Kvitová se rozhodla šetřit ruku. V Linci hrát nebude

5. 10. 2019, 22:43
Aktuality 27
Petra Kvitová se ze zdravotních důvodů a také s ohledem na jistotu postupu na Turnaji mistryň odhlásila z nadcházejícího turnaje v Linci, kde měla plnit roli nejvýše nasazené.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová letos musela vynechat část sezony kvůli zraněnému svalu v předloktí levé ruky. Od poloviny května do poloviny srpna se představila pouze ve Wimbledonu, přesto má po dnešku jistý start na Turnaji mistryň.

I proto se rozhodla ruku před vrcholem sezony šetřit a příští týden nestartovat na halové akci v Linci, kde při svém posledním startu v roce 2011 triumfovala a letos měla plnit roli nasazené jedničky.

"Nejde o nic vážného, ale po dobrých výkonech ve Wuhanu a Pekingu potřebuje nechat ruku odpočinout před závěrem sezony," řekl ČTK mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kvitová se v uplynulých dvou týdnech představila na dvou turnajích v Číně, kde se prezentovala několika výbornými zápasy s bilancí 5 výher a 2 porážky. Ve Wuhanu postoupila do semifinále, v Pekingu včera vypadla ve čtvrtfinále s Ashleigh Bartyovou.


Devětadvacetiletá Kvitová zatím ještě zůstává přihlášená na podnik WTA Premier v Moskvě, kde se bude hrát v týdnu od 14. října, tedy dva týdny před Turnajem mistryň. V ruské metropoli se představila pouze v roce 2010, kdy vypadla v prvním kole.

V Linci převezme roli turnajové jedničky Nizozemka Kiki Bertensová, jež s ohledem na boj o Turnaj mistryň přijala divokou kartu. Druhou nasazenou bude Švýcarka Belinda Bencicová, která má rovněž šanci kvalifikovat se na prestižní akci do Shenzhenu.

Z českých tenistek se v Linci představí minimálně Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková, které v Rakousku čekají na zítřejší los. Z kvalifikace se pokusí postoupit ještě Tereza Martincová a Denisa Allertová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
LukasH
A kdy potvrdí Petru na TM oficiálně? Ještě tam není. A na sport.cz dokonce píší, že se jí odhlášením z Lince start na TM komplikuje...
Reagovat
Petur_Fisk
Není, co řešit...
https://live-tennis.eu/en/wta-race
Reagovat
LukasH
Viděl jsem. Jen je mi divný, že to u všech hráček hned oficiálně napsali a u Petry ne.
Reagovat
tommr
prostě zaspali. Bertensova a Bencicová už Petru předstihnout nemůžou takže v Race skončí nejhůř osmá. A to ještě do toho počítám i Serenu i když je jasný, že už letos nikde hrát nebude ...
Reagovat
LukasH
Aha, díky. :-)
Reagovat
Petur_Fisk
sport.cz zmatkuje
Reagovat
Mantra
v tom hraje jen roli, důvodu pro důvod, Linec měla hrát právě jako test ruky, ale to ještě nečekala, že bude kvalifikovaná na TM, podle mě to na ruku jakože svede, ale ve skutečnosti je to vzhledem k TM nesmysl hlavně logisticky (potažmo jetleg ad s tím spojené věci)
Reagovat
Petur_Fisk
Od konce Linze schází do začátku TM 14 dní, to není žádný nepřekonatelný problém s jet lag.
Záleží, kde bude trávit a tráví čas mezi Pekingem a TM.
Reagovat
Petur_Fisk
A dobře dělá...
Teď hlavně nějak dohrát sezónu (pochopitelně TM je priorita) bez nějakého dalšího poškození svalových vláken a pak se pořádně v zimě kurýrovat (i když toho času moc není).
Reagovat
drabona
je správné rozhodnutí i když je mi to trochu líto, je to za humny, byla by tam jako doma. Možná bude potřeba před TM zahrát nějaký zápas na jistotu, proto ta Moskva. Držím palce.
Reagovat
com
si spadla z visne ne.. Moskvu taky vynecha
Reagovat
Petur_Fisk
Taky tipuji, že ji vynechá. Ona je ten typ, který se nepotřebuje zase tak moc rozehrávat.
Reagovat
com
Takze logicky = Kvitova setri rucicku = a kdo setri ma za tri = takze ze trech zapasu ve skupine = 3 prohry.
Reagovat
EllNino
Je vidět, ze myslíš skrze negativně, stejně tak to může znamenat tri výhry :)
Reagovat
com
No ja bych rekl, ze muj scenar je pravdepodobnejsi nez ten tvuj :D
Reagovat
George_Renel
V tom případě Plíšková vypadnutím v 1. kole šetří za šest. :-b
Reagovat
Fransoas
V tomto případě to neladí a týkalo by se to úplně něčemu jinému.
Reagovat
tommr
jsem zklamanej - na Petru v Linci jsem se hodně těšil. Snad ale Petra ví co dělá a nedopadne na TM jako loni kdy jí dlouhá pauza mezi Pekingem a TM víc uškodila než prospěla ...
Reagovat
FulnekUltras
co se stane, když vypadne ve skupině?
Reagovat
tommr
tu otázku nechápu. Petra tam určitě nepojede jen na výlet a bude chtít uspět. Pokud by podruhý za sebou vypadla už ve skupině bez výhry tak by to byl velkej neúspěch ...
Reagovat
FulnekUltras
osobně si na její další úspěchy rád počkám do příštího roku ;-)
Reagovat
Torn
Proč neúspěch? Bude tam se 7 nejlepšími hráčkami světa. i kdyby nevyhrála ani jeden zápas, ostuda to nebude, protože už kvalifikovat se tam, je docela obtížné.
Reagovat
Petur_Fisk
Škoda, ale raději ať se šetří. To její zranění je pěkná potvora a má tendenci se obnovovat. Něco podobného jako třísla.
Reagovat
Alien
A to se nedávno ještě tak těšila, že bude moct v Linci opět hrát?
Reagovat
Fransoas
Nevím co je na tom zvláštního.Pokud by měla ruku vpořádku - bylo by to jasné.
Reagovat
Torn
Jako asi zajímavé pro fanoušky, ale pro hráčky jako je Kája, Péťa...nemá úplně význam hrát nějak tyhle internacionály. :) Tak budu se těšit na TM. :)
Reagovat
FulnekUltras
místo drobků aspoň nějaký ten gumový rohlík s máslem... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist