Kvitová před semifinále: Můžu vyhrát, ale na titul nemyslím

29. 6. 2011, 09:00
Aktuality 14
Petra Kvitová nemyslí na to, že by po včerejší výhře ve čtvrtfinále Wimbledonu nad Bulharkou Cvetanou Pironkovovou mohla celý turnaj vyhrát. Doufá ale, že čtvrteční semifinále pro ni dopadne lépe než loni, kdy v něm podlehla. Ve třísetovém utkání s bulharskou tenistkou jí tentokrát nedělalo problémy svalové zranění.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová začala suverénně, ale po řadě nevynucených chyb prohrála druhou sadu a musel rozhodovat třetí set. "Velmi dobře jsem začala. Ale pak jsem trochu znervózněla a dělala jsem jednoduché chyby. Už jsem se asi viděla v semifinále a myslela si, že se to dohraje samo," líčila druhý set Kvitová. "Párkrát jsem to zkazila, ona se rozehrála. Začaly jsme hrát spíše výměny a bylo to pro mě všechno těžší." 

Byla ale ráda, že přišel těžký zápas, o který musela bojovat. "Určitě jsem potřebovala něco vybojovat," řekla a ocenila, že se vrátila do utkání aktivní hrou a nevyčkávala. "Také mně ve třetím setu hodně pomohl servis," prohlásila.

Připustila, že si na chvíli vzpomněla na třísetovou prohru v osmifinále Roland Garros s Číňankou Na Li. "Tam to ale bylo trochu jiné. Tam jsem nevěděla, co tam hraju a proč tam vůbec stojím. Dnes jsem si na to na chvíli vzpomněla, ale jsem ráda, že to tak nedopadlo," zdůraznila.

Její duel s Pironkovovou byl odložen o více než tři hodiny kvůli dešti. To Kvitové zkomplikovalo situaci i proto, že si musela vzít prášek proti bolesti související se zraněním svalu na pravém stehně. "Měla jsem začít v jednu (místního času), tak jsem si vzala na ten čas prášky. Další jsem si mohla vzít až po čtyřech hodinách, takže to tak nějak akorát vyšlo," řekla.

Na rozdíl od osmifinále jí ale včera zranění nedělalo problémy. "Vzala jsem si jiné prášky než v pondělí. Necítila jsem nic. Určitě to bylo lepší než minulý zápas. Teď uvidím, až prášky pominou, co se s tím zase stalo," dodala. 

Petra Kvitová'Na titul nemyslím'
K lékaři ale znovu jít nemíní. "Říkal, že se to nezhorší, ale zatím ani nezlepší, protože na to je potřeba klid," prohlásila Kvitová.
Zatím nemyslí na to, že by mohla celý Wimbledon vyhrát. "Mám teď před sebou další zápas a fakt jsem neřešila, že bych mohla držet ten talíř. Samozřejmě by to bylo pěkné, ale nemám to teď vůbec v hlavě," řekla.

Loni byla překvapením soutěže a v semifinále nastoupila proti horké favoritce a pozdější vítězce Sereně Williamsové. Letos sestry Williamsovy vypadly, pole je otevřenější a Kvitová je v žebříčku výš než před rokem.

"Loni jsem si to šla užít. Jsem ráda, že jsem tam byla, protože to se potřebuje zažít - být na centrkurtu," vzpomínala Kvitová. "Ve čtvrtek budu asi zase nervózní, ale opět se na centrkurt těším a doufám, že to neskončí jako loni. Určitě půjdu semifinále vyhrát," zdůraznila.

Nastoupí v něm proti Viktorii Azarenkové. Kvitová zde Bělorusku loni porazila, stejně jako letos v Madridu. "Takže vím, co na ni jakž takž platí. Ale bude to něco jiného, bude to semifinále, budou v tom hrát roli nervy. Ale můžu vyhrát," prohlásila. Věří si také, že má silné nervy. "Když jsem dnes vyhrála...," dodala. 

Není si jistá, jestli za ní přijedou na semifinále rodiče. "Ono se to nemá měnit, takže nevím. Byli tu loni na semifinále a to jsem prohrála," smála se.

Zdůraznila, že je po včerejší výhře šťastná, i když nedává emoce tak najevo jako jiné hráčky. "Byla jsem po zápase strašně ráda. Ale pak na mě hrozně padla únava, jak se celý den čekalo. Takže možná to tak nevypadalo, ale jsem ráda, že jsem v semifinále," řekla. 

BBC: Kvitová může být šampionkou
Podle britského listu The Daily Telegraph hrála Kvitová především v prvním a na začátku druhého setu ve zlověstné formě. "Vzhledem k podání a síle úderů, které předvedla, by se mohla opravdu stát první vítězkou Wimbledonu hrající levou rukou po Martině Navrátilové," napsal list, podle něhož je spravedlivé, že vyhrála.

Komentátorka televize BBC a bývalá britská tenistka Samantha Smithová ocenila, jak se Kvitová dala po prohraném druhém setu dohromady. "Na začátku posledního setu musela tvrdě bojovat, ale ukázala nám, jaká je hráčka," řekla Smithová.

Bývalá česká tenistka a wimbledonská šampionka Jana Novotná uvedla v rádiu BBC, že ji překvapil obrat v utkání. "Měla zápas pod kontrolou, pak začala moc spěchat a dostali jsme se do třetího setu," řekla Novotná.

Vyzdvihla ale také, že Kvitová chodila na síť. "Potřebuje ve své hře větší různorodost, zejména až se dostane proti zkušenějším soupeřkám v dalších zápasech," uvedla.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
neznalek
Kvítí porazila Azu v i letos, dvakrát po sobě ve dvou setech. Co se týká zranění, tak z článku vyplývalo, že bolest necítila, problém s Pironkovou byl jen v hlavě. Myslela si, že to má už v kapse.
Navíc soupeřky Kvitové Pironková, která ve dvou setech smetla Venus a Zvonarevou, dále Wickmayer(Kuznětsová) a Vinci(vítězka z Hertogenbosch) mají pro mě větší váhu, než soupeřky Azy(zraněná Hantuchová a unavená Pazsek)
Azarenka není favoritka, Petře to tam taky neskutečně lítá a možná jsme na ní dost náročný, kdy ztráta jednoho setu v tiebreaku považujeme za pohromu a slabost. Kvítí to zvládne, svým agresivním a zabijáckým stylem na Viktorii platí.
Reagovat
neznalek
Oprava: Kvítí porazila Azu vloni i letos,
Reagovat
VlS
Petře určitě vítězství nad Vikou všichni přejeme, ale nedělejme z ní větší favoritku, než je. Myslím si, že je mírnou favoritkou, ale rozhodně nepůjde o nějaký snadný zápas (pokud Vika neskrečuje, jak občas s oblibou dělá). Nezapomínejme, že Azarenka je vynikající tenistka s výbornými letošními výsledky, ne nadarmo je momentálně 4. s malou ztrátou na 3. Věrku.
Já jen, aby v případě, kdyby Peťa nevyhrála zde zase nebylo plno negativních hodnocení a Lopatova prohlášení, jak už nic nevyhraje a tak.
Reagovat
petrulinka
Úplně s tebou souhlasím, to se tady vždycky někdo vychvaluje a když potom prohraje, tak ho všichni zatracují.
Reagovat
neznalek
Samozřejmě, je to sport a každý den je jiný. Myslím si, že kdyby Petra prohrála, tak se na ní můžou zlobit jen zaostalý a zakomplexovaný jedinci s ještě horším odhadem. Urážky, kdy se nedaří, zjevu atd.
Petra, co na Wimbledoně předvádí je neskutečné a její hra snižuje(ne ve zlém)soupeřky.
Pro mě vše napovídá, že když nebude panikařit a bude hrát svojí hru, a nezhorší se zranění, tak je ve finále.
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou a držím palce, aby to tak bylo, jen si vzpomínám, jak po vyhrané pAŘÍŽI prohrála v 1. kole myslímže v Dauha a Lopata zde hned trousil moudra, jak Kvitová už nic nevyhraje (teď se zde představuje jako její superfanda) a já tyhle zhovadilosti hrozně nerad čtu.
Reagovat
smazaný uživatel
postup do finale je jisty!azarenku roznese.pro pertru jasne hraje posledni 2 vitezstvi nad ni a lepsi forma+beloruska ma prvni grandslamove semi,tak se ji z toho rozstresou kolinka!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom, aby se nerozklepaly kolínka Petře...
Reagovat
smazaný uživatel
prosimte kde ses nariodil..tahni stohole cetu a svy nazory si poselj jinam ...Kvita porazi koho chce...je proste jednicka....
Reagovat
majkl005
ty by si zase měl začít chodit na kurzy češtiny ;-) nějak ti to nejde :-)
Reagovat
VlS
Možná by pro začátek stačilo vyspat se z té opice
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová by v současné formě porazila na 2 sety třeba i Ramireze-Hidalga ! Není pochyb o jejím celkovém vítězství ve finále proti Mařeně ze Sibiře.
Reagovat
majkl005
zase až tak jasně bych to neviděl :-/ pokud bude hrát tak jako s Pirožkou tak nemá moc velkou šanci
Reagovat
misoSK
Ramireza hidalga by sice porazila, no so Sharapkou to bude tazsie :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist