Kvitová se chystá za profesorem Kolářem, před přípravou chce být fit

27. 10. 2013, 10:25
Aktuality 6
Prvním cílem tenistky Petry Kvitové po jejím posledním zápase v sezoně je dát se zdravotně do pořádku. Po semifinále na Turnaji mistryň zamíří příští týden za profesorem Pavlem Kolářem, aby se zbavila bakterií oslabujících imunitu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová se v sezoně potýkala dvakrát v důležitých momentech s nachlazením, krátkodobou virózou. Špatně se cítila před čtvrtfinále Wimbledonu a na US Open. I před cestou do Istanbulu na Turnaj mistryň měla rýmu a necítila se úplně nejlépe. 

U třiadvacetileté předloňské wimbledonské vítězky odhalilo vyšetření letos v září po US Open bakterie v krku. "Jak dlouho to tam může být, netuším. Doufám, že to teď přeléčíme, abych pak pod tlakem takhle neonemocněla," konstatovala Kvitová. 

"I když hrála v Istanbulu dobře, bylo to zdravotně na hraně. Má nějaké bakterie v krku, není prostě úplně zdravá. Na tyto poměry ze sebe vymáčkla maximum," řekl trenér David Kotyza po prohře Kvitové v semifinále s Číňankou Na Li. 

Zdravotní komplikace prý mohly mít psychosomatický základ. Vždy se projevily v důležitém okamžiku, ve stresové a kondičně vypjaté situaci. "Je to spojeno s tím, že imunita na tom není nejlíp, a když přijde fyzický a psychický tlak, jako je grandslam, tak se to může objevit, jako se to stalo. Asi to bude tím," uvedla Kvitová. 

Proto absolvuje příští týden další vyšetření, čeká ji léčba a odpočinek. "Abych na to pak zase mohla vletět," řekla směrem k přípravě, kterou absolvuje na Floridě spolu s Kotyzou, přítelem Radkem Štěpánkem a kondičním trenérem Markem Všetíčkem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Přeji, aby se problémy odstranily a držím palce.
Reagovat
freeteepek
Taková léčba nemusí být vůbec jednoduchá. To, že máme v těle některé nežádoucí bakterie je, myslím, normální. Je potřeba, aby imunitní systém pracoval správně, a pak se nic děje. Nejedná se tedy v zásadě o odstranění těchto škodlivých bakterií, ale o posílení imunity obecně. To je můj laický názor:-)
Reagovat
martinV
no jelikož to nebylo evidentě celý rok moc léčený,tak si myslím,že by nějaká očista nebyla od věci
Reagovat
Titan
To není laický názor, to je přesný odborný názor...:-)
Zabíjet nežádoucí bakterie a nechat žít žádoucí musí tělo samo, ale leckdy je to zápas na celý život. Pochopitelně vazačka květin se s tím může poprat lépe, ale pokud chce někdo dělat vrcholový sport, pak musí totálně změnit životosprávu. To už záleží na pacientovi. Jestli se Kolář osvědčil je velká otázka...
Reagovat
tommr
Kolář je strašně přecenovanej doktor. Někdy se z něj v médiích dělá takovej africkej šaman s nadpřirozenejma schopnostma, ale to je samozřejmě nesmysl. Velice pochybuju, že by v tomhle moh Petře nějak smysluplně pomoct. Pokud jde Petře jen o posílení imunity tak by to snad chtělo zajít za jinejma odborníkama ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak já bych především poslal Petru párkrát do sauny. Nejlépe se mnou:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist