Kvitová poprvé trénovala v Praze, kapitán má už sestavu v hlavě

4. 11. 2014, 15:18
Aktuality 23
Petra Kvitová má za sebou první trénink v pražské O2 areně, v níž povede o víkendu české tenistky do boje o titul ve Fed Cupu. Světová čtyřka je hvězdou výběru kapitána Petra Pály, který už nosí v hlavě sestavu na finálový duel s Německem.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

České tenistky začaly v hale s tréninkem už v pondělí, ale jednička týmu Kvitová si poprvé vyzkoušela povrch až dnes. Když po hodině skončila, kapal jí z čela pot a na tváři měla úsměv. "Je to hodně rychlý. Údery trochu sjíždí, bude platit rychlost a servis bude silná zbraň. Po prvním tréninku se to těžko odhaduje, nehrála jsem ještě podle představ, ale máme ještě dost dnů, abych si zvykla," řekla.

Zpoza kurtu Kvitovou sledovali její osobní trenér David Kotyza, fedcupový kapitán Pála i trenér reprezentace David Kunst. "Všechno probíhá dobře, nejsou komplikace, za což jsem rád," řekl Pála a dodal: "Péťa hrála poprvé a je potřeba udělat vše, aby byla co nejlíp připravena na víkend. K tomu by mělo vše směřovat."

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si zahrála s Lucií Hradeckou. "Péťa je ve své klasické pohodě na Fed Cup. Na to, že to byl první trénink, tak hrála velice dobře. Měla jsem docela problém to stíhat," chválila Hradecká Kvitovou. "Byl to komplexní trénink s krosy, voleji, servisem a nakonec s pár gamy," popsala Hradecká, která si s Kvitovou v O2 areně oživila vzpomínky na rok 2012, kdy zde porazily ve finále Srbsko a podruhé za sebou získaly stříbrný pohár šampionek.

"Vzpomínky jsou hezký. Kdo by nechtěl vyhrát doma? Víme, že to publikum bude jako vždycky skvělý a na tomhle povrchu jsme ještě neprohrály," řekla Kvitová. "Hned jsem si to finále vybavila a moc se na víkend těším," řekla Hradecká.

Zatímco Kvitová má místo v sestavě jisté, pokud se nezraní, Hradecká nikoli. Český tým čítá pět jmen, ještě Lucii Šafářovou, Karolínu Plíškovou a Andreu Hlaváčkovou, a až hodinu před pátečním losem kapitán oznámí vybranou čtveřici.

"Sestavu v hlavě mám, ale nechci říkat do médií, než to bude bezpodmínečně nutný," řekl Pála po dopoledním tréninku. "Je to kvůli Němkám, protože proč něco říkat dopředu, aby si to podle toho mohly teoreticky uzpůsobit. Když máme tu možnost, tak není důležité, aby se to už ve středu vědělo," konstatoval Pála.

Předminulý týden Kvitová na Turnaji mistryň nepůsobila svěže. Po návratu ze Singapuru pár dnů odpočívala, než začala s tréninkem. "Cítím se líp a doufám, že ta energie přijde i s fanoušky a požene mě to dopředu," řekla a pochvalovala si, že se na konci náročné sezony nepotýká s žádnými zraněním. "Jo, nic mě nebolí," usmála se.

pva, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
FulnekUltras
Teď ještě zvládnout v jejím prvním singlu Andreu...a už nás Němky nezastaví.
Reagovat
Fandina
Petra má s Petko negativní bilanci, ale hrály spolu naposledy v roce 2011 a podle toho, jak obě hrají nyní, tak by jí měla Petra dát, pokud bude zdravá, tak věřím, že jí přehraje. Peti pojď!!!
Reagovat
tommr
i když jen jako expertka ČT - při letošním finále vystřídá v týhle roli Denisu Chládkovou ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to je super zpráva. Už se těším na její komentování. Klárko pojď!!!
Reagovat
slacker
Fandino zmiz!!!
Reagovat
Fandina
ale no tak, chovej se slušně!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka už se za holkama přišla i podívat..

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s720x720/10704078_10153314435374517_3503460024588343971_n.jpg?oh=c290b9871d58c71f90dff07bbf2061d1&oe=54D61F92
Reagovat
Jan
Jsem si říkal, jestli s nimi netrénuje jako sparingpartner, když jsem ji tam ve zpravodajství zahlédl. Ale asi ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Fed Cup jdu sice oba dva dny přímo do O2, ale na Kláru se určitě pak zpětně kouknu. :) Denisa Chládková mi hrozně lezla na nervy, takže sem za tuhle změnu ráda. :D
Reagovat
Jan
Mně Denisa nevadila. Mluvila k věci a působila na mě příjemně.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
To je fajn, jsem na Klárku a její komentování zvědavá. A myslím si, že ji to i potěší a povzbudí vzhledem k tomu, že teď má opravdu hodně blbou sezonu. :)
Reagovat
misa
byla autogramiáda fedcupového týmu

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1236130_10153316457209517_4877575826010128846_n.jpg?oh=031ba0e95f907d6e4e30501a110f5a3e&oe=54F39221

Hnus, proč není taky někde jinde?
Reagovat
aligo
přece nebudou jezdit po republice a nebudou se zbytečně vysilovat autogramiádama ne??? to je snad jasné....
Reagovat
misa
Myslel jsem v době, kdy se hraje Fed Cup i jinde než v Praze. Letos v dubnu v Ostravě žádná autogramiáda neproběhla!
Reagovat
slacker
Tady zmizel link na uzasne kurzove tipy. Cenzure hanba
Reagovat
George_Renel
že sestavu měl Pála v hlavě již v okamžik nominace. A divil bych se, kdyby se lišila od všeobecného očekávání.
Reagovat
kada.tom
http://www.wtatennis.com/news/article/4270382/title/vote-october-rising-star-of-the-month

jsem absolutně šokován! ona není nominována Bouchard? Jakto? :-O
ta je přeci každý měsíc nominována :-D

dobře, dost ironie ... jasná Karolína :-)
Reagovat
PetaM
Možná, kdyby vyhrála jeden zápas na TM, tak by tam byla a popř. vyhrála ... :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jasný i podle výsledku je to Kája .
Reagovat
smazaný uživatel
Takže hlasováno
Kája
Úder Wozniacki
hráčka Halep i když bych se nezlobil kdyby to byla Serča.
Reagovat
smazaný uživatel
hvězda Beck, hráčka Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
na údery se mi nechce koukat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist