Kvitová se nevzdala, přes Wozniackou jde letos poprvé do finále!

13. 8. 2012, 08:54
Aktuality 252
WTA MONTREAL - Čistě české finále se v Montrealu konat nebude, českou vítězku však prestižní turnaj mít stále může. Do prvního letošního finále se totiž prodrala Petra Kvitová, které otočila utkání s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. O titul se utká s Číňankou Na Li, proti které se může pomstít za vyřazení Lucie Šafářové.
Petra Kvitová

Petra Kvitová na turnajích WTA v Severní Americe nikdy nehrála ani ve čtvrtfinále, tento týden na Rogers Cupu v kanadském Montrealu však postoupila již do finále - prvního v této sezoně a navíc v soutěži prestižní kategorie Premier 5.

Dvaadvacetiletá Češka měla největší problémy v úvodním zápase proti Pěrvakové, jež už servírovala na vítězství. Pak Kvitová smetla Bartoliovou i Paszekovou a v nedělním semifinále otočila vývoj utkání proti bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké. Souboj přerušený deštěm vyhrála 3-6 6-2 6-3.

První set sice loňská wimbledonská šampionka po velkém množství nevynucených chyb ztratila, pak jí ale výrazně lépe začalo fungovat první podání a druhá sada patřila jí.

Následně byl zápas na zhruba hodinu přerušen kvůli dešti a po pauze Kvitová svou stejně starou soupeřku drtila. Vypracovala si vedení 5-1 - podobně jako Šafářová ve třetím setu zápasu proti Na Li - ale na rozdíl od brněnské rodačky dotáhla utkání do vítězného konce. Wozniacká sice ještě dokázala vzít Kvitové jednou podání, po hodině a 53 minutách se však mohla radovat tenistka z Fulneku.

V pauze kvůli dešti Dánka sledovala v televizi, jak její partner Rory McIlroy triumfuje na golfovém turnaji kategorie major PGA Championship, na jeho vítězství ale nenavázala. "Je skvělé, že to vyhrál, úžasný výkon. Snažila jsem se trochu si odpočinout a vlétnout na to, ale Petra byla silnější než já," uznala Wozniacká.

Kvitová s bývalou světovou jedničkou Wozniackou, která je v aktuálním žebříčku o dvě místa za ní na osmé pozici, srovnala česká hráčka vzájemnou bilanci na 3-3 a probojovala se do jubilejního desátého finále v kariéře.

O celkově 8. titul se utká s Na Li, která v úvodním semifinále vyřadila Lucii Šafářovou a zabránila tak českému finále. Loňská wimbledonská vítězka se s loňskou šampionkou French Open dobře zná, neboť si spolu občas rády zatrénují. 

"Mám ji ráda, je s ní legrace. Ale po třech vzájemných zápasech s ní prohrávám, takže budu muset zvítězit, abych se pomstila a vyrovnala na 2-2," řekla Kvitová k finále s Číňankou Na Li, které podlehla v posledních dvou vzájemných zápasech letos v Sydney a loni na pařížském Roland Garros, který čínská tenistka vyhrála. "Předvádí tady skvělý tenis a snaží se hrát agresivně," dodala česká hráčka na adresu soupeřky. Finále začne hodinu po půlnoci SELČ.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
nedělní výsledky (12. 08. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (5-ČR) - Wozniacká (7-Dán.) 3-6 6-2 6-3
Na Li (9-Čína) - Šafářová (16-ČR) 3-6 6-3 7-5

Čtyřhra - finále:
Jansová-Ignaciková/Mladenovicová (Pol./Fr.) - Petrovová/Srebotniková (3-Rus./Slovin.) 7-5 2-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

252
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ted jsem skouknul znovu ten 3.set a nektere vymeny byly opravdu fenomenalni. Obe hraly fantasticky. Jsem ted zvedavej, co trolove...asi budou mlcet a ozvou se, az Petra prohraje, coz doufam se stane az pristi rok nebo nejlepe nikdy! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Arthur Rimbaud
Cestou s koncem

Nešušká Petruška,
v průduškách rozbuška,
Li Na spí v osuškách,
letuška nabízí amolety,
v tryskáči, směr Cincinety.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem se dočet, že pořadatelé v Cincinnati poslali pro obě hráčky soukromej tryskáč, aby se dostaly brzo do postýlky už na novém působišti. Doufám, že si holky cestu pěkně užily:-)
Reagovat
freeteepek
Jsem po tom zápase rozhycovanej skoro jako Petra:-)
http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/08/montreal-kvitova-d-li.html
Reagovat
tommr
doufám, že se Petra dneska úplně nevyštavila a že předvede podobný výkony i v Cincinnati. První zápas by jí neměl čekat dřív než ve středu a tak se snad na něj dá nějak do kupy ... :)
Reagovat
freeteepek
Bohužel, obávám se, že v Cincinnati to Petra neudejchá. Stačí, aby nepršelo a přišel jeden horkej den, kdy Petra nebude hrát večer a bude mít silnou soupeřku:-(
Reagovat
tommr
no uvidíme - třeba byl Montreal začátkem nový éry kdy Petra bude schopná hrát dobře i na americkejch betonech ... :)
Její první soupeřka - Barthelová - je podle toho co jsem dneska viděl docela hratelná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Cincinnati bejva zhruba stejne jako u nas, zdaleka tam neni tak vedro a vlhko, jako na vychodnim pobrezi, takze problemy bych spis cekal v New Havenu a bohuzel i na US Open. Ale pocasi je posledni roky vrtkave, takze to nakonec Petre muze hrat do karet.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře, klobouk dolů před Li Na, co tam dneska holky předváděly, to byla reklama na tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Na winnerech je videt jak LI hrala utocne na Petru. Krasne finale, souhlas. LI urcite klobouk dolu, dost si mne dnes ziskala. Ale bylo videt jak se dostala k siti, bylo to podobne jako s Djokerem:)
Jinak Li si Petru obcas neskutecne vodila, je fakt neskutecne rychla...ale Petra krasne zabojovala. V nekterych vymenach si pekne pomahala slajsy, nebala se delsich vymen, muselo to pro ni byt fakt dost fyzicky narocny...krasny boj... Uf hlavne, ze to vyslo. jinak souhlas, pekna reklama na zensky tenis.
Reagovat
freeteepek
Doufali jsme v SF a Petra má titul. Teď poletí a zastaví se až o vánocích pod stromečkem!!!
Reagovat
freeteepek
Tak jestli tohle nebyl zápas roku co se kvality tenisu týče, tak ať se do země propadnu!
Reagovat
dadaft
ty závěrečné statistiky, no nevím, UE podle mě počítané moc přísně.
parádní zápas: ))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Jardus
já bych řekl, že snad nevidí rozdíl mezi vynucenou a nevynucenou chybou...
Reagovat
tommr
konečně má Petra letos titul - a to ještě na Petřině nejméně oblíbeným povrchu ... :)
Třetí set byl zase o něčem jiným. Petra v něm měla kupodivu více sil - že by ten druhej set jen takticky vypustila? :)
Reagovat
ludolf
Slabší výkon ve druhém setu je pro ni typický.
Reagovat
smazaný uživatel
ses zblaznil:)))
I celkove na winnery LI vyhrala. UE mely stejny.
To, co predvedla LI ve druhem, za to by se nemusel stydet an iDJOKER. V rozhovoru Petra rikala, ze hrala LI neskutecne agresivne ve druhem....jo ty spiny jak z jineho sveta...Petra mela trochu i stesticka, ze se asi LI odvarila:)
Ale odvaznym stesti preje:)
Reagovat
smazaný uživatel
titul ji ted doda hrozne moc...
Reagovat
pepin
Tak jsme se konečně dočkali, ale jsou to nervy. Co to bylo za babu co tam šla po zápase? Jinak hajdy do postele. Všem dobrou.
Reagovat
VlS
Super výsledek, ten se počítá. Dneska (v Amice zítra) nehraje, má tedy čas na přesun do Cinci, je to tak 1,5 hodiny letu, stejné časové pásmo. Tak snad v Cinci udělá taky slušný výsledek. Gratulace.
Reagovat
tommr
já jí neznám, ale vlk říkal, že je to její PR agentka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeji nova PR agentka:)
Reagovat
VlS
Super zápas, Na hrála fantasticky, o to je výhra cennější, ale zpětně gratulace i Lucce, nemá se za co stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
Na anglickym eurosportu to rikala ta komentatorka, ze je to jeji nova PR agentka...jak nova to teda nevim:)
Reagovat
freeteepek
Nemluvil bych o slabším výkonu Petry ve druhým setu. Spíš bych zmínil silnější výkon Li Na. Petře patří kredit, že ji ani ten negativní vývoj ve druhým setu nepoložil. Celou dobu byla v klidu. Neztratila hlavu ani na chvíli. A nakonec vydržela s nervy až do konce!
Reagovat
freeteepek
To nebylo štěstí na straně Petry, ale stoprocentně koncentrovaný výkon! Konečně, po dlouhé době! Li Na hrála skvěle, ale s koncentrací na tom byla o malinko hůř.
Reagovat
ludolf
Li hrála ve druhém setu dobře, ale Petra jí pomohla - je to vidět i na statistikách, že se jí nedařil první servis (za to Li "nemohla"). Podle mne měla na začátku výpadek koncentrace (možná i díky únavě z prvního setu) a pak se "vezla".
Reagovat
tommr
v tom je ten zásadní rozdíl mezi Petrou a Luckou. Herně jsou na tom skoro stejně, ale hlavu má Petra jasně lepší. Lucka by dneska ten náskok ve třetím setu zase určitě neudržela ... :)
Reagovat
freeteepek
To je otázka. Zítra ten zápas dvakrát opakují. Tak se na to kouknem znovu a uděláme pořádnou analýzu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnesni zapas urcite paradni:) Jinak Lucy je proste Lucy:)
Minuly rok jsem ji videl ve statech proti Serene. Lucka mi vyrazila dech:) Pokud bude Lucy hrat jak tady, tak by mohla udelat nejaky dobry vysledek.

Jinak si myslim, ze v Cinci to Petra teda nebude mit moc jednoduchy, klima urcite horsi nez v Kanade:(
Reagovat
ludolf
Tak s tím prvním servisem je to celkem jasné - ve druhém setu 57 %, úspěšnost 45 % (odešel už při jejím podávání na vítězství v prvním setu). Ze začátku druhého to bylo ještě horší (2 prohraná podání čistou hrou).
Reagovat
freeteepek
Herně je na tom Petra určitě líp, i když Lucka hrála v SF výborně. Na konci zápasu si ale dost nevěřila. Neviděl jsem její předchozí zápasy, ale měla tam dost těsný výhry v tiebreacích (se Stosurovou), takže tak špatně na tom s hlavou zase nebude.Oproti tomu vzpomeň si na Petru letos v zápasech se Šarapovovou. Hlavně na AO ji zradila hlava. Dnes byla Petra vyjímečně koncentrovaná, ale určitě se blýská i v tomhle na lepší časy!
Opět se potvrdilo, že Petra zvládá finále mnohem lépe, než první kola, kdy už je aklimatizovaná, rozehraná a nevnímá ten tlak.
Reagovat
tommr
tak to je bez pochyb - ve finále turnajů WTA má Petra bilanci 8 vítězství a jen dvě porážky ... :)
Reagovat
VlS
No, nebudu ze sebe dělat experta na amický počasí a klima, ale je to v mírném pásu, trochu to tlumí velká jezera, to ještě přece jen není středozápad se suchým a horkým létem a drsnou zimou.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře, snad ji to pomůže před USO :)
Reagovat
Jardus
WTA zase až tak moc nesleduju, ale tohle byl jeden z nejhezčích zápasů, co jsem kdy viděl. Jsem opravdu rád, že jsem nešel spát. Skvělá útočná hra z obou stran, taktéž perfektní obrana, jen ta psychika občas zazlobila u obou no.
A Petra prostě paráda!
A po OH a Wimbledonu konečně zase turnaj s dobrým komentátorem, díky!
Reagovat
tommr
souhlas - tenhle zápas opravdu stál za to ponocování ... :)
Reagovat
tommr
takhle odfláklej set se jen tak nevidí. Li Na v něm získala celkem 5 čistejch her!
Petře zjevně uškodilo jak nezvládla podání když podávala na vítězství za stavu 5:4 v prvním setu. Pak se v závěru setu zbytečně vyčerpala a ty síly jí chyběly ve druhým setu. Dá se ve třetím setu ještě dohromady? Dost o tom pochybuju ...
Reagovat
smazaný uživatel
ted Petra prekvapila prvnim gamem zase positivne, snad to neni jeste ztraceny....
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni obcas na druhou stranu kurtu na protihracku. LI ji setrela, a to co predvedla LI, velky potlesk, jak dlouho v tom tempu a tech spinech LI vydrzi...nevim, ale muze se stat, ze to vytahne pred koncem zapasu zase...
Reagovat
dadaft
přesně. Li Na hrála druhý set jak z jiné planety.
ufff
už je to zas dost dobré. )))))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to snad vyjde. Nadherny, jak Petra bojuje, kdo by to po 2 setu jeste cekal....
Reagovat
pepin
Spíš se šla s někým poradit. Již včera jsi říkal, že tam někdo sedí po kom Petra kouká a vždy doprava nahoru když sedí při výměně. A dnes opět. Ale nikdo neví o koho jde.
Reagovat
Basa
Nesmí...to určitě ne:)
Reagovat
smazaný uživatel
A jste si fakt jistí, že tam někdo je, nebo je přání otcem myšlenky?
Reagovat
Basa
Já si myslím, že je v hledišti někdo, koho Petra neustále hledá svým pohledem...třeba milenec:)))Ale určitě za ním nešla o pauze, to je zakázáno.
Reagovat
pepin
Milenec to nebyl, byla to baba, ale nikdo neví která.
Reagovat
rib
říkali něco jako že to je PR manažerka, no nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
No doteď jsem na déšť nadával, ale teď by myslím přišel vhod..
Reagovat
dadaft
tohle bude ještě těžká práce...
Reagovat
smazaný uživatel
No teď by se jí Kotyza asi hodil. Prohrát dvanáct míčů v řadě.. :-/
Reagovat
dadaft
Na Li je Na Li, tohle nebude chtít jen tak prohrát.
no a Petra je teď dost dole. ((((((
Reagovat
smazaný uživatel
4 cisty gamy....:((
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát 16 míčů v řadě, to na pohodě nepřidá..
Reagovat
Ceslo
Za Lucku, taky otočit z 5:1 - ale nepodařilo se :-(
Reagovat
tommr
opět katastrofální vstup do druhýho setu - tři čistý hry za sebou pro Li Na ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis. Hraje se to s vypletenými pálkami a míčkem, přičemž účelem je dostat míček přes síť. Neznáš?
Reagovat
tommr
ze strany Petry se ted rozhodně o tenis nejedná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sice mizernej, ale pořád tenis. Hokej vypadá jinak. ;-)
Reagovat
dadaft
jinak ten začátek zápasu je vybrán perfektně. první set za světla - na druhý už se setmí a vyniknou umělá světla - případný třetí už v úplné venkovní tmě - - - "scéna" je jakoby výrazněji a výrazněji zaostřená - - - je to zkrátka efektní. jako divák palec nahoru. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Asi i proto jí fandím. Rozhodně u jejích zápasů neusnu. Vybojovala první set a hned zkraje ztratí čistou hrou servis. Prostě adrenalin, jak má být :).
Reagovat
VlS
Nevím, nechci se hádat, ale řekl bych, že při výhledu na žebříček jste neodečetl Sam body za loňský Rogers cup - 620 bodů.
A ještě drobnost, když pláčete: " to je škoda, to je škoda", když se Na Li vyhodí, tak mě z toho bolí srdce :-).
Reagovat
Basa
Podobnou reakci jsem čekal:) Ale jak už jsem řikal, nejsem fanoušek a chci být objektivní, at hraje kdokoliv...a v té výměně to měla Li skvěle rozehrané...ale neplačte, to bych byl smutný:)))
Reagovat
VlS
Nebojte nebudu plakat, ale myslím si, že lehké fandění českého reportéra na české mutaci Češce je normální.
Reagovat
Basa
Omlouvám se každopádně za to, co jsem napsal...špatně jsem četl, co jsem psal...vypadá to ode mě dost zle, tak jsem to nemyslel!
Reagovat
Basa
Co jste napsal...sakra, neměl bych nic psát, když sleduji monitor:)
Reagovat
VlS
V pohodě :-), jen mi přišlo že trochu moc fandíte Na-Li, což máme skoro stejně, akorát když hraje s Luckou nebo Petrou, tak to mám naopak :-)
Reagovat
Basa
Já fandím dobrému tenisu! Ale když už bych měl vyjmenovat hráčky, které mám rád (ne, že to na mě prásknete:), tak to jsou Petkovič, Goerges a Baruška Strýcová:)
Reagovat
gigin
Máš vkus !!! To je sestavička :)))
Reagovat
VlS
Andreu mám taky na seznamu oblíbenkyň, Julču jak kdy, někdy hraje parádně a pak zase hrozně, ale pozor, ať na nás nevyjede Pes, že mu oňucháváme Julku. Bára - to je tedy případ - když to přežene a je až moc sprostá, tak bych jí nařezal na holou, ale je to srdcařka jako hrom a nebojí se ani čerta.
Reagovat
smazaný uživatel
pes tu uz nesteka - asi jinde kouse ;-), takze muzu.... pouzila bych giginkovy vykriky, jen bych pred kazdy soupla NO.. :-))

Pardoon, jsem rozjitrena, cekam na Petru, ani jsem necetla Udrenou Medvedi Tlapu on-line, chci si to uzit.. :-)
Reagovat
tommr
díky za on-line komentář ... :)

Petra zase jednou nezvládla podávat na vítězství v setu. To jí ještě bude mrzet ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude, Věř, že ne. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No neříkal jsem to? ;-)
Reagovat
tommr
no nakonec Petra ten první set přece jen vydřela, ale zbytečně vyplýtvala spoustu sil, který jí můžou v závěru zápasu hodně chybět ...
Reagovat
dadaft
Petra teď prostě hraje dobře.
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz to bude na 2 sety, tak nebudou. Verim, ze Petra ted nepolevi, jako jindy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ji to mrzelo hned v tom gemu, jinak by netriskala raketou...mne by to teda mrzelo. byla nastvana jak nic...Nejhorsi je na tom, ze to nezahravala silove, chtela to dat technicky...to mrzelo.
Reagovat
pepin
No nakonec to zvládla, ale co zase ted předvádí, to svět neviděl. Asi ji něco o přestávce šouply.
Reagovat
tommr
to je tím jak zbytečně ztratila podání když podávala na vítězství - v závěru prvního setu se pak zbytečně vyčerpala a ve druhým setu úplně fyzicky odešla ...
Reagovat
smazaný uživatel
26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports 1 + 2 (s anglickým komentářem), frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 90-100 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra na place:
Info pro ty estety mody, co se porad ptaji, co maj holky na sobe.

Petra: Bez ksiltovky a bez potitek, opet to nike tilko v tmavejsi verzi, bila neco jako sukne. nenapadne ponozky, ciste vyprane, tenisky take vyprane pred zapasem ve verejne pradelne naproti arealu, pekne se lesknou.

LI: Ksiltovka na hlave je!!!. Bledemodry vrsek, vice plnejsi nez u Petry, ale kratkej rukavek. Cerna neco jako sukne. Bez ponozek, ale s bilymi potitky. Co se tyce tenisek, tak ma opet tzv. cinske jednorazovky, dnes trisetovky, to je dobre, to vypada na to, ze je LI pripravena na delsi zapas. Jeste pouziva dvousetovky, kdyz si je vice jista, ze to bude jen na dva sety. Co vim obcas pouzije i jednosetovky, kdyz je nacnuta na skrec...

Takze doufam, ze esteti spokojeni a holky jsou na to:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra branila prvni brejk LI na svem podani, ale ustala to po svem pekne 3esy za sebou:) No dost dobry...
Reagovat
smazaný uživatel
Li nabidla brejk take, Petra nevyziva, forhand sel do site...jinak celkem rychle vymeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted Petra nabidla 3 brejky Li. Hned prvni vyuzity. Celkem stejny obrazek ztrat fiftynu, prodlouzena vymena, Petra cross Li paradne hraje zpet, a Petra mic do autu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petre se tezko hleda recept na dobry agresivni tenis LI, prohozy jsou fakt rychle. Petra zkazila volej na siti, jestli to mel by volej...
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouhy gem, tezce vybojovany. Petra nam predvedla pekne 3 dvojchyby. V brekove situaci Li zkusila dropa na Petru, nastesti petra to zvladla.
Jinak na nevynucene Petra drti Li 10:5 :) Celkem dost na zacatek zapasu...
Reagovat
smazaný uživatel
A je tu brejk zpatky. Prvni petra nevyuzila, Li ji slusne rozbehala. Dalsi si vybojovala peknym necitelnym forhandem. Li zustala stat na miste, pekny winner. Druhou sanci pekne P, vyuzila dalsim winnerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Petru rebrejk nakopl. Dobre zaservirovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Opet Petra brejkuje. Delsi vymeny koncily chybami hracek, Li jich udelala vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Li uz na nevynucene vede:0)
Reagovat
smazaný uživatel
Uf. Tak Petra nabidla brejk Li chybou na siti. Mel to byt pekny winner, a byla z toho strasna sit, ulet. Skoda, ale tim se to dostalo na 30:40, a Li hned brejk vyuzila. Petra tak nevuzila servisu na vyhru v sete...po gemu nastvane triska raketou, bodejt...na te siti to zabolelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na zacatku to vypadalo dobre, ale pak prisly auty. Petra se vyhazela, rebrejk neprisel, jede se dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim nej geeem. Petra odvracela 4 brejky, prohravala 0:40, fiftyn na shodu, zatim vymena zapasu, Petra dobre cetla prohozy Li dostala ji do rohu, ta jeste vracela tesne za sit, Petra smecuje do volnyho kurtu...pekne. Petra zabojovala, hlavne v situaci 4 brejku ziskaneho prasatkem. Asi dost dulezity moment.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak LI nabidla celkove 5 brejku!!! ale tri z nich teda nemohla Petra promenit ani nahodou. 2x eso v takove chvili...LI palec nahoru. Jeden podrzeny brejk, uf, prohozy Li mi pripomnely skoro Djokera:)
Petra ma prvni set, ale tohle bude jeste boj. Jinak celkem slusny finale:)

Doplneni pro ty estety:)
Petra uz bez pasky na cele, jinak samo sebou ma potitka, ktere si nasadil uz do prvniho gemu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
winners 10:12
Reagovat
smazaný uživatel
LI vletela do druheho setu jak GRIPEN, 8 fiftynu za sebou, jedno kdo serviruje.
Petra jde na podani.
Reagovat
smazaný uživatel
LI pokracuje v neskutecnem tenisovem predstaveni. 12 fiftynu za sebou!!! Petra jeste neuhrala ani bod ve druhem sete.
Tohle muze byt rychlovka. LI opravdu jede neskutecne.
Reagovat
smazaný uživatel
16 fiftynu v rade. petra porad bez bodu!!! Tohle jsem dlouho nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra vyhrala prvni gem, dobry, ale LI je teda mnohem vic fresh. Je videt, ze Petru dost stal 1set sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Cista hra LI. Jedna pekna vymena, ktera pro Petru bohuzel skoncila spatne, tedy v autu.:(
Reagovat
smazaný uživatel
Petra podrzela svuj druhy servis ve druhem sete.
Zajimava situace na siti, pekny a riskantni half zaskocil LI, ktera to poslala do site:)
Ti nahore pisou, ze Petra hraje katastrofalne, ale teda LI si zaslouzi spis velky potlesk, ty prohozy, rychlost spiny...to litalo neskutecne. Petra se proste mela problem dost tomu branit. Li uz trosku ted uvadla, tak se hra vyrovnava, ale je videt, ze kdyz LI chytne vitr, tezko se ji zastavuje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Li ve druhem sete predvedla skvelou hru. Celkem rychle se prostrilela. Ke konci uz trosku uvadala, takze uvidime, s cim prijde do tretiho.
Jsem psal na zacatku, ze si vzala na nohy trisetovky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tech winnerech ve druhem sete je videt, ze LI ji fakt nedala moc sanci. Jinak anglani neveri, ze takovy tempo LI vydrzi i ve tretim...je pravda, ze uz uvadala na konci druheho...no toz uvidime.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dulezity gem na uvod pro Petru. Udrzela servis. LI opravdu uz mene razantni, ale opet si Petru pekne prohazovala, a byl z toho winner pro LI jak vino:)
Reagovat
smazaný uživatel
Li odpovedela stejne dobre na servisu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra si vpohode udrzela servis. LI zacina hrat jak na zacatku zapasu...
Reagovat
smazaný uživatel
LI predvedla pradni gem. Jedna hra super, si Petru povodila spinama neskutecne, zakonceny winnerem... to je dracice:)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra - pekna nekompromisni odpoved dracici. Cista hra:) Ale mam pocit, ze jak LI zpusti ke konci setu svuj koncert, bude to hukot:) toz uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutecne krasnej gem LI prvni brejk nabidla dropem, ktery Petra stiha a volej LI do site, Petra nevyuziva...ptom bitva a na konci Petra brejkuje.
Anglani komentuji - ze to je krasny zapas. Jo je:)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted dracice pomohla Petre servis udrzet. Petra se drzi. Ted prijdou rozhodujici momenty!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ted trosku Petra pomohla k udrzeni servisu. Je to boj:)
Petra jde podavat na vitezstvi v zapase!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kraaasna bitva. Petra vitez. Neskutecny!!!!
Petra bezela za jejim PR agentkou;) hned po matchballu. To bude asi ta tajemna osoba:)

UE
43:43
Winners
16:25

Je videt, kdo byl aktivnejsi, a kdo vic branil.
VELKA GRATULACE DRACICI LI ZA KRASNEJ VYKON!!!!!
A Petre ze prekonala betonovou utopii:)
NESKUTECNY!!!!!
Reagovat
tommr
ještě jednou velký díky za ten tvůj onlajn - byl perfektní - nevím jak to všechno dokážeš stihnout. Nechtěl jsem ti do toho během zápasu zasahovat, aby se to nestalo moc nepřehledný, ale velmi pozorně jsem si ho čet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Viktor porazil Ivana Dodiga v Cinci, a zadne Idemo nebo Hvala...jsou z formy.:) i to vcerejsi finale Noleho najak tolik neIdemovali...
Reagovat
Sonja
GG:-D
To bych fakt netušila, jak vám to idemkování bude chybět:-D
Reagovat
Sonja
Teď mě napadlo, že bychom tam mohli přidat ještě jedno G, abychom nezaostávali za FFF...třeba G jako glupan--> Gang glupana gigina:-D Mě zabije!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim, ze Sonja nikdy nespi...
Reagovat
smazaný uživatel
GGG.:D))) No tak ted rychle pis adminovi, aby to smazl, jinak to budes zehlit u Gigose minimalne do TM:DDD)
Reagovat
Sonja
Sonja je noční (ne)tvor:-D
Áále...já jsem na žehlení expert, to bude v pohodě;-):-D

Petro, jedem!!:-))
Reagovat
gigin
Sonja: Tak tohle v pohodě nebude !!!
Vlček: S tebou si to vyřídím později ....
Reagovat
smazaný uživatel
Sice uz musim spat, protoze bych rano nevstal, ale at vyhraje Peta nebo Li Na budu spokojeny. Ceska a moje nejoblibenejsi hracka Li v takovemhle finale, no co vic si prat. Zitra se juknu ze zaznamu.
Tak se hlavne nezhulte GL :)
Reagovat
dadaft
ty jo. já už se těším jako ojo.
finále. ))
Li Na i Petra jsou grandslamové šampionky, tak doufám, že dnes v noci zažijeme něco parádního. uvařím voňavý Earl Grey a nacpu dýmku. tohle si chci užít. )))
jinak pro Lucku i pro Petru jistě pozitivní, že je letošní americká us open túra finančně pokrytá hned ze startu - můžou hrát v klidu.
tak držím palce Petro.
((( (( ( pojď ) )) )))
Reagovat
Jabadu
To já jsem si nachystal balíček cigaret zn. PETRA! Červený! Tělo má jít do hrobu zhuntovaný! A na rozdíl od "zdravě žijících", alespoň vím, na co umřu!
Reagovat
dadaft
lékař by nás věru nepochválil, ale jsi stylový, a to se samozřejmě taky počítá. ))
Reagovat
Jabadu
Ještě poznámečka: Když kouřím, jsem sentimentální! A když hraje Petra dobře, cigaretu držím zásadně v levé ruce! (na balkóně) :-)
Reagovat
Bob
holky musely bojovat, když dojde na český zápas, je to těžký no, ale zvládly to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mate nize reakce a odpovedi. Jdu se pripravovat na finale...
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíš.:-DD

Tak to je fakt hustý tam vedle....

Ještě, že jsi měl svou vizi, o kterou jsi se s námi byl ochoten včera zavčasu podělit a snad tak některé ještě zachránit. A když už ne úplně zachránit, tak alespoň pozdržet jejich odchod do léčebny do doby, než vznikne příslušné zařízení.:)) Tvá vize přišla na poslední chvíli!!! Můžeme ti být opravdu vděčni. Dopadnout jako tamten vedle..., hrozná představa! Přitom by to mohlo postihnout kohokoliv z nás, kdo by si nedal pozor!

Ten 8:2 tomu tady zjevně úplně propadl!! Je naprosto evidentní, že už ztratil veškeré zbytky své lidské důstojnosti a je schopen podstoupit cokoli, aby zde mohl být a vyjadřovat se. Jak odstrašující případ!!! Už mu není pomoci a přitom ta odborná pomoc ještě neexistuje!!!
Ale na druhou stranu díky za něho, budou kvůli němu muset něco zřídit a my se pak budeme moci mít kam uchýlit.:)) Palce mu samozřejmě držím, ale myslím, že je to naprosto zbytečné.:))
Ano, ON je náš přechůdce, bude pokusným králíkem v LÉČEBNĚ PRO ZÁVISLÉ DISKUTÉRY NA TP.:-DD

Každopádně díky za další varování a poukázání na otřesný případ s hazardováním své vlastní existence tu na TP.:)) Vždyť to je doslova sebevrah, nechat hlasovat o tom, zda tu může setrvat. Dovedete si to vůbec představit, už sem nikdy nemoci přijít? Hrůza, až mi běhá mráz po zádech...

Díky, Potkale, za varování! A pokud budeš mít další vize, snění a obavy, hned nás, prosím, zavčasu varuj, abychom se zde udrželi co nejdéle! Alespoň tak dlouho, než se budeme moci sejít tam..., no víš kde?.....V naší léčebně.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo neni zac:) To, co si chtel jsem ti poslal na vzkaz.

Ta diskuse vedle je opravdu huste varujici:) Kdyz jsem ji procital, tak jsem myslel, ze mam opet nejakou divnou vizi, a ze jsem se fakt zcvokl, po druhem precteni jsem pochopil, ze kruta realita nas dostihla jeste drive, nez jsme si to dokazali pripustit. No, dost silny ulet:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ok ,muj nazor na Caro je ten, ze nehrala dobre. Prvni set se vlastne Petra vyhazela sama a protoze Caro byla psychicky nahore, tak ji podani docela dobre slo, ale pak se Petra chytla. Zlomovy moment zacal jak rekl Basa, zacina novy den," treba zacne i jiny tenis"..
Od 2 setu a stavu 0:30 se najednou Petra chytla, zacalo ji to tam padat a naopak Cara zacala byt nejista. S tim souviselo i to podani na obouch stranach. Petre se zlepsovalo a Care zhorsovalo, joo hlava je zaklad..
Ale pak jsem se bal po te pauze 3 setu a byl jsem prekvapen, ze se hralo jako by zadna pauza nebyla. Petra domidantni a hlavne nekazila a byla i trpeliva. Cara jen pinkala obcas tam dala nejaky ten winner backhand coz nestacilo. Akorad jsem si nemohl nevsimnout jak Petre kazdy vetsi beh dela potize, mezi podanim vyuziva rucnik vic nez je zdravo a hlavne to bylo videt ve 3 setu po asi nejdelsi vymene zapasu, kdy evidentne nemohla a pak cela vydychana svuj servis prohrala.
Co se tyce tatíka Piotra, tak ten na to nemel vliv, proste to tam zacalo Petre padat a uz jela a naopak Cara postupne odpadavala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tvůj názor beru. Myslím, žes to napsal celkem dobře... Ale opakuju, že hrát bez chyb je důležité. Caro na tom má postavenou svou hru. Když nedělá chyby, tak hraje dobře. Bohužel, ve druhém setu přibylo chyb a Petra taky začala hrát výborně, to je třeba uznat.
Reagovat
dadaft
souhlas. . chyby hru Caroline ničí.
podle mě je základ, aby byla v souladu představa, jakou hru hrát, s tím, co konkrétní hráč skutečně dokáže.
je fajn říkat "běž a ukaž, že chceš vyhrát, a vyhraj. máš na to.".
jenže v praxi to takhle kouzelně nefunguje. soupeřky jsou většinou tak nějak dětinsky nezodpovědně proti. ))
Caro by si měla uvědomit, jakou palebnou silou disponuje, jak je jinak vybavena a že v případě, že je soupeřka unavená, může být i méně kvalitní úder vítězný úder.
trénovat (a na kurtu praktikovat) vytrvalost, aby každá soupeřka věděla, že ji může porazit, nikdo není neporazitelný, ale že cena bude vždy stejná a vysoká - do sprchy poleze po čtyřech, unavená jak havíř po šestnáctce. ))))
dlouhé výměny jsou základ její hry. bez nich to nepůjde.
bych řekl. ))
Reagovat
VlS
Jenže to má vždy dva aktéry (aktérky) a ten (ta) který je schopný soupeři vnutit svou hru zpravidla vyhraje. Pokud soupeř (ka) nepřistoupí na dlouhé výměny a dokáže 1., 2. nebo třetím úderem zahrát winner, tak je ti pendrek platný, že to ty chceš hrát na rally 20 a víc. Tenis je krásnej v tom, že je to interaktivní hra a každej může dělat jen to, co mu protihráč dovolí.
Zářnej příklad je Serena - hraje co chce ona a soupeřky donutí hrát její hru. Podobně to tu a tam dokáže i Petra a Maša. Donutit Serenu (Petru, Mašu) hrát dlouhé výměny je možné jen tehdy, když bude soupeřka hrát hodně agresivní, dlouhé údery, bude je hrát rychle a tak, aby holky musely běhat. Ale to se nesmí jejich protihráč bát riskovat a musí do toho jít taky naplno.
Reagovat
dadaft
přesně tak. každý hraje, co mu druhý dovolí. dlouhé vytrvalostní tréninky zaměřené na kvalitní udržení míče ve hře. drill. včera to Caro Petře příliš často usnadňovala krátkými míči a chybami - dohromady možná deset míčků, které v konečném součtu zkrátka chybí - a je taky fakt, že Petra hrála od druhého setu hodně dobře.
jo jo Petra.
jsem zvědavý, co na ni Na Li )) vymyslí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to tu už proběhlo. V expres zprávách to nevidím. Ana se odhlásila z turnaje v Cincinnati kvůli zranění pravé nohy. Do turnaje naskočí Anna Tatishvili.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je špatná zpráva. :( Teď to vidím na stránkách Any... No vidíš to. Jak ses mě ptal, jestli Ana proti Vinci nebyla zraněná, tak možná byla... Snad to bude do týdne v pohodě. Brzy se uzdrav, Aničko! :)

Takže v Cincinnati budu mít jenom Caro...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak at se ti Ana rychle uzdraví monty :-)

Ale jsem rád, že dostane šanci hrát v hlavní soutěži Tatishvili. Je to moje oblíbená hráčka už asi tři roky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :) Nějak mi holky začínají marodit... :(

Já tu Annu tolik neznám, ale třeba Caro se s ní zná hodně dobře. Jsou skoro stejně staré a když se spolu utkaly letos na AO, tak Caro říkala, že to byl těžký zápas proti kamarádce.
Reagovat
tommr
odstoupení Ivanovicový mě docela mrzí, protože jsem doufal, že by se v případě postupu Petry do čtvrtfinále mohly spolu utkat ...
Jinak koukám, že pořadatelé zase udělali svévolnej zásah do rozlosování a místo Ivanovicový zařadili Pavlyuchenkovou, která měla hrát s Klárou Zakopalovou. A Klára ted bude hrát s lucky loserem Tatishviliovou. Řek bych, že je to pro Kláru dost nevýhodný, protože na Pavlyuchenkovou docela umí a nejspíš by jí zase porazila. Jak si ale povede proti Tatishviliový je otázka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale my tady přece neřešili pouze tátu, to byl pouze důsledek. Řešili jsme hlavně včerejší zápas a výkon Caro.
Já jsem z něho byl hodně překvapený a proto jsem vyjádřil svůj názor níže ve 14:58 a zeptal jsem se, co ty na to?
No a že se tu řeší to okolo....., vždyť to je normální. Je to diskuze, různé domněnky, postřehy, názory....., prostě plkání no.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, dneska je toho plkání na mě až moc. A taky jsem měl trochu den blbec... Můj dojem ze zápasu jsem ti víceméně popsal. Prostě Caro byla lepší v prvním setu, Petra ve druhém a třetí jsem neviděl... Určitě nesouhlasím s tím, že to bylo ze strany Caro až tak špatné, jak píšeš. Stejně tak třeba nesouhlasím, že proti Sereně na OH to bylo až tak dobré. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No a o tom to právě je, každý máme vlastní pohled na zápas a názor.:)

Máš dost osobitý styl fandění, v tomhle mi připomínáš tak trochu Fandinu, proto mě udivuje, že tě tak kritizuje. Ale to ono je kvůli tomu, komu fandíš....

Promiň, musel jsem to srovnání napsat, teď mně to vytanulo na mysli.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. :) Srovnání s Fandinou mi vůbec nevadí. Sice fandím někomu jinému a nepíšu "pojď, pojď, pojď", ale pozitivní jsme oba dva. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A nepsal jsem, že to bylo na OH až tak dobré. Ale že se hodně snažila, bojovala a byl vidět určitý pokrok v pojetí hry. Byla útočnější, snažila se chodit na síť apod. Narozdíl od včera a to je vše, nechme si své názory.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Petra C. a Lucka Š. v čase 0:57 - 1:09 :D

http://www.ceskatelevize.cz/loh/videoarchiv/nejlepsi-videa-z-olympiady/191839-olympijske-kuriozity-ceske-televize/
Reagovat
gedzitka
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že se ti asi nečte dobře to, jak se tu dneska celý den propírá Caro a její vztah s tátou, znám to sám, taky mi není příjemně, když se tu řeší Petra a její tým.
Tak si říkám, když už se ti dva od sebe nedokáží oddělit, proč toho nevyužijí? Přitom by to možná nebylo tak těžké - stačilo by, kdyby Piotr uměl rozeznat, kdy Caro na kurtu potřebuje trenéra a kdy tátu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem napsal níž, nebaví mě tohle řešit. Těžko se k tomu můžu nějak vyjádřit, když do toho nevidím. O to víc "obdivuju" ty, co do toho (ne)vidí úplně stejně jako já a přesto je jim všechno jasné. :D Tohle si fakt musí vyřešit oni dva. Já myslím, že tým kolem Caroline je momentálně dobrý. Až se vrátí Johansson z dovolené, tak to snad bude ještě lepší. :)

Zrovna předevčírem napsal Johansson na twitter:
"Great job by @CaroWozniacki to win two tough matches in one day! Interesting match against Kvitova in the semis..."

To jsem rád, že Caro pochválil. Caro říkala v jednom rozhovoru, že on moc nechválí a dokáže popsat problémy úplně naplno, což jí vyhovuje... Ale když se vyhrajou dva zápasy během jednoho dne, tak holt pochválí i ten nejpřísnější trenér. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, sami si musí rozhodnout, co jim vyhovuje. Dovnitř nikdo z nás nevidí a vnější projev může být matoucí (ale také nemusí). Prostě se tu jenom napsalo, jak to kdo vidí nebo nevidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petre, shlednul jsem to ze zaznamu pac jsem musel brzy vstavat. Ale nejlepsi bylo Liborovo paradovani anglickych komentatoru, to jsem se smal jeste pekne dlouho ikdyz Peta prohravala :D
Reagovat
tommr
ale v Cincinnati se už hraje. Z našich dneska v singlu do boje nikdo nezasáhne, ale i tak je k vidění řada zajímavech zápasů. Na Eurosportu právě vysílají zápas Barthel-Martinez Sanchez ze kterýho vzejde soupeřka Petry Kvitový ve druhým kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej ty, co mu říkají.....a něco jsi mi slíbil a asi na to zapomněl nebo se na mě vyprdl? No, nevadí, nedoprošuji se.:-)

Teď jsem si znovu přečetl tu tvou vizi o odvykačce a uložil jsem si to. Vážně jsi pobavil a trefně nastavil zrcadlo.:-)
Ale jenom jedna věc mi tam chyběla. V tom zasnění se jsi byl přítomen, to je jasné. Víme, vedle koho jsi seděl. Ale nevíme, proč jsi tam byl ty? Jako, že jsi určitě tvrdil, že to máš pod kontolou a není co léčit, jako my ostatní, to je jasné.:-)
Jen by mě to tak zajímalo, víš? Proč tam byl Potkal, co se mu honilo hlavou, jak se tvářil....., bylo to také v té vizi.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomnel, ale mel jsem ve vzkazu gigina, a tak jsem musel zabrat na ukolu, ktery mi ulozil, abych mu poslal nejake ty pecky hudebni podobne jak Noah - Angela. Coz byl skoro nadlidsky ukol, ktery mne tak vycerpal, ze jsem se k tobe jeste nedostal.
Vubec se nepohorsuji, muze za to gigin:D)))) Takze jsem v klidu, ted se bude asi pohorsovat on. Ale vypadalo to, ze je spokojeny s vysledkem. Jen si mysli, od vcerejska, ze jsem se pekne zcvokl, nebot jsem mu pral, aby Djoker vyhral, ze mu to preji...no a vysvetlovani, proc to Djokerovi ve finale preji mne vycerpalo jeste vic, az tak, ze jsem z petry nic nemel. Mno priste si to poradne rozmyslim:)DD

Ze jsem byl v te vizi se ani nedivim, misto, abych dachl, uz se mi opet trepali prsty, ruce a musim ti uz odpovidat. Nehlede na to, ze monty mne k tomu dole donutil jeste driv...Ale jinak, mam to jasnacka pod kontrolou:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný, máme to tady úplně všichni pod kontrolou, ale alespoň jedno otevřené okno je TP.:-DD

Ne, vážně, tamto mi napiš až budeš mít opravdu čas a náladu, vůbec to nespěchá! Jestli tě zaměstnal gigin, tak se vůbec nedivím, že jsi byl vyčerpaný a radši si pořádně odpočiň.:))
Ještě aby se pohoršoval, když jsi mu věnoval tolik času, vysvětlování a ještě snad fandil Novakovi....., to na něho bylo dárků až až.:))
Reagovat
gigin
To je naposledy, co jsem po tobě něco chtěl !!! :))))))
A Oskare nemysli si, čekal jsem na jeho milostivou odpověď a zaslání pár otřepaných songů věčnost .... Je línej a né že gigin ho zaměstnal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Precti(te) si diskusi pod clankem > Djokovič vyhrál potřetí kanadský Rogers Cup, poprvé v Torontu > vsimni si diskutery Nadal-federer 8:2 vs. Zbabely-Zvanivy 24 nebo neco takoveho.

Moje vize prisla v pravy cas, ale mozna pro nektere dost pozde...
Diskuter 8:2 vsadil svou existenci na TP portalu. Chapes to, takovy risk??? Dost to neodhadl...si myslel, ze to ma pod kontrolou, ale nema chlapec:))), nema:))). Ten tam na nas bude cekat jako prvni:D))) Co vic, On uplne zapomnel, ze se neda jeste lecit - zavislost na TP. Tak to vyresil referendem. Nastesti nekteri ho podrzeli:) Jinak by byl v loji. A ten druhej ho slusne stira, ale abstak je potvora.
Pro diskusni existenci na TP udelas vsechno, uplne stejny jak pro davku herace:D)))))
Tak Oskare, tenhle ten bude nas predvoj:D)))) Uz to vidim, s cedulkou na krku Nadal vs. Federer 38:7, v zavorce Fedex je mimozemstan, protoze ma 45 a porad hraje, neni to clovek, tam bude sedet na zidlicce a vitat nas s mavatkem v zlutocervenych barvach s nadsenim, ze jsme ho v tom nenechali samotnyho:)

Z toho vyplyva ponauceni: Muzem se tvarit, ze nam to TP nechybi, muzem prosazet mame strechu nad hlavou, muzem psat hrubky ve vetach, klidne at se Broz zvencne, muzem se pohadat i s uplnym dobrakem montym, z toho vseho se da dostat, ale probohaaa ne vsazet vlastni existenci na TP. Na to nejsme pripraveny!!! a lecit se to jeste neda!!! Nooo a ne kazde referendum by mohlo dopadnout tak dobre...jak pro 8:2. Drzme mu palce, aby se z toho dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste, ze te znam, a vim, ze kdyz mi napises "cype tahni", tak to znamena "diky kamo".:D)))

Ale nenut me si na tebe delat specialni excelovskou tabulku, kde si budu zapisovat vsechny ty preklady tvych podekovani...dve, tri fraze si zapamatuji, ale nejsi tu sam, chlape.

Kvuli Brozovi jsem si uz musel stvoril specialni aplikaci, nebot excel uz tolik dat nebyl schopen zpracovat...tak neblbni:D)))) zas tolik casu nemam, sakra...:)
Reagovat
smazaný uživatel
František Hrubín
Petra, David a Martina

Býval trenér Kotyza,
hlavní Petry deviza,
pak to byla remíza
a pak ho někdo ohryzal.
Kde je teď šance jediná?
Stoprocentní, Petřina?
Ten, koho to zajímá,
ví, že čtyřprocentní Martina.
Petra :"Už nemůžu, už zesinám!"
Martina :"Od teď, žádné kokina!!!"
Reagovat
gigin
Tento nick jsi do našeho "ozdravného" pobytu zařadil taky ??
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka, včera jsem koukal. Byla i vítězná gesta, neměj o něj starost.:)
Reagovat
gigin
Díky moc !! :)) Já ti pořád nevím ... Sonja je taky optimistická. Uvidíme :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dej na Sonju a buď v klidu, třeba se jen potřeboval chytnout a udělat výsledek. A nebo je jen unavený, měl toho tento rok v tenisu i mimo něho hodně a moc mu to určitě nepřidalo.
Třeba si potřebuje odpočinout, dobít baterky. To ale bude moci až po sezóně. Takže hlavně aby toho moc neztratil do konce roku a příští rok to bude určitě lepší.
Nedalo se čekat, že zopakuje loňskou sezónu a potřebuje se s tím vyrovnat...Můj názor, hlavu vzhůru.:))
Reagovat
gigin
Kurňa ty budeš určitě po mne něco chtít !!! :)) Jsi nějak nápadně hodný :DD
Jdu pinkat, zatím čus .. :))) A díííííííííky !!
Reagovat
smazaný uživatel
Toho jsem ta nezaradil...a uprimne, je mi to velmi lito. Nebot, ze tam s nami bude sedet i papez, ktery podleha diskusnimu demonu, by jiste ten cely obraz doplnilo a pekne zpestrilo.
Tak ho tam tedy dodatecne doplnuji. Ale jak jsem psal, bylo tam hodne lidi....
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsi taky na Jirku Křoví, alias George Bushe, takže máme i exprezidenta, tak jsme snad komplet, ne? :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Klsická reakce! To bych musel být ty, abych po tobě hned něco chtěl, když vykonám dobrý skutek!! Podle sebe, soudím tebe, že?:-DD
Jen jsem napsal úvahu o Novakovi a chtěl tě povzbudit.
Mimochodem jsi to ty, kdo má u mě vrub a dluh! Nabízel jsem ti, že to smažeme, když jsi mi poslal ten odkaz, který mi udělal radost.:) Ale ty jsi na to odpověděl, že to vyrovnáš veřejně, jako rovný chlap před celou naší terapeutickou skupinkou.:-DD
Jo, jdi si pilovat údery, čus.:))
Reagovat
gigin
Vlček: Toho papeža tam musíme mít !! :)))
Oskar: Dluh splatím neboj, jen si řekni, komu mám fandit a budu hulákat, jak o dušu !! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jooooo Jirka Krovi. Exprezident se tam bude krasne vyjimat. Ale opravdu uprimne doufam, ze mu bude pri vstupu odebran revolver zaveseny proklate nizko jak u spravneho texasana je zadouci, nebot prubeh leceni by melo dost nezadouci ucinnky.

Jako je pravda, ze mrtvej z rostrelenou hlavou je bezpecne vyleceny od vsech zavislosti, ale obavam se, ze tato 100% uspesnost lecby se dost blbe, ale opravdu dost blbe vysvetluje blizkym, kteri nas tam poslou. Jinak jasne bez Krovi ani ranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, jméno a příležitost se dozvíš zavčasu! Samozřejmě nejsem padouch, nebude to v zápasech proti žádným "ič".:-))
Reagovat
VlS
No i Papež? Tak to teda Bůh s námi ateisty :-)
Reagovat
dadaft
potěšil postup Andrejky, Yarky a Uly z kvalifikace. )))))
Reagovat
tommr
dobrý až na to, že Shvedova bude v prvním kole hrát s Luckou Šafářovou a to je velká smůla pro obě hráčky - do druhýho kola může postoupit jen jedna ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako Lucka po včerejšku......., myslím, že bude balit kufry po prvním kole. Bohužel. Hlava včera prohrála a bude jí to asi ještě strašit. Nevím, jestli to dokáže setřást tak rychle. Opravdu, kdybych to neviděl, neuvěřím. Přitom vím, že se to u ženských děje a u Lucie také, ale stejně mě to dostalo.
Reagovat
tommr
taky to nevidím s Luckou moc optimisticky. Ta neštastná prohra se na ní určitě podepsala a Shvedova je asi nejtěžší možná soupeřka kterou jako nasazená mohla v prvním kole dostat. Může si ale za to jen sama. Kdyby tak nezvorala ten závěr zápasu s Li Na tak se ted mohla chystat na finále s Petrou a v Cincinnati by měla v prvním kole volnej los ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, máš pravdu. Holka bude litovat. A v té dvacítce asi nebude mít dlouhý pobyt.
Je to škoda, ale vážně si to udělala sama. Hlava je prevít a ona s tím prostě měla, má a asi už bude mít problémy furt.
Reagovat
Pe3k
Doufám, že konečně něco zahraje na US Open.
Reagovat
Bob
Může Kotyzovo nepřítomnost na turnaji nějakým způsobem ovlivnit výkon a kvalitu Petry hry? Třeba není tolik nérvozní, ví, že jí po zápase nebude někdo hučet do hlavy?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že jí určitě pomohlo, že je tam bez něho. Prostě mi přijde, že se nějak dokázala uvolnit a vyjma prvního kola, zápasy celkem zvládá.
Jeho nepřítomnost může ovlivnit její výkony. Třeba jí ani nehučí do hlavy, ale furt tam je, mají nějaké své metody přípravy, tréninku atd...A to teď odpadlo, řídí se podle sebe, dělá si vše ve většině případů sama. Nevím, jestli tam třeba jel někdo kvůli pomoci s médii, asistent nebo tak....
Už to, že tam není, jí třeba tolik nepřipomíná neúspěchy na trávě a má pocit, že začíná tak nějak nanovo....Nevím, můj pocit.:)
Prostě je to buď náhoda, že se jí daří, když je tam bez něho. Nebo to náhoda není a je to podobné jako u Agy, kdy min. rok jela po W. na první turnaj do USA sama a evidentně jí to moc prospělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem se k tomu celkem dost vyjadrovali. A dosli jsem celkem na prozatimni konec cesty:)
Co je urcite pozitivni, ze zacla hrat na tech betonech hezky. Faktem je, ze u toho trener nebyl. Obcas to tak byva, ze hrac si cisti hlavu, a neciti se tak svazany a zadari se mu realizovat nektere rady trenera...
Dalsi moznost je, ze si to chtela zahrat vylozene podle sebe.
Dalsi moznost je, ze si udelali s Martinou pekny tyden "holciciho" sverovani.
Nebo si to muzes ruzne pokombinovat.

Tu uplnou pravdu se asi hned tak nedozvime, asi az tak za 15let z nejake vzpominkove bichle Kvitova Life...ale to uz budeme sedet v odvykacce, a budeme mit uplne jiny problemy:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkal Oskar, určitě jí to pomohlo v tom smyslu, že si mohla vyčistit hlavu a tak trochu začít od nuly. Že na chvíli vypadla z toho stereotypu, který nastává, když je Kotyza s ní. Ale nevyvozoval bych z toho, že hned po skončení turnaje v Montrealu dá Kotyzovi padáka a bude všude jezdit sama. ;-)
Reagovat
Bob
mě přijde více uvolněná, méně stresovaná. Nebo by alespoň nemusel chodit na její zápasy :D Psychika tam hraje hodně velkou roli, snad se nad něčím takovým Kotyza zapřemýšlí :)
Reagovat
pepin
Těžko to můžeme posuzovat, ale sama tam určitě není. Možná jste si toho nevšimli, ale Libor ano a také to jemně okomentoval, že po někom do hlediště hází očkem. Nevím, třeba tam podle vlčka byla maskovaná Martina nebo někdo jiný. Já si myslím, že Peta má s Davidem hezký vztah, ale všeho moc škodí a určité chvilkové rozdělení není podle mě určitě na škodu. Odpočinou si od sebe a budou se mít zase na co těšit. Vždyt je to jako doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Bob: Psychika je moc důležitá. Ale pomůže prodat jenom to, co má hráč/ka natrénováno.

Pepin: no vidíš, toho jsem si ani nevšiml..
Reagovat
smazaný uživatel
Maksovaná Martina.:-D
Taky jsem si pomyslel na ní, když to Libor říkal. Ale pak jsem si řekl, že by jí kamery určitě vyčaply a zabraly....
Reagovat
smazaný uživatel
Maskovaná Martina, pardon.
Reagovat
VlS
Už minulý rok na nějakých turnajích nebyl prostě proto, že má taky rodinu a nějaké závazky (třeba dovolenou) k ní. Nedělal bych z toho žádné velké závěry, uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Netřeba dělat ukvapené závěry z jednoho výletu do CAN/USA bez trenéra. Jen málokterý kouč cestuje se svým svěřencem na všechny turnaje během roku. A Petře to chvilkově může jenom pomoct. Jinak určitě ona trenéra potřebuje, ať to je, nebo bude v budoucnu stále Kotyza či někdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že už to tu probíráte a snad i vedle, ale nečetl jsem všechno. Teď jsem sem přišel, protože už nezvládám absťák po TP.:)

Včera jsem kouknul jen na první set a pak přepl na chlapi. Ženské jsem nahrával. Když jsem na to ráno kouknul a odhlédl od Petry, tak mě naprosto šokoval přístup a vzezření Caroline.
Takových nevynucených chyb a nečistě trefených úderů jsem u ní ještě neviděl. Přišla mi otrávená, nedůsledná, že jí snad ani nebaví hrát. Návštěvy otce už ani nekomentuji, to si musí vyřešit sami.
Ale přijde mi, že i zhubla a není na tom s kondičkou tak jako dříve. Na W. i OH jsem u ní zaznamenával určitý pokrok a hlavně chuť bojovat. Včera byla naprosto odevzdaná a otrávná, že je jí to snad i jedno.
Nevím, jestli to bylo únavou, že před tím hrála dlouhé zápasy. Ale prostě ona dělá UE z pozic, které dříve vůbec nedělala. Její obraná hra, dříve dovedená téměř k dokonalosti, má citelné trhliny. Prostě to není vůbec ona? To prostě nebyla vůbec ona, jak jsem jí znával. Vykonostně šla dolů a po tom, co jsem viděl včera, jí ani nedávám šanci na účast na TM. Mně prostě přišla, že je jí to tak nějak šumák. Chvílemi měla odvařený váraz jako Marion. A postrádal jsem u ní to zaujetí pro hru, houževnatost. Buď neměla den, nebo málo trénuje nebo nevím. Ale dříve přece opravdu běhala jako divá a trefovala strojově kurt. To, že bránila a neútočila, to dělala vždycky. Ale aby z obrany udělala tolik zbytečných UE, to vůbec nebyla ona.
A po tom prvním setu fakt nevím, proč tam ten otec chodil. Já bych to zakázal a u všech. Měly by se naučit přizpůsobit se situaci na kurty a myslet samy.

Monty, ty jí máš načtenou, co si o tom včerejšku myslíš? A vůbec celkově, nezhubla nějak? Když dávají tu pitomou reklamu, vypadá tam jinak.
Reagovat
pepin
Já bych řekl, že celý první set vypadala Caro v pohodě, až jsem se obával o Petru, ta byla pravý opak. Nevím, zda tu její změnu opravdu způsobil tatík, nebo zda se začala projevovat únava ze 2 zápasů před tím, ale od 2 setu byla jiná. Monty sice říkal, že je táta pro ni vše, že je na něho zvyklá, ale někdy méně znamená více. Není to jednoduché vztah otec - dítě v normálním životě natož pak ve sportu a ještě k tomu vrcholovém. Sám jsem trénoval vlastního syna a vím o čem mluvím. A kdo u toho není, nemůže to ani nějak zodpovědně hodnotit.
Reagovat
ludolf
Já myslím, že to bylo dáno tím, co jí Petra dovolila. Petra hrála v prvním setu moc riskantně, takže se vyhazovala nebo trefovala pásku. Když začala hrát víc na jistotu, tak se ukázalo, že už rychlost Petřiných míčů působí Caro problémy (nestíhá), takže poměrně brzy udělá chybu nebo nahraje na winner. Caro proti tomu byla bezmocná a zkusila udržet Petru vzadu tím, že hrála riskantněji, z toho vyplynuly její UFE. Míče od Caro prostě nemají dostatečnou rychlost a přesnost (v průměru), aby mohly pozorně hrající Petru ohrozit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně právě přišla Caro stejná téměř po celý zápas. To Petra pak změnila svou hru i taktiku.
Ale je pravda, že se Caro po prvním setu zhoršila ještě více.
Tyto rodinné trenérské svazky jsou určitě hodně složité a není lehké se asi pro oba zůčastněné z toho nějak vymanit, aby to nemělo třeba vliv na nesportovní život rodiny.
Píšeš, že s tím máš osobní zkušenosti, tak to asi moc dobře víš, jak je to někdy těžké. Mně kolikrát přijde, že je to u některých sportovců natolik propletené, že kdyby se oddělili sportovně, doma by to třeba nefungovalo, nevím....Nejvíce by to asi měl těžké a musel zvládnout ten otec. Dokázat ustoupit do pozadí, nemluvit jim do tréninku a tenisu vůbec, ale přesto tu pro svou dceru být jako táta. Když byl celou její kariéru zvyklý být do všeho zasvěcen...
Je to asi vážně složité a takových případů, kdy je trenér otec nebo matka a pak to nedopadne dobře, je docela dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v minulosti právě Caro vynikala vybroušenou obranou i třeba z pozice tři metry za základní čárou a i útočně hrající hráčce dalo práci ji přehrát. Musela se více snažit. Včera to Caro Petře někdy dost ulehčovala chybami, které prostě dříve nedělala.
Třeba zkoušejí nový, útočnější styl a musí si to sednout. Ale nejde ji naučit kvalitní obranu a pak jí najednou nutit ať jde útočit, když pomalu neví, co tam má dělat na tom kurtu. A pak je z toho celá zmatená a nedělá dobře ani jedno ani druhé. To druhé neumí, není jí to prostě přirozené a to první už nehraje tak, jako v minulosti....Proč, to je otázka...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jsi to popsal výstižně. A já si vždycky, když se tu tyhle rodinné vztahy propírají uvědomím, jaké měla Petra štěstí, že si její táta včas uvědomil, že už jí tenisově nemá co dát a z toho vlaku vystoupil v době, kdy to šlo udělat ještě poměrně bezbolestně..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to tak. Musí to být asi obtížné i v tom smyslu, najít ten správný okamžik, kdy už je nejvhodnější doba se vzdálit. A pak to také důsledně dodržet a neplést se do toho, i když by měl třeba ten táta cukání. Také jsem o Petře někde četl, že chtěla trénovat s tátou a ne v nějaké akademii od domova, že byla dost fixovaná na dovom. Ale to byla asi ještě mladá.
Je to zapeklitá a zajímavá problematika, docela rád bych někdy slyšel názory přímo zúčastněných lidí. Otce, dítěte i nového trenéra, jak to vše prožívali a jejich pohled na věc. Nemyslím třeba tento případ. Jen tak obecně, ze zajímavosti.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, ale tyhle věci se tady řeší pořád dokola... Já nejsem Caro a do hlavy jí taky nevidím. Odmítám řešit věci, do kterých mi nic není. Někdo tady vyhání Kotyzu, já teda Piotra rozhodně nevyháním. To musí vědět Caro, Piotr a další lidi kolem nich, co je nejlepší řešení. Já do toho nevidím a tudíž nemůžu některé věci ani pořádně okomentovat. Jak už jsem tady psal dřív: Když Caro zůstane s Piotrem - OK. Když se Caro s Piotrem rozejde - OK. Já jsem prostě fanoušek a můj úkol je jiný, než rozhodovat o tom, kdo má Caro trénovat. A taky to není fotbal, abych začal řvát "..... ven!" :D Já jsem tenis nikdy nehrál ani netrénoval, takže vůbec nevím, co všechno takové trénování obnáší. Tím pádem se do toho odmítám motat a nechávám rozhodnutí na těch, kteří tomu rozumí určitě líp než já.
Jo, už někdy začátkem roku se mě tady Emička ptala, jestli Caro trochu nezhubla. Mně přijde, že možná o trochu zhubla, ale zase o moc ne. Když se mě na to Emička tenkrát zeptala, tak jsem si udělal srandu, že to běhání za Rorym stojí nějakou energii. :D No vidíš, to je možná vysvětlení... Nevím, kdy Caro natáčela tu reklamu, ale to asi ještě s Rorym nechodila. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak si myslím, že Caroline toho včera právě vyběhala hodně. V prvním setu hrála přesně a nedělala chyby, na rozdíl od Petry. Druhý set začal taky dobře. Caro vedla 1:0 a 30-0 při podání Petry. Takže je jasné, že i po příchodu Piotra se ten zápas vyvíjel dobře... No jo, jenže pak Libor (dacan :D) ohlásil příchod nového dne, Petra zahrála čtyři nechytatelné winnery a najednou se chytla... To je celá věda. :) A jinak jsem tady psal už dneska ráno, že Piotr asi chodí po konci každého setu (vyhraného i prohraného) a pak v případě potřeby (když se nedaří). Já nevím, ale mně přijde vážně trochu postavené na hlavu svádět na Piotra prohry Caroline. Prostě Petra začala hrát mnohem líp a Caro tam udělala nějaké chyby, to je všechno. Semifinále je dobrý výsledek a Caro prohrála v zápase, ve kterém nebyla favoritkou. Byla asi trošku smutná, protože na twitter dala smajla :( ke zprávě, že prohrála dnešní zápas ve třech setech. Ale jinak dostala povzbuzující reakce, co jsem viděl. Jinak je nadšená z vítězství Roryho a teď jede do Cincinnati... To je jediné, co ti můžu říct na sto procent. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je to náročné. A i z toho důvodu, který zmiňuješ je dobře, že se v případě Petry ten krok podařilo udělat zavčasu, protože jinak by se to zřejmě nepodařilo vůbec. A musím říct, že i mě by zajímal názor na danou problematiku od všech zúčastněných osob..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já na něho její prohry nesvádím. Jen uvádím své domněnky. A obracel jsem se na tebe z toho důvodů, že jí fandíš a máš ji tedy patrně hodně herně nastudovanou.
To, jak se vyvíjel zápas, záviselo od Petry a jejího nevýkonu a pak výkonu.
Já jsem napsal doměnku, že alespoň co jsem viděl včera, se Caro herně zhoršila. Šla výkony dolů. Dělala UE z pozic, které by dříve neudělala, trefila tolikrát nečistě míč, co jsem u ní snad ještě neviděl. Od druhého sety měla unavený pohyb, vracela míč na střed k Petře atd., prostě věci, které v minulosti nedělala. Prostě mi alespoň včera přišla, že hrála hodně mizerně a otráveně. A nebylo to v situacích, kdy zahrála Petra winner a Caro s tím nemohla nic udělat. Prostě mi u ní chyběla ta bojovnost, zarputilost. A to od začátku zápasu. A v jeho dalším pokračování se to ještě zhoršilo.
A to s tím tátou. To je jasan jejich věc. Ale už v minulosti bylo k vidění hodně momentů, kdy jí šel říkat něco na kurt a ona pak projela klidně tři hry v řadě....
Vedle píšeš, jak jsi spokojen, že uhrála semifinále. Ale to bereš ze svého pohledu. Ona jako bývalá jednička a duší bojovnice, kterou alespoň dříve byla, nemůže být spokojena se semifinálovou účastí. A asi ani není. Ale včera vypadala, že je jí to nějak jednou....
Jen jsem se prostě ptal, co na to říkáš po herní stránce, protože co jsem viděl na OH a tu, bylo jako dost rozdílné, to je vše.:)
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. :) Snad ale chápeš, že ti na všechno nemůžu odpovědět úplně přesně, protože nevím, co v tu danou chvíli Caro cítí...

Zaprvé: Nedělat chyby je taky výkon. V prvním setu hrála Caro chytře.

Zadruhé: Každý zápas je jiný a vůbec bych se nedivil tomu, že Caro byla unavená. Vzhledem k těm prostojům kvůli dešti měla v Montrealu hodně nabitý program...

Zatřetí: Asi nikdo není úplně spokojený, když ten turnaj skončí prohrou... Jsem si vědom toho, že dostat se do Istanbulu bude pro Caro hodně těžké. Určitě ještě může získat spoustu bodů, ale taky záleží na tom, jak zahrajou holky před ní. Spoléhat se na zaváhání někoho jiného je vždycky ošidné... Uvidíme. Moc bych si přál, aby tam Caro byla. Když tam nebude, tak se holt nedá nic dělat... Ale určitě ještě zabojuje! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že chápu, že mi nemůžeš na vše odpovědět. To jsem ani nečekal. Jenom jsem se tě zeptal, coby skalního fandy, na názor na včerejší výkon Caro.
To je vše.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro, prosím, vyhoď tatíka :( Je to asi těžké, ale ten Švéd tě toho naučí mnohem více. Progres byl vidět ve Wimbledonu, i když vypadla hned v 1. kole proti fantastické Paszek, a taky na LOH.
Reagovat
pepin
S tatkou je to těžké, bud musí jít od něho úplně pryč, nebo si musejí spolu sednout, nebo měli by a říci jak dál. Ale protože je paličatá a táta asi neústupný tak je tato varianta předem odsouzená k zániku. Včera se to opět ukázalo v celé její hře. Žádná nebo v podstatě žádná snaha o útok, zahrát vít. úder, něco změnit, zkusit i za cenu, že to hned nepůjde něco nového. Tommr to napsal dole dobře, není Nadal a v tomto věku se jím těžko stane, aby to zabíjela ze zadních pozic. A při dnešní špičce, která dokáže hrát nátlakový tenis prostě nemá šanci na nějaké výraznější úspěchy.Já vím, že někdo řekne, to se Vám to kecá ale na druhou stranu nemusí nic jiného dělat než jen hrát tenis s veškerým zabezpečením a jeho možnostmi. Podle mě je to jen o ní a o nikom jiném. Jak někdo napsal nebo řekl, je to dospělá žena a odpovídá sama za sebe.
Reagovat
Heather_Fedex
predevsim gratulka petre k postupu do finale. nevim, na kolik ovlivnil petrin vykon problem astma, ale me osobne se nezdala limitovana absolutne v nicem. vsechno je to otazka psychiky, kdyz to ma srovnane v hlave, tak je i fyzicky na tom dobre. coz se neda moc rict o caroline, u kt. vidim propad dolu hlavne po mentalni strance a to je 1 z duvodu, proc prisla o post nejvyssi. po herni strance nevidim posun absolutne v nicem, porad hraje to same, vracet,vracet a vracet. ovsem narozdil od predeslych sezon nezvlada vypjate okamziky, jeji obrana ma vetsi trhliny a hlavne dela mnohem vic nevynucenych chyb, krasnou ukazkou byl 3. set, kde na velke prekvapeni to byla peta, kt. vyhravala delsi vymeny. jediny svetly okamzik u caroline byl v 1. setu ve vymene, kdy petra zahrala dropshot, kt. carol dobehla a navic zahrala vynikajici zkraceni tesne pred paskou. ale jinak nic vyjimecneho. peta v 1. setu kupila 1 chybu za 2. postupne vsak zacala petra hrat delsi vymeny, pouzivala cop a hlavne zlepsila uspesnost 1. servisu. nemyslim si, ze ma peta tak desivy pohyb, jak se rika. ale mozna to je i tim, ze udery caroline jsou desne pomale. kdyz se snazi hrat k lajnam, tak to jde vetsinou do outu. kdyz hraje pasivne kratke zdery do stredu kurtu, tak to petra zabiji. bude zazrak, kdyz se caro udrzi do konce roku v top 10. obhajuje titul z new havenu a semi na us open. zato petra je ve velice slusne vychozi pozici. myslim si, ze finale s na zvladne, protoze petra ma velmi pozitivni bilanci ve finale wta turnaju.
Reagovat
Bob
Mas pravdu, Caro obhajuje semi USO. Ale nejvice me zajima Sam, ta obhajuje vitestvi. Pri vsi ucte, je to dobra tenistka, ale na vitestvi ji znova neverim. Peta toho musi vyuzit a snazit se hrat co nejdele. Taky Zvonareva byla v r. 2011 ve ČF, Kerber SF. Tak uvidime to je jeste daleko. Ted musi zvladnout finale :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Sam vyhoří, nedokáže obhájit body a půjde žebříkem dolů.
Reagovat
tommr
Petra se sama vyjádřila, že má kvůli astmatu problémy s dýcháním a že jí proto to letošní chladnější počasí v Montrealu pomáhá:

Kvitova, the 2011 Wimbledon champion, dominated the final two sets of a rain-interrupted semifinal.
The 22-year-old Czech has won in Europe, Asia and Australia, but has yet to take a WTA title on North America soil. She said it might have to do with her asthma.
''I have trouble to breathe,'' she said. ''This week it wasn't too bad. So maybe I'm lucky. But I think it's great to know that I can play here.''
Reagovat
dadaft
jsem na Sam moc zvědavý a, upřímně, taky čekám propad. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji naposledy viděl, jak prohrála ve Wimbledonu. Byla pěkně naštvaná, nadávala i směrem k lóži. Na OH jsem alespoň myslel, že by mohli udělat výsledek s Lleytonem v mixu. Taky se nezadařilo.
A teď mám směrem k ní obavy.
Už to bude rok a ona opravdu ten výkon z USO už nedokázala zopakovat. Přitom já myslel, že to má hlavně v hlavě a když se jí povedlo to přemoci, tak že přibudou další úspěchy a začně se jí dařit. Ale bylo to naopak. V Asii pohořela, na TM také a od začátku roku také žádná sláva....
Reagovat
smazaný uživatel
Madrid 2011 - Petra vs Li > 6:3 - 6:1
http://www.youtube.com/watch?v=dBrSAwr7SBY
---
RG 2011 - Petra vs Li > 6:2 - 1:6 - 3:6
http://www.youtube.com/watch?v=RuxhbkxkoHY
---
Sydney 2012 - Petra vs Li > 6:1 - 5:7 - 2:6
http://www.youtube.com/watch?v=dwsDSw82PtE&feature=related
---

Asi tezke tipovat, ale doufam, ze to nebude jen prestrelka. Li je velmi pohybliva hracka, betony narocne, tak snad se Petre podari ji prehrat pestrou hrou. Ale bude to asi dost narocne.
Ale i tak nejak vic verim Petre, takze tipuji viteze Petru:)

Jeste jeden dotaz k tem zebrikum. Aktualizuje se vubec dnes zensky zebricek??? Nebo se ceka, az se odehraje finale v Montrealu? To jen tak na okraj...
Reagovat
tommr
jj novej žebříček WTA se objeví až po večerním finále v Montrealu. Průběžnej stav připojuju ... :)
Reagovat
tommr
žebříček WTA k dnešnímu dni tj. před večerním finále v Montrealu (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8745 bodů (+3050 bodů)
2. Sharapova 8715 bodů (+3020 bodů)
3. Radwanska 8090 bodů (+2405 bodů)
4. Serena Williams 7145 bodů (+1450 bodů)
5. Stosur 5700 bodů (+5 bodů)
6. Kvitová 5695 bodů
7. Kerber 5225 bodů (-470 bodů)
8. Wozniacki 4481 bodů (-1214 bodů)
9. Li 3795 bodů (-1900 bodů)
10. Errani 3675 bodů (-2020 bodů)

večer se ve finále v Montrealu bude hrát o dalších 280 bodů. Pokud vyhraje Petra tak se posune na pátý místo před Stosurovou. Pokud vyhraje Li Na tak sice zůstane devátá, ale přiblíží se zase o kousek k Wozniacký na osmým místě ...

u Sharapovový je ještě možný, že dostane penalizaci za neúčast v Montrealu. To by ale žebříček nijak zásadně neovlivnilo - přišla by jen o 120 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že tu penalizaci mít bude. A o jakých 120 bodů? To se jí neodečte celých 125?
Reagovat
smazaný uživatel
ok, dik.
Reagovat
tommr
já už jí v tom průběžným žebříčku započítal místo lonskýho Toronta (125 bodů) letošní Paříž (120 bodů). Pokud opravdu dostane penalizaci tak se jí ta Paříž samozřejmě nebude počítat a bude tam mít nulu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to jo, já jsem si říkal, že tam započítáváš 17. turnaj, ale když bude mít nulu, tak ten se počítat nebude.
Dík za upřesnění.
Reagovat
tommr
http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/08/montreal-kvitova-d-wozniacki.html

zajímavej je hlavně poslední odstavec ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za odkaz. Velmi trefne. Jeste me zaujala i diskuse pod clankem, napr.:

Kvitova has a lethal forehand, backhand, dropshots, service, volleys, slices. She has a compleet game, even better so than Serena. Serena lacks in slices and drop shots. Its just that Kvitova is pretty inconsistent.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave, dik;)
Reagovat
smazaný uživatel
Také jsem to četl a ten třetí odtavec ve mně vzbudil právě otázku, čím to je, že se Petra najednou cítí na betonech relativně dobře? To by tedy museli buď to její astma zvládnout nebo co za tí asi je?
Je jasné, že tu hru v sobě má, ale že jí bude předvádět zrovna zde, je zajímavé?
Určitě se nějak dokázala uvolnit, když tam je sama....
Reagovat
pepin
Petra to astma má pořád, včera bylo jasně vidět po delších výměnách jak těžce dýchá a párkrát si i odfukovala. Určitě to cítila a řekl bych, že ke konci toho měla docela dost.
Reagovat
tommr
letošní chladnější počasí v Montrealu může ty příznaky astmatu trochu tlumit ...
Možná, že jí pomáhá i neúčast kouče - zrovna ve včerejším zápase bylo na příkladu Caro jasně vidět, že přítomnost kouče může bejt vyloženě kontraproduktivní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho, jak odfukovala a vypadala v obličeji, jsem si také všiml. Ale nevím, zda jste si všimli, že takto odfukovala a byla v običeji celá červená i při obouch účastech v Londýně?
Samozřejmě, že chladnější podnebí jí určitě může více propívat.:)
Reagovat
tommr
ale je strašná škoda, že se to bude hrát v pro nás tak nelidskou hodinu - spoustu fanoušků to asi odradí ...
Jinak Petra má Li Na opravdu co oplácet. Kromě tý letošní porážky v Sydney s ní prohrála i loni na FO a ten zápas pokud se dobře pamatuju měl dost podobnej průběh jako ten včerejší neštastnej zápas Lucky. Petra tenkrát vyhrála první set a ve třetím už vedla 3:0, aby následně prohrála šest her v řadě a tím i celej zápas ...
Šance obou hráček v dnešním finále vidím tak 50 na 50. Li Na bude určitě těžší soupeřka než byla Caro. Je nesmírně houževnatá a nikdy se nevzdává. Navíc sama dokáže nebezpečně zaútočit, takže si Petra nebude moc dovolit hrát nějaký delší výměny na jistotu a hrozí proto, že se vyhází když nebude mít svůj den ...
Reagovat
freeteepek
Ve finále by Petra měla chodit víc na síť. V zápase s Caro to nedělala moc často a některé pokusy nebyly dotažené do konce. Li Na je houževnatá, dobře zná Petřinu hru a je na tom určitě lépe fyzicky. Je jen dobře, že se zápas hraje tak pozdě večer. Včera i počasí možná mělo vliv na vývoj prvního setu. A v samotném závěru už Petra vypadala unaveně. Ona se v takovém klimatu rychleji zadýchává a pak se to projeví na kvalitě podání. Musí to dávat víc na jistotu. Li Na má äle mnohem tvrdší údery, než Caro:-)
Reagovat
Bob
Tak pokud vím, Petry bilane je nyní 4:3, čili vede. K žádnému srovnání nedošlo. Ovšem, jestli nepočítáte HC.
Reagovat
tommr
HC se do oficiálních statistik nezapočítává ...
Reagovat
rib
Petře moc gratuluju, vítězství vybojovala, zasloužila si to za chytré změny ve hře, běhání naplno, prostě makala a byla lepší! Petro i nadále POJĎ!!!
Monty, už se těším na tvůj komentář, až si to prohlédneš. Když druhé pobízíš k neutrálnosti, možná bys mohl kouknout neutrálně na Piotrovy intervence. Myslím, že 22leté dospělé ženě není třeba vyhučovat díru do hlavy a zacházet s ní stylem "tupý ambiciózní otec na turnaji mladších žákyň..." A taky si všimni, že Petra se během zápasu zlepšila a Caro přes neustálé vbíhání "pomáhajícího" otce šla pořád dolů. Přidávám se k těm, co tu psali, že jim bylo Caro až líto. A nikdo mě nezbaví dojmu, že Piotr se podepisuje na jejím výkonu, v dobrém, ale také v tom špatném.
Reagovat
smazaný uživatel
..vim, jsem oskliva, pro Karolinu je to nedustojne a predevsim svazujici, ale na ofenzivu od ted uz navzdy mam Piotruv vyrok: ".."bjegas za Montrealem".. :-)))
(Cerpano u konkurence, podivam se az na zaznam.)
Reagovat
smazaný uživatel
tatik myslel ten napis za lajnou..
Reagovat
tommr
Piotra jsem sice neslyšel, ale pokud to opravdu řek, tak si o něm musím trochu poopravit názor. Příjde mi to totiž docela vtipný a hlavně výstižný. Zdá se, že si otec a dcera nemají co vyčítat - Piotr je sice protivnej, ale Caro je zase strašně paličatá a jinak to s ní asi nejde ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, ze je to uzasny vyrok, sofistikovany!!! :-) Za pravdivost ani zapis ale nerucim. A k tomu vztahu otec - dcera - tenis bych jen podotkla, ze jestli necemu rozumim beze zbytku, tak to je prave ta palicatost. Dalsi z toho vyplyvajici uz je na dyl a ne pro nas.. ;-)
Reagovat
VlS
Piotr znovu nezklamal, soupeřky ho musí milovat. Po prvním setu, kdy Caro hrála opravdu dobře a hlavně super podávala a Petra se ubíjela spoustou UE jí jde udělat díru do hlavy, tak tomu tedy opravdu, ale opravdu nerozumím. V druhým setu na mě Caro působila ustrašeným dojmem a už to nedokázala překonat. Nevím, co si mám myslet o pozici švédského trenéra, když koučovat na kurt chodí tatík. To asi taky nebude mít dlouhého trvání. Piotr, come on!
Reagovat
VlS
Když ty si pořád myslíš, že se dá něco na někom vynutit, vydupat a podobně. U sportu to moc nejde všeobecně a u sportu typu tenisu, tedy tam, kde to základní umí přibližně stejně několik set lidí a rozdíly ve výsledcích dělá psychika, tak tam to nejde vůbec. Poslední skoro dva roky ukazují, že to prostě nefunguje. Caroline je pořád vynikající v pohybu, má špičkovej BH a obranu, je zarputilá bojovnice, ale není rváčka a to z ní neudělá nadíávání a de facto srážení sebevědomí. Ona prostě nezačne riskovat, protože jí to není vlastní. Někdo v ní vychoval a vypěstoval, že vyhrává ten, kdo dělá málo chyb a ten samej jí teď bude vyčítat, že hraje ze zadu? No fajn.
Reagovat
freeteepek
Tak otec Caro mezi druhým a třetím setem radil, aby podávala Petře víc do forhendu a že prý má výborný servis. Taky jí radil, aby se nemotala pořád u nápisu Montreal a tlačila se dopředu. Aby si šla pro body jako Petra. Caro to pak zkoušela, ale nezabíralo to. Naopak po tom přechodu z obranu do útoku dělala zbytečný chyby. A byla z toho ještě víc zoufalá, než předtím:-)
Reagovat
tommr
já se nechci Piotra nějak zastávat - mě osobně je jeho styl koučování taky hodně nepříjemnej. V tom jednom konkrétním bodě má ale myslím pravdu - Caro není Nadal, aby dokázala zahrát smrtící úder z pozice několik metrů za lajnou a jen čistou defenzívou se už silnější hráčky prostě porazit nedají ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono z hlediska pozorovatele takova hlaska je fakt i vtipna:) celkem slusne pobavi:)
Ale z hlediska sverence na kurtu, je to tak na umlaceni kouce raketou:) Kdyz uz nema behat za montrealem:D, tak ji ma na to pripravovat dele, ze dokaze chodit treba i na sit a ne najednou ji neco placat o montrealu jak decku z 1.tridy...az Karolina spadne nekde do tricitky, tak se ho snad zbavi, aby ji tam nesaskoval na kurtu. Takze ji preji hezky prohry. Cim driv bude dole, tim driv ma holka sanci neco s tim udelat:)
Prirozene, at je jakakoliv, a vubec ji nefandim, je mi ji lito:) Piotr se muze vratit k cutane a treba trenovat v Polsku v nejake vesnicke zupe, to by byla tak jeho odpovidajici uroven...
Reagovat
rib
Souhlasím, že Caro není Nadal, aby zaútočila z dálky. Zároveň ale není typem hráčky, která útočí. Takže nutit ji, aby šla dopředu pro body, když ona je zvyklá být vzadu a vracet a čekat na dárky od soupeřek, to je od Piotra trochu mimo... Caro prostě běhá v takové vzdálenosti za lajnou, jak to soupeřka dává. A faktem je, že Petra hraje dlouhé pecky, a tak je logicky obranářská pinkalka prostě daleko. Je naivní se domnívat, že jednou radou mezi sety se její herní pojetí změní, navíc s přibývající únavou má spíš tendence vracet se k zažité obraně...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak víš, co jí říkal mezi druhým a třetím setem? To pršelo a byly v šatně...
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem alespoň vypozoroval, tak v době, kdy byla ještě Nr. 1, ale už se schylovaly mraky a bylo téměř jasné, že se tam neudrží. Se plno lidí včetně tenisových odborníků shodovalo na tom, že pouhá obrana k dnešnímu tenisu nestačí. Tak jsem si všiml, jak tam Piotr vždy běhal a vykládal jí věci typu, musíš chodit více dopředu, nedržet se za základní čárou apod. Měl jsem z toho pocit, že chce být z obliga a hodit to tak nějak na ní. Že jí to říká a ona neposlouchá. Tak proč jí to ale neučil? To nejde ze dne na den. A potom angažovali Sancheze, jak to dopadlo, víme.
Teď má nového kouče, tam si myslím, že by jí mohl pomoci, ale asi by bylo dobré kdyby s ní byl sám.
Na OH, když hrála se Serenou, se Caro opravdu snažila. Hrála houževnatě, snažila se útočit, vracela do růžků, běhala. Ale nebylo to prostě nic platné. Sotva mohla dělat něco více. A byly záběry do hlediště, kde její otec neustále kroutil hlavou a dával si hlavu do dlaní asi v tom smyslu, že vůbec nechápe, co to tam dělá, že je snad úplně blbá....Takový dojem to dělalo a to asi vážně moc nepovzbudí. A ani bych se právě nedivil, kdyby jí to přestalo bavit. Nevím, přijde mi utrápená, na OH mi jí bylo líto. Včera jsem se divil, co s ní je.
Reagovat
smazaný uživatel
rib: Docela mě udivuje, že tady čtu takové komentáře, co se opírají jenom o to, co vidí v televizi... Vy vůbec nevíte, jaký je mezi nimi vztah a stejně tak to nevím já. Jediný zdroj mých informací jsou rozhovory a tam Caro vždycky narážela na to, že je pro ni přítomnost Piotra hodně důležitá. Kromě toho spolu tráví spoustu času i mimo kurt... Nevidím potřebu tady rozebírat podobné věci. To si musí Caro a Piotr vyřešit sami.

VIS: Johansson ani nemohl jít na kurt, protože v Montrealu není.
Reagovat
VlS
Monty, mě nezajímá, co kdo vykládá v rozhovorech, spousta odpovědí, hlavně na osobní otázky, je regulovaná a kontrolovaná, nechci říct, že přímo lživá. Slepej snad nejsí, to nečteš body language, když se díváš? Ty fakt nevidíš, jak je při tom schoulená a radši by nebyla? Tak to teda ženskejm rozumíš hochu hodně málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Co si pamatuju, tak Caro se tváří při rozmluvách Piotra pořád stejně. Tvářila se tak, i když se dařilo a tváří se tak, i když se daří o něco méně... Mně se třeba líbila rozmluva Piotra mezi druhým a třetím setem v zápase proti Varvaře. Tam to teda bylo dané i tím, že se Varvara před začátkem setu trochu zdržela, a tak ta konverzace byla o něco delší. V té rozmluvě něco řekla i Caro a pak se jí Piotr zeptal na to ošetřené koleno. Přišlo mi, že se mu povedlo ji povzbudit. Říkal tam o Varvaře: "Ona má problém." :D Prostě mi to přišlo strašně fajn a myslím, že Caroline docela pomohl... A co se týče těch rozhovorů, tak určitě budu mnohem víc věřit tomu, co řekne Caro v rozhovoru než "postřehům" a domněnkám uživatelů tenisportálu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Caro přece v rozhovoru, na tiskovce nebo twitteru neřekne pravdu, jak jí to třeba štve, že prohrála. Že má problémy, že se děje to i ono. Nebo že už jí to dusí. Ona napíše, že sice prohrála, ale příště že to bude určitě lepší, že už vyhlíží další turnaj apod....
Ale kdo kouká a aledpoň trochu vidí, tak včera v pohodě rozhodně nebyla. A není už delší dobu, když se vezme v potaz, jak v poslední době hraje. Vyjma snad těch OH.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo je v pohodě, když prohraje? Vždycky to zamrzí, ale chce to zůstat pozitivní. Kdyby se tím Caro trápila, tak na ten kurt ani nemusí chodit... Ona má tenis ráda a prohry patří k tenisu stejně jako výhry. S tím se prostě musí počítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi to zvlastni fan. Asi je jedno jestli ten otec tam sedi nebo ne a co si doma povidaji.
Ale rekni sam, nebylo by Ti divne, kdyby na priklad ceskou reprezentaci ve fotbale vedli dva treneri na priklad Drulak + ten, co je ted, ani nevim jak se jmenuje. By mne celkem zajimalo, ktery z nich by byl na hristi, a ktery ne atd.
Problemy treneru tenistek, kteri vchazeji do rodinnych kruhu a hlavne mezi otce a dcery, to je tema, na ktere se uz neco napsalo, vetsinou to nevychazelo. Nejen trenerum, ale i dceram:)

Proste by to melo byt vic vyjasnene. Jeden manager, druhy trener.
Jinak se ti ta holka zblazni:) Mel bys dbat o sve favoritky:)

>>>> To jsem zvedav, co mi na to rekne....:D [doufam, ze to nebude jak v Cimrmanovi...to slavne CO?...a to bude vsechno.]
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že prohry k tenisu patří a že člověk musí zůstat pozitivní. Vyjadřoval jsem se pouze k tomu, jak jsi psal, že věříš jejím rozhovorů a vyjádřením.
Ony se ty rozhovory a vyjádření musí brát trochu s rezervou, jsou to víceméně naučené fráze....
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: Nevím, jestli jsem zvláštní fan. Prostě mě nebaví tady řešit tisíckrát omleté věci a taky znám o dost lepší témata pro diskusi... Jinak Aga měla snad tři trenéry, ne? To je na tom Caro pořád ještě dobře. :D

Oskar: Ono je to taky tím, že se jich ptají pořád na to samé... Máš pravdu, ale stejně to nic nemění na tom, že rozhovorům se samotnými hráčkami přikladám mnohem větší význam než příspěvkům na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre, ze davas priklad s Agou:)
Cilem bylo najit toho nejvhodnejsiho. Nakonec si nasla - a to sama sebe:D))))) Wiktorowski ji dela sparinga a garde. V Krakove si pinkne s tatkou. No nevim jestli je to uplne cupr, ale vyjasne to je.

Nechci ti to delat na zlost. Mne je te Karoliny i lito...a ver mi rok zpatky by mi to bylo jedno. I kdyby si ji nefandil, i tak bych s tou myslenkou prisel. Ale chapu, ze te to uz otravuje. Tak tomu dam pokoj:)
Reagovat
VlS
Monty to přece ví, vždyť to Caro psala na twiteru. Prosímtě, bude v tý odmašťovně twiter?
Reagovat
smazaný uživatel
:( Tak snad to už porazí i Li Na, když vyřadila Caro.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist