Kvitová překonala dřevěné nohy a přiznala: Pod tlakem jsem byla

18. 4. 2015, 18:39
Aktuality 5
Přes velkou nervozitu a 'dřevěné' nohy dnes Petra Kvitová zvládla návrat na kurty. Ostrý zápas hrála světová čtyřka po více než měsíci a půl a vítězstvím nad Kristinou Mladenovicovou získala druhý bod českého týmu v semifinále Fed Cupu proti Francii a přiblížila tenistky postupu do finále.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Česká sportovní)

"Výhra je výhra, to se počítá. Ve Fed Cupu je to o to speciálnější. Naštěstí Lucka přinesla první bod, já druhý a jdeme do neděle s dobrým skóre," řekla Kvitová po výhře v ostravské ČEZ Areně nad 58. hráčkou světa po setech 6-3 6-4. 

Zápas Kvitové byl ostře sledovaný. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu totiž naposledy hrála turnaj koncem února a pak si nezvykle vzala na začátku sezonu pauzu kvůli únavě. Měsíc nic nedělala a trénovala až poslední tři týdny. 

"Zápas po té době, co jsem nehrála, nebyl úplně jednoduchý a jsem ráda, jak jsem to zvládla. Je dobrý, že to začalo takhle," řekla Kvitová. Opět potvrdila, že ve Fed Cupu umí zahrát, i když se před zaplněnou halou musela vypořádat s velkou nervozitou. "Před domácím publikem to není nikdy jednoduché. Ve Fed Cupu je to těžší, nervy jsou větší než na turnajích. Z tohohle pohledu to bylo hodně náročné." 

Hned první game naznačil, že to nebude mít Kvitová snadné. Brejkbol ale odvrátila a mohla si trochu oddechnout. "Nechci ale říci, že by se mi po první hře ulevilo," uvedla. Důvod? "Přišla jsem si, že mám místo svalů a noh spíš dřevo a nikam se nepohnu. Ruce docela šly, ale nohy se nepohnuly. Pohyb nebyl špatný globálně, ale spíš kvůli té nervozitě, jak jsem byla všude možně stažená," řekla. 

Trošku se uvolnila po prvním získaném brejku ve čtvrté hře první sady. "Možná jsem se víc uklidnila, ale ne o moc," řekla. Nejlepší tenis hrála podle svých slov až poslední dva gamy poté, co přišla o servis a soupeřka srovnala na 4-4. "To mi možná paradoxně pomohlo. Víc jsem pak chtěla hrát," řekla Kvitová. 

Když měla mluvit o pozitivech ze zápasu, chvilku přemýšlela. "Vyhrála jsem poslední míč, to je nejpozitivnější. Vedeme dva nula, to je taky dobrý," uvedla a bylo cítit, že zdaleka není tam, kde by chtěla být. "Sem tam mi tam padla dobrá zatáčka z druhého servisu. I return z druhého servisu nebyl úplně špatný, že jsem do toho šla," konstatovala. 

Výhra nad Mladenovicovou je pro Kvitovou dobrým odrazovým můstkem při jejím návratu do sezony. Na druhou stranu tomu velkou váhu nepřikládá. "Zápasy po pauze neberu extrémně směrodatně, protože to je vždy hodně těžké. Asi se snadno řekne, že si na sebe nechci vyvíjet tlak s výsledky, ale tlak tam je," řekla. 

Individuální program zatím nechává stranou. Teď se soustředí především na Fed Cup. "Hrajeme o finále a chceme tam zase být," prohlásila.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
dobré. Gratulka. Vítězství se počítá a to se povedlo. Fandila jsem na místě a i přes chyby, kterých bylo požehnaně, jsem byla s Petrou spokojená. Výhra ve dvou setech a když bylo potřeba, tak zabrala. Po prohraném podání ve druhém setu ho zase sebrala a dopodávala na 6:4 s přehledem. Peti gratulka a zítra moc držím palce a je to. Petruško pojď!
Reagovat
Jan
https://www.facebook.com/czechfedcupteam

Český lev za postupem kráčí, kohout skončí na pekáči. Tedy doufám.
Reagovat
FulnekUltras
Zítra schramstne česká lvice
i slepici na paprice...
Reagovat
Jan
Kdyby byl smajlík na palec nahoru, tak ti ho dám :)
Reagovat
FulnekUltras
Petra dnes leckde stažená,
nazítří bude už méně,
Garcia zůstane zmražená,
nespasí francouzské plémě... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist