Kvitová přes zraněnou Šarapovovou do semifinále, čeká ji Zvonarevová

29. 9. 2011, 07:44
Aktuality 34
WTA TOKIO - Petra Kvitová postoupila do semifinále turnaje v Tokiu. Soupeřka Maria Šarapovová z Ruska musela v repríze wimbledonského finále vzdát za stavu 4-3 v prvním setu kvůli zranění kotníku. Česká jednička změří v boji o finále síly se čtyřkou světového žebříčku Věrou Zvonarevovou, která vyřadila krajanku Marii Kirilenkovou.
Petra Kvitová a Maria Šarapovová

Očekávaná repríza finále letošního Wimbledonu mezi Petrou Kvitovou a Marií Šarapovovou skončila v Japonsku už po pětatřiceti minutách. Dvojka světového žebříčku Šarapovová při vlastním podání zaškobrtla a podvrtla si kotník na levé noze.

"Odehrála jsem míč a pak nějak divně dopadla na levou nohu. Ucítila jsem ostrou bolest a najednou jsem byla na zemi. Věděla jsem, že s tím nepůjde pokračovat," řekla Šarapovová.

Čtyřiadvacetiletá Ruska si okamžitě zavolala lékařskou pomoc, ale s viditelně otékající nohou zápas v zápětí skrečovala a zamířila do nemocnice na vyšetření magnetickou rezonancí. "Je to škoda, protože jsme obě hrály dobře. Byl to skvělý zápas, ale sama jsem viděla, že noha byla opravdu nateklá. Doufám, že bude v pořádku," popřála soupeřce Kvitová.

Před nečekaným koncem utkání si obě soupeřky, jejichž dosavadní zápasová bilance byla 1:1, držely podání. K brejkbolu se propracovala jen Ruska za stavu 3-3. 

Šarapovové tak odveta za porážku z Wimbledonu nepovedla a Kvitová si v zemi vycházejícího slunce zahraje proti Věře Zvonarevové o finále. "Naposledy jsem spolu hrály na antuce v Madridu a porazila jsem ji. Je to velice dobrá hráčka, skvěle servíruje a má výborné údery," chválila Kvitová rodačku z Moskvy, s níž dosud hrála čtyřikrát. Dvakrát ji porazila na antuce, na tvrdém povrchu, který je i v Tokiu, naopak pokaždé prohrála.  

Čtvrtá hráčka světa Zvonarevová do turnaje vstoupila rozpačitě, když v úvodních gamech s Piroňkovovou, jež byla rozehraná z kvalifikace a 1. kola, ztratila servis prohrávala 3-5. Jenže dějství otočila a v dalších pěti setech už o své podání nepřišla ani jednou.

Včera smetla unavenou Benešovou a dnes vyhrála za 74 minut dvakrát 6-3 nad krajankou Marií Kirilenkovou, se kterou si připsala šesté vítězství v šestém vzájemném souboji.

"Jsem moc šťastná, jak jsem si dnes pomohla servisem. První podání bylo skvělé a i druhé soupeřce dělalo problémy," komentovala Zvonarevová. "Maria je skvělá hráčka a bojovnice, na cestě do čtvrtfinále tu porazila dvě těžké soupeřky (Stosurovou a Ivanovičovou). Nebylo vůbec překvapivé, že je vyřadila," dodala Ruska.

V druhém semifinále turnaje dotovaného více než dvěma miliony dolary si po výhře nad Marion Bartoliovou zahraje Viktorie Azarenková. O poslední místo v nejlepší čtyřce turnaje se dnes ještě utká Agnieszka Radwaňská z Polska s Estonkou Kaiou Kanepiovou.

- WTA PREMIER 5 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.050.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (29. 09. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) - Šarapovová (2-Rus.) 4-3 skreč Š.
Azarenková (3-Běl.) - Bartoliová (7-Fr.) 7-5 6-0
Zvonarevová (4-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6-3 6-3
A. Radwaňská (9-Pol.) - Kanepiová (Est.) 6-2 7-6(7)

Semifinálové dvojice: Kvitová - Zvonarevová, Azarenková - A. Radwaňská.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
vendulkabendulka
Petra neuveritelny fail. 5:1 vede a najednou ji odeslo naprosto vsechno. Zvlastni.
Reagovat
petrulinka
Prosím vás, nedívali jste se někdo na dnešní zápas Petry od začátku? Já jsem to zapla až když to bylo 4:0. Nevíte někdo, co se stalo, když první set byl zřejmě vyrovnaný?
Reagovat
vendulkabendulka
Podle me do poloviny setu to vyrovnane nebylo, Zvonarjova se vubec nechytla. Rekla bych, ze to Petra podcenila, myslela ze to bude prochazka ruzovym sadem, utekly ji 2-3 gemy a kdyz s tim chtela neco delat, uz to najednou neslo. Skoda, mela to pekne rozehrane.
Reagovat
Karlicka
Viděla jsem jak si zvrtla kotník a během dvou minut tam měla bouli jako hrom. Kapky na obličeji byly pot - jak se někdo níže ptal. Škoda, byl to velmi pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, na to jsem čekal celou dobu :D
"Máša už má z Kvitový mindráky" Sračky tohohle tipu, jsem chtěl slyšet :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem asi slepý ale tento komentář : "Máša už má z Kvitový mindráky" jsem tady nikde nenašel, ani nic podobného.
Ale třeba to tak jednou bude, jak píšeš. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Divim se, že Broze berete vážně. Já se nad jeho blitky většinou pouze pousměju. Je to velmi zábavné čtení. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zato tvoje čvaňhy k mužskému tenisu jsou velkým přínosem pro všechny čtenáře tohoto webu. Kypřan je už asi definitivně v rozkladu, tak by mě docela zajímalo, jakého koně si vybereš místo něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Věř mi, že ''místo něj'' si nevyberu nikoho. Kromě Marcose mám dalších 5 koní, ale Marcosovi budu fandit až dokonce kariéry. Nepatřím k těm ubožákům co když se jejich favoritovy nedaří přestanou mu fandit.

A mimochodem. Proč by měl být v rozkladu? Je mu teprve 26. To je ještě nějakých 5,6 let kariéry. Už asi nebude tak dobrý jako dřív, ale ještě půjde nahoru to mi věř.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá, že bude patřit k těm, co největší úspěch kariéry zažili jako velmi mladí (jako třeba Roddick). Pak přišel pozvolný sešup. Kypřan na velkých turnajích skoro vždy dostane stopku už v úvodních kolech, pokud tam vůbec hraje.
Reagovat
VlS
Tak jsem si tak zhruba přepočítal body a následné SF a F může pěkně míchat pořadím v první pětce. (Peťka už je 5.) Pokud vyhraje Věrka, nebo Vika, půjdou na druhé místo, pokud vyhraje Peťka, půjde na třetí, ale Věrka spadne na páté.
Hezké šachy.
Reagovat
matesdc
...bylo by to fajn, ale ještě je brzo. Nerad bych viděl sirénu na druhém místě :-(
Reagovat
VlS
No, jedna tam teď je a já mezi nimi velkej rozdíl nevidím. Takže přeju Petře, aby tam ještě chvilku udržela tu, která tam je a aby ji vystřídala sama po Pekingu
Reagovat
matesdc
:-)) to je pravda, ale Masha je mi pořád o něco sympatičtější...hlavně ať už někdo sesadí Wozniacki!!
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, a mě je zase z těch dvou sirén sympatičtější Viktorka, na Máše a jejich pozach mi už nepřijde vůbec nic přiriozeného, taková reklamní figurína. Ale celkově nemusím ani jednu.
TAK POJĎ PÉŤO, MÁŠ NA NĚ!!
Ale jinak vpohodě, žebříček je jenom vedlejší produkt, důležité je hrát super tenis.
Reagovat
matesdc
je pravda, že mi také příjde někdy jako robot, ale ona je spíše strašně přemotivovaná....hlavně ať super tenis hraje petra, s**e na žebříček a dojde si pro pohár ve fed cupu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To tvoje "Nerad bych viděl sirénu na druhém místě" se fakt povedlo :-DDD A současná dvojka Marfuša je jako co?

Ubohosti jako DC a FC měli dávno překopat, současný hrací systém koliduje s termíny turnajů, kde opravdu o něco jde. Jsou ještě nějaké trapnější tenisové akce? Snad jen ta, co hrajou "národní" týmy na jaře na antuce v Německu, ani nevím jak se to jmenuje. Jak se ti líbí skvělá Oťasova ČT4? Tenis za celý rok žádný, pokud pominu tyhle dvě frašky.

Kvitová má před sebou SF velkého turnaje a další dva extra důležité turnaje, nadosah je absolutní špička žebříčku a někdo tady píše cosi o Fedkapu. Už jenom z pohledu na ty hulákající šáši v hledišti je mi mdlo. Na tyhle dávno upadající akce bych nešel ani pokud bych dostal gratis vstup a měl to ke kurtu půl hodiny.
Snad ta uřvaná trapka příští týden vynechá. Pro diváky by to bylo jedině dobře. Z jejího vrcholně nesportovního chování je mi špatně. Jak se asi cítí její soupeřky, když už jen kvůli tomu nesnesitelnýmu řvaní nastupujou do každého utkání s Marfušou s hendikepem?
Reagovat
smazaný uživatel
Broži ty si vážně ubohej.. Nevymyslíš si něco lepšího už? Jseš rád, že je zraněná a nejspíš nebude hrát na příštím turnaji, protože to tvoje koště co se drží na 1. místě nemá krom Máši do konce roku pozlobit.. Už ať táhle pinkalka.. Lepší si vzít špunty do uší a vidět pořádnej tenis, než čumět na tu hrůzu co tam produkuje Wozniacki...
Reagovat
smazaný uživatel
* Broži ty si vážně ubohej.. Nevymyslíš si něco lepšího už? Jseš rád, že je zraněná a nejspíš nebude hrát na příštím turnaji, protože to tvoje koště co se drží na 1. místě nemá krom Máši do konce roku kdo pozlobit.. Už ať táhne tahle pinkalka.. Lepší si vzít špunty do uší a vidět pořádnej tenis, než čumět na tu hrůzu co tam produkuje Wozniacki...
Reagovat
matesdc
...já se rád podívám na Fed Cup i Davis Cup, a skvěle si zafandíma užiji si to, ty si klidně dělej co chceš!! A vůbec je mi jedno jesli to budou dávat na eurosportu, čt4....nevím proč to sem vůbec taháš! Krásný den všem fanouškům
Reagovat
VlS
Broži, proboha, co to zase plácáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Petane, na tvé reakci je úžasný především ten čas (rozdíl jen 6 minut). Tvé výrazy vůči pinkalce není třeba komentovat. Tys tady musel pečlivě hlídat, jestli náhodou někdo nepřijde tu sympatickou, tichoučkou a všemi milovanou stár komentovat.
VIS: Co nám konkrétně nevoní? Názor na upadající DC/FC je chybný nebo snad Marušku nevidím správně?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdrž se komentářů na její osobu ty chudáku, pak dám pokoj pinkalce.. až dokáže to co ona, tak budu taky držet zobák, zatím dokázala tak akorát velký ho*no.. ale stále furt víc než ty!
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že tvůj názor na FC/DC je absolutně chybný Broži...
Reagovat
VlS
Mám DC/FC rád a v něm se většinou ukáže, jaký má kdo srdce, tak proto mám tyhle soutěže rád.
Nevidím žádnej hroznej problém s termínem finále, s čím koliduje? Poku tyto soutěže někdo hrát nechce, tak nemusí, takže v čem je problém?
Reagovat
smazaný uživatel
Že nemusí hrát ??? Zdaleka ne všichni (všechny) si můžou dovolit "kapitány" s pozvánkami poslat do prčic. U takové Šarapky si to dovedu představit, zájem o ni byl, ona odmítla a na veřejnost šla až nominace kde chybí.

Nejde o finále. Během roku se DC a FC hraje víckrát, termíny rozhodně vhodné nejsou. Pokud by výhradně pro DC a FC vyčlenili dva týdny (každý rok na jiném místě, běžný systém skupiny + vyřazovací kola, známý z jiných sportů), mohlo by soutěž brát vážně víc tenistů.

Petane, velmi rozdílné výsledky současné a bývalé jedničky nikdo nezpochybňuje. Problém je ovšem v tom, že její poslední GS titul je dost letitý. Z mého pohledu naštěstí, samozřejmě. Jako fanda můžu vydržet čím dál větší hučení Dináry, ale řev této úrovně už akceptovatelný není. Něčemu tak zoufalému přát úspěch prostě nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem v práci a sleduju jenom tenislive.cz. Nejsem zrovna fanda Šarapky, ale tohle ji samozřejmě také nepřeju.
Ale je dobře, že Petra držela servis, byla vpředu a nebylo to skrečováno třeba za stavu, kdy by prohrávala. Ale dle vývoje skore to musel být dost dobrý zápas a Petra zřejmě hrála dooost dobře. Kdo viděl? Máte nějaké komentáře?
Tak Péťo teď je na řadě další ruska, nandej jim to ještě před Fed Cupem, ať vědí, co je čeká.
Reagovat
VlS
Obě hrály výborně a bylo to naprosto otevřené, dominance servisu byla jasná s výjimkou jednoho odvráceného brejku (Petra odvracela po dvou DF v jednom gamu). Rány jak hrom a poměrně výborná přesnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, taky mě to mrzí. Chtěl jsem aby Petra vyhrála, ale takhle určitě ne. Byl to super zápas, těšil jsem se na něj a takhle brzy skončil...
Reagovat
VlS
Fandím samozřejmě Petře, ale tohle Šarapce nepřeju, bohužel, 1. opravdová přestřelka v Tokiu skončila zraněním.
Reagovat
vendulkabendulka
Vypadalo to hnusne jak ji to hned zacalo natekat, ale snad to neni vazne a bude brzy v poradku
Reagovat
smazaný uživatel
Takže kotník? Dost se mi to v práci seká, takže když po dlouhé chvíli bezezměny naskočila na scoreboardu hláška o výhře Petru z důvodu "by retirement", pak jsem viděl jen zpocený (uplakaný???) obličej Marii a poděpisující se Petru, byl jsem silně překvapen a říkal jsem si, že třeba přišla o hlas...
Reagovat
VlS
Tak to je hláška s aspirací na hlášku roku :-) (S OMLUVOU MARII, ŽE SE ZDE BAVÍME NA JEJÍ ÚČET, VE CHVÍLI KDY JE CHUDÁK ZRANĚNÁ)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist