Kvitová se v přípravě na Wimbledon vrátila do dětství

10. 6. 2011, 10:00
Aktuality 6
Petra Kvitová se v přípravě na travnatou část sezony vrátila do dětství. Světová osmička před dnešním odletem na turnaj do Eastbourne, který bude v příštím týdnu generálkou před obhajobou semifinále na grandslamovém Wimbledonu, trénovala stejně jako před rokem i na zdi.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová by měla patřit díky své agresivní hře na zeleném pažitu k favoritkám. V Prostějově s trenérem Davidem Kotyzou pilovala kondici, jezdila hrát na umělou trávu, ale stoupla si občas i před zeď, aby si zvykla na rychlost a zlepšila postřeh. 

"Jde především o zpestření, aby příprava nebyla jednotvárná. Petra nemá ráda dlouhé monotónní tréninky a potřebovali jsme, aby se před trávou nastartovala na rychlejší výměnu, na dřívější nápřahy a zlepšila postřeh," řekl ČTK Kotyza.

Letošní vítězka tří turnajů WTA u zdi v rámci cvičení hrála voleje, nebo v rychlém sledu forhendy a bekhendy, aby měnila postavení nohou. Navíc měla povrch u zdi hrbolatý a míč jí občas nepravidelně odskočil, což se na trávě stává.

"Zeď je hlavně dobrá v tom, že vám všechno vrátí," smála se Kvitová a dodala: "Je to vracení se do mládí. Ve Fulneku jsem s taťkou na zdi sem tam hrála."

Z hráček světové stovky asi žádná na zdi už dávno nehraje. Jednadvacetiletá Kvitová se ale nevzpouzela, když loni Kotyza s myšlenkou vrátit se na zeď poprvé přišel. "David ví, co dělá, takže mě nenapadlo, že to je blbost. Pomáhá to, protože musíte mít kratší nápřahy a i nohy dole a je to o postřehu," řekla tenistka.

I za loňským postupem do semifinále Wimbledonu je kromě mnoha jiných věcí i příprava na zdi. "Jo, loni to celkem posloužilo. Petra je vnímavá na nové podněty, tak jsem to zkusili zařadit a ukázalo se to jako docela dobrá věc," řekl Kotyza.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1
Feed, frekvence 11145 MHz, symbolrate 6111, polarizace V, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
než napíšeš všechny souřadnice tak je po zápase
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 11014 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 2B
BBC (stream-2), frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE (po dojezdu šlapálistů), frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed (lepší obraz), frekvence 11005 MHz, symbolrate 6111, polarizace V, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: frekvence 11005 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist