Kvitová se odhlásila z Bad Gasteinu

7. 7. 2011, 11:49
Aktuality 14
Čerstvá vítězka Wimbledonu Petra Kvitová se odhlásila z turnaje v Bad Gasteinu, který začne v pondělí. Jednadvacetiletá tenistka dohrávala na londýnské trávě s problémy s levým stehenním svalem, kvůli kterému se omluvila.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

O odhlášení největší hvězdy nadcházejícího turnaje informovali jeho pořadatelé ve středu. "Chápu její rozhodnutí, po titulu ve Wimbledon se jí ze dne na den změnil život. Nabízeli jsme jí až středeční start a nejlepší možnou péči, ale nedá se nic dělat. Pro nás i pro fanoušky je to samozřejmě škoda," řekla ředitelka podniku WTA Sandra Reichelová.

Letošní vítězka čtyř turnajů a světová sedmička by se měla připravit na americkou sérii turnajů, která vyvrcholí posledním grandslamem sezony US Open. "Vypadá to, že bude hrát až v Torontu na začátku srpna,“ naznačil v pondělí kouč David Kotyza, kdy se Kvitová vrátí na kurty.

Program: Dnes Hrad a festival, zítra Fulnek
Přestože se nemusí připravovat na další turnaj, Petra Kvitová se v těchto dnech rozhodně nenudí. Čerstvou wimbledonskou šampionku dnes na Pražském hradě přijal prezident Klaus. Jednadvacetiletá tenistka mu dala jednu ze svých raket a velkou fotografii se zlatým talířem, trofejí pro wimbledonskou vítězku. "To je ten slavný talíř? Krásný. Kolikrát ho ještě budete mít v rukách?" ptal se prezident při krátkém setkání české hvězdy. "Snad víckrát než jen jednou," odvětila mu s úsměvem Kvitová.

Klaus si jako velký tenisový fanoušek její sobotní finále s Ruskou Marií Šarapovovou nenechal ujít. "Málem jsem nedýchal. Lákali mě, abych přijel, a když jsem to viděl, tak jsem strašně litoval, že jsem tam nebyl," řekla hlava státu.

Kvitová si pozvání od prezidenta moc vážila. "Je čest, že mě pozval hned po Wimbledonu, a doufám, že to nebylo naposledy. Bylo to příjemné," řekla Kvitová při odchodu. S Klausem se v soukromí bavili převážně o tenisu. "O tom, jak to sledoval a jaký úder jsem kde zkazila. To si pamatuje," smála se světová sedmička.

Na Pražský hrad přijela Kvitová ve společnosti manažera Miroslava Černoška a při vystupování na druhém nádvoří si ji hned fotili asijští návštěvníci hradu. Na setkání s prezidentem se oblékla do bílých šatů nad kolena a z Prahy pak hned zamířila na karlovarský filmový festival.

"Máme štěstí, že letíme. Je to nabité, ale to k tomu patří," řekla Kvitová, kterou čekala i autogramiáda v Nike a další rozhovory. Z velkého zájmu podle svých slov ale 'nezešílela'. "Ještě ne, ještě to jde. Měla jsem dva dny volno s rodinou, to jsem si užila a teď to zvládnu," ujistila.

V pátek čeká Kvitovou oslava v rodném Fulneku. Tam bude u rodičů na čestném místě i replika wimbledonského talíře. "Taťka ho někam vystaví," řekla.

Po společenských akcích se Kvitová vrátí příští týden do 'práce'. Společně s kondičním trenérem Josefem Ivankem absolvuje soustředění na tradičním místě ve Vysokých Tatrách, aby se připravila na americké turnaje na betonu. "Tam se zase začnu věnovat tenisu a pak asi budu hrát v Torontu, jak říkal trenér," dodala Kvitová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mateji, ty nas tak vycvicis! :-) Nejen, ze mam uz tvuj blog v oblibenych, ale ac se na tenis radeji divam, nez ho pocitam, tvuj posledni statisticky prehled me BAVIL! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mateji díky za přehled, je fakt zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem si pohrál se statistikou -- kdo má nejlepší poměr mezi výhramia prohrami v letošním roce (WTA):
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/07/statisticke-okenko-kdo-ma-nejlepsi.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce, děkuji. Možná by bylo zajímavé, udělat pořadí podle rozdílu (vyhrané - prohrané). Protože například Clijsters na čtvrtém místě má 23/6 a Bartoli s 40/16 je až na místě jedenáctém, ale očividně musela bojovat daleko víc.
Reagovat
VlS
Pěkná statistika Matěji, dovolím si ji doplni jen o přehled turnajů a bodů za léto včetně USO:
4.7. 280 Budapest, Bastad
11.7. 280 Palermo, Bad Gastein
18.7. 280 Baku
25.7. 470 Stanfort
25.7. 280 Washington
1.8. 470 Carlsbad
8.8. 900 Toronto
15.8. 900 Cincinnati
21.8. 470 New Haven
21.8. 280 Dallas
29.8. 2000 USO
max 6050

V maximu teoreticky možných bodů je v případech, kdy v jednom t ýdnu je více turnajů započten vždy jen jeden, pokud mají různou bodovou hodnotu, tak je započten s vyšší hodnotou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je když tak ještě přehled, jaké turnaje na hardu (US Series) hrajou hráčky první dvacítky:
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=439917
Reagovat
VlS
Matěji, někde je chybka, v kalendáři WTA letos není San Diego a Rogers je letos v Torontu, ne v Montrealu.
Reagovat
smazaný uživatel
No já na to nepsal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Resp.: "No já to nepsal." :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Carlsbad, Ca je podle všeho součástí metropolitního území San Diega, takže to bude něco podobného, jako Hertogenbosch / Rosmalen. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, je to to samé jako Hertogenbosch/Rosmalen... když jsem poprvé viděl Carlsbad, tak jsem si řikal, kam se podělo San Diego a ono to je nějaké předměstí, či to nějak jako územní celek spadá pod San Diego...
Reagovat
VlS
No nevím, je to asi 60 km daleko, ale to je fuk, bodově je to stejný turnaj na prakticky stejném místě.
Reagovat
VlS
Alfe nevím, v tom procentu je přesně měřená úspěšnost. Počty odehraných zápasů plynou především z toho, jak rychle či pozdě hráčka vypadne a na kolika turnajích se účastní. Nevím, jestli rozdíl má nějakou vypovídací schopnost.
Reagovat
smazaný uživatel
rozumný krok
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist