Kvitová se ohlíží za sezonou. Je pro mě motivací do dalšího roku, věří

27. 10. 2013, 12:00
Aktuality 89
Zvláštní paradox prožívá Petra Kvitová. Letošní sezonu ukončila šestá na světě, o dvě místa lépe než tu loňskou, ale spokojeností nezáří. Ve hře měla totiž hodně propadů, řešila různé komplikace, které ale zvládla, a i povedený závěr roku dodává české jedničce další motivaci.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Jelikož už jsem byla druhá na světě a vím, jak chutná grandslamové vítězství, tak bych samozřejmě chtěla být výš než šestá," řekla Kvitová v Istanbulu po vyřazení v semifinále Turnaje mistryň. "V sezoně jsem letos prožila těžké i dobré momenty, bylo to nahoru dolů na vlnách a s tou vlnou nahoře jsem to ukončila," usmála se. 

Sezonu odstartovala Kvitová nevalně v Austrálii, kde se jí většinou dařilo. Navíc si tam zranila rameno a celá první část sezony nebyla podle jejích představ. Potýkala se s horší kondicí a ve Wimbledonu a na US Open ji navíc srazilo krátkodobé onemocnění způsobené bakterií, ale i psychikou a tlakem, který si na sebe kladla. 

"Některé momenty nebyly jednoduché, ale věřím, že když jsem je zvládla, může mě to posílit do další sezony a kariéry. Každá hráčka to v kariéře prožije. Mě to potkalo letos a doufám, že už to bude dál jen lepší," řekla třiadvacetiletá Kvitová. 

V sezoně hráčka z Fulneku vyhrála dva turnaje, v Dubaji a v Tokiu, a v závěru roku ukázala zlepšení. "Neřekla bych proto, že to bylo tragický, jak jsem ukončila sezonu. Když jsem skončila v desítce, tak to není špatný výsledek," řekla tenistka. 

Špatné světlo na rok 2013 vrhají grandslamy. Jen ve Wimbledonu došla jeho předloňská vítězka do čtvrtfinále, ale i to bylo vlastně zklamání. Ze soutěže vypadla většina favoritek a duel s Belgičankou Kirsten Flipkensovou měla vyhrát. "Když se to sesumíruje, tak asi jo. Chybí tam výsledek z grandslamu," souhlasila Kvitová. 

Sama na sobě si cenila, že i v momentech, kdy se nedařilo, tak se dokázala zvednout. "Šla jsem trénovat, makat, abych to zase otočila. To bylo na sezoně nejdůležitější," řekla a mezi hlavní faktory motivace zmínila lásku k tenisu. "Nebudu říkat, že jsem vždycky měla chuť postavit se na kurt a znovu dřít a dřít, ale věděla jsem, že to je jediná cesta, jak se z toho dostat zpátky," doplnila. 

Slýchala, že by měla po pěti letech změnit trenéra. David Kotyza ale má její důvěru. "Ani na chvilku mě nenapadlo Davida vyměnit," řekla rozhodně. "Všechno jsme spolu probrali a věděli jsme, v čem je zakopaný pes. A lidi nevidí, co obnáší každodenní rituál, neznají vztahy a nevidí do toho," doplnila. 

Vedle tenisových záležitosti si Kvitová prošla i změnou vztahu. Rozešla se s Adamem Pavláskem a jejím novým přítelem je Radek Štěpánek. "Klid v osobním životě je pro každou z hráček důležitý a já nejsem výjimka. To, že jsme se dali s Radkem dohromady, doufám, prospívá každému z nás. Víme, o čem to je. Podporujeme se, i když na dálku, a já jsem spokojená a to se projevilo i na kurtu," řekla. 

Příští rok méně turnajů, Fed Cup se snad do kalenáře vejde
I proto se nejspíš rozloučila se sezonou dobře. Po US Open vyhrála deset zápasů ze třinácti a získala nový náboj do další práce. K tomu přispívá i fakt, že díky vztahu se Štěpánkem angažovala za kondičního trenéra uznávaného odborníka Marka Všetíčka, a jejich spolupráce se už projevila v Asii a v Istanbulu. "Ale já nehrála dobře najednou. Bylo to na delší trať, všechno potřebovalo čas, aby to šlo," řekla Kvitová. 

Nadcházející rok ještě nemá přesně naplánovaný. Letos ji ještě čeká exhibice v Karibiku, příprava v teple na Floridě a na úvod Hopmanův pohár společně se Štěpánkem. S Kotyzou se shodli, že by měla hrát méně turnajů než letos. Do programu by snad měl zapadnout i Fed Cup. "Soutěž družstev mám hrozně ráda a my máme tým na finále a na vítězství. Je to (účast) součástí diskuze, ale je velká šance, že budu hrát," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

89
Přidat komentář
tommr
je to sice jen malej ITF turnaj, ale i tak je to úspěch. Doufám, že v Báře a Katce Siniakový nám časem vyrostou hráčky srovnatelný s Petrou Kvitovou nebo aspon Luckou Šafářovou ... :)
Reagovat
freeteepek
Gratuluju!
Reagovat
misa
hrát Fed Cup, tak to bude dost trapné - vzhledem k tomu, že má čas se účastnit nějakých bezvýznamných exhibic nebo Hopman Cupu. Stejně jí to Černošek nařídí.
Reagovat
PetaM
Trapné to rozhodně nebude. Ta exhibice není bezvýznamná, je to charita, ale takové slovo spousta lidí nezná. A jestli bude hrát FC nebo ne je její věc, všichni ví, že reprezentuje vzorně. Ona není Ruska, ale Češka, což je dost velký rozdíl. A pokud se nepletu, je to její kariéra, spousta hráček a hráčů nereprezentuje, jsou tím snad trapní? Ne, ale Petra určitě bude.
Reagovat
misa
Rusky, které nehodlají hrát finále Fed Cupu, pro mě trapné jsou. Petra stejně hrát bude, loni po finále měla podobné myšlenky.
Reagovat
Titan
Charita? Pokud je ti alespoň 30 a trochu sleduješ svět, tak víš, co to tzv. charita znamená. Miliardář Branson zaplatí na svém ostrově Necker v Karibiku turnaj s Petrou, Nadalem, Ivanovič, Hantuchovou, Navrátilovou, Edbergem a dalšími, kteří si režii samozřejmě platit nebudou.
Tohle je těžká snobárna a sebeprezetace, charita je totálně něco jiného...
Reagovat
PetaM
Petra by to bez FC nevydržela :D To jí vždy tak nabije, že ani drogy nejsou třeba :D
Reagovat
freeteepek
Sereně gratulovat nebudu. Dnes splnila jen svoji povinnost. Potíž je v tom, že Sereně stačí hrát na 70%, zatímco soupeřka musí celý zápas makat na 100%. Jinak ji neporazí. Dnes to bylo o kondici. V prvním setu Serena nehrála dobře, ve druhém přidala a hra se vyrovnala. Li Na hrála perfektně, ale postupně jí začaly docházet síly. Proto přišly ve druhém setu ty drobné chyby, které jí staly vítězství. Ve třetím už to byla jednoznačná záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak....je az zarazejici, ze mezi Serenou a ostatnima hrackama je takovy velky rozdil. Dokonce ani Vika, kdyz Serena hraje 100% tak ji proste neporazi ale furt ztech ostatnich ma nejvetsi sanci.
Reagovat
Titan
Vika má 24 let, na 32-leté Sereně je znát, že to má v hlavě úplně jinak postavené. Vika (bohužel, páč je to pro mě nesportovní hráčka) udělala velký pokrok od masivních skrečů, po první GS, přes druhý až dodnes. Jenže Serena nemá vůbec takový stres. Kdo ohrozí její historický zápis? Nikdo. Golden-Slam už nezíská, ale kariérní už má. Kdyby si lehla na lehátko, tak se do smrti může radovat z toho, co dokázala. O čistý GS už asi nemá šanci bojovat...
Reagovat
MarcelPersch
Proč myslíš, že ne? :)
Na Ao, kde byla letos zraněná bude určitě těžce namotivovaná, na antuce letos neporažena, takže je velká šance, že vyhraje RG i příští rok a na zbylých dvou může souhrou okolností taky v pohodě vyhrát. Tipuju, že v příští sezoně vyhraje min. 3 GS, jestli už někde prohraje, myslím si, že to bude tentokrát na US.
Reagovat
MarcelPersch
Proč myslíš, že ne? :)
Na Ao, kde byla letos zraněná bude určitě těžce namotivovaná, na antuce letos neporažena, takže je velká šance, že vyhraje RG i příští rok a na zbylých dvou může souhrou okolností taky v pohodě vyhrát. Tipuju, že v příští sezoně vyhraje min. 3 GS, jestli už někde prohraje, myslím si, že to bude tentokrát na US.
Reagovat
Titan
Myslím, že nemá, pro hráčky je velká zátěž Roland Garros a Wimbledon měsíc po sobě (myslím, že muži mají stejný problém). Serena tyhle turnaje po sobě vyhrála jen v roce 2002, kde byla v největší formě a vyhrála i následující US a AO, takže v řadě 4 GS, myslím, že teď, po 11 letech na to už nebude mít. Teď je přestávka a nikdo netuší, co to s hráčkami udělá...:-)
Reagovat
LukasH
Myslím, že současnou Serenu jen tak nikdo neohrozí, pokud zůstane zdravá. Je pravda, že RG a Wimbledon jsou po sobě dost nevyhovující a Serena by určitě dala tentokrát přednost Wimbledonu. Je ale zajímavý, že bych znovu spíš čekal na výhru na RG. Antuka jí letos obzvlášť seděla, skvěle po ní klouzala a vyškrabávala i nemožný míče (třeba v zápase s Marií). Wimbledon si letos prohrála dost hloupě. Sabine sice hrála skvěle, nicméně ve třetím setu Serena vedla a měla brejkboly, akorát nepřitlačila a ztratila to.
Podlě mě může klidně Serena dohnat i Gráfovou v počtu GS během dvou, tří let.
Reagovat
Titan
Můj ryze osobní názor je ten, že bych nerad, aby Serena předstihla Grafovou. Steffi hrála přeci jenom ženský tenis, Serena hraje jatka. Jakýsi masakr motorovou pilou...:-)
Reagovat
LukasH
Jenže je jiná doba. Dřív se obecně nehrálo tak agresivně jako dneska, bylo to hlavně i horším vybavením. To říkala sama Navrátilová. Pokud by Serena nehrála tak agresivně, nebyla by tam kde je. Spousta hráček dneska hraje hodně tvrdě.
Prostě to nejde srovnávat. Vždyť se podívej, že dnešní tenistky, pokud nehrajou tvrdě, nijak nevyčnívají a na vrchol se nemají šanci dostat, protože jsou "ubity" ranařkama.
Serena prostě hraje podle dnešní doby. S jiným tenisem by v současný době nemohla bejt tak dobrá.
Reagovat
Titan
Serena úmyslně umožnila, ať Li Na podá ruku umpire jako první. No toto...:-))
Reagovat
MarcelPersch
Gratuluji Sereně k titulu a Li Na k finále, výborný turnaj pro obě.
Sereno, příště by ses ty herecké výkony mohla odpustit!
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak je rozhodnuto ... škoda, třeba jindy Na.
Reagovat
MarcelPersch
kdyby hrála na AO letos ve finále jako v 1. půlce dnešního zápasu, mohla mít titul aspoň tam :(

Jinak smutné je, že i když Serena hraje špatně, kromě Azarenkové jí není nikdo schopný porazit...
Reagovat
MarcelPersch
myslím Li :)
Reagovat
freeteepek
Ještě to dokázala třeba Kerberová. Serena ale nehrála špatně. Jen v prvním setu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno, prosíím!
Reagovat
smazaný uživatel
tak Linka odpadla. To je skoda a s 9 dvojchybama to je spatny...
Reagovat
smazaný uživatel
Kanara ve tretim si teda za ten vykon nezaslouzila
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/reznice-z-fulneku-ma-nove-jmeno-del-petra/r~96d189ea3f1811e3807b0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-22
Reagovat
kada.tom
Já nevím, co proti těm streamům máte, mně běží naprosto v pohodě a téměř nikdy se nesekají :-) Asi máte nedostatečně rychlé připojení :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, musím prejsť na optické káble :D ale už nedostanem zľavu - telefonistku z call centra som odbil a môžem načrieť hlbšie do vrecka :D
Reagovat
Titan
Já jsem na dost výživné optice, ale nijak neovlivním zatížení serveru, ze kterého jde stream, a to je problém...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem tu tapetovať, ale ľudia, kde to všetci pozeráte? Nechce sa mi veriť, že všetci máte Slovak sport alebo kukáte na nekvalitné streamy. Fakt by som si to rád pozrel v TV, SS nechytám a stream by mi asi zapiekol PC alebo by strašne sekal. Tisíckrát vďaka za nejaký typ (Broz tu nižšie niečo písal, ale ten kanál tiež nemám.)
Reagovat
Titan
Boga mi, kolik měla Serena UE v prvním setu? Zapnul jsem to až 1:0 v druhém a hraje tragicky, buď krátce do sítě nebo dlouze za lajnu.
Ne, že bych to Li Na nepřál, ale taky mohlo být na co se dívat...:-)
Reagovat
MarcelPersch
10 UE 5 W
Na podání v celém zápase:
Li- po 1. 76% po 2. 50ˇ%
Serena po 1. 59% a po 2. 39%
Tohle jen svědčí o tom, jak na tom je.
Reagovat
Titan
Díky...:-)
Reagovat
dadaft
hm, Serena hraje dost špatně.
Reagovat
dadaft
a Li Na dobře. ))
hezký úhel. )))))))))
Reagovat
dadaft
třetí set je téměř jistý no...
Reagovat
smazaný uživatel
1 brejk v ženskom tenise nie je istota - to je až premenený set-/mečbal :-) (hoci Serena nepúšťa podanie len tak).
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím,

neviete ktorá TV okrem Slovak Sportu vysiela finále TM? Vďaka!

Inak po dnešnom finále budem tak či tak spokojný, Serena i Li patria medzi moje favoritky - Serena je síce No. 1, ale prajem aj Li, pre ktorú by to bol výnimočný úspech (aj keď už vyhrala RG)!
Reagovat
MarcelPersch
mám to stejně.
Reagovat
MarcelPersch
Li má dobrou taktiku chodit na síť, Serena ji tam ještě ani jednou neprohodila, je vidět, že jí to nevyhovuje.
Reagovat
dadaft
za tu chvilku, co vidím, je Li Na na síti fakt pečená vařená...
zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
ale hlavne tam hodne dobre...nadherny voleje hraje na siti jako kdyby byla deblistka :-) moc hezky
Reagovat
smazaný uživatel
Po dohrání finále v Basileji aktuálně vysílá TM i Supertennis.

13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, parabola 80 cm
Reagovat
dadaft
tak si říkám, za chvíli začíná zápas, v klídku uvařím čaj..........
..................... a on už je první set v čudu...

Li Na, vítězka Turnaje mistryň 2013, to nezní špatně. ))
Reagovat
smazaný uživatel
nezaregistroval jsi ze se posouval cas :-D
Reagovat
dadaft
zaregistroval, všechny hodiny doma se mi automaticky spravily, jen na livesportu i lshunter psali finále v 17 hod - myslel jsem, že se taky přeštelovali...
Reagovat
smazaný uživatel
ja vetsinou hodiny cekuji na tenislive vs. TP. Vetsinou se to lisi max o jednu hodinu a vetsinou zapas zacina podle TP.

BTW...Jak bys zhodnotil sezonu Agy?
Reagovat
dadaft
Freedom - mohla být špičková, nevyšlo.
takže dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvice herne se mi libila ve Wimbledonu a v Torontu, + zacatek roku v Australii. Skoda ze ten Wimblas nevysel ale holky daly nadhernej zapas kde by si obe zaslouzily to finale. Skoda ze pak Sabca tam mentalne odesla.
Jinak take hodnotim dobre ale ta lonska byla teda lepsi.
Reagovat
Reti64
Nádhera, tak ještě jeden prosím!!:-)
Reagovat
MarcelPersch
kdyby to záleželo jen na ní :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tedkon jsem to zapnul a Serena tam beha normalne a rozhodne hraje lepe nez posledni dva sety proti Jelene, tak co tam teda delala ten prvni set?
Reagovat
Fandina
LiNka má set, tak ještě jeden. Držím palce. Go go go!
Reagovat
kada.tom
Na Li, pojď!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Li si to nezaslouží...
její výhry: Sara- -_- to by porazila každá tenistka
jelena- long face-_- nou koment :D
Vika- zraněná
Petra- unavená
Serena - asi zraněná

a post No. 3 si nezaslouží ani omylem
Reagovat
MarcelPersch
Serena je spíš unavená a nechce se jí, po 1. brejku se jí evidentně už nechtělo dotahovat, takže jestli jí Li brejkna jako první v 2. setu, je to jasné.

Měla radši ani nenastupovat.
Reagovat
kada.tom
Na hraje dlouhodobě dobře, nemá příliš veliké výkovy, takže Nr. 3 jí patří právem :-)
Reagovat
PetaM
To není její problém, naskytla se jí šance a tak se jí snaží využít. V budoucnu si to nikdo zjišťovat nebude. A když je někdo zraněný, nebo unavený, tak nemá ani nastupovat. A když už nastoupí, tak bez keců.
Reagovat
smazaný uživatel
"To už si nikdo zjisšťovat nebude..." takový kecy jsou vždycky :D a všude :DD
Reagovat
PetaM
No ale je to pravda. Když si já něco zjišťuju, podívám se na výsledek a to je všechno. Nezjišťuju si, jestli za hráčka byla zraněná, nebo "neměla svůj den". To jsou výmluvy, když to někomu nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty :DDD
:D
:D :D
bla bla blaa
Reagovat
dadaft
zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
zaslouzi si ho vic nez Aga zato co predvedla na TM. Sice Li mela zapas s Azou hodne ulehcenej ale pravdepodobne by ji porazila i bez toho zraneni...Neprislo mi ze by Vika mela na NaLi do te doby nejake paky.
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 3A
TRT HD - frekvence 11041 MHz, symbolrate 8400, polarizace V, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, parabola 80 cm

nebo

7 stupňů východně: Eutelsat 7A
TRT HD - frekvence 10845 MHz, symbolrate 30000, polarizace H, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 5/6, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Ne!!!! Líná nesmí vyhrát!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
23,5 stupňů východně: Astra 3B
Slovak Sport 1 - frekvence 12109 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4

nebo

Slovak Sport 1 v DVB-T: Praha a střední Čechy - kanál 46 Ládví, Strahov, Zelený pruh

nebo

42 stupňů východně: Turksat 2A
TRT3 - frekvence 11919 MHz, symbolrate 24444, polarizace V, parabola 60 cm

nebo

7 stupňů východně: Eutelsat 7A
TRT3 - frekvence 11534 MHz, symbolrate 30000, polarizace V, parabola 80 cm
Reagovat
PetaM
Na Li jedemeeeee!!!!! To zvládneš holka!! :D
Reagovat
MarcelPersch
Na Li vítězkou WTA Championships 2013, přál jsem jí to, ale Serena měla radši skrečovat než se tam takhle ploužit.
Reagovat
smazaný uživatel
27.10. Kvitová se ohlíží za sezonou. Je pro mě motivací do dalšího roku, věří
27.10. Kvitová se chystá za profesorem Kolářem, před přípravou chce být fit
26.10. Kvitová: Konec sezony mi dodá sebedůvěru
26.10. Kotyza: Semifinále na Turnaji mistryň je úspěchem
26.10. Unavená Kvitová se přes Na Li do finále Turnaje mistryň nedostala, Serena měla potíže

Proč je tady o naší lvici tak málo článků?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se divil :-D asi oni nebudou psat v blesku tak vsechny nazenou sem :-)
Reagovat
tommr
proč teda začíná sezónu HC což je z hlediska jejího postavení v žebříčku úplně zbytečnej turnaj? Pokud nebude hrát dostatek regulérních turnajů tak bude mít velký potíže získat dostatek bodů a její postavení a tím pádem nasazování se může zhoršit. Hrát jen minimum turnajů si může dovolit jen hráčka jako je Serena, která na každým turnaji dojde daleko a prakticky nevypadává v prvních kolech. Kotyza si prostě s Petrou neví rady a místo aby jí někam posouval tak jí jen blbne hlavu. Nebylo by lepší zapracovat na tom, aby Petra omezila třísetový zápasy? :(
Reagovat
smazaný uživatel
no řekl bych, že by bylo fajn hrát méně turnajů a zároveň držet dobré umístění. Ale nakonec stejně bude hrát tolik turnajů, kolik bude potřebovat. Jedna věc je naplánovat sezónu a pak reagovat dle toho, jak se daří či nedaří. Už letos určitě nechtěla hrát tolik turnajů, kolik nakonec hrála.. já říkám lepší méně než více. Kdyby něco, vždycky může požádat o WC.
Reagovat
PetaM
Naplánovat si může cokoli, ale pokud se jí nebude dařit, tak o WC může zažádat. A kdo ví co myslí tím "méně turnajů" :D
Reagovat
tommr
Petra ale nehraje přehnaně moc turnajů - letos jich odehrála jen 23. Který turnaje chce vypustit aniž by tím ohrozila svoje postavení? Velký turnaje jsou povinný a na těch menších má zase díky menší konkurenci větší šanci na to uhrát si nějaký body. Samozřejmě, že ideální by bylo kdyby odehrála jen to nezbytný minimum 16 turnajů a na všech došla tak daleko, že by jí to bodově stačilo na umístění v elitní osmičce. S jejíma nevyrovnanejma výkonama je to ale prakticky nemožný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no já si taky myslím, že to prakticky není možný, ale stejně sem názoru, že je lepší naplánovat míň turnajů než víc a pak prostě reagovat na to jak se daří či nedaří. 23 turnajů je celkem dost. Petra letos odehrála slušnou porci zápasů.
Ona je to hlavě reakce na to blbnutí hlavy. Seš trochu moc kritický zase :-)) Prostě málo turnajů, hodně bodů - ideální stav. Vnímám to, že Petra a Kotyza by rádi tohohle ideálního stavu dosáhli, ale realita bude asi trochu někde jinde.
Reagovat
Fandina
letos odehrála hodně turnajů viz příloha.
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat
freeteepek
"Ani na chvilku mě nenapadlo Davida vyměnit," řekla rozhodně. "Všechno jsme spolu probrali a věděli jsme, v čem je zakopaný pes. A lidi nevidí, co obnáší každodenní rituál, neznají vztahy a nevidí do toho," doplnila.
- Když jste věděli, kde je zakopaný pes, tak proč jste to neřekli? Lidi to nechápou, protože nemají informace. Zbytečně se okolo toho víří prach a sázkaři zbytečně prohrávají své sázky...
Když jsem veřejně známá osoba, tak je potřeba s veřejností adekvátně komunikovat, jinak se to může obrátit proti mě.
Proč hned měnit trenéra? Třeba by stačilo jen někoho do týmu přibrat. Nebo se občas poradit s někým z venku. Při horší kondici je třeba změnit taktiku, to by mělo být jasné. Až vztah s Radkem umožnil vyměnit neschopného K. Bajzu za Všetíčka. Když jste viděli, že problém je v kondici, tak proč jste to nějak neřešili dřív?
Věřme, že ta vlna nahoru bude dál pokračovat, že vztah Petry s Radkem hned tak neskončí. Další rozchod bysme asi nepřežili. To mohu za všechny fanoušky Petry Kvitový prohlásit naprosto odpovědně a se vší vážnosti:-)
Reagovat
tommr
Petra má pravdu v tom, že lidi do jejích vztahů nevidí, ale to je hlavně její chyba. Co ale každej vidí, je to, že pod Kotyzou už dva roky stagnuje a nikam se neposouvá. Proč nám neřekne důvody, který dělají Kotyzu tak nepostradatelným? V čem vlastně spočívá jeho přínos? Myslím si, že nejsem sám koho by to zajímalo. Takhle se jen živí spekulace, že je Petra na Kotyzu nezdravě fixovaná ... :(
Reagovat
LukasH
Já se tedy upřímně nestačím divit. Petra není povinná vykládat věci, co nechce na veřejnost. To, že v dnešní době internetu a dostupnosti jakýchkoliv informací je téměř neomezená, neznamená, že se musí člověk stát jejich otrokem.
Její chyba, že do toho lidi nevidí? A co má tedy vykládat? Ať by tenkrát, když jí to vůbec nešlo, řekla cokoliv, bylo by to stejně špatně. Vážně si myslíte, že jsou věci tak jednoduchý? Že tedy za ten propad mohla jediná věc, která se dala vysvětlit?
Ten tým je hráčova druhá rodina, se kterou tráví většinu svýho života. Proč tedy i hodně slibný hráčky měnily a měnily a často to vedlo akorát k horšímu? Pokud Petra Kotyzovi věří a dobře se jí s ním pracuje a cítí, že na vině jejího propadu není on, tak proč by ho měnila? Napadlo taky někoho, že v době, kdy na tom byla nejhůř, jí třeba on podržel a tak by vyhodila ještě jeho?
Do toho vážně nikdo jinej nemůže vidět.
Všichni totiž očekávali, že po TM 2011 bude No.1, no tak se tak holt nestalo a Petra se pohybuje "jen" od 5. do 10. místa. Nenazval bych to tak, že stagnuje pod Kotyzou. Ona sama nedokázala zopakovat vlastně jen dva výborný výsledky. A kdo ano kromě Sereny, Marie a Viky?
Reagovat
tommr
samozřejmě, že nikomu nic vykládat nemusí, ale pak at se nediví, že lidi vidí v Kotyzovi hlavní příčinu jejích neúspěchů ...
A ta stagnace pod Kotyzou, kterou ty tak zpochybnuješ, je pro každýho objektivního pozorovatele naprosto zřejmá. Nejde jen o to, že se Petra nestala světovou jedničkou což je v éře Sereny koneckonců pochopitelný. Ona hlavně přestala bejt důležitým faktorem na GS a ostatních velkejch turnajích kde předčasně prohrává s průměrnejma hráčkama. Letos třeba vypadla na všech GS s výjímkou Wimbledonu s hráčkama mimo top-50 ...
Reagovat
Fandina
byl trenérem Petry, když dosáhla svých největších úspěchů, když to šlo tenkrát, tak proč ne znovu.
Reagovat
LukasH
Nezpochybňuju stagnaci, ale zdá se mi, že to není trenérem. Naopak, cítím, že jsem možná objektivnější než většina kritiků, protože jí neberu jako světovou dvojku, která teď nesplňuje ty požadavky. Já se na to prostě tak nekoukám, protože to byla jediná hodně povedená sezóna, kde se Petře zadařilo ve Wimbledonu a na TM. Jinak pokud si člověk ten průběh sezóny přečte, bylo to neustále nahoru a dolů, jen se jí povedly ty důležitý turnaje a ano, byla častějc úspěšná. Jenže nevyrovnaná byla vždycky a když vidím sezónu Sereny (jo, to se tak úplně nepočítá), Viky nebo Marie než se zranily, je to nebe a dudy. To je konzistenčnost, která je potřeba na 2. místo žebříčku. Proto je i logický, že Petra se tam neudržela dlouho, když je tak nevyrovnaná. Minulej rok skončila osmá, letos šestá a pro mě je to úspěch. Vyletět nahoru a udržet se tam jsou dvě úplně odlišný věci. A můj názor je ten, že tenhle celej proces, kdy se Petře nedařilo, byl možná k něčemu dobrej.
Reagovat
pepin
Já mám trochu jiný náhled. Mě spíš udivuje a již jsem to zde napsal, že David v průběhu sezony nepodchytil fyzickou připravenost, tedy nedostatečnou u Petry. To jako hlavní trenér a člověk, který je s ní v podstatě 18 hodin denně by měl vidět. To mi nejde do hlavy. Přece musel vidět, že ve většině zápasů Petra nestíhá, je unavená a z toho vyplynou i třeba zdravotní problémy, což je u profesionála normální. To bych mu já vyčetl.
Reagovat
Fandina
pepin ... nebo naopak. Nejsem zdravá, tak nestíhám mám problém se pohybovat.
Reagovat
pepin
Jednoduchá rovnice, nejsem zdravá - nehraju. Nic víc, nic mín.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se ve fed cupu hrát bude :)
Reagovat
Bob
Já taky. Kdo to tam má jako uhrát, Šafářová?
Reagovat
EllNino
Tak Šafi hraje ve Fedcupu poslední dobou líp než normálně, ale chybí nám ta 2. hráčka :D Klára je momentálně ve srabu a Karol. Plíšková na antuku ? To fakt ne :D ...jedině sprostá Barborka :D
Reagovat
tommr
taky doufám. Bylo by hodně podivný kdyby se Petra účastnila HC a pak neměla čas/síly na FC. Za FC sice bohužel nejsou žádný body do žebříčku, ale zase je to - když se v něm aspon trochu daří - pro Petru docela dobrá psychická vzpruha ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist