Kvitová se vrací, letí na turnaje do Ameriky

1. 3. 2012, 14:31
Aktuality 15
Petra Kvitová se příští týden po měsíční pauze vrátí na kurty. Světová trojka léčila zranění, brala po nachlazení antibiotika a koncem týdne odletí do Ameriky, kde ji čekají turnaje v Indian Wells a Miami.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Asi ještě nebudu na sto procent, jak se říká, nebudu v plné palbě, ale s tím se musím poprat," řekla wimbledonská vítězka na svém profilu na Facebooku.

Kvitová hrála naposledy 1. kolo Fed Cupu v Německu, kde vyhrála obě dvouhry. Následně doléčovala zánět achilovky, kvůli kterému vynechala turnaj v Dauhá, a nakonec neletěla ani do Dubaje, protože nastydla a brala antibiotika.

"Achilovce pomohly proudy, zábaly, mastičky, což pomohlo hodně. Měla jsem i menší trable s kolenem, ale ty jsou doufám zažehnány a přišly antibiotika. Všechno se to sesypalo v jeden měsíc," řekla Kvitová, letošní vítězka Hopmanova poháru společně s Tomášem Berdychem a semifinalistka ze Sydney i z Australian Open.

Nezvyklou měsíční pauzu si svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy nejdříve užívala. "Bylo to docela fajn, ale jak jsem déle nehrála, začala mě svrbět ruka. Jsem ráda, že už jsem zpátky na kurtu a můžu hrát," řekla Kvitová, která trénuje od pondělí. "Doufám, že v ruce to zůstalo, ale samozřejmě kondice trošku pokulhává," řekla hráčka.

V Americe oslaví příští týden dvaadvacáté narozeniny a pak se objeví v pavouku turnaje Indian Wells. "Bude to především zkouška, ale těším se moc, i když jsem toho od Fed Cupu moc nenahrála. Snaží se do toho ale dostat zpět," řekla.

Pokud se bude Kvitové za oceánem dařit, může snížit náskok druhé Marie Šarapovové z Ruska či jedničky Viktorie Azarenkové v žebříčku. Češka minulý rok prohrála v Indian Wells hned první zápas a v Miami vypadla v 3. kole.

Po turnajích v USA odletí Kvitová na již tradiční kondiční přípravu do Turecka, po které by měla vést český tým v semifinále Fed Cupu v Ostravě proti Itálii.

pva, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Odkud se vrací? Byla pryč? nebo Co? V Americe na to nemá, bo se tam práší a ona má astma. Na RG ji letos neuvidím, bo ty K***Y francouzské nemají o fanoušky zájem a rozdávají lístky svojim svazům, které je pak dávají černým, aby s nimi kšeftovali před RG. Na to jim S**u. Jedu do Říma. Zdar. Pařáci.
Reagovat
freeteepek
Tak si to v Římě užij. Možná se tam potkáme...Peťa bude hrát v IW s rouškou. Prach nemá šanci. Soupeřky, když uviděj její novej facelift, budou odpadat jedna za druhou:-))
Reagovat
freeteepek
To, že Petra body nehoní, je jasný už dávno. Dala přednost FED Cupu a v Paříži neobhajovala, čímž přišla o 470b. Azarenková body honí - místo FED Cupu odpočívala, ale nakonec ji stejně dohnalo zranění kotníku. Radwaňská využila absence obou v Dubaji, jak mohla, ale teď si v Ku*la Lumpur zadělává na budoucí možné problémy z únavy. Wozn. nemá formu a naštěstí se její odstup za Petrou zvětšil. Petra sice v USA nic moc neobhajuje, ale potřebuje už nutně nějaký slušný body nahrát a nenechávat je soupeřkám nad ní. Snad ji nemoc moc neoslabila, v každém případě to bude mít teď těžký. Nestihne se pořádně rozehrát, navíc bude bojovat i s aklimatizací vzhledem k velkému časovému posunu a velkému teplotnímu rozdílu. Dobře by v Americe mohla mohla zahrát opět Máša, která bude hrát prakticky v domácím prostředí.
Reagovat
tommr
odstup Wozniacký za Petrou se ted naopak o něco snížil. Petře se za Dubaj započetla do žebříčku nula a přišla tak o dalších 125 bodů ...
Jinak s tvou analýzou souhlasím. Sharapovová si asi povede dobře, protože je v USA jako doma. U ostatních ze špičky bude hlavně záležet na tom jak se vypořádají se zraněníma a s únavou. Přál bych si samozřejmě, aby se to nejlíp povedlo Petře, ale víc věřím Azarenkový a Radwanský. Překvapit by mohla i Li Na, která loni získala v IW a v Miami jen 10 bodů dohromady. U Wozniacký opravdu nevím - zdá se sice z formy, ale jak jí znám tak ta se pozice na špici jen tak určitě nevzdá ...
Reagovat
VlS
ale než se pustíš do žebříčkových rozborů, tak si přečti pravidla rankingu. Dubai není povinný turnaj, to jsou pouze GS a Premiere mandatory (IW, Miami, Madrid, Peking) a dva z turnajů Premiere 5 (letos Doha, Cincinati, Roma, Montreal, Tokyo). Dubaj není ani jedno z toho a tak zde nemohla nic ztratit. Loni měla v Dubai jeden bod za 1. kolo a ten v rankingu přirozeně nzapočtený nemá, navíc Dubaj byl odepsaný už před 2. týdny.
V Americe Petra nemá prakticky co ztratit (na rozdíl od svých konkurentek), problém bude obhajoba Madridu a Wimbledonu.
Čistě hypoteticky, pokud by Petra vyhrála IW i Miami a Azarenka by se nedostala do finále, tak ji Petra předstihne.
Nemyslím si, že se zrovna tohle stane a je mi to fuk, důležité bude, aby byla zdravotně fit a aby dobře hrála.
Reagovat
tommr
pravidla rankingu dobře znám a sám jsem nečekal, že Petra bude za Dubaj penalizovaná. Bohužel z nějakýho důvodu, kterej přesně neznám (zřejmě se odhlásila příliš pozdě nebo jí přitížilo, že se odhlásila ze tří velkejch turnajů po sobě?) za Dubaj vyfásla do žebříčku nulu ...
Pro tvojí informaci uvádím přesnej vývoj bodovýho konta Petry v minulejch týdnech:
po AO - 7690 bodů
v 7. týdnu - 7320 bodů (odepsána Paříž 470 bodů, započtena Praha 100 bodů)
v 8. týdnu - 7220 bodů (započteno 0 bodů za Doha, odepsána Praha 100 bodů)
v 9. týdnu - 7095 bodů (započteno 0 bodů za Dubaj, odepsána Kanada 125 bodů)
Reagovat
smazaný uživatel
"... a tak zde nemohla nic ztratit"?
Vlsi, četba pravidel by se hodila spíš tobě. A to nedávno psal, že systému bodování WTA prý rozumí. Jak to vlastně sleduješ, když ani nezachytíš nulu (odečet 125), kterou teď chytla i za Dubaj? A tvůj "Premiere" se dá najít kde?
Reagovat
smazaný uživatel
nevidím to optimisticky
Reagovat
tommr
dobrá zpráva je, že se Petra už konečně uzdravila (aspon teda doufám - její vyjádření v tomhle ohledu nejsou úplně přesvědčivý) a hlavně, že se na kurty těší ...
Špatná zpráva je, že se necítí úplně fit a že za posledních pár týdnů nabrala takovou ztrátu na Azarenkovou a Sharapovovou, že už jí letos jen stěží umaže ...
Reagovat
pepin
Nikdo, nebo málokdo se po měsíci marodění, nebo v podstatě nicnedělání cítí dobře nebo jako před tím. To je normální. Je to profesionálka s veškerým zabezpečením a tak se s tím musí vyrovnat. Body a umístění bych nehonil, důležité je, aby se vrátila ve formě nebo se o ni pokusila z konce roku. A hlavně, aby byla zdravá.
Reagovat
tommr
ono je třeba spíš najít takovou správnou rovnováhu. Nehonit se za bodama za každou cenu, ale zároven je třeba si i ohlídat dobrou pozici pro nasazování, protože to jí zase umožní lepší výsledky - je to navzájem provázaný ...
Petra má velkou výhodu, že ted skoro nic neobhajuje (přesněji jen 5 bodů v IW a 80 bodů v Miami) což by měla bez potíží uhrát i v jejím současným stavu a do antukový sezony už snad půjde úplně fit ...
Reagovat
pepin
Konečně se našel někdo, kdo nemluví jen o bodech a prvém místě. Je jasný, že je to vše provázané, ale Petra si myslím není tam, kde by ji hrozil nějaký výrazný propad. Vždyt ty problémy přijdou i na jiné hráčky.Ted vlastně až do Madridu mám dojem nic neobhajuje, a jak si napsal tak ted jen 85 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapove, s tebou to bude asi těžký. Jak velký náskok má ta tvoje "Sharapovová"? Letos Petra jen stěží umaže ztrátu? Opravdu tě tak baví pořád omílat tyhle pesimistický plky?
Pokud oběma odečteme loňské výsledky z IW a Miami, máme toto: Petra 7010 a Máša 6530 bodů. Tahle výchozí pozice před velkými turnaji ti připadá špatná? Stěží umaže ztrátu? Kdo z nich má větší šanci na druhý flek po Miami?
V delším výhledu na 4 měsíce má Kvitová problém s obhajobou Wimbledonu, to dobře víme. I tak ovšem od března do začátku července uhrála o 800 bodů míň než ruská siréna!
Reagovat
tommr
vsadím se , že kdybych napsal, že Petra má velkou ztrátu na Azarenkovou, tak bys byl první kdo by mě buzeroval kvůli tomu, že zapomínám na Sharapovovou ...
Co se týče vyhlídek před IW a Miami tak máš ale částečně pravdu - Petra tam obhajuje jen 85 bodů, zatímco Sharapovová tam obhajuje 1150 bodů. Na první pohled by se tedy mohlo zdát, že Petra jí musí nejpozději po Miami předstihnout. Ve skutečnosti to ale nebude tak žhavý, protože Petře se tam tradičně nedaří, je z formy a nemá kondici. Naopak Sharapovový se tam obvykle daří (hraje prakticky doma), je ve formě a je nažhavená do boje. Takže Petra bude ráda když s ní udrží krok a ještě víc neztratí ...
A ztrátu už má Petra na Sharapovovou značnou. Na to co kdo bude obhajovat nekoukej - podstatný je, že od začátku roku získala Sharapovová o 420 bodů víc a má přitom o dva odehraný turnaje mín!
Reagovat
pepin
Již před tímto jsme se o bodech bavili a tak se k tomu nechci vracet. Je to prostě danné a v tuto chvíli je to výhodnější pro Pétu. V tom druhém s tebou ale nesouhlasím a to z jednoho prostého důvodu a to formy. Nikdo z nás neví, v jaké formě se Petra vrátí, zda v dobré nebo horší. Stejně tak u sirény nevíme jak na tom v tuto chvíli před IW je, protože momentálně nikde n ehraje. A také to může být tak či onak. Tak si myslím nechme to na nich a uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist