Kvitová premiéru na trávě zvládla. Po návratu zvítězila i Venus

13. 6. 2011, 18:27
Aktuality 21
Petra Kvitová vstoupila úspěšně do generálky na Wimbledon. V anglickém Eastbourne sice na úvod turnaje ztratila set, utkání s Lotyškou Sevastovovou ale otočila a zvítězila 5-7 6-1 6-3. Ve třech setech rozhodla o svém postupu i Venus Williamsová, která se vrátila po několikaměsíční pauze.
Petra Kvitová

V napínavém prvním setu dnes Petra Kvitová bojovala nejen se svou soupeřkou Anastasií Sevastovovou, ale i s vlastním podáním, které ji v úvodních desítkách minut příliš neposlouchalo. Turnajová pětka sice pohotově zareagovala na rychlý brejk lotyšské tenistky a obrátila nepříznivý stav na 4-2, vzápětí ale znovu ztratila podání, a když proti Sevastovové zahrála pátou dvojchybu, prohrávala 5-6. Sevastovová už při vlastním servisu nezaváhala a vykročila za překvapivým postupem.

Toho se ale nakonec nedočkala. Česká tenistka sice navíc ztratila hned první podání i v následujícím setu, jenže pak pěti gamy v řadě vývoj druhé sady obrátila, a navrch měla i v rozhodujícím setu. V něm znovu třikrát sebrala Lotyšce servis a po necelých dvou hodinách zvítězila 5-7 6-1 6-3.

Lehký zápas dnes nečekal ani bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou, která se v Eastbourne vrátila na kurty po čtyřměsíční pauze. Třicetiletá Američanka, která nehrála kvůli zranění kyčle od lednového Australian Open, si však v prvním kole přeci jen poradila s osmou nasazenou Andreou Petkovicovou z Německa 7-5 5-7 a 6-3.

Williamsová se stejnou hráčkou odehrála i svůj poslední zápas před pauzou. Zatímco lednový duel na Australian Open s Petkovicovou kvůli zranění skrečovala, dnes se s turnajovou osmičkou bila o postup přes dvě a půl hodiny.

Petkovicová odstartovala lépe, už ve třetí hře sebrala Američance podání, Williamsová ale ještě úvodní set otočila. Podobně se vyvíjela i druhá sada, ve které někdejší nejlepší hráčka světa znovu dokázala dohnat ztrátu, za stavu 5-5 ale opět přišla o podání, na což už zareagovat nedokázala. Rozhodnutí tak přišlo v úvodu třetí sady, kdy Venus Williamsová Petkovicové rychle sebrala servis. Vedení už americká tenistka nepustila a postoupila do druhého kola, v němž ji čeká vítězka duelu mezi Anou Ivanovičovou a Němkou Julií Gorgesovou.

Na trávě v Eastbourne se po téměř roční pauze chystá k návratu i mladší ze sester Williamsových Serena. Devětadvacetiletá vítězka třinácti grandslamů kvůli zdravotním potížím nehrála od loňského Wimbledonu. Krátce po turnaji si totiž pořezala nohu, musela na operaci a posléze měla i potíže s plicní embolií.

 

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 618.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (-ČR) - Sevastovová (Lot.) 5:7, 6:1, 6:3, Azarenková (3-Běl.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:4, 7:6 (7:2), Stosurová (7-Austr.) - Petrovová (Rus.) 6:1, 6:4, V. Williamsová (USA) - Petkovicová (8-Něm.) 7:5, 5:7, 6:3, A. Radwaňská (Pol.) - Gajdošová (Austr.) 7:6 (7:5), 7:5, Martínezová-Sánchezová (Šp.) - Peerová (Izr.) 7:5, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pár poznámek o ženské kvaldě: http://matej-tenis.blogspot.com/
Reagovat
VlS
Fajn blog, no, aspoň ti nebudou nadávat, že píšeš moc, takže zde za chvíli budeme číst jen kdo je větší blb a kdo je větší arogant a zaručené valuebety, mašinky na vejdělek od Lopaty. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Já ovšem blogy tak pozitivně nevidím. Spíš naopak. Jaká je čtenost sportovních portálů a jaká je návštěvnost všech těch tisíců směšných blogů? Doporučoval bych koncentrovat síly tam, kde z toho má užitek mnohem víc čtenářů a fandů tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, další příspěvek na blogu, tentokrát na téma včerejšího zápasu Kvitové se Sevastovou (stručná rekapitulace průběhu zápasu, Petřiny statistiky + její statistika na servisu v tomto roce -- u kterých ukazatelů je zatím v první desítce nejlepších při vlastním podání):
http://matej-tenis.blogspot.com
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkná rekapitulace, vše podstatné na jednom místě.
Že by geny po dědečkovi? :-) Proč se nevěnuješ Matěji spíše novinařině, než práci v hotelu?
Reagovat
smazaný uživatel
Čímž samozřejmě nechci v žádném případě říct, že by práce v hotelu byla nějaká špatná, opak je pravdou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak aniž by chtěl prozarzovat svou identitu, novinařinu jsem si svým způsobem vyzkoušel, tedy v tom smyslu, že jsem publikoval řadu článků v různých novinách či časopisech, popř. na webu (obvykle ekonomického či právního zaměření). A třeba na to opět časem dojde. :-)

Jinak si přivydělávám překládáním z Aj, což se dá dělat celkem v pohodě i zde v noci na recepci (a obvykle aspoň 5-6 hodin i při denní službě). Hm, a mám kontrakt na knihu, jejíž hrubý text začnu zřejmě smolit po Wimbledonu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
mně bylo hned jasné, že seš to ty. máš nezaměnitelný styl vyjadřování ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, ty také. :-) To bychom si někdy mohli pinknout tenis. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
když já to pořádně nehrál takových 10 let. ale můj plán na léto je vrátit se trochu do tenisové formy, tak až se rozehraju s někým hodně tolerantním, tak se ozvu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já zase v tenise nejsem žádnej mistr světa, neboj, to není jak v pinčesu. :-))

Mimochodem, mám čtyřikrát tejdně k dispozici kurt zdarma.
Reagovat
smazaný uživatel
V pinčesu? Matěji, nedáme match? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Do Brna nebo kde to bydlíš kvůli tomu ale nepojedu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No z Brna nejsem :-)) Tak až si udělám výlet do Prahy, kde předpokládám bydlíš, tak se ozvu :-) Stejně tak můžeš i ty, pokud budeš mít cestu do Olomouce ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, do Olmiku asi cestu hned tak mít nebudu ... :-( To je asi dost těžká urážka pro někoho z Olomouce, když ho někdo jiný označí za Brňáka, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ani nee, my moraváci držíme až na vyjímky při sobě :-) Naopak Brno mám rád..Každopádně docela vám Pražákům závidím, takové sportovní vyžití my v Olomouci nemáme. Být z Prahy, tak na Prague Open nechybím ani jeden den :-) Do toho nám chtějí ještě vzít naši jedinou velkou radost, v podobě prvoligového fotbalu :( :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna fotbal mě osobně vůbec nezajímá, obzvláště český (jakož i moravský). Ukrutně nudná hra, každej druhej tam filmuje fauly a padá při sebemenším dotyku, většina fotbalových fanoušků na ochozech totální primitivové či magoři + na můj vkus padá zoufale ve fotbale zoufale málo gólů. To takovej hokej, to je jiná. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, jak říkáš ty - Proti gustu žádný dišputát :-))
Né teď vážně, kus pravdy samozřejmě máš, na druhou stranu čas od času se i v naší lize hraje docela slušný fotbal a zrovna Olomouc se touto vizitkou pochlubit může / mohla.
Každopádně tenis je úplně jiné kafe a proto tu také jsme, že ano ;-)
Reagovat
Jiri
Docela prekvapeni po takove pauze a proti solidni Petkovic. Jsem na obe W zvedavy a doufam, ze se na kurtech jeste chvili zdrzi. Zensky tenis to moc potrebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro me docela překvapení že Venus vyhrala.Ještě když chytla hračku tipu Petkovic.Ktera asi není v pohodě(soudim to podle toho že prohrala s hračkou která nehrala 5. měsícu plus mínus, a jeste jakou dostala facku od Marii ve QF na FO). Škoda že z toho zapasu nebyl žadnej stream,docela bych se na to podíval. No nic ale zejtra serena bude určo na Centr kurtu tak se kouknu aspon naní.Už se těším na Wimbledon
Reagovat
smazaný uživatel
Bomba!! ale byl to porod. Na to že se hraje na trávě hodněkrát ztratila podání... Přechod na trávu není sranda. snad se zlepší v dalších zápasech. Makarova asi nebude snadný soupeř.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist