednit a navíc nikde Petra nevyjadřuje uspokojení nad sebou sama. Myslím, že jí to ani není vlastní.
Reagovat
misa
Píšu tak, jak to vyšlo v denním tisku. Vždyť tam máš napsáno, že je spokojená s přechodem na trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, že je spokojena sama se sebou.
Reagovat
misa
Sám jistě uznáš, že její prohlášení, které jsem tu napsal, jsou tomu dost blízká.
Reagovat
smazaný uživatel
neuznám, protože nejsou.
Reagovat
misa
Dobře, tak neuznávej. Jsem zvědavý, jak ji budeš obhajovat, až v srpnu vypadne z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Není důvod si myslet, že by měla v srpnu vypadnout z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně.. nevidím jediný důvod, proč by měla vypadnout z top 10..
Reagovat
misa
Za Montreal 900 bodů, za Cincinnati 395, za New Haven 470. Jo, ještě 500 za Wimbledon, z kterých zatím obhájila minimum. Když si to sečteš a porovnáš s tím, co v posledních měsících Petra předvádí, tak top 10 je v říši snů.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně.. nevidím jediný důvod, proč by měla vypadnou z top 10 natož z top 8 :-)
Reagovat
misa
Ty mi na čísla říkaš, že je to blbost? Jsi prostě fanatik, naštěstí asi jenom ve fandění Kvitové, takže je to OK :-) Však za pár týdnů uvidíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost nejsou čísla, ale tvoje dedukce. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že poletí v 2 kole už nyní je tam omylem
Reagovat
smazaný uživatel
Petru bych neodepisoval, u ní člověk nikdy neví. Kdykoli může přecvaknout na model 2011 a začne jízda. K Vice to dopytlíkuje, Vika je zraněná, takže ji Petra s vypětím všech sil porazí (bude to fér zápas; zraněné jsou obě, jen Petry psychycké zranění není na první pohled vidět)no a ta výhra Petru nakopne definitivně zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
všichni tady nadhazují model 2011, ale celým Wimbledonem neprocházela zrovna lehce, vzpomeňme na čtvrtfinále, kde odvrátila 5 mečbolů. Také v roce 2011 často vypadávala v prvních kolech. Ale pokud by hrála jako v semifinále, nebo ve finále Wimbledonu 2011, to by bylo fakt super. Ze včerejšího zápasu mám dobrý pocit. Občas Petru zlobilo podání a dělala zbytečné chyby, ale jinak hrála trpělivě a celý zápas byla pozitivně naladěná.
Reagovat
PetaM
Jak mohla odvrátit 5 matchballů?? Když vyhrála 6:3, 6:7 a 6:2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
odvracela je! v tajbrejku.. se koukni hightlihgs
Reagovat
smazaný uživatel
pardon v tajbrejku ne.. ale mám pocit, že někde ve wimbledonu 2011 odvracela mečboly.. uritě
Reagovat
PetaM
V tom případě to jsou ale setbally, ne matchbally. A 5? Na Highlights Petra prohrává 5:6, to je jeden setball a ten prohrála .. Tak teda nevím ... :D :D
Reagovat
misa
Myslím si, že to bylo ve čf 2010 proti Kanepi. To byl opravdu nervydrásající boj.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to ve čtvrtfinále s Kanepi.. 4:6, 7:6 (10:8), 8:6.
Reagovat
PetaM
Jo ty jsi mluvila o roce 2010? Tak to pak jo ... Protože z příspěvku vyplynul rok 2011 a stále tvůj příspěvek chápu jako rok 2011 :D Nevadí, vysvětleno :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, moje chyba jsem si to neuvědomila.. já si ve volných chvílích pouštím highlights a mezi W10 a W11 mám už trochu zmatek, ještě jednou se omlouvám :-)
Reagovat
PetaM
V pohodě v pohodě :D Hlavně, že jsme našli správné ČF, správný rok a je to :D :D Turnaj byl správný celou dobu, aspoň, že tak :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
příště si informace ověřím, než je sem napíšu..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem hned zjišťoval, který že zápas to byl a v roce 2011 mi do toho žádný neseděl :-) No hlavně že se to vysvětlilo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, myslím, že je dostatečne jasné, jak jsem to myslel. Model 2011 je když Petra hraje celý zápas tak jako včera v 1. setu. Stejně tak do něj přepla na Fed Cupu ve 3. setu proti Sam. Sebevědomě. I v roce 2011 dělala i ve vítězných zápasech dost UE ale hrála sebevědomě, proto převažovaly winnery. Jinak já mám taky po včerejšku dobrý pocit. Byl tam posun proti třeba RG
Reagovat
smazaný uživatel
bylo dobré, že vydržela dlouhé výměny a nedělala v nich moc chyb.. to je super.. ale zítřejší zápas bude těžký, přesto Petře věřím. Když bude pozitivně naladěná a bude se povzbuzovat jako ve třetím setu (ano, to bylo povzbuzování ala 2011), tak postoupí. Sce je pravděpodobné, že to bude třísetový mač a naše nervy si neodpočinou, ale věřím ji a doufám, že zápas bude až odpoledne, abych ho stihla :)
Reagovat
tommr
odpoledne bude Petra hrát zcela určitě, protože ve Wimbledonu se začíná hrát až ve 12:30 a na dvou hlavních kurtech dokonce až ve 14:00.... :)
Já osobně bych preferoval kdyby Petra hrála už první zápas, protože by se na něj mohla líp připravit. Dlouhý čekání na stále posouvanej začátek jí určitě na psychice moc nepřidá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já u Petry vždycky pozoruju její výraz a jakmile se hecuje, jako včera, je to dobrý znamení, i když třeba u Jamie jí to nebylo ve 2. setu nic platný. Nicméně vím, že to nevzdává a snaží se napravit to, co v předchozím setu zazdila. Včera na mě taky působila líp, to už jsem psala. Ovšem s Jarkou to bude opět síla, ta dokáže být hodně nepříjemná.. ale zase je fakt, že to vypadá, že pro Petru jsou nepříjemné hráčky všechny.. mám pocit, že s hráčkami na nižších žebříčcích má Petra větší potíže.. možná se pletu. :)
Reagovat
Fandina
Pokud se Petra hodně hecuje, tak je to dobře, ale nejen s Jamie, ale i mockrát jindy se hecuje a chce vyhrát a nevyhraje. Petra se pořád tváří plus mínus stejně, ale je fakt, že někdy je zvadlejší, ale spíš bych to přičítala podmínkám, počasí. Co se týká hry, tak je jasné, že když se jí daří, má výraz výborný, když ne, má i horší výraz, ale obecně bych řekla, že se tváření na kurtu odvíjí od hry, ne naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
já domu dorazím nejdříve ve 14 hodin.. :) takže zápas od 12:30 bych mohla sledovat jen na mobilu ve škole.. (jelikož máme zítra samé třídnické hodiny, tak by to nemusel být problém..) ale nemohla bych u toho požírat sladkosti na nervy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mně včera až překvapilo jak hlasitě a často se hlavně ve třetím setu povzbuzovala.. bylo na ní vidět, že chce vyhrát! zítra to bude zase o nervy no.. obdivuju Kotyzu, že to zvládá...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos neprohraje se Serenou,ale nejspíš už s hráčkou,která není ani v TOP 10.Každé další kolo pro ni bude velký úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Sázíte? Taky vás už nebaví prohrávat?:D Tak to změňte. Objevil jsem tuhle stránku před asi 3 týdny, tak proč se nepodělit když to slušně vychází:) www.tenis-bets.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem si na zítřejší Petřin zápas nakoupila sladkosti na nervy (lízátka, bonbony a kdyby bylo nejhůř tak čokoládu) :D Doufám, že je nebudu potřebovat.. Vrátím se ještě k včerejšímu zápasu. Moc se mi líbilo, že Petra byla téměř celý zápas pozitivní a povzbuzovala se. Jen si vzpomeňte, jak Petra ještě v Paříži nebo Eastbourne po zkaženém míči máchla raketou a začala si něco mumlat. Také se mi líbily dlouhé výměny, hlavně ve třetím setu, to je určitě obrovské zlepšení. Pamatujete, jak se Petra v Madridu bála dlouhých výměn, když hrála s Hantuchovou? Teď vydrží i přes 20 výměn a ještě ji dotáhne do vítězného konce. Doufám, že zranění Petry není moc vážné a zítra vyhraje. Petro, pojď! Držím palce!
Reagovat
PetaM
Jooo, ty sladkosti tě budou stát figuru :D :D :D No, určitě ve včerejší hře byly pozitiva. Jen by to chtělo ubrat negativa a nádhera. Kdyby odehrála celý zápas jako v nastoleném trendu prvního setu, tak by to byla krása :) Zítra to bude mít o hodně těžší, Jarku já vidím jako těžkou soupeřku, ale pokud Petra bude pozitivní a bude se soustředit, tak to půjde :) :)
Reagovat
PetaM
* byla pozitiva ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
dnes jsem jen o vodě.. a když trochu přiberu tak to na mě moc znát nebude.. jsem hubená :D navíc budou prázdniny, tak ty přebytečný kila zase shodím :D Raději budu tlustá, než mít infarkt nwbo pít víno jako někteří tady, že ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Jarka bude těžká soupeřka, ale Coco včera nehrála špatně, Petra si to ubojovala sama, Coco jí nic zadarmo nedala...
Reagovat
smazaný uživatel
Zablokujte Orchitta ! ! !
Reagovat
Fandina
A bilance od roku 2010 ve Wimbledonu 17:2 z toho dvě prohry v semi 2010 a čtvrtfinále 2012 se Serenou, také o něčem svědčí. A vzhledem k tomu, že se mohou letos střetnout až ve finále, tak by to chtělo pokračovat až tam a uvidí se. Jinak mě zaujala informace o změně podání od AO. Samozřejmě moc přeji Petře, aby podání bylo mnohem lepší a podařilo se ho vylepšit a mohla se hra o něj opět opřít. Držím palce Peti, pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Včerejší zápas jsem nemohla sledovat, ale viděla jsem dnes sestřih. A viděla jsem jinou Petru, Petru velice bojovnou. Letos by to mohlo klapnout a mohla by uhrát pěkný výsledek. Tak jí přeju a uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda mně se taky ty Petřiny propady v rámci jednoho zápasu nelíbí. Například nedávná prohra s Hantuchovou mi přišla šílená. Na druhou stranu si uvědomte, že zrovna ten první set včera byl velice kvalitní.

Petra má rozhodně hru (o ni nepřišla), v poslední době se i celkem dobře pohybuje. Potřebuje jenom získat sebevědomí, které souvisí i se schopností si snadněji vyhrávat servis, což je v první půli roku 2013 její Achillova pata; částečně i vinou zranění... A seštelovat servis, to je vždycky na delší čas.

Taky by asi měli s Kotyzou daleko více zapracovat na uklízení balónků z půle kurtu, které si Petra vynutí agresivní hrou od základní čáry a pak je příliš často vyhazuje nebo naopak nalije soupeřce na snadný prohoz.

Uvidíme, jak to bude vypadat zítra. Zatím bych Petru rozhodně na Wimbledonu neodepisoval. Kolikrát i Serena nebo Marie začínají velký turnaj třísetovou bitvou a nakonec ho celý vyhrají - letošní Stuttgart je ilustrativní příklad.

Jinak argumentace, že Coco by pro Petru neměla být žádná soupeřka vzhledem k aktuální výkonnosti Američanky mi nepřijde úplně na místě. Vždy záleží na konkrétním zápasu a Coco v druhém setu za stavu 4:5 na returnu odehrála skvělý game; takového by např. taková A. Radwańská stěží byla schopna.
Reagovat
Titan
První set byl kvalitní? 7 winnerů je sice set snů pro Karolajn, ale na hru Petry je to velmi málo. Navíc si uvědomte, že Coco byla na GS v druhém kole jen na US Open 2011, jinak vždy vyletěla v kvalifikaci nebo prvním kole. Tahle soupeřka měla odejít po hodině...
Reagovat
VlS
Coco je relativně nebezpečná, když jí funguje servis, já bych ji zase tak nepodceňoval. To nic nemění na tom, že to mělo skončit 6:1;6:3, to měla Petra na ťuknutí, v 9. gamu nedala Coco ani 1 1. servis a Petra se vyházela sama.
Reagovat
Titan
?Pořád vzpomínám na to nádherné předloňské finále Wimbledonu, kdy Kvitová seřezala Šarapovu,? zasnila se Davenport, podle níž žádná jiná hráčka neuměla tak čistě trefovat míče. ?Říkala jsem si, že ta česká slečna to všem natře a bude dominovat,? přiznala.
?Petra je pro mne největší zklamání ženského tenisu posledních let. Holka s takovým obrovským talentem má být úplně někde jinde než na osmém místě žebříčku,? kroutí hlavou Davenport.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl by nějaký odkaz třeba na video, kde o tom přímo mluvila?
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký článek na začátku zase ubrečeného dne :)) Myslím, že Petra zklamala zatím hodně lidí, hlavně jejích fandů.. co o ní napsal Bolletieri docela sedí, i Lendl se v rozhlasové reportáži vyjádřil o určité těžkosti v únosu slávy a náhlého tlaku... Ale pokud vím, Petra ještě s tenisem neskončila a nikde se zatím nepíše, že skončí na 1000. místě. Kdo věří, věří, kdo ne, má jiného favorita. :)) Já zatím zůstávám klasickou věřící blbkou :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Odkdy je 6:3, 6:4 "seřezala"? Ano, Petra byla v tom zápase lepší, ale "seřezání" si představuju teda úplně jinak...

Sharpay1995: Mluvila o tom ve Wimbledon preview, které dávali na Nova sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji taky pořád fandím i když se mi vůbec nelíbí,jak hraje :-(. Ale i kdyby třeba už letošní sezóna vůbec v ničem nevyšla, věřím, že až si dá do pořádku život, ujasní si priority a bude chtít zase vítězit, že se vrátí tak, že to ostatním ještě pořádně natře :-).
Reagovat
petrulinka
Monty, chtěla jsem napsat něco podobného. Taky si myslím, že slovo "seřezala" je hodně silné. Pokud si dobře pamatuju, tak bojovaly obě dvě docela hodně a bylo tam i dost ztracených servisů. A pokud se Davenport Petra nelíbí, tak ať ji nesleduje. Lehká pomoc, ne? Lunej a Juliette, taky fandím, i když se jí nedaří a třeba včera ve druhém setu to byla katastrofa. Ale přece jí kvůli toho nebudu odepisovat. Hraje tak, jak hraje, my s tím nic nenaděláme. Budu jí fandit tak jako tak. Fandím i ostatním našim holkám, ať se jim nedaří nebo nedaří, a ať jsou v žebříčku kdekoliv. Mám prostě ráda tenis a fandím našim :-)
Reagovat
Titan
Asi si budeš muset sundat brýle. Mášqa dostala nářez a ve finále neměla šanci, proto byla seřezána. Objektivně. Jak to subjektivně připadá tobě je myslím celkem volné, protože ty nebudeš mít na Mášu a Karolajn objektivní názor nikdy...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím vybrat na naše setkání dobu, když bude Petra hrát, aspoň si spolu popláčem a pořádně to zapijem ne? :))))) Nikdo si nemůže víc rozumět než nešťastní fanatičtí fanoušci :)))))))
Reagovat
petrulinka
A ještě bych chtěla dodat, jak řekl včera komentátor, že tenis je hlavně o hlavě, což si myslím, že u Petry je hlava obzvlášť důležitá. Ona pochází z harmonické rodiny a potřebuje mít klid a harmonii i ve svých vztazích. Taky věřím, že pokud si vyřeší svoje soukromí a bude v něm v pohodě, tak začne být v pohodě i na kurtu. Vždyť téměř totéž proběhlo kdysi u Toma, teprve až si našel Ester, tak začal podávat vyrovnané výkony. Do té doby to bylo nahoru, dolů.
Reagovat
petrulinka
To je fakt, tož nachystej dostatečné množství bílého vínka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už chápeš, proč jsem tě srovnávala s queshem? :)) Mně tvoje nebo jeho růžové brýle, které jsou vám vytýkány, vůbec nevadí, jen si ohledně Mašeny málo objektivní, jak píše Titan. Ale zase když ji tak miluješ, není to řešit :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sázím, že ho dovezeš ty, aspoň demižon :))) Já jsem pivařka, ale to se určitě nějak nevylučuje ne? :))) Já taky fandím našim, i když se to už moc nenosí..:)
Reagovat
Titan
No výborně, takže místo žebříčku WTA můžeme zavést řebříček rodinné, partnerské a psychické stability. Detail je, že to nikoho nezajímá...
A kromě toho se tím docela blbě vysvětluje třetí set Kvitové proti Errani ve FED Cupu...
Reagovat
petrulinka
Tak to víš, že Monty nemůže být k Maruš objektivní, když je do ní zamilovaný, že jo? To pak vidí tu realitu trošku jinak. Ale proč ne? Však jak píšeš, když ji miluje, není co řešit! :-)
Reagovat
petrulinka
To nemůžeš srovnávat, tam hrála za tým, kdy chtěla dokázat, že ona je naše jednička a musí urvat ten bod. A to je opět a zase hlava, byli tam fanoušci, celý tým, který ji povzbuzoval, a proto ten obrat, srovnala si to v hlavě a vyhrála. Ovšem zápasy na jednotlivých turnajích jsou úplně o něčem jiném, tam je jen trenér a nikdo jiný a ona potřebuje oporu, kterou právě na FC měla v ostatních holkách a u nahlas povzbuzujících fanoušků. Jenže s tebou to nemá cenu rozebírat, ty tady patříš mezi ty pesimisty a lepší už to u tebe stejně nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proč se teda pořád píše o psychické nestabilitě Petry? Já to čtu pořád a přitom mě to nezajímá, zajímá mě, že Petra je stále 8. hráčka světa, což je pro mě důležitý..Tak na co narážíš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Titan: Ty děláš, jako bys ty objektivní názory měl... :D

petrulinka: Přesně tak. Kdyby to třeba napsal ohledně finále LOH proti Sereně (0:6, 1:6), tak na to asi nic nenapíšu, i když se mi tyhle výrazy v souvislosti se sportem prostě nelíbí... Ale výsledek 6:3, 6:4, to teda vážně žádný "nářez" není. To bych mohl to samé napsat o loňském semifinále RG, kdy Masha vyhrála nad Petrou dvakrát 6:3. Ano, tam byla zase Masha lepší, ale o nějakém "nařezání" se absolutně mluvit nedá. Takže tolik k té objektivitě, po které tady volá Titan (zrovna od něj to sedí)... Jinak v tom Wimbledon preview komentoval muže Tim Henman a ženy Lindsay Davenport. Zatímco Henman tak nějak všechny pochválil a vyzdvihl jejich silné stránky, Davenport spíš hledala slabiny. To jenom dokazuje, že vždycky je to na úhlu pohledu. Mimochodem, já jsem Davenport sice moc nezažil, ale zrovna u ní si pamatuju, že měla nějaké problémy s nadváhou a byla kvůli tomu terčem posměchu... Je celkem evidentní, že Petra teď není v herní pohodě. Na druhou stranu, lámat nad ní hůl se rozhodně nemusí vyplatit. Já si totiž moc dobře pamatuju, když se lámaly hole nad Serenou (AO 2006 - prohra s Danielou Hantuchovou, komentáře o Sereně: "je tlustá, nemá na to"), Mashou (po zranění ramene) a Vikou (kvůli psychice). A kde jsou ty holky teď? V Top 3. Já třeba s queshem dost často nesouhlasím, ale zrovna tohle je asi jeden z jeho argumentů, ve kterých má pravdu. Jak říkám: Nikdy nad nikým nelámat hůl.

Lunej: To je zvláštní, že petrulinka se mnou souhlasila. :) Jinak stačí, aby sis přečetla mou reakci právě na petrulniku... Zaprvé bych se jenom opakoval a zadruhé tam najdeš i odpověď pro tebe. :)
Reagovat
Titan
Musíš rozlišovat, co zajímá tenis a co zajímá bulvární novináře. Mě jsou bulvární novináři jen k tomu, aby občas přinesli pěkné fotky ;-) Mimochodem, Svačina a Chládková jsou bulvární jelita jak vyšitá. To jsem od anglických profíků nezažil...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem to, v poho.. :) U tebe to myslím všeobecně, tak přece jenom za tu krátkou dobu, co sem chodím, už jsem trochu získala obrázek, komu fandíš, koho hájíš a tak..:))I když ještě pokulhávám :)) A na výsledek se vždycky nejde spolehnout, když člověk to utkání sám nevidí..:)) ale to je jen tak na okraj..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, já bulvár nečtu a je mi jedno co tam píšou.. jen narážím na to, co jsi psal :)) a o Chládkové mi nemluv, tu mám ještě v žaludku a dlouho budu.:) Mně nebaví číst, že Petra je labilka, že nemá pohodu v rodině a tak, je to ho už až až. Stačí, když se napíše, že hrála špatně, měla tolik a tolik UE apod., navíc to vidím sama. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od bývalé tenistky bych čekal trochu víc úcty a pochopení, sama jistě měla ráda, když se někdo podobně vyjadřoval na její adresu..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, a netýká se to jenom Davenport...
Reagovat
Titan
Já a pesimista? Tak to ne. Realista. Od začátku roku 2011 jsem ji pečlivě sledoval a byl dobře naladěn, ale jen totální slepec si může nevšimnout, že tuto pozici nejde udržet. Komentátoři neříkají "absolutelly unpredictible" proto, že by byli nějak emočně zainteresováni. Možná se zkuste zbavit neadekvátních obhajob...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
....Nad Vandewegheovou vedla 6-1 a 5-3 a podávala na výhru, ale udělala dvě dvojchyby a o game a posléze i o set přišla. ..."To se mi nesmí stávat, to musím do dalších zápasů zlepšit," kála se Kvitová.

>>>:D))) Nooo, kdekoliv a nacemkoliv se tohle Tobe specielne bude stavat casto, ale na trave?:) Na te by se ti to stavat opravdu Petrusko nemelo:)))

----
...V třetím setu měla i černé myšlenky. "Párkrát se mi vloudila myšlenka, že bych mohla prohrát, ale nechtěla jsem,"

>>>jsem opravdu rad, ze sis to rozmyslela:D))) Jinak by tady bylo horko na TP:D)))

----
Jaroslava Švedovová z Kazachstánu >>> Je docela šikovná, ale je to tráva, tak doufám, že to využiju, protože se na ní cítím dobře," řekla Kvitová.

>>> slovo doufam mne dost slusne vystrasilo...ja zase doufam, ze to je jen nejaky prepis...na hrubo:)))

----

...Tohle bude jeste narocny:)
Reagovat
smazaný uživatel
obrň se, Vlku, natáhni hroší kožich, s Petrou si klidu neužijeme.. :) ale stejně mi přijde pozitivní, že to aspoň ubojovala, narozdíl od minulýho týdne v Eastbourne - aspoň se jí vrátila bojovnost a vůle nenechat se ubít tím, že jí to nejde.. minulý týden mi přišlo, že se jí přestalo po prvním setu dařit (obligátně) a přestala pak mít sílu se to snažit zlomit.. ale pokud v sobě tu vůli zase našla, tak je to zase na lepší cestě...
Reagovat
VlS
mluvíš mi z duše. Svět profesionálního sportu je krutej a někdy si říkám, že by pro Petru bylo daleko lepší, kdyby v 2011 vypadla s Azarenkou v SF, nedošlo by k tlaku ke kterému došlo a na který prostě nebyla připravená, skok z padesátky na špici byl moc velkej.
Nepřeháněl bych to s vlivem soukromí na hru, to mi připadá zveličené. Mnoho hráček řeší ve své kariéře partnerské vztahy a tenis je z tohoto úhlu pohledu snad nejkrutější sport. Ostatní sporty mají daleko míň cestování (tak do deseti u světových pohárů) a události trvají dva tři dny, ne týden a víc. Šance mít dlouhodobý trvalý a klidný partnerský vztah v tomhle cirkusu inklinuje k nule. Možná jsou na tom líp holky, které si prožily normální pubertu a postpubertu a jsou v randění, rozcházení se a novém randění zocelené přirozeným vývojem.
K tomu navíc časté zdravotní indispozice, je toho na ni hodně velké sousto a dal bych jí čas na trávení.
Na druhou stranu jí může brzdit velká věrnost okolí, jak říkal mnohokrát Ivan Lendl, profesionální tenista s ambicemi musí být sobec a k cíli musí směřovat vše bez ohledů na kohokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nemam problem s tim, ze prohrava, na to ji sleduji uz dlouho, jeste hluboko pred W 2011...od USO 2009

Spis mam problem jak se vyhazuje...bez nadseni:) a to je vazne, neprijemne...aspon pro tuto chvili.

Jako pro mne ona zustava nej travarka na svete, to bez diskuse, i bez hrosi kuze:) na to kaslu...

Jinak je to jednoduche, bud to potvrdi, nebo ne:) a to samosebou zjistime za 10 let:) kdy se bude loucit s karierou, a budou se pocitat vitezne zarezy na trave na GS...jinak pro mne byla vzdy travarkou, je, a bude...nikdy jsem nedelal s ni to, co s ni delaj media a plno fandu...mozna v tech velkych ocekavani lidi je problem...a lezi zakopanej pes:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s Tebou celkem souhlasim...snad bych jeste dodal, ze castokrat je to jak v starym rime, jak se rikalo Chleb a Hry, dej to lidem, a oni budou skakat, jak potrebujes.

Ve sporte je to tak...pro lidi zabava, pro sportovce zamestnani...ktery castecne zije z toho hlasu lidu...jak lidu nedas vitezstvi, tak media daji paled dolu, a lide potvrdi bucenim jak stado, ze je looser...

Na Petru byla nalozena podle mne vetsi ocekavani, nez je schopna tomu lidu splnit...
...Reknu to jinak...LUCY je podle mne od Petry lepsi lepsi...jenomze...Lucy hraje uuuuplne bez hlavy....Luzka ma vse idealni > postava, ani mala, ani prilis velka, levacka, pohyb, atd...
...a je to paradox, protoze na Lucku nikdo zadna ocekavani nenalozil, ale naopak, s ni media udelali loosera, nez vubec mohla neco dokazat...a tak to jen leta potvrzovala... a nejvice na GS...

Soprt je uz davno byznes, a ne to, co ma predstavovat, uz ani ta zabava v tom tolik neni...80 leta jsou nenavratne v pdachu...a nam zustaly oci casto pro plac...
Reagovat
smazaný uživatel
jako pardon, ale jestli petra při tom match pointu viděla, že to bylo na čáře tak fair-play pláče... to jsem měl o ní větší mínění

https://www.youtube.com/watch?v=bFBm39GRE3s
13:10
Reagovat
PetaM
Na to videu se dívala na míček a na to, jak ho trefit. Nezaregistroval jsem, že by okukovala čáru. Ona to na trávě moc nedělá. Prostě když se řekne out, tak většinou souhlasí. Třeba i před 2 lety, když hrála s Vikou ve Wibledonu, Vika podávala, míček byl na čáře, ale čároví zahlásil out, Petra neprotestovala, protože to neviděla. Vika si vzala oko a byl to dobrý míček. Neobhajuju ji, ale pokud se soustředila na míček a ne na čáru, tak to není třeba vytknout. Petra je tam od toho, aby hrála, ne aby zkoumala čáry :D
Reagovat
smazaný uživatel
já nevím, přišlo mi, že se na to jestřábí oko dívá docela napjatě.. myslím, že kdyby věděla, že to byl dobrý míč, tak by to takhle nezahrála.. Petra ne, to jsou tam jiné, kterým by to asi problém nedělalo.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, Petra je hráčka, která skoro nic neřeší a s výroky rozhodčích souhlasí, až mě někdy štve, že si málo bere jestřábí oka. :) Teď jsem si znovu skoukla poslední set v repríze.. Coco výhru Petře v podstatě při jejím podání darovala.. :)
Reagovat
Labi
ano paradoxně to na to 10 místo stačí, ale také má pomyslný nůž na krku protože na betonech bude obhajovat dost bodu a pokud se nezlepší tak poletí dolů....jinak mě opravdu nemile překvapuje svými ambicemi....hráčka top10, bývalá vítězka turnaje a světová dvojka, sotva prošla do druhého kola a říká jak se na trávě cítí dobře...čekal bych spíše vyjádření ve smyslu "jsem ráda, že jsem postup vybojovala ikdyž to nebylo ideální a doufám že se mi během turnaje podaří některe věci zlepšit natolik abych mohla jít co nejdále"...přitom kdybych nevěděl jakej zápas a s kým včera odehrála tak bych si řekl že podle těch slov ve dvou setech vyprovodila z kurtu např. Radwanskou
Reagovat
dappe
Shvedova jí podle mě porazí
Reagovat
Aresko123
Kvitova naozaj otrasny vykon ktory ledva ledva stacil na postup s absolutnou oucajderkou. Velka slabota na hracku TOPTEN. Hanba?
Reagovat
Elisabeth
Pořád lepší než Errani, která prohrála ve dvou setech a je výš než Petra ;)
Reagovat
Roger_Federer
Errani je ortodoxni antukařka, trava ji nesedi.. Narozdil od Petry, ktere by trava mela byj top povrch..
Reagovat
smazaný uživatel
no ortodoxní antukářka.. spíš je dobrá všude, kromě trávy. Petra v poslední době není dobrá vůbec nikde :-) Ale zatím to na to desáté místo od začátku roku paradoxně stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, pokud prohraje ve druhém kole, tak si to desáte místo neudrží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist