Kvitová: Šance na postup? Padesát na padesát

1. 2. 2012, 16:50
Aktuality 23
Velmi těžký zápas čeká podle světové dvojky Petry Kvitové české tenistky v prvním kole Fed Cupu s Německem. České hráčky začnou ve Stuttgartu cestu z obhajobou titulu a wimbledonská vítězka je znovu hlavním trumfem týmu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Zápas s Němkami bude hodně vyrovnaný, otevřený padesát na padesát," řekla Kvitová pro oficiální web Fed Cupu. "Čeká nás těžký soupeř, ale pokusíme se vybojovat vítězství, abychom se mohly představit českým fanouškům."

Semifinalistka Australian Open Kvitová trénuje v Německu od úterý. Před tréninkem se tradičně s trenéry a hráčkami zahřívala při nohejbalu s tenisákem. "Nejdůležitější zápasy jsme s kapitánem vyhráli, jako obvykle, určitě mi to dodalo spoustu sebevědomí," vtipkovala. Povrch v hale si pak vyzkoušela s Lucií Hradeckou. "Trochu to odskakuje nahoru, ale musíme si na to zvyknout," řekla Kvitová.

Jednadvacetiletá tenistka loni vyhrála všech šest fedcupových dvouher. Je jasnou jedničkou výběru kapitána Petra Pála, ale ve výjimečné pozici se necítí. "Fed Cup je o týmu, ne o jednotlivci a nikdo z nás nevyčnívá," konstatovala Kvitová, kterou doplňují Barbora Záhlavová-Strýcová, Iveta Benešová a Hradecká.

Po příletu z Melbourne se ještě potýká s časovým posunem. "Aklimatizace chvíli potrvá, ale každý den a hlavně každá noc je lepší a lepší," řekla Kvitová. "Věřím, že do víkendu budu v pořádku."

Německou jedničkou je světová čtrnáctka Sabine Lisická a dvojkou bude Julia Görgesová (21. v žebříčku WTA) nebo Angelique Kerberová (27.). "Pokud chceme získat bod proti Kvitové, musí jakákoli naše hráčka podat výkon na hranici svých schopností, ale porazit ji určitě můžeme," věří německá kapitánka Barbara Rittnerová.

pva, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
freeteepek
Petra by si měla víc věřit! Pokud 2x vyhraje, tak ta šance je 70 na 30, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Pro všechny fanoušky tenisu, kteří mají dlouhou chvíli. Ideální ve dvou lidech: http://www.gamesource.cz/detail-400-sports-heads-tennis
Reagovat
smazaný uživatel
Vypada to, ze Jimmy.Connors zalozil novy nick:D
Uz zadne dobre kafe po ranu...tak jsem zvedavy jak dlouho nove kafe vydrzi. Davam tomu tyden, max. dva:)
Reagovat
VlS
U dobrýho kafe po ránu to byl fór, teď už je to jen trapas. Nebo se máma učý taki teprve čýst a psát a nevý, jak se pýše Vietnamec?
Reagovat
smazaný uživatel
no jedna urcite zajimava... Jak dlouho Viktorie udrzi Nr1.:)

Asi dost tezke odhadnout. Co se da urcite ocekavat, ze Petra za 1,5 tydne bude treti. Pochybuji, ze Maria v Parizi vypadne hned v 1.kole.
Viktoria se take v Parizi neukaze. Takze Maria neco stahne. Viktoria musi ziskat body nejlepe v Dubai nebo Doha. Brezen bude pro ni dost narocny, tam se muze stat, ze muze ztratit. Ale aby ztratila Nr1. za ty dva mesice... Petra by musela zahrat skvele ve Statech, nebo bodovat v Dubaji, Doha. Marie musi co nejlepe zahrat v Dubaji, Doha a udrzet dobre vysledky ze statu.

Ja si tipuji, ze se to muze zmenit nekde po RG.:)
Reagovat
VlS
Pokud se bude Vice dařit, tak se tam asi udrží i po RG. Obhajuje do RG cca 2500 bodů, Maša má dobrou šanci, loni hrála až IW, ale mám pocit, že v Doha ani v Dubaji není na players listu. Petra Paříž přirozeně ztratí (470, ale tam naskočí zase 100 bodů za ITF Praha, takže - 370), ale pak až do Madridu neobhajuje statisticky nic (80 bodů z Miami). Pokud se jí bude slušně dařit v Arábii, tak by teoreticky mohla hodně ze ztráty stáhnout už před Amerikou, tam Vika obhajuje 1250 bodů (250 IW, 1000 Miami) a Maša 1150 bodů (450 IW, 700 Miami). Nejvíc samozřejmě obhajuje Caro - cca 4000.
Bude to zajímavé, V rukou to má především Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že sem i v nějakém rozhovoru četla, že Peťa ani Paříž obhajovat nebude.. že jede na jiný turnaj nebo tak
Reagovat
smazaný uživatel
ale to ty tam máš, tak nechápu proč to píšu znova :D jenom sem chtěla dodat že pokud to nebude teď do RG tak ještě počkáme jak dopadne Wimbledon.. to se taky uvidí jak to dopadne, ale myslím že po US Peťa jednička bude i kdyby nechtěla, jelikož obhajuje 10 bodů :D
Reagovat
VlS
Nebude obhajovat, protože to těsně navazuje na Fed cup. Pak jede k Arabům, kde loni vypadla v prvním kole s Ayumi (Doha) a pak na Dubai, kde loni nehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, ty turnaje jsou myslím i povinné pro hráčky top 3 ne? no uvidíme jak to dopadne, doufám už dlouho ve finále Vika - Peťa, tak snad se mi to splní :)
Reagovat
VlS
Pro všechny hráčky jsou povinné GS a premiere mandatory (tj za 1000 bodů - Indiana Wells, Miami, Madrid a Peking) - tj 8 absolutně povinnejch turnajů - povinnej znamená, že když se ho hráčka nezúčastní, tak má do žebříčku započtenou 0 a nemůže ho nahradit jiným turnajem. Pak pro první dvacítku jsou povinné 2 turnaje z tzv Premiere 5 (Doha, Rome,Cincinnati,Montréal/Toronto and Tokyo) a pak je povinný Masters pro kvalifikované hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Petrinych webovych strankach jsem se dozvedel, ze duvodem, proc nenastoupi v Parizi, je prave lonsky debakl v Dubai, kde nastupovala hned po vitezstvi v Parizi a nezvladla aklimatizaci a musela bejt dokonce osetrovana. Astma je zkratka zradna svine. Takze letos jede na oba turnaje v Arabii, jednak z duvodu aklimatizace a jednak proto, aby hrala co nejvic turnaju venku. V hale, jak vsichni dobre vime, ji to jde na jednicku, snad tim nezakriknu vikendovej FedCup. A to pocitani zebricku, ze vas furt bavi a nejen tady na tom webu, podivejte se, jak vypadal pred pouhym rokem...:-]
Reagovat
VlS
No, a na co by byl, kdyby se neměnil, za rok bude vypadat zase jinak než teď. No, a prostě nás to baví, asi tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra to zvládne. Jen ať si uvědomí, že tady ji lidi mají rádi a fandí ji. Je naše hvězda, co na to konečně má.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda že lidi ji maj rádi já třeba nechápu že nemá tady témeř ani polovina co tu píše rádá berdycha..
Reagovat
VlS
Tak to je blbě s tím otcem Báry. Nevím nevím, jestli by rychle neměli povolat Lucku nebo Andreu. Bára je nervák.
Reagovat
smazaný uživatel
EXpreS Správy ja myslel že jsou expres zprávy :D:D
Reagovat
VlS
Ano, omluva ČJ
Reagovat
smazaný uživatel
V poho :D:D

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Reagovat
VlS
Člověče, když píšu rukou, tak takovou chybu neudělám snad nikdy, na compu se mi to stane :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jak bude hrát naše slečna errrrrrrrrrrrrrrrrooooooooooooorrrrrr protože jestli to budou stupidní chyby tak je o vysledku předem hotovo....
Reagovat
VlS
Nagano, kolikrát jsi hrál SF grand slamu?
Reagovat
freeteepek
Jsem mu řikal, že bej tam on místo Petry, mohl by se rovnou přejmenovat na Waterloo:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist