Kvitová před duelem se Serenou: Chci vyhrát!

2. 7. 2012, 19:15
Aktuality 35
Největší wimbledonská výzva stojí před českou tenistkou Petrou Kvitovou. V úterý se obhájkyně titulu na londýnské trávě střetne v ostře sledovaném čtvrtfinále s Američankou Serenou Williamsovou, čtyřnásobnou vítězkou v All England Clubu a bývalou světovou jedničkou.
Profily hráčů
V roce 2010 Kvitová se Serenou padla

"Serena je výborná hráčka, na trávě to hodně umí. Má výborný servis, bude to další těžký zápas a já půjdu na kurt s tím, že chci vyhrát, jinak tam nemá cenu chodit," řekla čtvrtá nasazená Kvitová před soubojem s turnajovou šestkou. 

Se Serenou, mladší ze sester Williamsových, se Kvitová střetla dosud jen dvakrát a oba zápasy v roce 2010 prohrála. "Od té doby jsem se zlepšila, můj tenis šel nahoru. Ona hraje pořád dobře, ale ne jako tehdy. Bude to jiné," věřila Kvitová.

Související článek:

Kvitová zvládla krizi proti Schiavoneové, ve čtvrtfinále svede bitvu se Serenou!

Poprvé s ní prohrála jasně na Australian Open, podruhé v londýnském semifinále, což je zatím poslední porážka Kvitové ve Wimbledonu. "Předloni to pro mě byla velká zkušenost, ale teď bych zápas ráda měla na své straně," řekla Češka a Serena Williamsová kontrovala: "Tehdy dobře podávala a rok poté vyhrála Wimbledon, takže je na trávě vynikající. Tak jako já. Budu připravena."

Trenér Kvitové David Kotyza považuje Serenu Williamsovou, pokud je zdravotně v pořádku a rozehraná, za nejlepší hráčku na okruhu. "Proto musí Peťa vytáhnout všechno, co má," uvažoval Kotyza, jak Serenu porazit. Američanka se dle svého zvyku cítila odhodlaně. "Jsem Serena Williamsová a jsem sebevědomá," strašila.

Soupeřky se často nechají vyvést z míry jen tím, že nastupují právě proti držitelce třinácti grandslamových titulů a než zjistí, že se s ní dá hrát, rychle prohrávají. "Já doufám, že ne, to by nebylo dobrý. Jsem hráčka desítky a kdybych tohle měla v hlavě, nemám právo tam být. Budu se snažit hrát můj tenis," prohlásila Kvitová.

Má možná o něco horší servis než Serena Williamsová, ale ve výměnách se bývalé jedničce vyrovná. S returnem a snahou o ostré zahájení výměny, zatlačením soupeřky do kouta jsou na tom obě stejně. "Serena umí vytáhnout správné karty v důležitých okamžicích, proto je taková šampionka," řekl Kotyza a doufal, že i Kvitová to dokáže. "Má stavy, že to umí taky. Když to ukáže, může uspět," řekl kouč.

Za zápas roku Kvitová ani Kotyza souboj s Williamsovou neoznačili. "To ne, je to hlavně výzva," uvedla Kvitová. "Bude to těžké, ale kdo neporazí Serenu, nemůže pomýšlet na úspěch ve Wimbledonu, a to doufám, že Peťa chce," doplnil Kotyza.

Jak tedy Serenu Williamsovou porazit? Dokázala to nečekaně Francouzka Virginie Razzanová v 1. kole French Open. "V úvodech turnajů je Serena nejzranitelnější, pak ale hraje výborně. Rád bych, aby rozhodovaly maličkosti, to je šance. Peťa dokáže velký věci ve velkých zápasech," věřil Kotyza. "Každý hráč má slabší chvilky. Bude to o returnu a o servisu a o čekání, kdy přijde šance na brejk," dodala Kvitová.

Atraktivní čtvrtfinále se bude v úterý hrát na Centrálním kurtu, jenž má zatahovací střechu, a očekávaný déšť tak souboj nijak výrazně nenaruší. Kvitová s Williamsovou přijdou na řadu jako druhé po mužském osmifinále David Ferrer - Juan Martín del Potro, kteří program zahájí ve 13:00 SELČ.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
baggik
Petro, máš na to, budeme fandiiiiiiit! Škoda, že česká televize nevysílá, ale co podívám se v hospůdce. Jak dávali na čtyřce french open tak to bylo fajn, přece jen něco jinýho je koukat v televizi než na internetu. Ale je mi jasný, že práva na wimbledon jsou dražší, ale teď od čtvrtfináe by tu Peťu jako dávat mohli když obhajuje vítězství. Tytyty Otíku.
Reagovat
rib
vzhledem k tomu, že vysílá Novasport, tak asi ČT do toho nepůjde... I vloni měla Wimbledon Nova
Reagovat
baggik
French open dávaly oba kanály. Navíc Nova Sport polovina lidí nemá a averze sportovních fanoušků vůči nově je známá, takže čt by se neztratila.
Reagovat
gerd
co ty jsi proboha za fandu když ani nevíš kdo vysílá Wimbledon?a špatně fandíš--Kvitová už 1set prohrála
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je oběťí fair play. Jako domácí hráč měl hrát na centrkurtu a nemusel se zdržovat dnešní dohrávkou, více v Scottish Sunday Express...
Reagovat
gerd
konečná-Kvitová,konečná!!!!!
Reagovat
mac.hall
Je pravda, že Petra před zápasem může jen těžko říkat něco jiného. Samozřejmě , že vyhrát chce každá hráčka. Otázkou ovšem je , zda její současná sportovní forma jí dává reálné šance její cíl naplnit. Samozřejmě , že věční optimisté mohou tvrdit , že šance je vždy. Každý zápas začíná od stavu 0:0 . Ano , to je pravda, ale pokud Petra nepřekoná sama sebe a výrazně, a tady říkám ještě jednou, skutečně výrazně nezlepší úroveň své hry, s vysokou pravděpodobností spláče nad výsledkem. To říkám i při vědomí , že i Serena zatím ve Wimbledonu nepředvádí nic úchvatného a o své špičkové formě si může asi nechat jen zdát. Takže , pokud bych měl objektivně hodnotit šance Petry v dnešním zápase bez patriotického optimismu, musím , bohužel konstatovat , že to vidím velmi černě. Víc , jak 10 % jí nedávám a to bez ohledu na skutečnost, že jí budu držet palce. V případě , že kvalita její hry bude odpovídat té ze zápasu s Franceskou , nestačí se na kurtu ani pořádně rozehřát.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by dvakrát za sebou předvedla výkon jako proti Schiavone. Dnes bude hrát určitě lépe. Kdyby to bylo na jiném povrchu, nedával bych jí moc šancí na výhru. Ale tráva hraje v její prospěch, cítí se na ní dobře, herně se určitě zvedne. V dnešním zápase favorizuji Petru.
Reagovat
tommr
Petře by mohlo trochu pomoc pokud se bude hrát pod zataženou střechou tzn. že podmínky budou jako v hale. Při její současný formě to ale stejně na Serenu nejspíš nebude stačit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Centre Court - 12.00 Uhr START
1 David Ferrer (ESP) [7] 65 vs Juan Martin Del Potro (ARG)
2 Serena Williams (USA) [6] 65 vs Petra Kvitova (CZE)
3 Sabine Lisicki (GER) [15] 16 vs Angelique Kerber (GER)
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime ikdyz bude prset:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennispanorama.com/archives/28029
Reagovat
smazaný uživatel
To je též nadpis jak cip a co má říct chci prohrát ? nebo Sererna chce prohrát bože .
Reagovat
patriks
"Chci prohrát" ano i takovýto nadpis by někteří tenisté mohli použít. To zejména když si pokoutně vsadili na vítězství soupeře.
Reagovat
ludolf
Petra je letos zatím jediná hráčka, která dosáhla 3 čtvrtfinále na grandslamech. Vloni se to podařilo (ze 4 grandslamů) jedině Petkovičové, která vždy ve čtvrtfinále taky skončila. Přijde mi to jako zajímavý údaj dokládající, že Petře se letos daří stabilizovat výsledky na velmi slušné úrovni.
Reagovat
vendulkabendulka
Coze?!?
Reagovat
rib
Nevím, na co se vendulkabendulka ptá, ale prostě se dá říci, že na GS turnajích (RG, AO) zatím měla Petra vždy účast v semifinále (s jinými turnaji celkem 4x), což je oproti loňsku zlepšení, pak 1x1K, 2x2K, 1x3K, 1xČF, vítězství v Hopman a Fedcup - pro mě to je také určitá stabilizace. Co je na tom překvapujícího, že když hráč nezíská titul, většina veřejnosti si asi jeho výkonů vůbec nevšimne, a tak asi i přehlédne to, co popisuješ :-))) Tak si říkám, že je proč jí fandit, Petro POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já nějak nechápu, proč se ten zápas tak přeceňuje a dělá se z toho takové drama? Jistě je to atraktivní duel, ale jinak zápas jako každý jiný. Mohou se spolu ještě parkrát potkat než Serena ukončí kariéru.
Jediné plus v tom přeceňování zápasu vidím v tom, že bude Petra pořádně nahecovaná, ale aby nebyla přemotivovaná.
Reagovat
pepin
Tak o tomto vzájemném střetnutí se mluví strašně dlouho a je to již z minulého roku, kdy při té formě Petry se přálo aby se oni dvě utkaly. Hlavně pro jejich agresivní styl, který se prostě většině fanoušků líbí.Dnes proběhla přesně konfrontace mezi Vikou a Annou a všichni víme jak to dopadlo. Je pravda, že někteří si myslí, že prohrála až moc krutě, ale kdo to viděl tak ten názor nemá. Výsledek hovoří za vše.
Reagovat
pepin
tak ten ten názor nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně Ana dneska dělala bohužel velké množství chyb, nechala se Vikou zastrašit, přetlačit a nedokázala využít těch pár šancí, co měla. Ona není tak komplexní hráčka, forhend má dobrý, ale ten bekhend je slabší a když se ho snaží oběhnout, nabízí soupeřce šance.

Psal jsem, že zápas Petra - Serena vnímám také jako atraktivní duel. Ale podle mě nic víc. V roce 2010 byla Serena na vrcholu a Petra ještě ne. Teď Serena není v takové formě, možná už nikdy nebude a bude pomalu na ústupu. Takže kdyby se potkala Serena 2010 s Petrou 2011, bylo by to opravdu velmi zajímavé. Ale takto to beru jako normální duel dvou kvalitních hráček. Nic víc, nic míň.....
Zaregistroval jsem minulý rok, že se hodně psalo o tom, jak by to dopadlo, kdyby se Petra na W. utkala se Serenou. Myslím, že by jí určitě loni porazila. Vždyť vypadla s Marion. A možná jí porazí i zítra. Ale co to změní? Bude z Petry lepší hráčka? Stane se pouze to, že postoupí do semifinále. To samé, když vyhraje Serena, nezmění se nic, maximálně nastanou změny v žebříčku. Do finále cesta dlouhá pro obě. Každopádně je škoda, že se potkávají tak brzy, finále by bylo lepší.
Nevím, proč by se utkání se Serenou nebo její porážka od Petry měla nějak glorifikovat? Když hraje Serena třeba s Marií, Vikou, Caroline nebo ostatními, tak se to také neděje.
Toť můj názor........
Hlavně mě zajímá, kdy se to bude hrát, všechno se tím dneškem posune. Doufám, že dají jejich zápas na centr, aby byla jistota, že se to dohraje.
Reagovat
vendulkabendulka
Nemyslim ze je to nejaka glorifikace, spis nevyslysene prani fanousku. Loni Petra v top forme porazila (nekolikrat) kazdou vaznejsoi souperku.. krome Sereny. A vsichni proste chteli vedet jak by to dopadlo. Letos ani jedna z nich neni ve spickove forme, proto souhlasim, bude to minimalne skvely ctvrtfinalovy duel, ale asi nic vic. Kazdopadne se moc tesim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu přání fanoušků rozumím a chápu to. Oni to zase spíše nafukují novináři a píší palčivé titulky tipu "odveta" atd....
Já se těším na snad zajímavý a napínavý duel, kde prostě vyhraje ta, která bude zítra lepší.:-)
Reagovat
freeteepek
Ten zápas je určitě atraktivní tím, že je to souboj dvou wimbledonských vítězek na trávě ve Wimbledonu. To je podstatný. Tráva je specifická a Wimbledon nejslavnější turnaj. Serena není světovou jedničkou, ale ani Petra nehraje tak dobře, jako loni. To možná snižuje kvalitu toho utkání, ale určitě ne jeho atraktivitu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jste mne pobavili. Serena Kvítka spráská tak, že než se bude chtít vzpamatovat, tak bude po zápase!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Fandím, ať to vyjde, jak se tu píše. Přeji výhru držím palce a Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
pepin
Ahoj, tak to máme dnes za sebou, ale zase to byly nervy. Ta nás stojí roků i když se mi pak některé vrátily po výhře Sabine nad heknou mušketýrkou. Ode dneška ji budu mít rád za to co dokázala. Aspon dokázala, že nikdo nemá nic předplacené a na každého dojde, je to jen otázka času.
Reagovat
Fandina
Ahoj, jak píšeš, gratulace Sabče, hrála dobře, viděla jsem konec a tak aspoň bude po zbytek Wimblu pokoj od uřvané Márie ... úsměv

Peťule to zvládla, takže super, ale ve druhém setu jsem se zapotila, že zase moc UE, nevyužité brejkboly a bude ende, ale konec dobrý, tak teď je potřeba hodně vítězně naladit a nachystat na Serenu. Už jsem na ten mač zvědavá a těším se, tak Peťo dej jí a ... pojď pojď pojď
Reagovat
pepin
Prosím Tě někde píšou, že budou hrát ve středu a někde v úterý. Už se to ví? Jinak s Tebou souhlasím s tou heknou, zaplat pánbu jede někdo psal na Sibiř někdo na Floridu ale je od ní pokoj. Jednu chvíli jsem měl dojem, že se chce přít s jestřábem, ale dala pokoj. Jsem ted zvědav, zda to Sabine dokáže potvrdit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mely by hrat zitra, alespon podle sazkovych kancelari:)
Reagovat
pepin
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
neni zac, jinak tady je rozpis na cely tyden. S destem to ma byt zejtra ale horsi jeste nez dnes.....:(

http://wimbledon-experience.co.uk/general-info/provisional-schedule-of-play-2012/
Reagovat
Fandina
Taky jsem někde četla že by měla být Petra zítra a jestli bude na centru, tak není co řešit, jinak se může přesunovat kvůli dešti třeba na středu ... Sabina vloni byla ve Wimblu v semi (prohrála tam zrovna s Márií a dnes jí to vrátila), tak proč by nemohla letos ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
tohle bude pro petru extremne dulezity zapas. konecne se potkava s vyzyvatelkou se zvucnym jmenem. bude to vyzva pro obe. pro bookmekry pravdepodobne serena favoritkou, ja to vidim 55:45 pro serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když vona ta Serena má i větší kozy,to je v hajzlu:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist