Kvitová se přiblížila k medaili, nic to s ní ale zatím nedělá

1. 8. 2012, 21:58
Aktuality 6
Jedna výhra dělí tenistku Petru Kvitovou od bojů o olympijskou medaili. Pokud loňská wimbledonská vítězka porazí ve čtvrtek Rusku Marii Kirilenkovou a postoupí do semifinále, bude hrát na trávě v All England Clubu jistě o cenný kov.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Vím, že jsem k tomu (medaili) blíž a blíž, ale v tenisu je každý den jiný, a proto to se mnou zatím nic nedělá. Musíte vydržet hrát co nejlíp celý týden, celý turnaj. Je to ošemetné. Je to sice blízko, ale pořád daleko," řekla Kvitová po dnešní výhře v 3. kole nad Italkou Flavií Pennettaovou za 59 minut 6-3 6-0. 

Zatím poslední českou tenisovou medaili ve dvouhře přivezla Jana Novotná, jež v Atlantě 1996 získala bronz po vítězství nad Mary Joe Fernandezovou z USA.

Kvitová hraje od druhého kola s nataženým břišním svalem a proti Pennetaové měla i zavázenou achilovku kvůli bolavému úponu. "Měla jsem prášek proti bolesti a během zápasu jsem to necítila," nestěžovala si tenistka.

V domečku u kurtů s ní bydlí vedle trenéra a kondičního kouče i lékař Vlastimil Voráček, který se o Kvitovou permanentně stará. "Podstupuju toho docela dost," přikývla a pokračovala: "Ráno se vzbudím a doktor na mě vlítne, hned po zápase taky a večer, až se vrátím po večeři, tak zase určitě něco vymyslí."

Rychlá výhra nad italskou soupeřkou se proto i z pohledu zdravotního stavu rodačky z Fulneky hodila. "Věřím, že dokážu svůj výkon zopakovat i v dalším kole," řekla šestá hráčka světa. Její příští soupeřka Kirilenková naopak může být o něco unavenější. Hrála dnes dvouhru a večer ještě bojovala ve čtyřhře. "Bude toho mít taky plné brejle, ale to úplně nevadí, že," řekla Kvitová.

Dvaadvacetiletá Kvitová kvůli zranění odstoupila ze smíšené čtyřhry, kterou měla hrát s Radkem Štěpánkem. Mrzelo ji to. "Je to škoda. Takhle na poslední chvilku jsem to neměla v plánu zrušit a těšila jsem se," litovala. S bolavým břišním svalem by ale dvě soutěže nevydržela. "Pokud chci hrát dlouho dvouhru a bojovat o medaili, tak bych nezvládla dva zápasy v jeden den třikrát po sobě," vysvětlila.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
freeteepek
Je objektivně prokázaný, že pořadí hráček v žebříčku je dost neobjektivní:-) To, že dostane papírově lehčí soupeřku ještě neznamená, že je to skutečně lehčí soupeřka než jiná, výše postavená hráčka. A u Peťi to myslím platí dvojnásob. Ona si již tradičně dovede lépe poradit s elitní top hráčkou, kterou dobře zná, než s outsiderkou, od který neví, co má čekat. Tohle je ženský tenis a v první stovce může každý porazit každýho. To každý ví:-)
A pokud jde o to losování, chytnou Serenu ve Wimbledonu už ve čtvrtfinále je pro obhájkyni titulu docela pech:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová měla dosud až do čtvrtfinále nejlehčí soupeřky než její konkurentky a není to na prvním turnaji. Nikdo nedovede vysvětlit systém nasazování a přilosování. Jakmile narazí na skutečnou soupeřku tak má obyčejně velké problémy po herní i nervové stránce a většinou končí. Zajímavé je taktéž divadlo v momentě kdy se jí nedařilo s bolavým břichem a odstoupení od losování.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to nehul!
Reagovat
Bob
Bla bla bla bla..
Reagovat
Fandina
někdo neumí respektovat realitu a vysvětluje si všechno po svém. Nasazuje se podle postavení na žebříčku, výkonnosti, a k nim se losem náhodně doplní zbylí hráči a Petra je náchylná na zdraví tak to tak ber ...
Reagovat
Heather_Fedex
myslim si, ze medaile rozhodne realni je, vzhledem k tomu, ze se serena nachazi v 2. casti pavouka. a na masu si na travnatem povrchu rozhodne verit muze. samozrejme, muze prekvapit i kim, ale vic verim marusce, i kdyz to bude mit tezke, s kim toho odehrala hodne, na trave se jeste nesetkali. co se tyce ostatnich zapasu, tak verim serene, ackoli letos zvedla s carol vyrovnane mace a myslim, ze se udeje prekvapeni na ukor viky-verim angie. uz to zacina nabirat na obratkach ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist