Kvitová: Překvapila jsem sama sebe

3. 11. 2012, 19:38
Aktuality 6
Petra Kvitová překvapila sama sebe, jak dobře zvládla druhý duel finále Fed Cupu proti srbské tenistce Jeleně Jankovičové. Přestože v minulých dnech zápolila se zánětem nosohltanu a až ve čtvrtek poprvé absolvovala hodinový trénink, po vlažnějším začátku ztratila od stavu 2:4 jediný game a přiblížila svěřenkyně Petra Pály k obhajobě loňského titulu. Věří, že potřebný třetí bod přidá v nedělní úvodní dvouhře v duelu týmových jedniček s Anou Ivanovičovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Nevěděla jsem, co od sebe mám čekat. Přece jen jsem poslední dny moc netrénovala. Začátek byl ode mě takový pomalejší, ale od stavu 2:4 jsem se rozehrála a pak jsem se cítila na kurtu líp a líp," řekla Kvitová novinářům. "Sama jsem překvapená, jak jsem to zvládla, že to najednou šlo tak rychle. Jsem šťastná, jak dobře jsem hrála," pochvalovala si. 

Za zlom považovala stav 3:4 v prvním setu. "Bylo důležité, že jsem za stavu 2:4 udržela podání a snížila. Věděla jsem, že další game se bude hrát s novými míči a cítila jsem, že bych ji mohla brejknout zpět," řekla Kvitová k jednomu z rozhodujících okamžiků zápasu. 

Byla ráda, že utkání mělo rychlý průběh a mohla tak ušetřit síly do neděle. Po zápase cítila velkou únavu. "Momentálně jsem ráda, že sedím," smála se. "Cítila jsem se dobře, ale když jsem za stavu 5:0 ve druhém setu šla z lavičky, hodně jsem si přála, aby už byl konec. Cítila jsem, že se mi trochu začíná točit hlava a nohy už mě tolik neposlouchaly. Jsem ráda, že jsem to dotáhla. Teď musím rychle zregenerovat, abych byla na zítra připravená," podotkla. 

Prý jí hodně pomohlo, že šla na kurt po vítězství spoluhráčky Lucie Šafářové za stavu 1:0. "Bylo důležité, že Lucka vyhrála. To bylo pro nás hodně pozitivní, pak se šlo na kurt hned lépe," řekla česká jednička. 

Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu se snažila soustředit výhradně na zápas a nepřipouštět si bouřlivou atmosféru v O2 Areně. "Mě tyhle věci emočně vysávají. To jsem nechtěla, protože nemám moc fyzických sil. Nechtěla jsem se tím rozhazovat. Na druhou stranu samozřejmě jsem to vnímala. Fanoušci byli úžasní, dokonce tam byla mexická vlna," řekla Kvitová. 

Nepochybuje o tom, že Češky v neděli přidají třetí bod a dotáhnou finále k vítězství. "Nevím, co by se muselo stát, abychom to nedotáhly. Asi že bychom si všechny zvrtly kotník," podotkla s nadsázkou. "Věřím, že ten bod někdo udělá," dodala. 

Nejraději by rozhodla sama hned v úvodní dvouhře nedělního programu s Ivanovičovou. "Samozřejmě Srbky mají pořád šanci, Ivanovičová bude hrát asi trochu lépe než dnes, kdy byla pod tlakem. Ale budu to chtít dotáhnout, abychom vyhrály tu krásnou trofej," dodala. 

Jankovičová uznala, že Kvitová vyhrála po zásluze. "Měla jsem nějaké šance v prvním setu, ve kterém jsem vedla 4:2. Petra ale zahrála několik neuvěřitelných balonů. Měla skvělý den a zasloužila si vyhrát," řekla Jankovičová. Srbky ale nic nevzdávají. "Musíme zůstat pozitivní, zítra je jiný den," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Chrenda
No bohužel dneska Petra opět překvapuje samu sebe, ovšem v tom negativním smyslu. Zdá se, že nedoléčená nemoc na ní v zápase s Anou opět mocně dolehla. Moc nestíhá, i když nutno uznat, že Ana hraje výborně, tedy není to žádná ostuda! Prostě na ní zatím nemá a vypadá to, že ani dnes mít nebude!
Reagovat
freeteepek
Konečně jsem Petru viděl naživo. Posledně, když jsem měl to štěstí, prohrála. Dnes jí to vyšlo a bylo krásné vidět ji v pozápasovém rozhovoru šťastnou. Už se nemůžu dočkat zítřejšího pokračování. A doufám, že to Petra zase zvládne a opět příjemně překvapí samu sebe:-)
P.S. její údery mají skutečně neskutečnou razanci. V TV to není tak dobře vidět.
Reagovat
Jan
Potenciál Petry je opravdu velký. Když ho využije naplno a stabilizuje, slova Navrátilové o světové jedničce by se mohla stát skutečností.
Reagovat
capjar
Petra potenciál má, je velkou bojovnicí. Pokud se sama neporazí, rozuměj zbytečně nevyhází, tak na to má. Po včerejšku si jistě zvedla sebevědomí, což je velmi slibné. Věřím, že dneska vyhraje. Budu držet palce u tv.
Reagovat
pepin
Můžeš nás takhle překvapovat neustále, hodně štěstí a pohody.
Reagovat
Jan
Ještě jednou pochvala a klobouk dolů před Petrou i Luckou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist