Kvitová se na začátku cítila trapně. Pak jí pomohlo i publikum

14. 11. 2015, 18:11
Aktuality 15
Zápas dvou rozdílných částí zažila v zahajovací dvouhře finále tenisového Fed Cupu proti Anastasii Pavljučenkové česká jednička Petra Kvitová. V úvodu bojovala s nervozitou, první set prohrála 2-6 a chvílemi se cítila na kurtu i trapně. V druhé sadě však hned v druhém gamu sebrala Rusce servis a to považovala za možná zlomový bod utkání. Druhý a třetí set vyhrála 6-1 a poslala český tým do vedení.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Byla jsem na začátku hodně nervózní, ten první set jsem se cítila tak strašně divně. Přišlo plno lidí a ti vidí Kvitovou, která kazí hned druhý míč celé výměny, ten nejjednodušší, co jde. Připadala jsem si divně, trošku i trapně, že mi to bylo i trošku líto," řekla Kvitová na tiskové konferenci.

"V prvním setu jsem si dokázala tlak vytvořit, ale vždy jsem kazila ten nejjednodušší míč výměny. Dobře jsem returnovala, ale jak jsem byla zaťatá, nestačilo to. Na lehčí míče jsem tam nebyla, a proto jsem to kazila," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Zlom přišel na konci první sady a především v úvodu druhé. "Za stavu 2:5 v prvním setu jsem se cítila už trošku uvolněnější, ale bylo mi to prd platné, ona to zahrála dobře," řekla. "Do druhého setu jsem šla s tím, že zlepším servis a zkusím si počkat na šanci, která přišla hned další game. Když jsem ji brejkla, v tom gamu, který byl nahoru dolů, trošku mi přišlo, že odpadla a já se naopak zvedla. To byl game, který mi hodně pomohl," prohlásila Kvitová.

Nervózní byla už od pátečního losování. "To je první moment, kdy to na nás všechny dýchne. Spánek nebyl nejhorší, ale probudila jsem se dřív, než jsem chtěla, asi v půl sedmé. Byla jsem vyspaná, ale potom jsem zase usnula, takže jsem byla jak praštěná palicí," uvedla Kvitová.

"Nervozita v břiše, nohy stažené a nezlepšilo se to ani rozcvičkou. Ještě jak jsme čekali při ceremoniálu, když vidíte ty úspěchy a výhry, je to sice krásné, ale trošku zavazující. Snadno se mi na to nešlo," řekla.

Hodně jí pomohla podpora vyprodaného hlediště, kde se sešlo 12.910 lidí. "Myslím, že diváci sehráli svoji roli. Bez nich by to bylo o dost těžší. Od toho stavu 2:5 jsem se cítila trošku líp, bylo to o tom se do toho dostat, rozehrát se," podotkla.

V nedělní úvodní dvouhře proti ruské jedničce Marii Šarapovové už možná bude klidnější. "Když jdete proti dvojce soupeře, tak ten tlak je velký. Ten bod byl hrozně důležitý a myslím, že ten tlak trochu poleví," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
PetaM
Hele. Trapná, tlustá a vůbec škaredá Kvitová vyhrála ... :D A to dneska už není pátek třináctého :D :D Hrůza ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem nějak nepochopila...
Reagovat
PetaM
Ironie ne? :D Někteří se tady těšili, jak dnes Petra prohraje a po prvním setu byli blíže, než kdy dříve. A nakonec jim Petra opět vypálila rybník. Navíc tím nejlepším způsobem :D Prostě sranda no :D
Reagovat
FulnekUltras
umějí jen skutečně vítězné typy...a pocit vlastní trapnosti pak už jedině naše Petra... ;)
Važme si, že takovou sportovkyni máme - a ukládejme zážitky s ní do paměti na horší časy...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je veliká osobnost nejen českého tenisu a sportu vůbec, ale obávám se, že to většina lidí docení, až už Petra nebude (hrát)..
Reagovat
Jan
Souhlasím. Prstíčkem možná budeme hrabat. Lucka se také pěkně vypracovala, Karolína je naděje, ale jestli z ní bude druhá Petra nebo Lucka, nevím. Mladých nadějí je ale zatím dost, snad nebude tak úplně zle.
Reagovat
smazaný uživatel
"Druhá Petra" ani "druhá Lucka" z Káji určitě nebude. Kája je Kája - a to nemyslím nijak zle, jenom je mi tohle označování poněkud proti srsti.
Reagovat
FulnekUltras
Kája je ve srovnání s moravským duem opravdu něco úplně jiného...
Reagovat
smazaný uživatel
O to mi ani nejde, mě se prostě obecně označování "druhá XY" nelíbí. A nakonec ani těm holkám, protože je to vlastně trochu degraduje.
Reagovat
Jan
Na degradaci bych nemyslel. Druhá Petra či Lucka ve smyslu, že i když se úplně nedaří, tak že dokáže otočit zápas. Že se dokáže vzchopit a vyburcovat a zabojovat. Na tom není nic degradujícího. A taky že ještě Karolína pozvedne svou úroveň hry. Přece jen je vidět, že Petra a Lucka jsou trochu jiný level.
Reagovat
smazaný uživatel
Když to bereš takhle, tak ne. Ale já mám prostě pocit, že "druhá XY" vlastně znamená, že je něčí kopie. A myslím, že žádná z nich nechce být něčí kopie, každá chce být originál.
Reagovat
Jan
Ani nemůže být něčí kopie. Všechny jsou tak jiné. A Plíšková se od Lucky a Petry liší obzvlášť.
Reagovat
pockerface
Musíme se smířit s tím, že Petra prostě je hodně nervozní, i když to nedává na sobě znát. Ten pocit v břiše, v žaludku, rozklepané nohy, to asi v životě zažil každý z nás. Já tohle měl při každém zkoušení, zkoušce a táhne se to se mnou do dnes. Prostě Petra je trémistka a někdy jí trvá déle než se z toho oklepe. Tak zítra proti Marii odezní hodně rychle nebo nejlepší by bylo, aby se ani nedostavila :-) Držím palce holky!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to viděla. Byla pobledlá, zatažená a bez energie. Ale oklepala se a pak jela a navíc se soupeřka trochu složila.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě o nervozitě něco vykládejte... :-)

Ale aspoň je vidět, jak moc Petře na Fed Cupu záleží. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist