Kvitová: Před zápasem jsem byla nervózní. Takhle dobrý výkon jsem nečekala

8. 11. 2014, 16:49
Aktuality 28
Petra Kvitová nečekala, že zvládne úvodní dvouhru finále Fed Cupu s Němkou Andreou Petkovicovou tak dobře. Před zápasem byla hodně nervózní, na dnešek se jí špatně spalo a nemohla jíst, ale na kurtu nakonec předvedla téměř bezchybný výkon a po výhře 6-2 6-4 získala pro domácí tým v O2 areně první bod.
Profily hráčů
© Facebook Czech Fed Cup Team

"Musím říct, že jsem se cítila od včerejška hodně nervózní. Moc dobře jsem na dnešek nespala, nemohla jsem nervozitou ani jíst. Abych pravdu řekla, nečekala jsem, že to bude až tak dobré," připustila Kvitová na tiskové konferenci po zápase.

"Když jsem hodně zaťatá, snažím se to hodně tlačit a nejsem tak uvolněná, jak bych měla být. Musím říct, že během zápasu to ze mě těžko padalo. Ta nervozita trvala víceméně až do konce," podotkla Kvitová.

Navíc se necítila úplně nejlíp ani v týdnu v trénincích. "Že bych v nich sázela jeden vítězný míč za druhým, to ne. Důležité ale je, že to přišlo v zápasovém dnu," pochvalovala si.

Nervozita na ní byla vidět i při zahajovacím ceremoniálu. "Bylo to pro mě těžší. Cítila jsem se hodně zatažená, a když jsem měla čekat a stát na jednom místě, není to úplně nic příjemného. Ale nejsem v té situaci poprvé, mám zkušenosti, už jsem to zažila. Důležité je, že jsem pak od prvního míče byla ready," uvedla česká jednička.

Pomohl jí skvělý začátek. Hned v druhém gamu soupeřku brejkla a rychle vedla 5:1. "Začátek mi vyšel dobře, což mě možná i uklidnilo. Na druhou stranu jsem si říkala, že musím hrát pořád. Ona je velká bojovnice, což ukázala. Druhý set už byl vyrovnanější. Já jsem čekala na možnost ji brejknout a je jedině dobře, že to přišlo až na ten mečbol," prohlásila Kvitová.

Nervozita na ni poprvé dýchla ve čtvrtek. "Ze začátku týdne bylo všechno v pohodě. Ve čtvrtek jsem cítila, že se to už blíží. Včera to bylo už markantnější. S Luckou (Šafářovou) jsme si říkaly, že to nás při tom losu dýchlo. Dneska, když jsme čekaly od rána na zápasy, to bylo těžké. Nedokázala jsem úplně odhadnout, jaké to na kurtu bude. A bylo to dobré," řekla s úsměvem.

Petkovicová připustila, že na Kvitovou neměla. "Petra hrála úžasně dobře. Necítila jsem se špatně, nemyslím, že bych hrála špatně. Ale Petra byla lepší ve všech aspektech. Lépe podávala, lépe returnovala a dostávala mě pod tlak. První set prakticky neudělala chybu. Myslím, že na tomhle rychlém povrchu by to proti ní bylo těžké pro každou hráčku na světě," mínila Petkovicová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
pepin
Tak teprve ted jsem dorazil z arény domů, mám to přes 100 km a pročítám co se zde událo. Pochopitelně musím pogratulovat oběma holkám za neuvěřitelné zážitky v 13000 kotli. Navážu na Fandinu, ale ještě před tím bych chtěl zde napsat jednu zásadní věc a to jak víte jsem dosti velkým kritikem Petry a v době jejího přerodu z bumbrlíčka na lahodnou postavu ženy jsem ji hodně kritizoval a sváděl zde velké souboje s Fandinou a některými ostatními, ale dnes jsem byl mile překvapen, hodně překvapen kdo to vyšel na kurt za hubenoura, kterému to velice slušelo. Na Petře je evidentně vidět jak zhubla a jak ji to jde velice k duhu. Souhlasím s Fandinou, že v podstatě při stejné váze a výšce s Petkovič je ta až vychrtlá, není v ní moc ženského. Ztkání nemá cenu popisovat, ale každému bych to přál prožít. Byl jsem na TM v Londýně, krásný zážitek, ale prostě doma je doma. A když 12000 lidí aplauduje Martině Navrátilové a potom Radkovi tak si říkáte co může být lepší. Překvapilo mi, že nebyl oficiálně přivítán náš rozumbrada prezident, ale z kuolárů jsem se dozvěděl, že byl dán oficiální zákaz ze strachu, že by jej lidi vypískali a vybučeli. Tak to jsme to dopracovali. Doufejme, že to zítra holky dorazí a trofej pozvednou. Ještě jsem slyšel, že přenos Fedu byl až po skončení důležitého přenosu hokeje z Finska a pokud ano tak za tím hledejme pana Zárubu /také ze zákulisí/.
Reagovat
FulnekUltras
A když si k tomu ještě představím Noru Fridrichovou, tak mě poněkud jinak orientovaný Zárubův vkus ani tolik nepřekvapuje... ;-)
Reagovat
pepin
Takže je to pravda? Mně bylo divné, že jsem od začátku neviděl svítit kamery. No je to tedy trapárna prvního řádu. No obraz celé naší společnosti a vedoucích imbecilů.
Reagovat
Fandina
Včera to na ČT Sport avizovali, že se do O2 půjde o přestávce a po skončení hokeje.
Reagovat
pepin
Tak to jsem neslyšel, ale i tak je to trapárna.
Reagovat
Cico93
Zajtra je hokej o 11, takže podobná sutacia ako dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamery jely od začátku, ale asi 19 minut se vysílalo jen na Internetu a bez komentáře (absenci komentáře nechápu, protože to spolu přece nesouvisí).
Reagovat
FulnekUltras
Bez komentáře je to kolikrát i lepší... ;-)
Reagovat
Fandina
a ještě jeden bod holky. Peťa Šafi gratulka k výkonu a vítězství. Nádherně se mi na vaše výhry dívalo na místě. Jste super a jen tak dál!!!
Reagovat
FulnekUltras
Holky to zase parádně zvládly - v partě, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat...moc se mi líbily tv-záběry ze šatny, ale atmosféra v hale musí být samozřejmě neopakovatelná.
Zítra doufám všichni dotlačíme ke třetímu bodu už Bumbrlíčka... ;-)
Reagovat
Fandina
Petra tady v článku píše, jak byla nervozní a je moc dobře, že obě vyhrály. Zítra jsem zvědavá na hru Petry s Kerber. Doufám, že se jí bude hrát super a výhra bude v kapse. Peti pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
Když to dobře dopadne hned po prvním zítřejším singlu, tak pro tentokrát klidně oželím i Háčka. ;-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že existuje pravidlo, že když je to 3:0, tak se při FEDu už hraje jen čtyřhra, takže Háčka by byly a že bude rozhodnuto, jedině dobře.
Reagovat
tommr
pokud by zítra rozhodla už Petra tak snad Háčka uvidíme - měla by odpadnout druhá dvouhra a dohrávala by se už jen čtyřhra jako exhibice ...
Reagovat
FulnekUltras
Tak to by bylo příjemné zakončení...
Reagovat
Jan
Jestli na ni nenasadí Lisickou. Ale mělo by to být jedno s kým bude hrát.
Reagovat
FulnekUltras
Sabine zítra bum bum proti Petře - to by už bylo od Němek totální hop nebo trop. Kerber se svým vytrvalostním stylem by pořád ještě měla selku zlobit víc.
Reagovat
PetaM
Na rychlém povrchu asi ne ...
Reagovat
FulnekUltras
Taky bych si to přál, to je jasný...
Reagovat
pepin
Tak pokud Petra zopakuje zítra dnešní výkon nebude co řešit i když tam po boku měla svého milého. Je pravda, že lidi pro ni znamenají obrovský dopink, to jsem dnes zažil na vlastní kůži. Když představovali hráčky a jmenovali Petru byl evidentně největší aplaus. Kdyby se hrál v Praze TM a ne v Singapuru, 85 procent by měla Petra naději na vítězství.
Reagovat
Jan
Při zápasu byla vidět na jejím obličeji únavu i černo pod očima. Jsem si říkal, že asi moc nespala.
Reagovat
Roger_Federer
niceho takoveho jsem si nevsiml..Jako matadorka aprofesionalka urcite spala vklidu.
Reagovat
Jan
V jednom okamžiku, když byl záběr zblízka na její obličej, jsem si toho všiml.
Reagovat
Jabadu
Já, jako ultras, tam viděl odhodlání, optimismus, klid, rozvahu ... a především sílu. Petkovic je stejně vysoká jako Petra, ale je o 10 kg lehčí. Síla Petry není v jejích svalech, ale v její hmotnosti. Protože se do toho umí opřít a využít svou hmotnost. :-)
Reagovat
Fandina
Petra je asi větší píše se i tady na TP, že má 183 cm a váha 70 kg a Petko 180 cm a váha 69 kg. Takže jsou na tom hodně podobně. Jinak souhlasím s tím, že Petko vypadá hubeněji.
http://www.tenisportal.cz/hrac/petkovic/
http://www.tenisportal.cz/hrac/kvitova/
Reagovat
Frick
Ještě pro neznalé připomenu, jak je Petko namakaná
https://c1.staticflickr.com/7/6197/6075125888_5445205a41_z.jpg

Ono vlastně i ze sportovního hlediska je zajímavé vidět toho sportovce "odhaleného"....

Myslíte si, že někde na desítkách by třeba se (jenom) v tom hrály i zápasy?
Reagovat
smazaný uživatel
Jste fajn a lepší tým - zítra ještě jeden bod !
Reagovat
misa
Pohoda v českém týmu je obrovská, holky chtějí pořád vyhrávat, což je klíčem k dalším a dalším úspěchům. Před FC byly obavy, jak do týmu zapadne Karolína a dopadlo to výborně. Věřím, že Petra zítra vyhraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist