Kvitová se připravuje na další sezonu. S novým kondičním trenérem a v Prostějově

5. 12. 2012, 15:49
Aktuality 37
S pozměněným týmem i programem se na novou sezonu chystá nejlepší česká tenistka Petra Kvitová. Po letním rozchodu s Jozefem Ivankem má světová osmička nového kondičního trenéra, dalšího Slováka Kristiána Bajzu, který se stará také o kondici Lucie Šafářové. A zatímco v minulosti mířila Kvitová v závěru roku do Vysokých Tater, nyní bude ladit fyzičku v Prostějově.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Od změny kondičního trenéra si slibuji, že už nebudu tolik zraněná jako loni. Přece jen jsem letos ztratila hodně času doléčováním zranění, což mě moc nebaví. Raději jsem zdravá," uvedla Kvitová na dnešní tiskové konferenci v Prostějově.

Pod vedením nového kondičního kouče bude pracovat hlavně na zpevnění svalstva. "Bude to pro mě změna, každý z nich má jiný přístup k fyzické přípravě," řekla osmá hráčka světa.

Oproti této sezoně nebude Kvitová hrát hned v úvodu příštího roku Hopmanův pohár, který loni s Tomášem Berdychem vyhrála. Místo toho dala přednost startu v Brisbane. "Tento turnaj má zvýšenou dotaci i body. Což je pro mě motivace," uvedla dvaadvacetiletá tenistka, která po zisku Fed Cupu odpočívala dva týdny na Maledivách. "Dovolená mohla být delší. Její zkrácení bylo na úkor Fed Cupu. Vyhráli jsme ho, proto ničeho nelituji."

Útok na čelo žebříčku? Na něj teď nemyslím
Loňská wimbledonská vítězka nyní kombinuje fyzickou přípravu s tenisem a chystá se na obhajobu extraligového titulu s Prostějovem. S blížícím se termínem odletu do Austrálie 25. prosince bude v tréninku dostávat stále více prostoru tenis.

V příští sezoně by se bývalá světová dvojka chtěla posunout znovu výš v žebříčku. "Na útok do první trojice nemyslím. Každý úspěch mi dodá sebevědomí. Doufám, že jsem už natolik vyzrála, že úspěchy budou pokračovat. Doufám, že se bude opakovat loňská sezona," uvedla Kvitová, která letos vyhrála dva turnaje oproti šesti titulům v roce 2011.

"Budu chtít v příštím roce vyhrát nějaký turnaj. Sezonu začnu v Brisbane, ale to neznamená, že musím vyhrát hned tam. Klidně si na vítězství počkám," uvedla Kvitová, která počítá se startem v prvním kole Fed Cupu v únoru proti Austrálii v Ostravě.

Těší se, že v úvodu sezony bude mít víc klidu než loni. "To se mě novináři pořád ptali, jestli budu první světovou hráčkou, nebo nebudu," řekla česká tenistka, která na australských turnajích neúspěšně útočila na světový trůn.

pva, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radwanska, Kerber, Errani, Li Na, Kvitova, Sotsur & Wozniacki to headline 2013 Sydney International - Australian Open Series!
Takže Petra také v Sydney, už oficiálně. Vidím to na finále s Agou a pak bude záležet na losu.
Reagovat
nouma
osobně Petře přeji vzestup ale hlavně vyrovnané výkony, ty letos měla jak na houpačce ale bylo více hráčů co lítali od nule ke stovce a zpět takže není jediná. Když jsem ji viděl na Fed Cupu tak sem si fakt říkal že s tím bříškem by měla něco dělat, stačilo by jej zpevnit ale sám vím jak je to těžké, jinak je to neobyčejně příjemná holka na okruhu a vždy se i na nevýherní zápas s ní podívám. Mrzí mě ten Hopman Cup letos tam válela a byla to paráda ale je mi jasné že příští rok se bude honit za bodama osobně bych ji rád viděl jako NUMBER ONE ale kdy to bude je otázka :D Jinak jsem moc zvědavej i na ostatní naše hráče hlavně na holky Hlaváčková, Šafářová, Zakopalová a Hradecká. Tak necháme se překvapit jak se bude holkám dařit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ať tam nastoupí Žito a bude hotovo. Olomouc do dvou let vítěz LM, Petra půl roku světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
DO půl roku
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem si myslel, že aspoň na tenisportálu Žito nebude... :D
Reagovat
Roger_Federer
tady je vetšinou čočka od ostatnich,O Žitovi nevim..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos za Prostějov bude hrát Aga! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
fákt?
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude zajímavé..Už se těším na své dvě oblíbenkyně hrát v jednom tymu
Reagovat
smazaný uživatel
Čtvrtá tenistka světa v extralize? To je bezesporu velké lákadlo pro diváky. Ale nejlepší stejně bylo, když za Prostějov hrála Caro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A nehrála tu Caro loni? :D
Reagovat
smazaný uživatel
monty25: tak doufám, že jsi toho tehdá využil a šel jsi se na Caro podívat, moc možností vidět ji hrát v Česku není - WTA turnaj se tu nehraje a že by sem někdy zavítala s fedcupovou reprezentací, to se mi nezdá příliš reálné. :-)

haitik1: myslím, že už předloni ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel to mám do Prostějova daleko, takže jsem se díval v televizi. Pamatuju si to dobře, Caro hrála s Renatou Voráčovou. Jo a bylo to v roce 2010, tzn. předloni. :)

Tady malá vzpomínka... :)
http://aktualne.centrum.cz/sportplus/ostatni-sporty/tenis/fotogalerie/2010/12/18/wozniacka-i-kirilenko-svetove-hvezdy-tenisu-zari-v/
Reagovat
tommr
dost divná volba - i když je určitě lepší něco než nic. Žádný zázraky si ale od něho neslibuju ...
Zajímalo by mě taky jestli Bajza skončil u Lucky nebo jestli ted bude trénovat Petru i Lucku současně? Na idnesu je podobnej článek kde píšou že Bajza je "bývalým přítelem Lucie Šafářové, které také dělal kondičního trenéra". Tak jak to vlastně je?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč divná volba. Jestli to něco přinese, to ukáže čas. Ale předem tě upozorňuju, že zázraky ze dne na den nesvede ani ten nejlepší.

Mám pocit, že informace na idnes jsou správnější, že Bajza už Lucku netrénuje (což by bylo logické), ale jistý si tím nejsem.
Reagovat
tommr
teoreticky by moh Bajza trénovat obě. Pokud se bude Lucka držet v první dvacítce tak bude mít téměř totožnou termínovou listinu jako Petra ...
Já bych dokonce řek, že společný tréninky s Luckou by pro Petru mohly bejt docela výhodný - a to jak ty kondiční tak ty herní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teoreticky určitě, já spíš narážel na to, že po určitou dobu byl mezi Luckou a Bajzou i jiný než čistě pracovní vztah a je otázka, jestli se přes to zvládli přenést.

Mimochodem ty dvě spolu hrají poměrně pravidelně, takže v tomhle směru nic nového. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty si fákt myslíš, že když jsou dvě hráčky z jedný země tak to znamená, že jsou takový kamarádky, aby měly společný treninky? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co si myslí tommr, ale že Petra s Luckou spolu občas potrénují, to je prostě fakt. Aby ne, když obě trénují v Prostějově. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdyby takhle měly treninky pořád, tak by to prostě fungovat nemohlo...
Reagovat
smazaný uživatel
To ano. Však taky Petra netrénuje jenom s Luckou (a Lucka jenom s Petrou).
Reagovat
tommr
to jsem se jen tak zasnil. Můj názor je, že by to mohlo bejt prospěšný pro obě. Je mi ale jasný, že k tomu už asi nikdy nedojde. Určitě ale ne proto, že by Petra a Lucka nebyly kamarádky. Myslím si, že si spolu docela dobře rozumí což je vidět třeba při FC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ony spolu už trénují, resp. si spolu občas střihnou tréninkový zápas, takže si myslím, že v rámci možností k tomu tvému snu už došlo. Samozřejmě ale, jak napsal mufík, by asi nebylo dobré, aby trénovaly jenom spolu. Jednak i tréninkové partnery je třeba občas prostřídat, aby to bylo herně pestřejší, jednak na téhle úrovni každá z nich potřebuje především individuální přístup.
Reagovat
George_Renel
Vzhledem k Lucčiným výsledkům a hlavně zlepšenému dynamickému projevu neodvedl asi kondiční trenér tak špatnou práci. Kdyby Petra pod jeho kondičními metodami postoupila jen o polovinu toho co Lucka, nebylo by to vůbec špatné, ne? :-)))
Reagovat
ludolf
Krátce před TM prý Petra v ostrém zápase Lucku porazila 6:1, 6:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jsem taky četl.
Reagovat
freeteepek
Měl jsem pocit, že byli s Ivankem dost velcí kamarádi. Není mi jasný, proč se rozešli těsně před USO. Sezona ještě zdaleka nekončila...
Nicméně změnu Petra potřebovala. Nevím, jestli je Bajza dostatečná kapacita. Petra myslím fyzicky dost osobitá. Už na první pohled je jasný, že její figura je dost nevyvážená, ale přitom má jen pár kilo navíc. Třeba taková Vika je o centimetr vyšší a přitom o 4kg lehčí. Je jasný, že Petra potřebuje něco shodit, ale přitom neztratit sílu. Plus to její astma. A jaký je ten Slovák fizio? Petra by podle mě potřebovala rozšířit tým o další specialisty. Ona se potřebuje nejen dobře fyzicky připravit na zápasy, ale současně i vhodnými prostředky předcházet nemocem a zraněním, ke kterým je náchylná.
Reagovat
smazaný uživatel
mne se ale nechce verit, ze by to Petra a predevsim pan Kvita nevedeli, ze by nevyhledala spickoveho alergologa, ze by neprofesionalne opominala vyzivu atd. Tohle Petra osetrene urcite ma, ale hledani vhodneho kondicniho trenera z mnoha duvodu sranda neni. Ja napr. jsem "stara skola" a muj kondicni "nepritel" :-) byl atlet. Vyrobil ze me slusnou desetibojarku, chii.. Ne, vazneji, dynamika, vytrvalost, sila, obratnost, technika, prekonavani fobii (skok do vysky :-))) moral, taktika, to vsechno je atletika a pak jak kdyz najdete.. ;-)
Dnes ale maji holky jine moznosti a proc toho nevyuzit. Bojova umeni neovladam a Bajzu neznam, ale dovedu si predstavit, ze je to cesta a dobra uz treba jen proto, ze nejde proti prirode, naopak z ni vychazi. Tradici vynechavam, prijde mi zcestne o ni mluvit u Evropanu.. Bojova umeni prece zahrnuji i dechova cviceni, fyzicku, "ducha" (meditace) a ten Bajza delal kung-fu, ne? Takze vlastne i technika se zbrani = raketou.. :-) Navic novinka, teda novy elan a vira. Vidim to nadejne, protoze i u Lucky Safarove je posun evidentni.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem tak nepozorna, ze jsem reagovala jen na freeteepka.. :-) Ale musim jeste dodat, ze dynamicky projev nebyl (podle me) hlavni problem Lucky. Ten jsem videla v jeji nepripravenosti na nej - fyzicke a i v hlave.
Reagovat
tommr
těžko říct nakolik je ta dobrá kondice u Lucky zásluha Bajzy a nakolik je to dáno fyzickejma dispozicema Lucky. Kdyby byl Bajza tak dobrej tak by ho nejspíš Lucka asi jen tak nepustila k vodě ... :)
Jedno se ale Bajzovi musí přiznat - Lucka loni nebyla ani jednou vážně zraněná což je u ní jinak dost nezvyklý. Kdyby se mu totéž povedlo i u Petry tak by to byl určitě velkej posun vpřed ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
freeteepek: Nemyslím, že je potřeba, aby Petra něco shazovala, ona dohromady ani nemá co. Nenech se zmást televizí.. A srovnávat ji s Vikou, to není nejlepší nápad.

tommr: kdyby se do pracovního vztahu Šafářová - Bajza nezamotaly city, nejspíš by se ho Lucka tak snadno nezbavovala, co já vím, tak si ho docela chválila a jak jsi sám podotkl, když byla v jeho péči, zranění se jí vyhýbala, což se zrovna u ní rovná malému zázraku.
Reagovat
freeteepek
Dejme tomu, že je Bajza Luckou Šafářovou dostatečně prověřenej...
Zastávám názor, že jestli televize přidává kila, tak všem stejně:-) Už Ivanko kdysi říkal, že má Petra nevyváženou tělesnou konstituci resp. že na to, jakej má robusní vršek, má moc slabý nohy (proto je má nejhezčí na okruhu:-). Uvidíme, jak si s tím Bajza poradí...
Reagovat
smazaný uživatel
TV kila pochopitelně přidává všem stejně. Jenže ono to "přidává kila" neznamená nic jiného, než že opticky zvětšuje, takže svalnatá vypadá svalnatější, prsatice prsatější a Petřino bříško holt vypadá větší. Ze štíhlé holky pochopitelně žádná kamera neudělá hrošici. ;-)

Ivanko kdysi říkal - to je právě ono, jak starý je ten výrok? Protože už dneska nemusí být aktuální ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná se pletu, ale pokud vím, tak Bajza trénoval Lucku i po jejich vzájemném rozchodu. Lucka si jeho styl vyloženě pochvalovala. V minulosti i ona hodně trpěla na zranění a od doby, co ji začal fyzicky připravovat Bajza byla v podstatě pořád zdravá. Nevím, jak je to teď, ale nezaregistroval jsem nikde informaci, že by z ničeho nic přestal být jejím kondičním trenérem. Takže bych si tipnul, že fyzicky bude připravovat obě. Petru i Lucku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je možné. My tu vycházíme z idnes.cz, kde je psáno, že Lucku trénoval, ale už netrénuje. Bohužel se mi nikde, a to ani na oficiálních stránkách LŠ, nepodařilo zjistit, jak to vlastně je..
Reagovat
Fandina
hned v úvodu se píše, že Kristián Bajza se také stará o kondici Lucky, tak zřejmě ano ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist