Kvitová se uzdravuje. Startu na Roland Garros se stále nevzdává

17. 4. 2017, 21:18
Aktuality 82
Petra Kvitová se úspěšně uzdravuje z prosincové operace pořezané ruky a stále existuje šance, že se na kurty vrátí už příští měsíc na Roland Garros. Česká tenistka to před malým okamžikem oznámila prostřednictvím sociálních sítí.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Ahoj všichni! Chtěla bych poskytnout rychlou (a snad i pozitivní) aktualizaci," napsala Kvitová svým fanouškům na sociálních sítích.

"Moje jméno se zítra objeví na startovní listině Roland Garros, protože s příchodem uzávěrky přihlášek jsem udělala velký pokrok v procesu uzdravování a chci dát sama sobě i tu poslední příležitost být schopná zúčastnit se jednoho z mých oblíbených turnajů," vzkázala bývalá světová dvojka a aktuálně čtrnáctá hráčka žebříčku WTA.

"Tohle bohužel neznamená jistotu, že budu připravená v Paříži hrát, ale dělám vše proto, abych si dala šanci a udržela pozitivní myšlení. Je přede mnou ještě dlouhá cesta, ale tuhle zprávu jsem s vámi chtěla sdílet. Díky za vaši podporu. Doufám, že se brzy uvidíme," dodala sedmadvacetiletá Češka.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová byla 20. prosince ve svém prostějovském bytě přepadena neznámým pachatelem, jenž jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů.

Doba rekonvalescence byla odhadována minimálně na půl roku. Kvitová začala ruku v druhé polovině března zlehka zatěžovat a nyní sní o tom, že by mohla od 29. května startovat na druhém grandslamu sezony antukovém French Open. I když se to vzhledem k rozsahu poranění zdá být nepravděpodobné, naděje se tenistka rozhodně nevzdává.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
Nancy_z
Christopher Clarey z New York Times dnes píše, že Wilson Petře vyrobil lehčí raketu a ta už s ní stínuje údery.
Great to hear Petra Kvitova is gripping a racket again (Wilson has made her a lighter one) and doing some shadow swings. Long road back
Reagovat
tommr
FO = 0%
W = 1%
USO = 10%
v závěru sezóny = 20%
příští rok = 50%

přičemž pod návratem si představuju samozřejmě návrat v plný síle a ne pouhé symbolické objevení se na kurtu ... :)
Reagovat
Frick
To jsi dobrej agent, že ses dokázal jednak dostat k její nejnovější zdravotní dokumentaci a ještě z ní určit fundovanou prognosu.
Reagovat
Jabadu
Ruka není noha. Pořád si myslím, že má nějaký rozdílový faktor. A Markét ho od ní může odkoukat. Tam něco je!
:-)
Reagovat
VlS
X faktor se okoukat nedá. S X faktorem se buď narodíš , nebo ne.
Co by Markéta mohla okoukat, je druhej roztočenej servis od Lucy, tam rezerva je ( na prvním ostatně taky, a to nemyslím % prvního servisu, ale jeho kvalitu).
Měnění rytmu hry a myšlení by naopak mohly okukovat Petra s Luckou, to je na sedmnáctiletou slečnu bomba.
Co okoukat od Petry? 10 cm vejšky a 20 kilo navíc neokouká a tím podmíněnou průbojnost úderů taky ne ( to je ten Petřin X faktor). Nevím jestli se dá naučit ten zabijáckej švih s koordinovaným zapojením nohy- boky- ramena - loket - zápěstí při FH. Rána, jak když kopne kůň. Fakt netuším, obpávám se, že se to úplně naučit nedá, to musí bejt boží dar.
Reagovat
Jabadu
Njn ... ten forehand ... já si myslím, že jako trénovaný muž mám asi větší sílu, než Petra, ale když ona to spojí ... jak když kopne kůň.
Ale to je asi dané i výškou postavy - to, co má Petra v ideální výšce na úder, má třeba Dominika nad rameny - a to je sakra rozdíl.
Reagovat
Frick
Modří vědí proč :o)

Tak to do sebe zapadá. :-D No ona těch 1250 mít bude jako.
Reagovat
Jabadu
Mno ... hezké by to bylo, ale pravděpodobné to moc není. Obnova šlach a nervů jsou dvě rozdílné věci. Nejsem lékař, ale sám jsem to kdysi poznal po komplikované zlomenině nohy.
Pokud je člověk zdráv, všechno se obnoví. U nervů to jde ale dost ztuha a pomalu.
Kdy se noha plně zatíží je celkem buřt, ale u ruky se bude muset opatrně a nijak to nehrotit.
Už jenom těch svalů kolik si ruka nahrabala. Zatímco chudinka noha má jen kvadriceps a dvouhlavý lýtkový!
Ale ona se vrátí. A vrátí se jako královna.
"Ve chvílích nejtěžších jenom Panovník ví si rady sobě sám ..."
:-)
Reagovat
VlS
Jak napsal její mluvka Tejkal ( na co proboha sportovec potřebuje mluvku) ještě neměla raketu v ruce, takže RG je utopie na druhou, zatímco wimbl jen utopie, i kdyby už teď byla úplně zdravá. Co tady řešíme?
Reagovat
Jabadu
Trpělivost ... trpělivost.
Petra má v sobě nějaký x-faktor. Nikdo neví, co to je, ale ONA ho určitě má! Je to ten nepopsatelný prvek, který dělí šampiony od běžných smrtelníků.
Reagovat
Nancy_z
https://www.irozhlas.cz/tenis/petra-kvitova-trenink-roland-garros_1704181635_sam
Reagovat
misa
Jak se dalo čekat, Petra s raketou ještě netrénuje. Ale v červnu by už podle dřívějších vyjádření lékařů měla začít.
Reagovat
smazaný uživatel
a Určitě to nebude hned přepalovat, začne hodně pomalu. V Červenci už by snad mohla začít plnou tréninkovou zátěž a v tom Září by se snad mohla vrátít, při troše štěstí stihne US Open.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenistka-marketa-vondrousova-dkm-/tenis.aspx?c=A170417_213945_tenis_par

"Navrátilová. Kvitová. Vondroušová? Ano, na seznam levorukých grandslamových šampionek pocházejících z Česka může časem přibýt další jméno."

Myslím, že právě vět tohoto typu by se pisálkové měli zdržet.
Reagovat
Haitik
8. místo
Maruš vs. Sam Stosur 2011 Řím
https://www.youtube.com/watch?v=xi20vhvkzyk
Počátek éry Claypova.. :D Skvělý období, doufám, že až se Maria vrátí, tak na antuce opět bude zářit.. :-) Od tohoto zápasu prohrála na antuce jen 8x.. Jestli jsem teda počítal dobře.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si hodně pamatuji, tady jsem začala Marušce i docela fandit.
Reagovat
Lunej..
Kvítko, ty žiješ? To jsem ráda, mám pocit, že jsi zmizela z povrchu zemského. :) Vše je tvé rozhodnutí, těžko se očekává, že budeš hned vyhrávat, takže tě velmi ráda opět uvidím na kurtech, už mi tam dost chybíš. :)
Reagovat
drabona
Věřím, že Petra měla dobrý důvod, proč to tak napsala, ale myslím si, že je lepší vrátit se v podobné formě jakou měla před tím, než musela skončit, než si vytvořit nějakou psychickou bariéru způsobenou fatálním nezdarem a bojovat s tím ještě další sezonu někde z konce první stovky.
Reagovat
Frick
Jenže ona to nenapsala. Napsala to jjí PR manažerka, protože usoudila, že by bylo dobré, aby se o Petře mluvilo. A tak se symbolicky nechala napsat na listinu RG.
Reagovat
VlS
A už se diskutuje a argumentuje. A o to šlo, ne?
Reagovat
Frick
Ano. Povedlo se jim to.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak
Reagovat
Fandina
Myslim, ze o to neslo, protoze o Petre se stejne porad mluvi, takze ten duvod to nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
A ke jejímu profilu, já být Petrou tak taky na insta a FB nelezu, je dobře že je teď Petra mimo dění. Ano ráda bych si přečetla její post co opravu napsala ona, ale je dobře že to nedělá to poslední co potřebuje je číst komentáři typu chcípni Petro nebo snad už se k tenisu nikdy nevrátíš....
Reagovat
brixner
Jdi vařit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
UŽ mam navařeno :) a ano dá se to jíst
Reagovat
brixner
Já mám dneska k obědu rybu, kupoval je kolega, tak snad nepřinese fugu:-)
To by bylo spánembohem:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud bych ti fugu servírovala já tak by ses neměl čeho bát :D
Reagovat
blixa
To zcela jistě ne. To by bylo "tutti morti" :D
Reagovat
blixa
Zase by sis naposled pochutnal ! :D

PS. asi nepřinese, pochybuju že ji v Česku někdo nabízí a navíc už je po sezoně, papá se jen v zimě ;-)
Reagovat
brixner
Já ale nejsem v Česku:-) I když ano, asi ani tady bych zrovna fugu nesehnal, i když...v nějaké nóblejší restauraci možná i ano,ale chyběly by mi franky, no. To si raději koupím lososa v celku za devadesát CHF/kilo, nic moc levného, ale mňamka, ale většinou se na to skládáme;-)
Reagovat
VlS
Tak to teda máš k sousedkám z ruky, to musíš bejt rychlej, jak Speedy Gonzáles. Ale jestli teda i při " tom", tak budeš brzo zvonit marně :-))
Reagovat
brixner
No jo, pravda...Při turnusech nikdy prozváněčky nejsou:-) Ale když se vracím, už to drnčí a pípá a já jsem v jednom kole:-)A když je nejhůř a jsme v Antwerpen...ceny jak za lososy:-)Ale málo platný, doma je doma, je v tom prostě ten faktor "rodná hrouda" a levnější tarify;-)
Reagovat
Empe
Nevěřím tomu. Kdyby místo RG dala Wimbledon, prosím. Ale tohle bude bohužel opravdu jen čeření vody pro sponzory a nic víc. Maximálně tak příslib, že to nezabalila úplně. :)
Hlavně, ať se vůbec vrátí a je zdravá. V srpnu z toho nebudu mít o nic menší radost. :)
Reagovat
brixner
Když se domluví s dřevem...Může to bejt taková hrací rehábka, v klídku, pohodička, žádný voleje a tak, jen tak si to mrskat od základní lajničky...Třeba se propinkaj do finále a to by bylo úžasný,né?
Reagovat
milik254
Čtyřhra bez volejů?
Reagovat
brixner
Mezi ženskýma nic neobvyklýho:-) Ale zase na druhou stranu-když už náhodou dřevo zahraje ten smrtelný bekhendvolej...Radost pohledět;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Silně pochybuji že se Petra dá do kupy už do RG, stále očekávám návrat někdy v Sprnu/Září dříve ani náhodou. Budu radši když se Petra vrátí dýl ale 100% zdravá než když to uspěchá a ruku si dokurví úplně
Reagovat
A.R.R.
Sice se na návrat Petry těším, ale doufám že to je jen kachna. Sám jsem byl na konci prosince na malém zákroku, přestřihnutí dvou poutek přitahovače prstu, byly to blbé tři stehy. Ale dodnes mi prst otíká a při "tupých" úderech, motykou, sekerou i při držení rakety cítím bolest. Samozřejmě asi byl velký rozdíl v rehabilitaci, ale doufám že Petra návrat neuspěchá a vrátí se bez komplikací. Raději ať vynechá celou sezonu a bude fit než návrat brzy a problémy....
Reagovat
Frick
Vám by to, i kdybyste byli slavný sportovec, nebylo extrémně nepříjemný, aby za vás psal někdo v prvním pádě na sociální sítě?

Nemyslim samozřejmě překlad z ČJ do AJ (ale slovo od slova - ne přelouskaný), pokud si Petra není v AJ písmem příliš jistá a nechce tam mít pravopisné i stylistické chyby.
Reagovat
aligo
Tak ať píše český -_- plno fanoušků by to uvítalo -_-
Reagovat
Frick
Jenže ona to právě nepíše. Je to vůbec i marketingově chytrý? Fans by si chtěli číst osobni pocity hráčky. A ne skrobeny vzkazy manazerky. Navíc Petra toho má zkrátka asi o dost více.
Reagovat
aligo
Ale ta čeština tam hrozně chybí...většinou každá hračka píše dvakrát... anglicky a ve svém rodném jazyce
Reagovat
PetaM
Mně tam čeština nechybí. Za to, co jí udělal jeden Čech, bych už česky nikdy nepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš ,že to byl Čech. Jasnovidče-
Reagovat
PetaM
Protože přišel odečítat plyn. Na velké procento mluvil česky. Přece by neotevřela odečítači plynu, který by byl Rus. To je snad logické. A pokud otevřela někomu, kdo nemluvil plynně česky, tak to už je pak na celovečerní komediální film.
Reagovat
Frick
Takže člověku, co se narodil na Ukrajině a třeba 15 let žije v Česku, má české občasntví, českou ženu atp. je zapovězeno u nás dělat revize plynu?
Reagovat
PetaM
Azarenka, Šarapova, Kerber, Wozniacki ... Nepíšou ve svém rodném jazyce. A to jsou velké hráčky ... Velké hráčky prostě nemají čas psát ve dvou jazycích. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty ,jelikož jsi velký kretén, píšeš také v jiném jazyce než je tvůj rodný.
Reagovat
PetaM
Ano, od tebe si to určitě vezmu k srdci, když neumíš ani pořádně napsat větu. Takoví lidé mě neskutečně dojímají. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáčku , nehrej si tady na detektiva a dospěláka.
Reagovat
Frick
https://twitter.com/jjaroch7/status/854055256765976576

Zprvu jsem chtěl napsat, že toto je ještě lepší zpráva než ta včerejší o výhře Maky v Bielu.

Následně tato rozmluva spíše ve mne vzbuzuje obavy, že je třeba se začít vážně bát i nejhorších možností (už nikdy nebude hrát nebo na míle daleko od pozic, na níž jsme zvyklé).

Každoápdně by si jedna strana zasloužila pár facek. Buď Jaroch s Knapem, ale mnohem více se obávám, že by si nafackovat zasloužil PR tým Petry. Bohužel, i v těchto těžkých chvílích je vidět, že je lepší se snažit si dělat sociální sítě sám. Jako Lucie.

...jestli jsou i teď prachy až na prvním místě, tak je to takřka nechutné.
Reagovat
misa
Kvěš zase pochybuje, že má někdo lepší informace než on, blázen u PC :-))
Reagovat
Frick
Je to obraná reakce. Přeje si (a my všcichni též), aby Jaroch neno Knap psali hovadiny. Jenže realita je asi taková, že to bohužel hovaidny nebudou. A teď je tu otázka, jak moc se s tím člověk hodlá mířit. :-(
Reagovat
rusedski
Já to i tak beru spíš pozitivně, protože pokud "slibují" RG, tak by ten návrat nemusel být na hony vzdálený. Vždyť by byli za blbce, když by nakonec nevyšlo třeba ani USO.
Reagovat
Frick
Obavám se, zda to není čistá PR formalita, aby se o Petře mluvilo...

Na smrt nemocný Číša je taky na soupisce Viktorky Plzeň. I když je to samozřejmě dosti extrémní srovnání.
Reagovat
rusedski
Tak u Čiši je to víceméně symbolická věc a nikdo asi nečeká, že nastoupí.

Kdežto pokud se vyhlásí, že rekonvalescence jde dobře a že je dokonce šance na RG, tak sice asi fanoušci pochopí, když třeba za 14 dní přijde prohlášení, že RG ještě nestihne, ale už budou (logicky) očekávat, že by měl vyjít Wimbledon, anebo v nejhorším americké betony...a pokud by místo toho stála třeba do konce sezony, tak by to prostě celý vyznělo dost divně a nejspíš by se spekulovalo, že se asi něco pos*alo při rehabilitaci nebo tak...
Reagovat
Frick
Samozřejmě, logiku by to dávalo, ale ty zprávy českých novinářů důvody k optimismu nedávají. :-(
Reagovat
Frick
https://twitter.com/jjaroch7/status/854055256765976576

Zprvu jsem chtěl napsat, že toto je ještě lepší zpráva než ta včerejší o výhře Maky v Bielu.

Následně tato rozmluva spíše ve mne vzbuzuje obavy, že je třeba se bát i nejhorších možností (už nikdy nebude hrát nebo má daleko od pozic, na níž jsme zvyklé).

Každoápdně někdo by si jedna strana zasloužila pár facek. Buď Jaroch s Knapem, ale mnohem více se obávám, že by si nafackovat zasloužil PR tým Petry. Bohužel, i v těchto těžkých chvílích je vidět, že je lepší se snažit si dělat sociální sítě sám. Jako Lucie.
Reagovat
misa
Podle rozhovoru s jejím operatérem by Petra mohla tenisově zatěžovat operovanou ruku až někdy v červnu.

http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-loupezne-prepadeni-operace-vysoke-nad-jizerou-radek-kebrle-1l9-/tenis.aspx?c=A161221_163908_tenis_bem

A tenhle člověk určitě ví, o čem mluví.
Reagovat
Frick
Tak dokázal bych si představit, že doktoři v těchto prognozách jsou zdrželivější a třeba nejvíce optimistickou variantu (kterou by si ale oni sami dokázali v malém % případů představit) nesdělí.
Reagovat
misa
Lucinka má hezky vedené sítě. Vždy se tam rád podívám a potěším nějakou fotkou či videem s milým textovým doprovodem.
Reagovat
Frick
Ano. Asi ze úplně nejlépe. Tereza M. je na IG taky docela sdílná.
Reagovat
FulnekUltras
V dnešním zkrouceném světě mediálních iluzí to nemáme zapotřebí, Peti... ;) I když samozřejmě číselnou řadu 2011...2014... známe. ;)
Reagovat
gusticek
Tak i to startovné v prvním kole na RG je fajn i kdyby to měla scratchnout.
Reagovat
Fandina
Tak to je super zpráva, hlavně ať se návrat vydaří. Pojď!
Reagovat
Nancy_z
Jaroch ze Sportu na Twitteru: Zpráva ze zákulisí k P. Kvitové. Je zcela nereálné, aby hrála RG, jde jen o PR krok, jenž nevzešel od samotné tenistky.

No, nevím, co si o tom myslet, ale snad je Petra opravdu pozitivně naladěná a do konce sezony bude možnost jí vidět hrát.
Reagovat
bIbec
je pravda, že ten post je takový čudný. Věrohodné by bylo, kdyby nahrála alespoň krátké video, jak do toho buší.
Reagovat
FulnekUltras
bušit se ještě nějaký čas určitě nebude
Reagovat
bIbec
ano, to si myslím i já.
Reagovat
Nancy_z
Je jasný, že to za ní psal její zahraniční tým. Bez fotky a bez vlastního vyjádření Petry je to vlastně zpráva o ničem. Podle Jarocha je to určený spíš sponzorům než fanouškům. A něco na tom asi bude... I když já si návrat Petry moc přeju. Hlavně aby ruka fungovala jak má!
Reagovat
Frick
Sakra práce - proč sakra dá Petra k zveřejnění těchto nesmyslů požehnání. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To by mohlo znacit, ze ruka je O.K..Ted jen, jestli staci potrenovat
Reagovat
tommr
Petra zřejmě viděla jak Markéta Vondroušová válí, dostala strach z konkurence a chce svůj návrat co nejvíc urychlit, aby jí Markéta nepředstihla ... :)
Ale vážně. S návratem na FO asi nikdo soudnej nepočítá a bude úplně stačit když se Petra vrátí třeba i v příští sezóně. Hlavně aby to bylo a aby se pořádně uzdravila a dostala se do bývalý formy. Kdy to bude je úplně jedno ... :)
Reagovat
Torn
Jako člověk neví, jak těžká ta poranění byla, ale přišlo, že se to možná nafukovalo trochu víc než bylo potřeba. Je možné, že až tak chromá nebyla a už je to skoro 4 měsíce od útoku + Petra má určitě lepší péči než běžní občané ČR. Čekal jsem spíše účast na Wimbledonu....zrovna RG není GS, kde by se jí extra dařilo a mohla se tak pěkně namotivovat.
Reagovat
PetaM
Tak Petra na RG asi nepojede vyhrát :D Chce zkusit ostrý zápas a otestovat ruku (pokud to bude možné). A pak zhodnotit, co dále ... Třeba zkusí RG a pak až betony v USA ... Ale tak je to na ní. Klidně ať si jezdí na první kola :D Když to zvládne ve zdraví ...
Reagovat
horska.kraslice
Já myslím, že Petra na RG nebude hrát. Dává si jen šanci, já bych to spíš nazvala, že přání je zde otcem myšlenky. Šlachy jsou velmi ošidná záležitost a rehabilitace je velmi zdlouhavá. Každopádně přeji Petře,aby se vrátila k tenisu v pravý čas.
Reagovat
Frick
Prostě její PR oddělení chtělo udělat z veřejnosti idio..ty. Tuto informaci, která (dle všeho bohužel velice falešně) dává důvody k optimismu, převzal celý tenisový svět. Povedlo se, balonek vypuštěn. A pochopitelně, je to napsáno, tak, že se obvinit z klamání příliš nedá.
Reagovat
Nancy_z
Přesně jak píšeš. Hlavně aby mohla znovu hrát a je jedno kdy.
Reagovat
VlS
Snad víš, co děláš.
Reagovat
George_Renel
To je sice hezké, ale raději o pár týdnů déle a s jistotou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona pripadnou ostudu, na rozdil od Marusky(ta musi byt ready na 100%) zvladne. Hlavne ,ze je chut
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist