Kvitová se vrací na turnaje. Ve Stuttgartu možná znovu narazí na Schiavoneovou

24. 4. 2012, 10:57
Aktuality 27
Po úspěšném vystoupení ve Fed Cupu a postupu českého týmu do finále se Petra Kvitová vrací na turnaje. Světová trojka zahájí antukovou sezonu tento týden v hale ve Stuttgartu, kde měla v prvním kole volný los.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Na antuku se těším, ale uvidíme, jak to bude vypadat," řekla Kvitová v Ostravě po výhře obhájkyň prvenství v semifinále nad Itálií a opětovném postupu do finále. "Možná chvíli potrvá, než se do toho úplně dostane," uvažoval její trenér David Kotyza.

Na antuce hrála Kvitová naposledy loni na Roland Garros, kde postoupila do osmifinále. Před pondělní cestou do Stuttgartu hrála jen na rychlém povrchu. "Snad to nebude zas tak velký rozdíl, protože se tam hraje taky v hale, takže tam bude jen poprašek antuky a bude to taky rychlý," doufala Kvitová.

Stuttgart je její pátý letošní turnaj. Na začátku roku postoupila do semifinále v Sydney i na grandslamovém Australian Open, pak kvůli zranění a nemoci nehrála, v Americe se jí nedařilo a před Fed Cupem absolvovala kondiční soustředění.

V Ostravě Kvitová zvládla obě dvouhry ve dvou setech a především proti světové jedenáctce Francesce Schiavoneové ukázala svoji sílu. "To nejlepší ze sebe dostala v koncích zápasů a setů, stejně jako loni na turnajích, kde byla úspěšná. To je dobrý signál do dalšího období," potěšilo Kotyzu. "Sebevědomí trošku porostlo. Teď vím, že můžu hrát s dobrými hráčkami, a doufám, že mi to vydrží," řekla Kvitová.

Právě předloňská vítězka French Open Schiavoneová může být soupeřkou Kvitové v 2. kole, pokud Italka porazí Rumunku Moniku Nicolescuovou. Ve čtvrtfinále může Kvitová narazit na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.

Po Stuttgartu bude mít dvaadvacetiletá Kvitová týden volno, pak ji čeká obhajoba titulu v Madridu, Řím a po dalším týdnu odpočinku Roland Garros. Následovat bude přesun na trávu, kde loni triumfovala ve Wimbledonu, a olympiáda v Londýně.

Na náročný program a kombinaci antuky s trávou a olympiádou nabírala Kvitová síly na kempu v Turecku. "Aby později, kdy toho třeba ostatní můžou mít dost, mohla hrát špičkově, což si přejeme. A na to potřebuje mít energii," řekl Kotyza.

pva, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
6:3 6:2 Marion tlačila Ivet na základní čáru, dobře returnovala pěkný FH. Ivet několik es dobře technicky ale nestačilo to ... škoda
Jinak to Ivetě moc slušelo, oblečky ladily viz podavačky míčků.
Takže Ivet dobré druhé kolo a do dalších mačů .... jeď jeď jeď
Reagovat
Fandina
Oprava, Ivetka měla dobrou kvalifikaci, teď to bylo první kolo :-) ... držím palce ještě dnes do debla ... úsměv
Reagovat
pepin
Je pravda, Ivet měla jen několik záblesků, kdy to vypadalo, že by to mohla změnit, jako začátek 2 setu, ale to bylo vše. Když se na to člověk dívá po vystoupení Petry v sobotu a neděli, tak je to úplně něco jiného.
Reagovat
tommr
dobře zvládnutá kvalifikace bohužel Ivetě moc nepomůže. Získá za ní jen 20 bodů a to je jí k ničemu. Pokud chce jet na OH musí bodovat víc. Porážka s Bartoliovou ale není žádná ostuda ... :)
Ostudu si naopak utrhla její největší konkurentka v souboji o OH Klára Zakopalová ve Fesu, která prohrála s Arantxou Rus ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem ten typ, co by pořád kritizoval, ale s takovým výkonem ať raději nikam nejezdí. Naprosto tragickej výkon od obou hráček.
Reagovat
pepin
Prosím tě, můžeš mi napsat kde najdu pavouka na Stuttgart?
Reagovat
tommr
tady máš odkaz na všechny tři pavouky:

http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/downloads/orderofplay_maindraw/$file/MD.pdf
Reagovat
Fandina
třeba tady na tenisportale nahoře LIVE VÝSLEDKY a pak napravo u jednotlivých turnajů Pavouk ... úsměv

http://www.tenisportal.cz/live/#inscore_ifheight_xdc_5238
http://www.livescore.in/cz/pavouk/YwNetzE3/xYNa0xys/
Reagovat
pepin
Děkuji
Reagovat
pepin
Tobě také děkuji, já jsem v práci a neměl jsem moc času to honit.
Reagovat
pepin
No vidíš jak jsem blbej, tady čumím na výsledky celé odpoledne a pro samé oči nevidím, že je to tam napsané. No asi jsem již starý a opotřebovaný, "Malinký úsměv".
Reagovat
freeteepek
Na stránkách PTGP se objevil zajímavý statistický přehled http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/web/english-archive_pressreleases_T12_0303_en?OpenDocument&cont=current_topnews#pagetop
Jenom škoda, že ve výčtu GS vítězek zapomněli na Petru!
Reagovat
smazaný uživatel
To se snad ani skodou neda nazvat:) Trosku maly lapsus a takova mala ostudicka. Uz, kdyz vypisuji ty vitezky, tak si nevsimnout, ze jim chybi v seznamu vitezka Wimbledonu 2011...no, ale Petra se letos pripomene, to obhaji, a posledni pochybovaci se snad uz konecne proberou...:)
Reagovat
Fandina
Škoda je pro Porsche zřejmě konkurence ... :-)
Chtělo by to reklamovat, ale alespoň je Petra v prize money ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
docela mne prekvapila informace, ze nejvic ucasti na turnaji mela daniela hantuchova. a jinak, mate pravdu to co provedli petre je fakt ostuda :))
Reagovat
smazaný uživatel
ten web je obecně ostuda, značka Porsche tím dost trpí
Reagovat
VlS
Ten web je na hranici použitelnosti - na tak relativně velký turnaj se super obsazením opravdu ostuda.
Reagovat
freeteepek
Když jsem na ten web koukal na mobilu, tak to byla ještě větší tragédie, než normálně na monitoru:-) Jsou weby, který jsou uzpůsobený pro mobilní zařízení, ale tenhle to rozhodně není!
Reagovat
dadaft
Tak konečně je ženský tenis zase v televizi.
Iveta začíná s Marion. Těžké, moc těžké...
Samantha smetla Shuai.
Kdo odjede bílým poršákem?
Reagovat
dadaft
jinak měla Petra pravdu, stuttgartská antuka je už od pohledu mnohem rychlejší, než třeba nedávné Monte Carlo.
Reagovat
tommr
a že začne zase pravidelně vyhrávat ... :)
ve Stuttgartu to ale bude mít extrémně těžký, protože musí bez pořádnýho rozehrání naskočit hned proti silnejm soupeřkám. Její cesta k případnýmu titulu povede nejspíš přes Schiavone, Wozniackou, Sharapovovou a Azarenkovou - co soupeřka to hvězda první velikosti ... :)
Reagovat
pepin
Já si myslím, že je to lepší, když od začátku bude v pořádném zápřahu. Ty jasné zápasy, dle nasazení, bych řekl ji mnoho nevyhovují. Tak pokud bude hrát od začátku jako v Ostracě tak budou mít vždy následující soupeřky bobky, kdo že se to vrátil. A to bude jen dobře a myslím, že to bude dobře i pro Petru vzhledem k dalšímu programu s vyvrcholením na RG.
Reagovat
freeteepek
Už jsem si vsadil, že Francesca porazí Niculescu. Pokud prohraju, nebude mi to tentokrát vůbec vadit!
Reagovat
tommr
jestli to je lepší ukážou až výsledky. Pokud Petra prohraje už v prvním zápase tak to bude hodně nepříjemný, protože nebudou ani body ani zápasy na rozehrání. Pokud ale dojde daleko tak to samozřejmě bude skvělá příprava na další velký turnaje ... :)
Reagovat
tommr
svým způsobem může bejt Niculescu ještě nepříjemnější soupeřka než Schiavone. Ještě mám pořád v živý paměti jak loni doslova zničila Lucku Šafářovou ...
Reagovat
VlS
Myslím, že pro Petru je Fran možná lepší než Monika.
Reagovat
VlS
A jestli bude Fran hrát tak jako proti Petře, tak by Monica neměla mít moc velkou šanci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist