Kvitová: Pořád nejsem zcela fit, ale psychicky jsem to zvládla

6. 10. 2022, 08:00
Aktuality 14
Petra Kvitová si po postupu do čtvrtfinále domácího turnaje Agel Open nejvíce vážila toho, jak dramatický duel se Španělkou Paulou Badosaovou zvládla psychicky. Přestože loňská semifinalistka nebyla po nemoci stále fit, porazila světovou čtyřku a nasazenou dvojku 7-6 6-4. Nejvíce se těší na den volna, který využije k odpočinku a léčení.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

"Věděla jsem, že to bude s Paulou těžké. Je čtvrtá na světě a naposledy jsem s ní prohrála ve Wimbledonu, kde porážka bolí vždy o něco víc," řekla Kvitová na tiskové konferenci. "Velmi dobře servíruje a je těžké ji brejknout. Tady je navíc náročné zahrát vítězný úder. Povrch je pomalejší a tlačilo mě to na síť. Jsem ráda, že jsem zvládla v prvním setu tie-break, protože kdybych měla hrát tři sety, tak by to s mou fyzickou kondicí asi nebylo úplně dobré," doplnila.

Dvacátá hráčka světa a druhá nejvýše postavená Češka se do turnaje přihlásila teprve před týdnem. Předtím ji trápila bolest v krku a drobná zranění. Ani teď není úplně fit. "Mám pocit, že nemocná jsem pořád. Ještě mě to úplně neopustilo. Nejvíce si proto vážím toho, že jsem to zvládla psychicky. Že jsem to uhrála, i když gamy nebyly někdy úplně dobré,"uvedla Kvitová.

Rodačka z Bílovce ztratila v zápase jen jednou podání a odvrátila devět z deseti brejkbolů. Za stavu 5-3 ve druhém setu měla při soupeřčině servisu šest mečbolů, duel ale zakončila až při vlastním podání a celkově osmé možnosti.

"Nad tím jsem ale nepřemýšlela. I když jsem to měla 40-0, nebylo tam nic, že bych něco blbě zkazila. Nebylo to jednoduché, ale soustředila jsem se na servis a vlastní game, abych to dohrála. Dopodávat je vždy těžké a poslední hry ve druhém setu byly hodně náročné. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Kvitová, která si v utkání pomohla šesti esy.

Českou tenistku při posledních míčcích vytleskávali i fanoušci v hale. Podporovali ji pokřikem: Péťa, Péťa. "Bylo jich zase víc než v pondělí. Už tehdy tu byla skvělá atmosféra a dnes byla ještě lepší. Navíc fandili hezkému tenisu. Nebylo to jen na mou hru, ale i na Paulu, čehož si vážím. Bylo to fér. Samozřejmě, že mi fandili víc, ale alespoň někde si to můžu takhle vychutnat," uvedla Kvitová.

Po více než dvou hodinách boje si s Badosaovou u sítě poblahopřály. "Řekly jsme si, že to byl skvělý zápas z obou stran. V zákulisí jsme si popřáli štěstí i s jejím týmem," řekla Kvitová.

Před pátečním čtvrtfinále se bude věnovat odpočinku a léčení za pochodu. "Jde to ale blbě. I proto si myslím, že se mě to takhle drží. Není to ideální ani pro tělo, ani pro tenis. Takže nějaké čaje, hodně spánku a tak," uvedla vítězka 29 turnajů WTA. "Zase se ale hraje doma a slyšet dnes ty fanoušky bylo k nezaplacení. Dneska to byla pecka," podotkla bývalá druhá hráčka světa.

Když si měla vybrat pro čtvrtfinále soupeřku mezi Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu a Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou, pobaveně se usmála. "Je mi to úplně jedno. Hlavně, že teď mám den volna," dodala dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
horska.kraslice
Když se bude Petře dařit, tak je to opravdu jedno, kdo je na druhé straně sítě. A když se Petře dařit nebude, tak je to vlastně taky jedno.......smile
Reagovat
lvicek
U ni je to jedno temer vzdycky! :D skoro si nepamatuju zapas, kde bych si rekla, ze to nebylo o ni ;). Jsem moc zvedava, co zitra predvede - doufam ve vyhru - prave sedim ve vlaku do Ostravy, tak chci videt neco super! :)
Reagovat
horska.kraslice
Super, atmosféra v hledišti je zapotřebí. Tak ať přineseš našim štěstí !!smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Alien
Petra Kvitová, naše Lvice a neskutečná bojovnice, je již několik let naší nejlepší a nejsympatičtější hráčkou! Jednička!
Reagovat
Jan
smile Krejčíková má teď také dobrou vlnu.
Reagovat
tommr
Petře je to možná jedno, ale já si myslím že Rybakina pro ní bude mnohem těžší soupeřka než by byla Sasnovich. Sasnovichovou by Petra určitě umlátila ale Rybakina má možná ještě větší ránu než Petra a může Petru přetlačit ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sosna se lekla vítězství a od stavu 5:3 si už neškrtla a že šance měla. Škoda, pro Kvítí by byla dobrý zákuseksmile
No nic, půjdou proti sobě dvě wimbledonské vítězkysmile To není každý den.
Reagovat
hanz
Já myslím, že by jí Rybina hra mohla Kvitce sedět víc, Rybina má de facto jen ráno, ale jakomile je v defenzívě není tak vychytralá jako Sasna.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je sice pravda, ale Sosna je zas větší labilka.
Reagovat
Ela-fon-isi
Příště asi chytit virózu před grandslamy a vozit si sebou letadlo českých fanoušků.smile
Byl to zážitek!smilesmile
Reagovat
Blondie
Byl's na místě? :-)
Reagovat
Ela-fon-isi
Byla.smile
Reagovat
Blondie
Pardon! A paráda, to muselo být boží smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist