Kvitová se už cítí lépe, začala lehce trénovat

14. 3. 2012, 19:14
Aktuality 38
Petra Kvitová je znovu fit po střevní viróze, která trápí hráče a hráčky na turnaji v Indian Wells. Wimbledonská vítězka kvůli nákaze odstoupila v pondělí ze čtyřhry, ale dnes už lehce trénovala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Už je mi líp. Byla jsem si volně zatrénovat a věřím, že se na Miami stihnu dobře připravit," citoval Kvitovou Karel Tejkal, mluvčí České sportovní. Kvitová má na regeneraci a trénink relativně dost času. V Miami bude opět nasazena přímo do druhého kola, k zápasu tak nastoupí nejdříve příští čtvrtek nebo pátek.

Dvaadvacetiletá Kvitová spojila v Indian Wells síly ve čtyřhře se světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska a v prvním kole zvítězily, ale ke druhému už nenastoupily, protože se Kvitová kvůli viróze necítila dobře. Ve dvouhře světová trojka Kvitová prohrála ve třetím kole s americkou nadějí Christinou McHaleovou.

Zdravotní komplikace postihly v Americe několik tenistů. Horečky, zvracení a průjmy vyřadily ze hry také Italku Francesku Schiavoneovou, světovou devítku Věru Zvonarevovou z Ruska, Slovenku Magdalenu Rybárikovou, Rakušana Jürgena Melzera, Němce Kohlschreibera, Itala Seppiho, Francouze Monfilse, Rusa Davyděnka a Američanky Mattekovou, Kingovou a Hamptonovou.

Podle serveru tennis.com se však nakazilo až 30 hráčů a trenérů. Mezi nakaženými jsou i novináři, pořadatelé či podavači míčků.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je zajímavý že když to Petře de a vyhrává tak všichni jo to je supr a tak ale když jednou prohraje a je delší dobu nemocná tak zas neudrží se v žebříčku atd... asi nejste pravý FANOUŠCI Petry!!!!
Reagovat
tommr
z pohledu fanouška Petry Kvitový k dnešnímu dni:
1.Azarenka 9180 (+2010 na Petru) - ještě hraje SF s Kerberovou
2.Sharapova 7480 (+310 na Petru) - ještě hraje ČF s Kirilenkovou
3.Kvitová 7170
4.Radwanska 5960 (-1210 na Petru)
5.Stosur 5825 (-1345 na Petru)
6.Wozniacki 5410 (-1760 na Petru)
7.Bartoli 4710 (-2460 na Petru) - ještě hraje ČF s Ivanovičovou
8.Li 4635 (-2535 na Petru)
9.Zvonareva 4340 (-2830 na Petru)
10. Petkovic 3730 (-3440 na Petru)
...
Jak je z průběžnýho žebříčku vidět, Petra zůstane i nadále třetí. Ve zbývajících zápasech už půjde jen o to, o kolik jí ještě Azarenková a Sharapovová odskočí (Azarenková může ještě získat 550 bodů, Sharapovová 750 bodů), případně o kolik se jí přiblíží Bartoliová (může získat ještě 750 bodů) ...
Poměrně zajímavý je i to, že Bartoliová by v případě celkovýho vítězství na turnaji postoupila na 6. místo a odsunula Wozniackou až na sedmej flek ...
Reagovat
smazaný uživatel
letos slečna .errrrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooorrrrrrrrrrrrr pozná jaky to bude sešup z top10 vůbec tam nemá co pohledávat......
Reagovat
Fandina
Někam dolezeš, můžeš tam vydržet, ale pak stejně musíš dolů ........ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Je to komedie, z turnajů se odhlašuje, aby vypadnutím v úvodu nedostala odečet bodů pro pořadí v žebříčku. Je zajímavé, že ačkoliv si na zranění stěžovala již v závěru roku, přesto jela s Berdychem na turnaj do Austrálie kde o nic nešlo a hned po návratu serie odhlášení na bodovaných turnajích. Rozhoduje se na hřišti.
Reagovat
Fandina
Žebříčky se sestavují podle úspěšnosti v odehraných turnajích během jednoho roku. Není možné si nechat započítat minulý turnaj ... úsměv
Reagovat
ludolf
Plácáte nesmysly, z odhlášení jí žádná výhoda neplyne, naopak za to byla penalizována.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud hráčka získala v loňském roce v turnaji X 1000 bodů, a v případě její účasti ve stejném turnaji X v letošním roce získá pouze 200 bodů, tak se jí do žebříčku 800 bodů odečítá. Zkuste se a třeba i s úsměvem podívat na počáteční konto bodů Kvitové na začátku letošního roku a srovnejte kolik jich má teď. A to je důvod proč spadla na třetí místo a současně si vybírá turnaje pokud nemá potřebnou výkonnost na kterých loňského roku získala malý počet bodů. Existují plusové a mínusové body.
Reagovat
tommr
sorry, ale máš v tom trochu guláš ...
Každý hráčce se započítává do žebříčku 16 turnajů za období posledních 12 měsíců. Top-hráčka jako je Petra má v žebříčku započteno výsledky z 9 povinnejch turnajů (4 GS, 4 Premier-mandatory turnaje a TM pokud se tam kvalifikuje) a 7 nejlepších výsledků ze zbylých turnajů. Nějaký taktizování, tak jak ho ty popisuješ, nepřipadá vůbec v úvahu ...
Reagovat
Fandina
Dík za vysvětlení ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Podstatu o které jsem psal tak jsi bohužel mimo guláš nevysvětlil. Uváděl jsem, že na př. Kvitové body ubývají. To znamená, že jich má méně než měla. Podstatné jsou pro žebříček BODY.A může být Top hráčka jaká chce. To ostatní je omáčka k systému na okruhu.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Ti to tommr vysvětlil dostatečně jasně. Za posledních 12 měsíců 16 turnajů se započítávají výsledky. To co na nich kdo uhraje, tolik má bodů. Každá má započítáno k dnešnímu dni 15.3. výsledky od 15. 3. minulého roku. Jak v tom období hraješ, kolik získáš bodu za tzěch 16 turnajů a v tom jsou některé povinné jak tommr psal ... úsměv
Reagovat
VlS
Systém rankingu najdeš na stránkách WTA. Máš v tom guláš. Body se odečtou po drop date, tedy po 12 měsících od jejich připsání. Z odhlášení z turnaje není možné získat naprosto žádnou výhodu. Hráčkám se započítává 16 nejlepších výsledků,z toho jsou povinné 4 GS a 4 Premiere mandatory (když tam hráčka nehraje, tak má do součtu započtenou 0) a top 20 hráčkám (dle stavu k začátku roku) ještě povinně 2 z 5 turnajů premiere Mandatory + případně TM nebo Sofie (do loňska Road to Bali).
Při rovnosti bodů v žebříčku jde výše hráčka, která odehrála nižší počet turnajů.
Plivnout si umí každej, běž tam radši hrát a ukázat všem, jak se to má dělat.
Reagovat
Heather_Fedex
oda na drahou petru:

oo draha petro,
tenistka levoruka,
nad tvojim stylem,
kazda jen smeka.
nakazila ses chripkou,
co clovek nadela,
ale vice nez s chorobou,
s mchale si bojovala.

oo draha petro,
bojovneho ducha mas,
ty pokorilas wimbledon,
jeste nam to ukaz.
oo draha ameriko,
pro petru zustavas,
prokletim malinko,
moc sanci nedavas.

oo draha petro,
s lvi hrivou devce,
oo draha petro,
odevzdej na kurt srdce!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné! :) Tohle bych spíš čekal od tommra. :D
Reagovat
tommr
já bohužel nemám básnický střevo ...
Reagovat
Heather_Fedex
dik!
Reagovat
Fandina
že nemáš básnické střevo?
ty určitě nejsi dřevo ...
Reagovat
Heather_Fedex
mozna mas v sobe skrytej talent o kterem nevis ;)
Reagovat
tommr
možná že to taky zkusím, ale budu potřebovat nějakou pořádnou inspiraci - třeba mě něco napadne až bude Petra nastupovat proti nějaký konkrétní soupeřce v Miami ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako by se mu ani nechtelo, neni bojovnik
Reagovat
petrulinka
Dnes by mě spíš zajímalo, co to tropí Tomáš s tím Almagrem. Celkem děs běs.
Reagovat
smazaný uživatel
snad se do DC vzchopí, tohle byla naprostá katastrofa :(
Reagovat
rib
jj, nedalo se na to dívat, byla to fakt hrůza. Asi nejvíce se Tomovi podařilo to podání ruky...
Reagovat
VlS
Doběsováno, prostě dneska měl den blbec a na co sáhl, to zkazil.
Reagovat
petrulinka
Ještě by tak chybělo, aby chytil tu střevní virózu, co tam řádí. Hold se mu to dnes nepovedlo a je to škoda.
Reagovat
pepin
Souhlasím, druhý set byl ze strany Toma okresní přebor. No již nás zde můžou zachránit jen čtyřhry.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen žádné výmluvy-Petra na to sportovně nemá!
Už rok neporazila na tvrdém povrchu špičkovou hráčku !!!
Do desítky patří jednoznačně, ale na trůn nikdy !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co vim turnaj mistrů byl v září což u mě neni rok a za druhý neporazila top hráčku? Co to je za blábol - jestli myslíš hráčku z top 10 tak ani neměla moc příležitopstí když byla na 2 turnajích včetně AO a za třetí pořád je na 3 místě v žebříčku, Veřim tomu že dostat se ona do finále AO tak vika tak lehce nezvítězí, možná se nedostane na první místo hned ale jednou jo, tvoje realita kvůli jednomu pokaženému turnaji je trošku zkreslená...
Reagovat
pepin
Nezlob se, ale žiješ asi na jiné planetě a dostáváš zprávy jednou za rok, jinak by jsi nemohl napsat takový nesmysl, že již rok nikoho z Top 10 neporazila. Nemusíš nás přesvědčovat, že Petru nemáš rád, ale drž se skutečnosti.
Reagovat
petrulinka
Souhlas s MATESS25 a PEPIN!!!
Reagovat
rib
Milý Cavaliere, to jsi teda kavalír... Co blábolíš, nešlehnul sis něčeho nekvalitního?
Reagovat
Bob
rok? hned v lednu porazila Wozniacki Caroline, která byla ještě světovou jedničkou, takže si raději předem zjisti okolnosti a buď raději zticha. když Petru nemáš rád prosím, na to máš právo, ale když meleš nesmysly, tak se nediv, musím reagovat.
Reagovat
VlS
A nejen Carolinu, ale taky Marion Bartolli například, pak Lisickou, Goerges atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je pravda, že když si na jejím profilu necháte ukázat pouze tvrdý povrch, tak tam je nejlepší hráčkou za poslední rok myslím Hantuchová, Ivanovič a Kirilenko, ale pánovi asi nedošlo, že některé zápasy v hale, se hrají také na tvrdém povrchu, tady bude chyba.
Reagovat
VlS
Hopman Cup není v hale, ale není to turnaj WTA.
Reagovat
Heather_Fedex
uz je to zruseni...
Reagovat
Heather_Fedex
a v kazdem ten samy text :D
mam ji rada ale az tak moc??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist