Kvitová příští týden klesne v žebříčku. Kvůli změně termínů

2. 5. 2012, 09:29
Aktuality 32
Petra Kvitová už nebude v pondělním světovém žebříčku třetí hráčkou světa. Na vině je termín turnaje v Madridu; protože se před rokem uskutečnil o týden dříve než letos, Kvitová přijde o body za loňské vítězství a v novém pořadí WTA ji 7. května přeskočí Polka Agnieszka Radwaňská.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Dvaadvacetiletá wimbledonská vítězka bude obhajovat madridský titul až v příštím týdnu a v žebříčku tedy přijde o 1.000 bodů. Radwaňská loni vypadla ve druhém kole (80 bodů), takže se její bodové konto změní jen nepatrně. Post světové jedničky uhájí Běloruska Viktoria Azarenková a ani na druhé příčce Rusky Marie Šarapovové se nic nezmění.

Kvitová zahájila sezonu jako světová dvojka a měla šanci dostat se do čela, ale Dánku Caroline Wozniackou nakonec po Australian Open na trůnu vystřídala Azarenková. V polovině února po Paříži Kvitovou přeskočila Šarapovová.

pva, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
freeteepek
Na takle nabitým turnaji bude hrát velkou roli los. Některý favoritky se do závěrečných kol vůbec neprobojují. Může to dopadnout všelijak. Odhadovat dnes žebříček po turnaji je věštěním z křišťálové koule.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta už bude klest dolů jak nepotopitelný Titanik , taky byl navrcholu své slávy a jen se otřel o kousek ledu a konec všichni známe .
Reagovat
Bob
jednou klesne, i ty jednou klesneš. Ovšem ty se snad na to i těšíš, soudě podle tvého nicku ;)
Reagovat
pepin
Asi to tady nečteš, klesne jen díky jinému termínu.
Reagovat
VlS
Pepine, tak to není. Klesne proto, že za uplynulých 52 týdnů má míň započtených bodů, nž jich má Aga. Po Madridu to může být jinak, (jak už tady popsal tommr)po Římě to může být jinak (tam Petra nehrála a Aga vypadla v prvním kole), po RG to může být jinak (obě 280 bodů) - čili zrovna na Agu se Petře teď bude ztráta dotahovat blbě, takže vůbec není jasné, že se za týden Petra vrátí na trojku. Prostě, jestli má Petra jít nahoru, musí uhrát víc bodů než Aga, Maša a Vika. Je to jednoduché.
Reagovat
pepin
Já měl na mysli ted v tento okamžik, je jasné, že musí vyhrávat jinak dolů půjde, příklad Caro.
Reagovat
Bob
ohledně rankingu jsem totálně mimo. Když Aga vypadne do 3 kola a Petra obhájí nebo dojde do finále, jak se změní ty body? Tohle se ale určitě nestane, tipuju, že na sebe s Petrou narazí třeba v SF, kolik bodů je za SF? Jestli-že Aga bude hrát dobře, bude muset Petra v Římě hodně zabrat. Díky
Reagovat
tommr
je to celkem jednoduchý - Petra bude na Radwanskou před Madridem ztrácet 460 bodů a musí si na ní tudíž v Madridu nahrát minimálně 465 bodů. K tomu může dojít jen následovně:
1. Petra obhájí titul (1000 bodů) a Radwanská skončí nejpozději v SF (450 bodů)
2. Petra se dostane do finále (700 bodů) a Radwanská skončí nejpozději v osmifinále (140 bodů)
Reagovat
Bob
děkuju moc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fazil
klesne tak jako tak
Reagovat
tommr
může výrazně ovlivnit i boj o světovou jedničku. Sharapovová bude v pondělí před Madridem na Azarenkovou ztrácet jen 180 bodů a může jí proto v Madridu lehce přeskočit. Přiznám se, že bych to Mashe přál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň, že Máše se s přičtením bodů za Madrid odečtou body za vítězství v Římě, takže zas tak lehce přeskočit nemůže. ;-)
Reagovat
tommr
situace je ted díky všem těm posunům dost komplikovaná takže já ted řeším žebříček maximálně na týden dopředu. Je jasný, že MS se asi na tom prvním místě (pokud ho vůbec vybojuje) moc neohřeje a po odečtu lonskejch bodů za titul z Říma z něj zase rychle spadne ... :)
Reagovat
Pe3k
Pro všechny co se už nemůžou dočkat Roland Garros 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=dwZR05XlpVY&feature=g-all-lik
Reagovat
Heather_Fedex
a co s tim ma spolecneho zmena terminu??? petra by v zebricku klesla i tak, protoze obhajuje titul a aga pouze 1. kolo. myslim, ze zmena terminu za to nemuze. leda ze by se turnaje prehodili a hralo by se driv v rime nez v madride.
Reagovat
tommr
kdyby se v Madridu hrálo ve stejným termínu jako loni tak by se lonský body odečítaly až po skončení turnaje a Petra by tudíž o třetí místo ještě před turnajem nepřišla. A pokud by titul obhájila a Radwanská nedošla dál než do semifinále taky by si to třetí místo udržela i po Madridu ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
takze jenom kvuli oh se body odecitaji jeste pred turnajem?
Reagovat
tommr
jj je to jen kvůli OH ... :)
Reagovat
rib
hmmmm, aspoň je vidět, o čem ten žebříček vlastně je :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
uz se nemuzu dockat rozlosovani pavouka!
Reagovat
Bob
kdy bude? v sobotu?
Reagovat
Heather_Fedex
nemam poneti...
Reagovat
tommr
ženská část turnaje by se měla losovat už v pátek, mužská část v sobotu ... :)
Reagovat
Madrileno
Ac se mi to nerika nejlepe, Aga je rozhodne momentalne lepsi nez Petra, 3. misto si zaslouzi.
Reagovat
Bob
zatím jí Radwa nepředběhla díky jejím výkonů, obhajuje jenom 80 bodů, kdežto Petra 1000. Je logické, že půjde před ní. Potom je zde ještě Řím, tak Petra neobhajuje nic. O konečném žebříčku si promluvíme na konci sezony ;)
Reagovat
VlS
Kdo je lepší ukáže až vzájemný zápas. Že Aga letos nasbírala zatím víc bodů je matematický fakt, nic míň a nic víc.
Reagovat
Bob
tak. Já věřím Petře, že si udrží bilanci 3-0.
Reagovat
tommr
zřejmě si chtěl napsat, že by si Petra v soubojích s Radwanskou mohla udržet neporazitelnost. Bilanci 3:0 udržet nemůže - bud Radwanskou porazí a bude to pak 4:0, nebo prohraje a bude to 3:1 ... :)
Já osobně jsem na případnej souboj Petry s Agou velice zvědavej. Jasně totiž ukáže jak na tom obě hráčky momentálně jsou ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem taky moc zvedava na jejich pripadny zapas. aga totiz letos prohrala pouze s vikou, z ktere ma uz i tak komplexy. na ostatne si zjevne veri o neco vic.
Reagovat
Bob
jasně, že jsem myslel nynější bilanci 3-0 a poté 4-0 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist